Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyluna91 wrote:Dziewczyny odebrałam progesteron, wydaje mi się strasznie niski 16,9
Starsznie się przestraszyłam. Nie mam napisanych norm dla ciężarnych, tylko dla poszczególnych faz cyklu.
Może powinnam zadzwonić do gina i zapytać?
Zadzwon! Bo ja zbytnio sie nie znam -
nick nieaktualnyNadrobiłam Was z dzisiaj! Juhuuu :p
Tak więc progesteronu ani razu nie robiłam jedynie prolaktyne kilka razy przed ciążą, biorę luteine 200mg od początku ciąży zapobiegawczo.
Co do tsh moje z ubiegłego tygodnia to 2,5 i musze iść do endo bo to górna granica a biorę juz euthyrox 50 (przed ciążą brałam 25)
Witam nowe koleżanki
Trzymam kciuki za dzisiejszych wizytach
Ja dzisiaj byłam się zapisać na badania genetyczne które będę miała 22.10 i do poradni chorób zakaźnych ze względu na podwyższone cmv i wizytę mam 12.10. Jeszcze jutro do rodzinnego pp skierowanie do endokrynologa I będzie komplet
Jakoś za 2 tyg musze zrobić krzywą cukrową, mocz, morfologie i tsh
Objawów nadal brak
pozdrawiamy ciotki i bąbelki :* -
Cigaretta wrote:A ja mam wizyte 16 października, ale też od środy będę trząsła portkami :p w końcu się trochę ogarnęłam, umyłam włosy, zrobiłam makijaż, ubrałam czystszy dres , czekam na męża
Sie odwalilas da meza
konwalijka, Eliana, monik lubią tę wiadomość
myszka2070 -
nick nieaktualnyhiacynta99 wrote:Ja 2 dni przed pozytywnym testem browar mi juz cos nie smakował i zmulilo mnie juz po dwóch
. A cygaro nie pale
hiacynta-- ot to ...dokładnie miałam to samo 7.09
po pracy popoludniowej / przyszlam do domu wykapałam sie ... otworzyłam zimne piwko / łyk /drugi łyk .... upsss nie idzie mi ...i wtedy włączyła mi sie lampka awaryjna ... test??? jutro musze kupic test...
no i jasne -byly dwie krechy...
mdli mdli i jeszcze raz mdli mnie ...
zjadłam dzis dwie bułki z masłem ...
poki co nic wiecej bo na nic nie mam ochoty bleeeee ....hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyluna91 wrote:Dzwoniłam, kazał przyjechać na zastrzyk, bo za nisko
Duphaston biorę 3x dziennie, ale ja czytałam, że duphaston nie wychodzi w badaniach a on mi mówi, że widać, że się nie wchłania. Dziewczyny jestem przerażona.
Luteina?? Nie jest lepsza od dupka? -
luna, ale bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu krwi, więc myślę, że jest ok, a lekarz zadecydował o zmniejszeniu dawki, ponieważ progesteron w dużej dawce bierze się chyba tylko w pierwszym trymestrze, ja też mam dokończyć opakowanie dupka, którego biorę w południe i zostanie mi sama luteina na dzień i na noc, bo progesteron odstawia się stopniowo, żeby nie było szoku dla organizmu i żeby nie doszło do poronienia, będzie dobrze
którego masz tę normalną wizytę? ja 16.10, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo nastepnego dnia jestem na imprezę branżową zaproszona
Poczytałam, co tu pisałyście, jak siedziałam w kuchni i wcale mi smaka nie narobiłyście, boooo właśnie robię rybę po grecku, jeny już się nie mogę doczekać tego obiadu, a najlepsze jest to, że zrobiłam tyle, iż starczy jeszcze na kolację na zimno omnomnomhiacynta99, AnnRaf lubią tę wiadomość
-
CassieMK wrote:luna, ale bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu krwi, więc myślę, że jest ok, a lekarz zadecydował o zmniejszeniu dawki, ponieważ progesteron w dużej dawce bierze się chyba tylko w pierwszym trymestrze, ja też mam dokończyć opakowanie dupka, którego biorę w południe i zostanie mi sama luteina na dzień i na noc, bo progesteron odstawia się stopniowo, żeby nie było szoku dla organizmu i żeby nie doszło do poronienia, będzie dobrze
którego masz tę normalną wizytę? ja 16.10, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo nastepnego dnia jestem na imprezę branżową zaproszona
Poczytałam, co tu pisałyście, jak siedziałam w kuchni i wcale mi smaka nie narobiłyście, boooo właśnie robię rybę po grecku, jeny już się nie mogę doczekać tego obiadu, a najlepsze jest to, że zrobiłam tyle, iż starczy jeszcze na kolację na zimno omnomnomAle mi smaka na ta rybe narobilas!!!
Jutro musze zrobic
CassieMK lubi tę wiadomość
myszka2070 -
nick nieaktualny
-
Anna255 Ja dokładnie wczoraj obudziłam się z brązowym plamieniem, które ustało po 3 godzinach, byłam na USG i wszystko było ok, więc pozytywne myślenie i nie stresować się.
Luna Też kiedyś czytałam, że tylko 1% kobiet, które usłyszało serduszko traci ciążę. Nie wiem na ile to prawda.
Powodzenia na wizytach. -
luna91 wrote:Wizytę mam 14.10, a dziś jadę na zastrzyk. Właśnie czytałam, że duphaston się nie wchłania a on mi przez tel powiedział, że powinien być wyższy, bo biorę duphaston. Nastraszył mnie, że ostatnia szansa na podbicie to zastrzyk. Jestem załamana.
Ja mam progesteron 11,75biorę duphaston 3x1 - wizytę mam dopiero we wtorek ... cały czas się martwię i boję co to będzie
-
Luna - nie martw się, szybko zareagowałaś, jesteś pod dobrą opieką! Będziesz miała czas spokojnie porozmawiać z lekarzem, na pewno cię uspokoi!
Dziewczyny, od piątku nie było mnie na forum, doczytałam właśnie wszystko co się tu działo! Stęskniła
m się za wami!
Cieszę się z wszystkich serduszek, z waszych żartów:))
Najbardziej nie mogę z czystego dresu - ps. bo ja też siedzę w domu, wyglądam jak Maria z Przedmieścia i tylko jak się zbliża pora kiedy mój mąż wraca do domu, to się jakoś mobilizuję!!!
No i ten tekst - że nerwy zapakować do konserwy i dalej wątek popłynął - zjadałabym mielonkę!!!))))
JESTEŚCIE NAJLEPSZE!!!
Cassie - RYBA PO GRECKU!!! nie mogę przestać o niej myśleć
Ja dzisiaj mam na obiad barszcz ukraiński, też chodził za mną od kilku dobrych dni
Xpatix - twój dzidziuś już jest taki duży! 4 cm i fikołki! gratulacje! Ja zaczynam dziś 11 tydz (10t+0)
hiacynta99, Agnieszka0812, xpatiiix3, CassieMK, monilia84 lubią tę wiadomość