Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:56

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Cassie - pocieszyłaś mnie :) ale ja mam traumę po ostatniej ciąży i może dlatego panikuję :P

Mi lekarz już rok temu mówił, że każda moja ciąża będzie zagrożona, bo endometrioza to podstępna choroba. Ale nie chcę myśleć o najgorszym, za sukces uznaję to, że w ogóle w tę ciążę zaszłam i bardzo chciałabym móc się cieszyć tym czasem ;-)

Magdalena, bardzo się cieszę z dobrych wieści, oby tak dalej :)

nick nieaktualny, luna91 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:07

luna91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wyluzować ile się da. To jest najszczęśliwszy was czas. Zamiast sie zamartwiac gadajcie do brzucha: Dzidziu mam nadziej ze ladnie sie wgryzasz, a serduszko pięknie bije i inne takie. O takie postanowienie od dzis.

Stoję sobie rano w łazience i mysle - fajnie ze juz nie mam mlodsci i tak Malo rzygalam, chyba juz przeszlo. Po czym wyszlam do kuchni, wróciłam do łazienki i ledwo dolecialam do kibelka :D.

nick nieaktualny, luna91, xpatiiix3, bereda11, konwalijka, CassieMK, nick nieaktualny, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już o nic się nie martwię wręcz się ciesze ze tak daleko już jestem i wszystko w porządku nie wyobrażam sobie juz ze mogłoby się coś stać ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, CassieMK, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

xpatiiix3, konwalijka, CassieMK, monilia84 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dziewczyny, to przykre, że tak się wszystkie stresujecie i denerwujecie :( ja obiecywałam sobie, że jak zobaczę serduszko to postaram się trochę wyluzować, bo inaczej bym zwariowała. Staram się nie myśleć o tym, że w karcie ciąży mam wpisane "ciąża szczególnej troski", nie chcę się zadręczać, próbuję się cieszyć moim stanem i myśleć optymistycznie - a trudno mi to przychodzi, bo z natury wcale nie jestem taką optymistką. Ale myślę sobie, że starałam się o to dziecko 2,5 roku i skoro już jest mi dane być w tej ciąży, to trzeba się tym stanem cieszyć :)

btw, wiecie, że teraz już do końca życia będziemy się o te nasze dzieciaczki martwić? ;)
    Masz racje. Ja to wszystko wiem. Ale Dopoki nie zobacze bijacego serduszka to chyba juz tak bedzie. Ocipieje do tego 15-tego. Niestety do mojej gin teraz takie kolejki. Oprocz tego, ze nadal mega odczuwam bolesnosc piersi i czesciej do kibelka latam nie mam zadnych objawow. To chyba powinnam sie cieszyc, co nie? ;-)

CassieMK lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez raczej na spokojnie :)

xpatiiix3, CassieMK, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dziewczyny, to przykre, że tak się wszystkie stresujecie i denerwujecie :( ja obiecywałam sobie, że jak zobaczę serduszko to postaram się trochę wyluzować, bo inaczej bym zwariowała. Staram się nie myśleć o tym, że w karcie ciąży mam wpisane "ciąża szczególnej troski", nie chcę się zadręczać, próbuję się cieszyć moim stanem i myśleć optymistycznie - a trudno mi to przychodzi, bo z natury wcale nie jestem taką optymistką. Ale myślę sobie, że starałam się o to dziecko 2,5 roku i skoro już jest mi dane być w tej ciąży, to trzeba się tym stanem cieszyć :)

btw, wiecie, że teraz już do końca życia będziemy się o te nasze dzieciaczki martwić? ;)

Dobrze gada!!! Polać jej.....mleka;)

konwalijka, xpatiiix3, luna91, CassieMK, nick nieaktualny, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro krzywa cukrową mam toż ja się pohaftam nie dam rady słodkiego przełknąć a jak ja mam kubek mega słodkiej glukozy wypić... :(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja jutro krzywa cukrową mam toż ja się pohaftam nie dam rady słodkiego przełknąć a jak ja mam kubek mega słodkiej glukozy wypić... :(

Weź cytryne! :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak jak u mnie zobacze serduszko i bedzie lepiej a teraz mnie tez to zakuje to poboli sama nie wiem . Moze to przez to ze czas w ktorym kiedys poronilam sie zbliza ....

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    hehe no teraz to już tylko mleczko lub herbatka przez najbliższe miesiące :D a ja czasami mam taką ochotę na piwo :P a jak się wzoraj rozeźliłam tym progiem to myślałam, że odpalę papierocha, ale to chyba nie byłby najlepszy pomysł.

Warka 0% polecam :D niby nie piwo ale daje rade :p

luna91 lubi tę wiadomość

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:07

CassieMK, bereda11, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziś wszystko poszło w ruch rybę w occie zagryzłam czekoladą z chili, sałatką z krabami no wszystko po prostu. Dziwię się że jeszcze nie wylądowałam w toalecie :)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem stres i strach, ale musicie przyznać, że same się niepotrzebnie nakręcamy czasami, wyszukując sobie "złych objawów" ;) nie róbmy tak, jesteśmy w ciąży i wszystko jest dobrze :)

ps. mleko już dziś piłam, bo gin kazał mi się nie przeziębić, a mąż pokasłuje, więc profilaktycznie zaaplikowałam sobie kanapkę z czosnkiem i mleko z miodem ;-) A teraz idę na kolację pichcić parówki duszone z cebulą i pomidorami i na to roztopiony żółty serek mniam :D

konwalijka, bereda11, nick nieaktualny, Marietta lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie leze i mysle, ze macie racje. Postanowilam cieszyc sie kazda chwila jaka bedzie mi dane przezyc w jej ciazy :-) oby jak najdluzej. Fajnie, ze jestescie :-* :-* :-*

luna91, xpatiiix3, Foto_Anna, konwalijka lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tu majówka Ale 2015 Ale leci ten czas że tu już wy wątek macie.
    Powodzenia życzę i samych dobrze kończących się ciąż.

nick nieaktualny, Gosiax89x, Clio_99, Patrycja24, xpatiiix3, monilia84, izizizi, Marietta, Eliana, Eustoma lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 250 251 252 253 254 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ