X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:28

hiacynta99 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 dni przed pozytywnym testem browar mi juz cos nie smakował i zmulilo mnie juz po dwóch :P. A cygaro nie pale :D

Magdalena91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny odebrałam progesteron, wydaje mi się strasznie niski 16,9 :( Starsznie się przestraszyłam. Nie mam napisanych norm dla ciężarnych, tylko dla poszczególnych faz cyklu.

Może powinnam zadzwonić do gina i zapytać?

Zadzwon! Bo ja zbytnio sie nie znam

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:06

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was z dzisiaj! Juhuuu :p

Tak więc progesteronu ani razu nie robiłam jedynie prolaktyne kilka razy przed ciążą, biorę luteine 200mg od początku ciąży zapobiegawczo.
    Co do tsh moje z ubiegłego tygodnia to 2,5 i musze iść do endo bo to górna granica a biorę juz euthyrox 50 (przed ciążą brałam 25)

Witam nowe koleżanki :)
    Trzymam kciuki za dzisiejszych wizytach :)

Ja dzisiaj byłam się zapisać na badania genetyczne które będę miała 22.10 i do poradni chorób zakaźnych ze względu na podwyższone cmv i wizytę mam 12.10. Jeszcze jutro do rodzinnego pp skierowanie do endokrynologa I będzie komplet :)
    Jakoś za 2 tyg musze zrobić krzywą cukrową, mocz, morfologie i tsh
    Objawów nadal brak :)
    pozdrawiamy ciotki i bąbelki :*

• luna91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:52

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A ja mam wizyte 16 października, ale też od środy będę trząsła portkami :p w końcu się trochę ogarnęłam, umyłam włosy, zrobiłam makijaż, ubrałam czystszy dres , czekam na męża :)
    Hahaha sie usmialam Czystszy dres :) Sie odwalilas da meza :) :) :)

konwalijka, Eliana, monik lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja 2 dni przed pozytywnym testem browar mi juz cos nie smakował i zmulilo mnie juz po dwóch :P. A cygaro nie pale :D

hiacynta-- ot to ...dokładnie miałam to samo 7.09
    po pracy popoludniowej / przyszlam do domu wykapałam sie ... otworzyłam zimne piwko / łyk /drugi łyk .... upsss nie idzie mi ...i wtedy włączyła mi sie lampka awaryjna ... test??? jutro musze kupic test...
    no i jasne -byly dwie krechy...

mdli mdli i jeszcze raz mdli mnie ...
    zjadłam dzis dwie bułki z masłem ...
    poki co nic wiecej bo na nic nie mam ochoty bleeeee ....

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dzwoniłam, kazał przyjechać na zastrzyk, bo za nisko :( Duphaston biorę 3x dziennie, ale ja czytałam, że duphaston nie wychodzi w badaniach a on mi mówi, że widać, że się nie wchłania. Dziewczyny jestem przerażona.

Luteina?? Nie jest lepsza od dupka?

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna, ale bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu krwi, więc myślę, że jest ok, a lekarz zadecydował o zmniejszeniu dawki, ponieważ progesteron w dużej dawce bierze się chyba tylko w pierwszym trymestrze, ja też mam dokończyć opakowanie dupka, którego biorę w południe i zostanie mi sama luteina na dzień i na noc, bo progesteron odstawia się stopniowo, żeby nie było szoku dla organizmu i żeby nie doszło do poronienia, będzie dobrze :) którego masz tę normalną wizytę? ja 16.10, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo nastepnego dnia jestem na imprezę branżową zaproszona :D

Poczytałam, co tu pisałyście, jak siedziałam w kuchni i wcale mi smaka nie narobiłyście, boooo właśnie robię rybę po grecku, jeny już się nie mogę doczekać tego obiadu, a najlepsze jest to, że zrobiłam tyle, iż starczy jeszcze na kolację na zimno omnomnom :D

hiacynta99, AnnRaf lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    luna, ale bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu krwi, więc myślę, że jest ok, a lekarz zadecydował o zmniejszeniu dawki, ponieważ progesteron w dużej dawce bierze się chyba tylko w pierwszym trymestrze, ja też mam dokończyć opakowanie dupka, którego biorę w południe i zostanie mi sama luteina na dzień i na noc, bo progesteron odstawia się stopniowo, żeby nie było szoku dla organizmu i żeby nie doszło do poronienia, będzie dobrze :) którego masz tę normalną wizytę? ja 16.10, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo nastepnego dnia jestem na imprezę branżową zaproszona :D

Poczytałam, co tu pisałyście, jak siedziałam w kuchni i wcale mi smaka nie narobiłyście, boooo właśnie robię rybę po grecku, jeny już się nie mogę doczekać tego obiadu, a najlepsze jest to, że zrobiłam tyle, iż starczy jeszcze na kolację na zimno omnomnom :D
    Jesli wytrzymasz do kolacji!!! ;) Ale mi smaka na ta rybe narobilas!!! :) Jutro musze zrobic :) :) :)

CassieMK lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba po grecku o jaaaaa ale bym zjadła;);)

myszka2070, CassieMK lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 Ja dokładnie wczoraj obudziłam się z brązowym plamieniem, które ustało po 3 godzinach, byłam na USG i wszystko było ok, więc pozytywne myślenie i nie stresować się.

Luna Też kiedyś czytałam, że tylko 1% kobiet, które usłyszało serduszko traci ciążę. Nie wiem na ile to prawda.

Powodzenia na wizytach.

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie chyba lekko podbrzusze boli...:( oby to nic złego

3jgxxzkra9730jiu.png
  • AnnRaf Debiutantka

Wysłany: 30 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Wizytę mam 14.10, a dziś jadę na zastrzyk. Właśnie czytałam, że duphaston się nie wchłania a on mi przez tel powiedział, że powinien być wyższy, bo biorę duphaston. Nastraszył mnie, że ostatnia szansa na podbicie to zastrzyk. Jestem załamana.

Ja mam progesteron 11,75 :( biorę duphaston 3x1 - wizytę mam dopiero we wtorek ... cały czas się martwię i boję co to będzie :(

ckaiqqmz9l3su0ms.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - nie martw się, szybko zareagowałaś, jesteś pod dobrą opieką! Będziesz miała czas spokojnie porozmawiać z lekarzem, na pewno cię uspokoi!

Dziewczyny, od piątku nie było mnie na forum, doczytałam właśnie wszystko co się tu działo! Stęskniła

m się za wami!

Cieszę się z wszystkich serduszek, z waszych żartów:))

Najbardziej nie mogę z czystego dresu - ps. bo ja też siedzę w domu, wyglądam jak Maria z Przedmieścia i tylko jak się zbliża pora kiedy mój mąż wraca do domu, to się jakoś mobilizuję!!!:)

No i ten tekst - że nerwy zapakować do konserwy i dalej wątek popłynął - zjadałabym mielonkę!!!:)))))

JESTEŚCIE NAJLEPSZE!!!

Cassie - RYBA PO GRECKU!!! nie mogę przestać o niej myśleć:)

Ja dzisiaj mam na obiad barszcz ukraiński, też chodził za mną od kilku dobrych dni :)

Xpatix - twój dzidziuś już jest taki duży! 4 cm i fikołki! gratulacje! Ja zaczynam dziś 11 tydz (10t+0)

hiacynta99, Agnieszka0812, xpatiiix3, CassieMK, monilia84 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ