X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niedługo się zbieram bo K czeka aż się ogarnę a nie chce mi się :P i obiecał ze dzisiaj zabierze mnie na tą tortille i idziemy do parku z racji tego że młody zasmarkany i coś kaszla to idę z Nelą ;) bosz toż ta tortilla tak za mną już chodzi że zaraz chyba się zbiorę na biegu ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja rano zrobilam test sody i pewnie znow bedzie ten chlopiec nic trzeba sie cieszyc choc marzy mi sie corka . Potem na grzybach cos tam uzbieralismy a teraz jem sniadanie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka ale mowilas ze najlepiej to zrobic po 10 tyg ? wiec jaq jeszcze troche poczekam chyba ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Hej ja rano zrobilam test sody i pewnie znow bedzie ten chlopiec nic trzeba sie cieszyc choc marzy mi sie corka . Potem na grzybach cos tam uzbieralismy a teraz jem sniadanie

Wczoraj pierwszy raz o tym przeczytałam a z racji ze mam 2 synów to się pokusił am tez to zrobić i wyspalam pół łyżeczki sody i wlazlam na to trochę moczu i....nic zero hmmm będę sprawdzać co tydzień bo to podobno kolo 10 tc powinno się robić ale mam ogromną nadzieję na corcie i nawet imię juz jest :-D

bereda11, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a jak to się robi hehe ciekawe :P

williams1, Paróweczka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delikatnie mnie mdli, czyżby pierwsze objawy? ? Piersi nadal zupełnie nic.Ktos tak ma?Waga na razie nic ,stoi w miejscu.

dev139prs__.png

• Cisza&Ogień Nowa

Wysłany: 27 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dołączam do Waszego grona :) Jestem w 8mym tygodniu :) To moja pierwsza ciąża, trochę niespodziewana, ale mam nadzieję, że wszytsko dalej się dobrze potoczy. Trzymam kciuki za każdą z nas i życzę Wam spokojnej niedzieli ;)

Marietta, hiacynta99, anka418, CassieMK, Agnieszka0812, xpatiiix3, klaudia1534, monilia84, mybabylove lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku stawiam na chłopca sex 2 dni przed w ovu i dzień po - myślę że jednak ma to znaczenie . Niby po 10 ale jakoś sie doczekać nie moge

Soda nie jest droga;D to co mi tam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:30

CassieMK lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O a jak to się robi hehe ciekawe :P
    Przepis masz w moim poście i ważna jest podobno reakcja.Jesli sięmocno pieni to chłopak a jeśli nic albo troszeczkę to dziewczynka :-)

dev139prs__.png

• williams1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Ja od początku stawiam na chłopca sex 2 dni przed w ovu i dzień po - myślę że jednak ma to znaczenie . Niby po 10 ale jakoś sie doczekać nie moge
    Zabuszka a u Ciebie się mocno pieni?
    Ja też sex blisko owu ale też i by 3 dni przed i miałam nadzieję że te sprzed 3 dni b6lo bliżej i czekały na jajo hehe

dev139prs__.png

• Marietta Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza&Ogień- gratulacje :) Gratulacje, wszystko będzie w porządku :) Po czym przed pierwszym usg?

williams1- ciesz się brakiem objawów, ja oprócz wymiotków mam wszystkie objawy, istne combo. A- byłabym zapomniała! 5 kilo w górę! jakim cudem? :/
    Co do płci dziecka- u mnie miłość była dzień przed owu, wieczorem. To daje raczej dziewczynkę czy chłopca? Słyszałam różne wersje... :P

Cisza&Ogień lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Cisza&Ogień Nowa

Wysłany: 27 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie męczą mnie objawy związane z brzuchem (mdłości, kłucie, uciskanie). U mnie również piersi bez zmian i w stosunku do wagi sprzed ciąży to lekko schudłam. Mam za to też objawy charakterystyczne dla późniejszej ciąży np. duszności. Mam też pytanie czy zdarza się Wam, że swędzi Was skóra szczególnie stopy wieczorem. Coś takiego zauważyłam u siebie, niby głupie i wcześniej nie zwróciłabym na to uwagi, ale teraz przeczytałam, że tak objawiają się zaburzenia wątroby w ciąży...

• williams1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Cisza&Ogień- gratulacje :) Gratulacje, wszystko będzie w porządku :) Po czym przed pierwszym usg?

williams1- ciesz się brakiem objawów, ja oprócz wymiotków mam wszystkie objawy, istne combo. A- byłabym zapomniała! 5 kilo w górę! jakim cudem? :/
    Co do płci dziecka- u mnie miłość była dzień przed owu, wieczorem. To daje raczej dziewczynkę czy chłopca? Słyszałam różne wersje... :P
    Tez miałam do przodu 3kg w poprzedniej ciazy juz w 8 tc ,to głównie zatrzymana woda i tez min w piersiach :-)

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    absolutnie zadnego koca elektrycznego -zadnych cieplych okładów na plecy -- zabraniam ;) zeby komus tam do głowy nie przyszło ;)

co ja tu jeszcze miałam napisac
    aaaaa w moczu tez mam nabłonki jakies
    lekocyty tez podwyzszone ale gin powiedziała ze ok

jutro te usg
    juz mi wszystko obojętne

dzisiaj jakiejs fazy dostałam w nocy
    ze juz mi nie zalezy i niech bedzie co ma byc

< moze na głowe mi juz pada >
    najgorsze ze pracę miałam dobrą - juz byłą stabilizacja dzieci odchowane
    a tu znowu od początku i jakies obawy mam ze dziecko chore bedzie :(
    nie dobrze sie ze mna dzieje coś :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams - ty tez widzę trzecie dzieciątko nosisz w sobie /planowaliście??

• Marietta Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce- co ma być to będzie. Jest jakiś plan z góry ustalony dla Twojego życia, nie bój się :)
    Stres jest naszym wrogiem więc zakładaj tylko optymistyczne wersje? Dlaczego coś złego miałoby się wydarzyć? Naprawdę niewielki procent ciąż kończy się chorym maluszkiem. Więc statystycznie znikome ryzyko, że spotka to Ciebie, bądź spokojna :)

Williams- mam nadzieję, że to woda :P Nie objadam sie, ale nic ćwiczę już na siłowni. Od drugiego trymestru zapisuje się na ćwiczenia dla kobiet w ciąży bo się "zastałam" trochę ;) A wody czuję nadmiar- brzuch i piersi zwłaszcza... ale 5 kilo? :(

Wyczytałam teraz, że męski plemnik szybszy ale krócej żyje, więc szanse mam że się chłopak począł- mąż by skakał z radości... :)

Cisza&Ogień- mnie po kąpieli codziennie 3-5 minut swędzi całe ciało... Nie wiem czy coś w wodzie, może twarda woda w mieście... :) chwilę swędzi i odpuszcza, duszności nie mam- ale lekka zadyszka, płytki oddech- owszem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:40

Cisza&Ogień lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Cisza&Ogień Nowa

Wysłany: 27 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po drugim USG, 3 dni spóźnienia i już byłam pewna, że to ciąża :P

Nie martw się. Wszystko się ułoży. Mam pracę, w której ciąża będzie przeszkadzać, więc też trochę się obawiam, że ją stracę. Ale co gorsze to mam combo nerwica i depresja, wiec jak ja staram się być dobrej myśli to wy musicie tak myśleć z automatu :)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) czy mogę do Was dołączyć ?jestem w 7 tygodniu :) życzę Wam i sobie spokojnej i zdrowej ciąży :) Pozdrawiam

Cisza&Ogień, Marietta, hiacynta99, anka418, CassieMK, Agnieszka0812, xpatiiix3, klaudia1534, Wiaterek, monilia84, Paróweczka, mybabylove lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 06:54

f2w3rjjg9i651cla.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    williams - ty tez widzę trzecie dzieciątko nosisz w sobie /planowaliście??
    Hmm no jakby Ci tu odpowiedzieć :-) ja planowałam a mąż ...no jest już zaakceptowana sytuacja :-D Będzie dobrze,zawsze chciałam duża rodzinę i gromadke dzieci -max 3 hehe

Witaj Candles ;-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ