Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Clio_99 wrote:Ja miałam zaparcia i nic nie pomagało. Dopiero pita codziennie wieczorem herbatka z kopru włoskiego zdzialala cuda
więc polecam. A w smaku jaka dobra
ja piję tylko,że w dzień to teraz na noc, ale i tak czuję się jakaś taka zagazowana -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hiacynta99 wrote:Ja zrobiłam test wczoraj na noc juz nic nie piłam no nic!! A i tak latałam w nocy do kibelka
. Nie wiem co jest grane w brzuchu jakas. Rewolucja burczy juz 2 godz:) maluszek śpiewa hahaha czy co??
ja też tak mam,że nie piję a latam albo czuję,że muszę już siku i robię ale mało a za chwilę znów mi się chce hehe -
Magdalena91- nie stresuj się tak. Ja mam cykle 30 dni, owu równo na 15 dc, u gina byłam równo tydzien temu, to był środek 7 tygodnia, dokładniej 6t2d. Widać było serce, czasami 2-3 dni między wizytami pojawia się serduszko.
Magdalena91, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
Magdalena91 wrote:Baronowa a to bedzie twoja pierwsza wizyta czy bylas wcześniej ?
Magdalena91 lubi tę wiadomość
-
Anniusia wrote:dziewczyny a jak u was ze wstawaniem rano? ja od kiedy jestem w ciąży nie wstaję przed 10 ..wiem wstyd ale nie potrafię mimo tego,że mam chęci
Anniusia lubi tę wiadomość
-
Anniusia wrote:dziewczyny a jak u was ze wstawaniem rano? ja od kiedy jestem w ciąży nie wstaję przed 10 ..wiem wstyd ale nie potrafię mimo tego,że mam chęci
Pierwsze dni świadomej ciąży (czyli 4 tydzień) budziłam się o 6-7 i miałam po spaniu aż do popołudniowej drzemki. Teraz wstaję między 8 a 9 i aż się boję, że to się dalej tak będzie przesuwać)
-
Poziom progesteronu - normy
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży
Ja osobiście nie badałam, ale widać że mieścisz się w normie to jest chyba ok
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualny
-
konwalijka wrote:Dziekuje:-) mam troszeczkę inne normy podane ale też się mieszczę. Z tym ze TSH tez mam niby wg normy a czytałam ze taki wynik juz jest za wysoki. Wynik to 2.55.
Lekarz mi nie zlecil progesteronu ale pomyślałam sobie ze skoro biorę duphaston to warto sprawdzić czy jest to zasadne.
Opinie lekarzy są różne, jeśli mieścisz się w normach to teoretycznie jest ok, jednak wielu lekarzy przy takim progesteronie zaleca suplementację, więc dobrze, że bierzesz dupka, lepiej mieć za dużo niż za małoja miałam 19,41 w 22 dc a i tak biorę dupka i luteinę