X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja po dupku jestem bardziej senna, choć w pierwszej ciązy byłam senna, ale codziennie o 5 jechałam na uczelnie pociągiem 2 godz w jedną stronę, potem pracowałam do połowy 8 mca, może też dlatego byłam zmęczona, w drodze powrotnej w pociągu współpodróżni mnie budzili, bo wiedzieli już gdzie wysiadam :P
    Mam też nie duże zawroty głowy i cholerny apetyt, nie wiem czy po dupku, ale na coś muszę zgonić :P

CassieMK lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witam!Od kilku dni czytam sobie co piszecie, kobietki. Aktywne bardzo jestescie:-) jesli mozna to chetnie dolacze. Dzisiaj bylam na wizycie i moj okruszek ma 10 mm. Serduszka jeszcze nie ma, ale pocieszam sie, ze jeszcze za wczesnie - 5tydz 5d wg. OM. Dodam, ze staralismy sie o okruszka 2 i pol roku. Pozdrawiam Was, dziewczynki![/QUOTE

podejrzewam ze piszesz ze pechrzyk ma 10mm - na dzidzie jeszcze pewnie za wczesnie ale na dniach sie pojawi - mnie cholernie martwi wielkosc peherzyka 19,5mm to duuużo a zarodeczek niby jest ale malusi i bez akcji serca :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    nie wytrzymam do tego poniedziałku no chyba zejde na zawał - nigdy w zyciu nie przypuszczałam ze bede sie tak stresowac - ta ciaza spadła na mnie jak grom z jasnego nieba -- a teraz tak mi kurcze zalezy jak niewiem co / no kurcze przeciez to moje kochane dziecko jest przeciez :(

Na pewno w poniedziałek zobaczysz upragnione serduszko <3 spokojnie :)

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja witamy i gratuluję :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie serduszka!
    ja też stresowałam się dzisiaj tak, że najgorsze egzaminy przy wizycie to pikuś. Ciśnienie skoczyło mi do 139, potem ciut sie uspokoiłam ( ale jeszcze nie widziałam USG) to spadło do 129 ( wartosci rozkurczowej nawetr nie pamiętam) a zawsze mam ciśnienie 120/70 czy 80

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witam!Od kilku dni czytam sobie co piszecie, kobietki. Aktywne bardzo jestescie:-) jesli mozna to chetnie dolacze. Dzisiaj bylam na wizycie i moj okruszek ma 10 mm. Serduszka jeszcze nie ma, ale pocieszam sie, ze jeszcze za wczesnie - 5tydz 5d wg. OM. Dodam, ze staralismy sie o okruszka 2 i pol roku. Pozdrawiam Was, dziewczynki!
    Witaj widzę duże podobieństwo między nami:-) też tak długo się staraliśmy i też miałam taką wielkość pecherzyka na pierwszej wizycie a za tydzień było już serduszko :-)

hiacynta99, CassieMK, konwalijka lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a o co chodzi z tym usg genetycznym między 11-14tc?będziecie robiły? Warto? Dużo to kosztuje?

p19u0tc70smx8ddn.png

Wysłany: 25 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Kochane a o co chodzi z tym usg genetycznym między 11-14tc?będziecie robiły? Warto? Dużo to kosztuje?
    To jest usg raczej obowiązkowe, z rozmiarami dokładnymi przezierność karkowa i takie tam, zależy u jakiego gina u jednego kosztuje tyle ile normalnie się płaci na wizycie, u mojego gina wczoraj doczytałam na drzwiach, że jak zawsze płacę 100, to to usg z wizytą chyba 200zł będę musiała wybulić

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Ja to będę miec na nfz tzw przezierność karkowa tak ??

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Tu masz więcej
    http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/kalendarz-badan-usg-w-ciazy-usg-genetyczne-11-14-tydzien-ciazy_36204.html

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    aaaa juz doczytałam - ty miałaś owulkę w 10dc no to moze i ja mam szanse dojrzec jeszcze swoje dziecko -echhh juz sie kazdej drobnostki czepiam :(
    a ty serdunio widziałaś? znaczy puls juz był?

Nie, we wtorek mam nadzieję zobaczyć już wyraźnego dzidziola z serduszkiem :) Szczerze mówiąc, pewnie inny gin by mi powiedział, że na razie widać tylko pęcherzyk, bez zarodka, ale mój się uparł i jak dał mega zbliżenie to po chwili ta kreska zamigała i On powiedział, że to mój dzidziuś, tylko jeszcze go słabo widać ;) bardzo liczę na to serduszko we wtorek, no ale też nie wiem, czy to jeszcze nie za wcześnie...

Patrycja24 witaj, duże podobieństwo między nami, też staraliśmy się 2,5 roku, no i wiek ciąży taki sam :))

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta dziękuję :*
    Alicce będzie dobrze !!
    Patrycja witaj i powodzenia!!

Ja po dupku też jestem senna, zmęczona i wiecznie głodna. No i te mdłości i wymioty poranne się nasilają, ale to już chyba objaw ciąży.

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Hiacynta dziękuję :*
    Alicce będzie dobrze !!
    Patrycja witaj i powodzenia!!

Ja po dupku też jestem senna, zmęczona i wiecznie głodna. No i te mdłości i wymioty poranne się nasilają, ale to już chyba objaw ciąży.

Mnie cycki bola ale troche ale za to mdłości mega juz równy tydzień .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mdłości zaczynają mnie męczyć, a to dopiero początek. Rano przed wstaniem z łóżka zjadłam banana - wstałam umyłam zęby i puściłam bananowego pawia :p

CassieMK, hiacynta99, Agnieszka0812, Foto_Anna, AniaMW, mybabylove lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją już po wizycie, na chwilę obecną jest tylko pęcherzyk ciążowy i mam przyjść za 10dni już zobaczyć serduszko. Lekarz zadowolony że wszystko jest niby tak na powinno być,mogę iść na bete jak chce lub nie więc może pójdę w poniedziałek.
    Ją gdzieś wogole nie jestem szczęśliwa bo mi się cały czas wydaje że coś będzie nie tak mimo radości lekarza.

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że tak sobie pozwolę na niesmaczny żarcik - to miałaś koktajl :D :D

hiacynta99, Agnieszka0812, Cigaretta, Foto_Anna, AniaMW, konwalijka lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 25 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u mnie w domu....

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45465da23ee7.jpg

hiacynta99, monaa, bereda11, konwalijka, mybabylove lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn, powiedział, że sam pęcherzyk, czy z zarodkiem, tylko jeszcze bez serduszka? :)

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Ją już po wizycie, na chwilę obecną jest tylko pęcherzyk ciążowy i mam przyjść za 10dni już zobaczyć serduszko. Lekarz zadowolony że wszystko jest niby tak na powinno być,mogę iść na bete jak chce lub nie więc może pójdę w poniedziałek.
    Ją gdzieś wogole nie jestem szczęśliwa bo mi się cały czas wydaje że coś będzie nie tak mimo radości lekarza.

Gratulacje ze wszystko dobrze!!! Lekarz ma rację, jest dobrze i proszę sie nie zamartwiać :) i serduszko tez będzie <3

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w kuchni tak wygląda dzisiaj bo mój mąż nic nie zrobil rano przed praca wiec ja po pracy ja tez nie ;)

Na obiad miałam kebaba, a maz pierogi. Cóż zycie ;)

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ