X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja po dupku jestem bardziej senna, choć w pierwszej ciązy byłam senna, ale codziennie o 5 jechałam na uczelnie pociągiem 2 godz w jedną stronę, potem pracowałam do połowy 8 mca, może też dlatego byłam zmęczona, w drodze powrotnej w pociągu współpodróżni mnie budzili, bo wiedzieli już gdzie wysiadam :P
    Mam też nie duże zawroty głowy i cholerny apetyt, nie wiem czy po dupku, ale na coś muszę zgonić :P

CassieMK lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witam!Od kilku dni czytam sobie co piszecie, kobietki. Aktywne bardzo jestescie:-) jesli mozna to chetnie dolacze. Dzisiaj bylam na wizycie i moj okruszek ma 10 mm. Serduszka jeszcze nie ma, ale pocieszam sie, ze jeszcze za wczesnie - 5tydz 5d wg. OM. Dodam, ze staralismy sie o okruszka 2 i pol roku. Pozdrawiam Was, dziewczynki![/QUOTE

podejrzewam ze piszesz ze pechrzyk ma 10mm - na dzidzie jeszcze pewnie za wczesnie ale na dniach sie pojawi - mnie cholernie martwi wielkosc peherzyka 19,5mm to duuużo a zarodeczek niby jest ale malusi i bez akcji serca :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    nie wytrzymam do tego poniedziałku no chyba zejde na zawał - nigdy w zyciu nie przypuszczałam ze bede sie tak stresowac - ta ciaza spadła na mnie jak grom z jasnego nieba -- a teraz tak mi kurcze zalezy jak niewiem co / no kurcze przeciez to moje kochane dziecko jest przeciez :(

Na pewno w poniedziałek zobaczysz upragnione serduszko <3 spokojnie :)

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja witamy i gratuluję :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie serduszka!
    ja też stresowałam się dzisiaj tak, że najgorsze egzaminy przy wizycie to pikuś. Ciśnienie skoczyło mi do 139, potem ciut sie uspokoiłam ( ale jeszcze nie widziałam USG) to spadło do 129 ( wartosci rozkurczowej nawetr nie pamiętam) a zawsze mam ciśnienie 120/70 czy 80

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witam!Od kilku dni czytam sobie co piszecie, kobietki. Aktywne bardzo jestescie:-) jesli mozna to chetnie dolacze. Dzisiaj bylam na wizycie i moj okruszek ma 10 mm. Serduszka jeszcze nie ma, ale pocieszam sie, ze jeszcze za wczesnie - 5tydz 5d wg. OM. Dodam, ze staralismy sie o okruszka 2 i pol roku. Pozdrawiam Was, dziewczynki!
    Witaj widzę duże podobieństwo między nami:-) też tak długo się staraliśmy i też miałam taką wielkość pecherzyka na pierwszej wizycie a za tydzień było już serduszko :-)

hiacynta99, CassieMK, konwalijka lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a o co chodzi z tym usg genetycznym między 11-14tc?będziecie robiły? Warto? Dużo to kosztuje?

p19u0tc70smx8ddn.png

Wysłany: 25 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Kochane a o co chodzi z tym usg genetycznym między 11-14tc?będziecie robiły? Warto? Dużo to kosztuje?
    To jest usg raczej obowiązkowe, z rozmiarami dokładnymi przezierność karkowa i takie tam, zależy u jakiego gina u jednego kosztuje tyle ile normalnie się płaci na wizycie, u mojego gina wczoraj doczytałam na drzwiach, że jak zawsze płacę 100, to to usg z wizytą chyba 200zł będę musiała wybulić

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Ja to będę miec na nfz tzw przezierność karkowa tak ??

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Tu masz więcej
    http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/kalendarz-badan-usg-w-ciazy-usg-genetyczne-11-14-tydzien-ciazy_36204.html

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    aaaa juz doczytałam - ty miałaś owulkę w 10dc no to moze i ja mam szanse dojrzec jeszcze swoje dziecko -echhh juz sie kazdej drobnostki czepiam :(
    a ty serdunio widziałaś? znaczy puls juz był?

Nie, we wtorek mam nadzieję zobaczyć już wyraźnego dzidziola z serduszkiem :) Szczerze mówiąc, pewnie inny gin by mi powiedział, że na razie widać tylko pęcherzyk, bez zarodka, ale mój się uparł i jak dał mega zbliżenie to po chwili ta kreska zamigała i On powiedział, że to mój dzidziuś, tylko jeszcze go słabo widać ;) bardzo liczę na to serduszko we wtorek, no ale też nie wiem, czy to jeszcze nie za wcześnie...

Patrycja24 witaj, duże podobieństwo między nami, też staraliśmy się 2,5 roku, no i wiek ciąży taki sam :))

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta dziękuję :*
    Alicce będzie dobrze !!
    Patrycja witaj i powodzenia!!

Ja po dupku też jestem senna, zmęczona i wiecznie głodna. No i te mdłości i wymioty poranne się nasilają, ale to już chyba objaw ciąży.

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Hiacynta dziękuję :*
    Alicce będzie dobrze !!
    Patrycja witaj i powodzenia!!

Ja po dupku też jestem senna, zmęczona i wiecznie głodna. No i te mdłości i wymioty poranne się nasilają, ale to już chyba objaw ciąży.

Mnie cycki bola ale troche ale za to mdłości mega juz równy tydzień .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mdłości zaczynają mnie męczyć, a to dopiero początek. Rano przed wstaniem z łóżka zjadłam banana - wstałam umyłam zęby i puściłam bananowego pawia :p

CassieMK, hiacynta99, Agnieszka0812, Foto_Anna, AniaMW, mybabylove lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją już po wizycie, na chwilę obecną jest tylko pęcherzyk ciążowy i mam przyjść za 10dni już zobaczyć serduszko. Lekarz zadowolony że wszystko jest niby tak na powinno być,mogę iść na bete jak chce lub nie więc może pójdę w poniedziałek.
    Ją gdzieś wogole nie jestem szczęśliwa bo mi się cały czas wydaje że coś będzie nie tak mimo radości lekarza.

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że tak sobie pozwolę na niesmaczny żarcik - to miałaś koktajl :D :D

hiacynta99, Agnieszka0812, Cigaretta, Foto_Anna, AniaMW, konwalijka lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 25 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u mnie w domu....

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45465da23ee7.jpg

hiacynta99, monaa, bereda11, konwalijka, mybabylove lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn, powiedział, że sam pęcherzyk, czy z zarodkiem, tylko jeszcze bez serduszka? :)

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Ją już po wizycie, na chwilę obecną jest tylko pęcherzyk ciążowy i mam przyjść za 10dni już zobaczyć serduszko. Lekarz zadowolony że wszystko jest niby tak na powinno być,mogę iść na bete jak chce lub nie więc może pójdę w poniedziałek.
    Ją gdzieś wogole nie jestem szczęśliwa bo mi się cały czas wydaje że coś będzie nie tak mimo radości lekarza.

Gratulacje ze wszystko dobrze!!! Lekarz ma rację, jest dobrze i proszę sie nie zamartwiać :) i serduszko tez będzie <3

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w kuchni tak wygląda dzisiaj bo mój mąż nic nie zrobil rano przed praca wiec ja po pracy ja tez nie ;)

Na obiad miałam kebaba, a maz pierogi. Cóż zycie ;)

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ