Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:28

hiacynta99 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 dni przed pozytywnym testem browar mi juz cos nie smakował i zmulilo mnie juz po dwóch :P. A cygaro nie pale :D

Magdalena91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny odebrałam progesteron, wydaje mi się strasznie niski 16,9 :( Starsznie się przestraszyłam. Nie mam napisanych norm dla ciężarnych, tylko dla poszczególnych faz cyklu.

Może powinnam zadzwonić do gina i zapytać?

Zadzwon! Bo ja zbytnio sie nie znam

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:06

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was z dzisiaj! Juhuuu :p

Tak więc progesteronu ani razu nie robiłam jedynie prolaktyne kilka razy przed ciążą, biorę luteine 200mg od początku ciąży zapobiegawczo.
    Co do tsh moje z ubiegłego tygodnia to 2,5 i musze iść do endo bo to górna granica a biorę juz euthyrox 50 (przed ciążą brałam 25)

Witam nowe koleżanki :)
    Trzymam kciuki za dzisiejszych wizytach :)

Ja dzisiaj byłam się zapisać na badania genetyczne które będę miała 22.10 i do poradni chorób zakaźnych ze względu na podwyższone cmv i wizytę mam 12.10. Jeszcze jutro do rodzinnego pp skierowanie do endokrynologa I będzie komplet :)
    Jakoś za 2 tyg musze zrobić krzywą cukrową, mocz, morfologie i tsh
    Objawów nadal brak :)
    pozdrawiamy ciotki i bąbelki :*

• luna91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:52

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A ja mam wizyte 16 października, ale też od środy będę trząsła portkami :p w końcu się trochę ogarnęłam, umyłam włosy, zrobiłam makijaż, ubrałam czystszy dres , czekam na męża :)
    Hahaha sie usmialam Czystszy dres :) Sie odwalilas da meza :) :) :)

konwalijka, Eliana, monik lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja 2 dni przed pozytywnym testem browar mi juz cos nie smakował i zmulilo mnie juz po dwóch :P. A cygaro nie pale :D

hiacynta-- ot to ...dokładnie miałam to samo 7.09
    po pracy popoludniowej / przyszlam do domu wykapałam sie ... otworzyłam zimne piwko / łyk /drugi łyk .... upsss nie idzie mi ...i wtedy włączyła mi sie lampka awaryjna ... test??? jutro musze kupic test...
    no i jasne -byly dwie krechy...

mdli mdli i jeszcze raz mdli mnie ...
    zjadłam dzis dwie bułki z masłem ...
    poki co nic wiecej bo na nic nie mam ochoty bleeeee ....

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dzwoniłam, kazał przyjechać na zastrzyk, bo za nisko :( Duphaston biorę 3x dziennie, ale ja czytałam, że duphaston nie wychodzi w badaniach a on mi mówi, że widać, że się nie wchłania. Dziewczyny jestem przerażona.

Luteina?? Nie jest lepsza od dupka?

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna, ale bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu krwi, więc myślę, że jest ok, a lekarz zadecydował o zmniejszeniu dawki, ponieważ progesteron w dużej dawce bierze się chyba tylko w pierwszym trymestrze, ja też mam dokończyć opakowanie dupka, którego biorę w południe i zostanie mi sama luteina na dzień i na noc, bo progesteron odstawia się stopniowo, żeby nie było szoku dla organizmu i żeby nie doszło do poronienia, będzie dobrze :) którego masz tę normalną wizytę? ja 16.10, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo nastepnego dnia jestem na imprezę branżową zaproszona :D

Poczytałam, co tu pisałyście, jak siedziałam w kuchni i wcale mi smaka nie narobiłyście, boooo właśnie robię rybę po grecku, jeny już się nie mogę doczekać tego obiadu, a najlepsze jest to, że zrobiłam tyle, iż starczy jeszcze na kolację na zimno omnomnom :D

hiacynta99, AnnRaf lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    luna, ale bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu krwi, więc myślę, że jest ok, a lekarz zadecydował o zmniejszeniu dawki, ponieważ progesteron w dużej dawce bierze się chyba tylko w pierwszym trymestrze, ja też mam dokończyć opakowanie dupka, którego biorę w południe i zostanie mi sama luteina na dzień i na noc, bo progesteron odstawia się stopniowo, żeby nie było szoku dla organizmu i żeby nie doszło do poronienia, będzie dobrze :) którego masz tę normalną wizytę? ja 16.10, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo nastepnego dnia jestem na imprezę branżową zaproszona :D

Poczytałam, co tu pisałyście, jak siedziałam w kuchni i wcale mi smaka nie narobiłyście, boooo właśnie robię rybę po grecku, jeny już się nie mogę doczekać tego obiadu, a najlepsze jest to, że zrobiłam tyle, iż starczy jeszcze na kolację na zimno omnomnom :D
    Jesli wytrzymasz do kolacji!!! ;) Ale mi smaka na ta rybe narobilas!!! :) Jutro musze zrobic :) :) :)

CassieMK lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba po grecku o jaaaaa ale bym zjadła;);)

myszka2070, CassieMK lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 Ja dokładnie wczoraj obudziłam się z brązowym plamieniem, które ustało po 3 godzinach, byłam na USG i wszystko było ok, więc pozytywne myślenie i nie stresować się.

Luna Też kiedyś czytałam, że tylko 1% kobiet, które usłyszało serduszko traci ciążę. Nie wiem na ile to prawda.

Powodzenia na wizytach.

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie chyba lekko podbrzusze boli...:( oby to nic złego

3jgxxzkra9730jiu.png
  • AnnRaf Debiutantka

Wysłany: 30 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Wizytę mam 14.10, a dziś jadę na zastrzyk. Właśnie czytałam, że duphaston się nie wchłania a on mi przez tel powiedział, że powinien być wyższy, bo biorę duphaston. Nastraszył mnie, że ostatnia szansa na podbicie to zastrzyk. Jestem załamana.

Ja mam progesteron 11,75 :( biorę duphaston 3x1 - wizytę mam dopiero we wtorek ... cały czas się martwię i boję co to będzie :(

ckaiqqmz9l3su0ms.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - nie martw się, szybko zareagowałaś, jesteś pod dobrą opieką! Będziesz miała czas spokojnie porozmawiać z lekarzem, na pewno cię uspokoi!

Dziewczyny, od piątku nie było mnie na forum, doczytałam właśnie wszystko co się tu działo! Stęskniła

m się za wami!

Cieszę się z wszystkich serduszek, z waszych żartów:))

Najbardziej nie mogę z czystego dresu - ps. bo ja też siedzę w domu, wyglądam jak Maria z Przedmieścia i tylko jak się zbliża pora kiedy mój mąż wraca do domu, to się jakoś mobilizuję!!!:)

No i ten tekst - że nerwy zapakować do konserwy i dalej wątek popłynął - zjadałabym mielonkę!!!:)))))

JESTEŚCIE NAJLEPSZE!!!

Cassie - RYBA PO GRECKU!!! nie mogę przestać o niej myśleć:)

Ja dzisiaj mam na obiad barszcz ukraiński, też chodził za mną od kilku dobrych dni :)

Xpatix - twój dzidziuś już jest taki duży! 4 cm i fikołki! gratulacje! Ja zaczynam dziś 11 tydz (10t+0)

hiacynta99, Agnieszka0812, xpatiiix3, CassieMK, monilia84 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ