Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
aniesiack- prawda. Wystarczy, że pojawisz się na wizycie u ginekologa do 10 tygodnia, potwierdzeniem jest karta ciążty, badanie usg, jakakolwiek informacja, że jesteś pod opieką lekarza przynajmniej od 10tc. Moja siostra się zagapiła, lekarz z datą wsteczną wypisał jej zaświadczenie o ciąży, ale wpisał wcześniejszy wiek płodu... jakoś wybrnęła
Gdzieś czytałam, że dziewczyna była u dentysty i w karcie miała wpisane "pacjentka w ciąży- znieczulenie jakieśtam dla cieżarnych" i już wystarczyło jako podkładka, że była pod opieką lekarza.
-
williams1 wrote:Wczoraj pierwszy raz o tym przeczytałam a z racji ze mam 2 synów to się pokusił am tez to zrobić i wyspalam pół łyżeczki sody i wlazlam na to trochę moczu i....nic zero hmmm będę sprawdzać co tydzień bo to podobno kolo 10 tc powinno się robić ale mam ogromną nadzieję na corcie i nawet imię juz jest
-
nick nieaktualny
-
witam nowe dziewczynki u nas candles i cisza&ogien, milo ze jestescie z nami i mam nadzieje ze tak bedzie do maja 2016 :-)to tez moja pierwsza ciaza...zero objawów konkretnych tylko zaparcia dzsiaiaj rano bylo mi nie dobrze ale juz przeszlo...
Cisza&Ogień lubi tę wiadomość
-
zabuszka wrote:Ja od początku stawiam na chłopca sex 2 dni przed w ovu i dzień po - myślę że jednak ma to znaczenie . Niby po 10 ale jakoś sie doczekać nie moge
u mnie bylo tak samo z tym sexem co u Ciebie wiec zobaczymy jak to bedzie ,oboje chcemy miec pierwszego chlopaka... -
Ja nadal czekam na te jakieś objawy... a tu nic... Słyszałam, że od 6 tygodnia się zaczynają, a ja dziś w niego wkraczam, więc może się w końcu poczuję za niedługo jak w ciąży, a nie, jak z niestrawnością?
Dziewczyny ze starszą ciążą od mojej - możecie potwierdzić, że to się zaczyna po 6 tygodniu??
Ten test z sodą ciekawy....chyba też se zrobięale mam mega przeczucie na chłopca, sama nie wiem, skąd.
Candles i Cisza&Ogien witam Was serdecznie:*
candles88, Cisza&Ogień lubią tę wiadomość
-
luna bedzie dobrze , wiem ze latwo tak mowic ale to ze bedziesz miala czarne mysli nic Ci nie pomoze tylko moze pogorszyc..dlaczego mialoby to sie powtórzyc ? bedzie dobrze...tulam
Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ja tez czuje sie taka zastala taka ociężala ,przed ciaza bylam bardzo aktywna ,biegalam cwiczylam , teraz na chwile przerwalam wiadomo czemu ale mysle zeby zaczac chodzic na basen bo przytylam 3 kg nie mam pojecia czemu ? jem mniej , pije bardzo duzo wody z cytryna ..a no przez te zaparcia przeciez..
-
aniesiack wrote:Dziewczyny jak to jest z tym becikowym? To prawda, że trzeba zgłosić ciążę przed 10 tygodniem, żeby dostać? Tylko gdzie, co i jak? Któraś z Was już to zrobiła?
aniesiack lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Ja ten koc elektryczny to chce na udo, nie na plecy, ale już termoforek sobie do nogi przykładam,wczoraj rano i dziś w nocy wzięłam apap, bo gin poradził, ale dam spokój bo wiele nie pomaga...Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Dariaaa88 wrote:dziewczyny ja z ciekawości też sięgnęłam po sodę, ale jakoś mało w to wierzę. u mnie nic się nie działo, proszek został na dnie bez żadnych zmian. a i tak obstawiam chłopca, bo maluszek był robiony podczas owulacji, no chyba że jakimś cudem X przechytrzył Y
Daria wg tej teorii bedziesz miala dziewczynke