X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma wrote:
    Ktoś powiedział konserwa? Zjadłabym mielonkę ;p

A ja tak cos mnie kusi na jakiegoś paprykarza z łososia może śledzia jakiegoś ? Hmm :P

luna91, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo śledzia, to ja ostatnio zakupiłam sobie 5 śledzi w zalewie octowej i do tego makrele w sobie pomidorowym i objadam się tym i strasznie mi smakuje :)

Kocham ryby pod każdą postacią :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam ostatnio pastę z makreli, z ogórkiem, cebulką i jajkiem :) ale tylko skosztowałam, bo mi nie wchodzi :p

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym dobrej pasty jajecznice sobie zjadła :) może dzisiaj ugotuje jajka to na śniadanie zrobię świeża :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj spaghetti - mąż będzie w niebie hehe a niech ma na dzień chłopaka :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja za jakąś godzinke mam wizytę u lekarza, tzn tylko usg podglądowe, byłam tydzien temu i było juz serduszko ale maleństwo za mało urosło i serduszko biło za wolno wiec lekarz kazał przyjsc dzisiaj, strasznie się boję, nie wiem co mam myslec, mam w głowie tysiac mysli na minute, modlę się zeby było dobrze ale z tyłu głowy kołacze mi się mysl o najgorszym, mam już jedno poronienie za sobą...
    Nie chcę tego przeżywac po raz drugi, jestem bezsilna...
    na dodatek zero jakichkolwiek objawów, mdłości raz są raz nie ma, boże jak ja się boję...

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wrote:
    dziewczynki ja za jakąś godzinke mam wizytę u lekarza, tzn tylko usg podglądowe, byłam tydzien temu i było juz serduszko ale maleństwo za mało urosło i serduszko biło za wolno wiec lekarz kazał przyjsc dzisiaj, strasznie się boję, nie wiem co mam myslec, mam w głowie tysiac mysli na minute, modlę się zeby było dobrze ale z tyłu głowy kołacze mi się mysl o najgorszym, mam już jedno poronienie za sobą...
    na dodatek zero jakichkolwiek objawów, mdłości raz są raz nie ma, boże jak ja się boję...

trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za was.

Kochane ja planuję L4 wziąć w sobotę i mam nadzieję że dostanę. Pracuję w markecie i lekko nie jest, nie chciałabym ponownie przechodzić przez to samo co w ubiegłym roku.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:52

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Witam majóweczki "nowe" i "stare" ! :)

Casssie - gratulacje :) hehe ja miałam dokładnie to samo, kurczę mój gin przybiegł ze szpitala z jakiegoś nagłego i poważnego zabiegu i tylko pokazał serce i powiedział, że wszystko gra :)

Dziewczyny ja też wczoraj na polecenie gina robiłam progesteron, ale jeszcze nie odebrałam wyniku. Powiedział, że mam w sobotę zejść z 3 dupków na 2 dziennie - nie wiem czemu taka decyzja. Dziewczynki jak u Was jest z podbrzuszem? Ja czasami poczuję nagle takie ukłucie po środku... mam takie dni, ze tak przez 5 min odczuwam takie pokłucia, doktor powiedział, że różnie z tym może być, ale jak nie plamię to mam się uspokoić, zbadał macicę powiedział, ze miękka i ze to znaczy, że nie są to skurcze.

Powiem Wam, że mi jest zimno a jak się nakryję to się duszę, średnio się w ogóle czuję. Dziewcyny mam ogroomny apetyt, ogrromny. Zjadam kolację 21 a głodna jestem o 23. Wczoraj zasnęłam ok 1 w nocy więc leżąc w łóżku musiałam sięgnąć po 2 kromki chleba bo nie mogłam wytrzymać z głodu. Czuję się jak gruba świnia, dodatkowo mam leżec i się oszczędzać, bo bóle brzucha odczuwam jak dłużej pochodzę. Zazdroszczę tym co mogą pracować.

Agnieszka - mam to samo, zaparcia 2 dni a 3.... no :D

Magdalena91 - ja Ci powiem szczerze, że ja bym odczekała 10 dni, pójdziesz i może się okaże, że będzie za wcześnie choćby o 1 dzień a Ty wpadniesz w panikę. Choć 6,5 to już powinno być widać. U mnie gin widział pęcherzyk a za tydzień równy już <3. Ja miałam ostatnią @ 7.08 a owulację w 23 dc tak więc na dobrą sprawę weszłam w 9 tydzień a wczoraj na usg wyliczyło na 6,1. Ogólnie ostatnio oglądałam program i gin się wypowiadał, że liczenie ciąży od @ to staromodna metoda, przyjęta wtedy kiedy jeszcze nie potrafiono określić kiedy następuje owulacja.

patka - a może kup jakieś witaminki dla ciężarnych? :)

Ach rozpisałam sie dziewczyny :) Życzę Wam powodzonka na wizytach. Ja mam za 2 tygodnie i strasznie się już boję czy serce nadal będzie. Słyszałam kiedyś, że ryzyko poronienia spada kiedy już uwidoczni się akcję serca, czy to prawda?

też o tym słyszałam,ja wg @ miałabym już 11 tydzień a jestem teraz w 8t0d :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wrote:

Kochana trzymaj się !!!!! Mam nadzieje ze maluszek nadrobił i ze jest wszystko ok<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za 2 tyg mam wizytę:P nie chce myśleć narazie nic, pewnie przed wizyta ogarnie mnie strach jak u każde z was

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja tez za 2 tyg mam wizytę:P nie chce myśleć narazie nic, pewnie przed wizyta ogarnie mnie strach jak u każde z was

i ja 14.10 to będziemy razem się stresować :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    i ja 14.10 to będziemy razem się stresować :D
    No bo ja tez 14 października ide haha narazie. Sie śmieje, ale w środę znowu sraczka zawita u mych drzwi :P

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma wrote:
    Byle do 17... Zaczynam się stresować przed wizytą :(
    ja też czekam tylko do 17.15 i powiem Ci że już zaczynam się stresować... jakie te nasze organizmy są że samoczynnie stresor się uruchamia....

hiacynta99, Eustoma lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie bym browarka strzeliła hahaha no ale abstynencja pełna :)

tiffi lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze rowny tydzien do wizyty huraaaa

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:52

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizyte 16 października, ale też od środy będę trząsła portkami :p w końcu się trochę ogarnęłam, umyłam włosy, zrobiłam makijaż, ubrałam czystszy dres , czekam na męża :)

Magdalena91, hiacynta99, konwalijka, myszka2070, Eliana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Normalnie bym browarka strzeliła hahaha no ale abstynencja pełna :)

Oje a jja bym winiacza opedzlowala: p i bym sobie zapaliła ( palilam przed ciąża, rzuciłam po pozytywnej becie;))

hiacynta99, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ