X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Wstępny termin mam na 18 maja. Jestem mamą prawie 13 miesięcznego Antosia i mieszkam w Szwecji a tutaj opieka nad kobietą w ciąży przebiega całkowicie inaczej.......
    Cześć diabla ;)

xpatiiix3, Eliana, Marietta, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    Eliana ja również z Torunia jestem :)

Ale super!!!! Do jakiego gina chodzisz? Ja do dr Palacz-Marchwińskiej :)

f2w3vfxm5403940g.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Beatka :) Kiedy idziesz do lekarza? Jak to u Was wygląda?

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Mój na roczek miał 12kg i 83 cm. Wszyscy mówią, że wielki jest i wygląda na 1,5 roku a nie na 13 miesięcy :P

A tak w ogóle to się witam dzisiejszego dnia :) Ja jestem dziś nie do życia. Łeb mi pęka i mam mdłości no i senność okropna a ten mój brzdąc ani myśli pospać dłużej (pospał 40 min przy czym ja ze 20). Siedzę i tylko czekam żeby mąż wrócił z pracy.

A poza tym od wczoraj mam jadłowstręt i najchętniej nic bym nie jadła. Nic mi nie smakuje i na nic nie mam ochoty. No i zaczął się wstręt do mięsa. W pierwszej ciąży miałam tak przy spaghetti, którego nie jem od tamtej pory, teraz tak mam przy pieczonych kotletach z piersi indyka. Normalnie cofka mi się robi na samą myśl.

Byłam też u diabetyka i w sobotę będę miała przyjemność pić glukozę i siedzieć z dupą w przychodni 2 godz!!! Chyba wezmę ze sobą poduszkę i zapytam czy nie mają gdzieś wolnej kozetki :)

No to tyle u mnie. Jak mam chwilę czasu to Was czytam i piszę więc na bieżąco nie jestem za co przepraszam.

A co do bolących piersi, to normalne że przestają stopniowo boleć, nie martwcie się jeszcze po porodzie będą Was bolały aż będziecie miały dość :D
    Zaopatzymy się w kapustę i damy radę, znam to z autopsji :P

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z Mery też już od lekarza wróciłam zapalenie oskrzeli i początek zapalenia uszu przedszkole do końca następnego tygodnia niestety odpada szkoda mi go :/

Co do tylozgiecia ok.12 tyg macica się prostuje ;P coś jeszcze miałam napisać i kurde nie pamiętam już a piersi tez mnie prawie nie bolą czasem tylko się zdąży a tak to tylko wrażliwość na dotyk została :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 5,8289 µIU/ml 0,350 4,940

Lecieć od razu do lekarza? ;<

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...
    Nie czytaj więcej :-) ciążę z synem przeszłam bezobjawowo, na 9 miesięcy raz wymiotowalam, gdyby nie brzuch to nie czuła bym ciąży a i przytyłam tylko 13 kg a syn miał ponad 4 kg, teraz non stop mdłości, kilka razy wymioty, zgaga itp

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    boli mnie ząb :(
    musze isc do stomatologa
    czy znieczulenie mi nie zaszkodzi ?
    Byłam w pierwszej ciąży, musisz powodziec, że jesteś w ciąży a dadzą specjalne znieczulenie, ja miałam nawet kanałowe, oczywiście bez rtg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 15:37

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży piersi nie bolały, nie miałam zylek, siary i nic nie urosły, efekt brak pokarmu , no codziennie ściągalam 20 ml aż, teraz piersi mam takie same, szkoda myślałam że przy drugim rusza

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży brzuszek miałam widoczny chyba od 10 tygodnia a ruchy czułam od 13-14 juz, mam tylozgiecie macicy, po porodzie przodownikiem a teraz znów tylozgiecie.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    TSH 5,8289 µIU/ml 0,350 4,940

Lecieć od razu do lekarza? ;<

Tak ja bym poszła od razu. Przy 3,5 poszłam od razu i dostałam wyższa dawkę leków, teraz przy 2,5 znowu idę na konsultacje do endokrynologa

Eliana, Asmee lubią tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jutro zaczynam 12 tydzień (tzn. 11+0) i chociaż mojego brzuszka jeszcze wyraźnie nie widać, tylko mam wrażenie, jakby moja oponka robiła się większa i coś ją wypychało na zewnątrz!:) Przez to nie dopinam się już w spodniach. A że nie mogę się chować całymi dniami w pidżamce, albo chodzić w spodniach z odpiętym guzikiem - jak to praktykuję w ostatnich dniach, to dziś zdecydowałam się na zakup pierwszych spodni ciążowych!!! Je je je!!!:)

I pisze przy okazji, jakby któraś z Was miała już coś ciążowego upatrzonego dla siebie, że dzisiaj jest jakiś 1 dzień kiedy jest promocja w sklepie internetowym H&M na 1 rzecz -25%. Jak coś, to trzeba się zapisać do nich na newsletter i przychodzą takie kupony. Ta promocja jest ważna do jutra do 12:00. No i jadę do lokalnego H&M żeby wyczaić sobie jakieś fajne spodnie i kupić je taniej w necie!:)) Je je je!

Agnieszka0812, Cigaretta, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Dzien dobry dziewczyny ja to ostatnio załamanie jakieś nerwowe przechodzę wszystko mnie denerwuje wcześniej byłam oaza spokoju a teraz synek trochę pomarudzi a mnie nerwy biorą :-(
    Jeszcze w sierpniu się napalilam ze.po wakacjach pójdę znowu do pracy od stycznia jestem w domu i juz chciałam się oderwać a tu ciaza i z planów nici do maja chyba oszaleje :|
    czesc kochana to hormony , pewnie nie dlugo minie Ci jak zobaczysz na usg pieknego bobaska a moze bedzie dziewczynka ? fajnie , parke byscie mieli ;-)...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...
    nawet tak nie mow ...bo ja nie mam zadnych i jakos do tej pory sie nie denerwowalam ale jak czytam takie posty to sie wkurzam...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana, mi dziś od koleżanki przyszła paczka - sukienka, tuniki i jedne jeansy :D a jeszcze od kuzynki dostanę, także chyba nie będę nic kupować, ewentualnie kurtkę zimową, jeśli się okaże, że do tego czasu pojawi się jakiś brzuszek...

Eliana, monilia84 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jantez mam problem z dopięciem płaszcza cycki nie puszczają :P

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:03

monilia84 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:04

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Jantez mam problem z dopięciem płaszcza cycki nie puszczają :P

A ja w niedzielę na chrzciny się szykowałam i zastanawiałam się, czy założyć żakiecik czy sweterek, jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że w żakiecie się nie zapnę! :O niby mam 2,5 kg na minusie, a cycki jednak rosną :D :D

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla 18.10. mam wizytę u takiej położnej co będzie prowadziła całą ciążę w miedzy czasie chce umówić się prywatnie do ginekologa żeby zrobić usg bo inaczej musiałabym czekać do 5 miesiąca bo tutaj tylko jedno robią ewentualnie dwa. A chciałabym zobaczyć już moje serduszko :)

thiki0a.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ