X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Wstępny termin mam na 18 maja. Jestem mamą prawie 13 miesięcznego Antosia i mieszkam w Szwecji a tutaj opieka nad kobietą w ciąży przebiega całkowicie inaczej.......
    Cześć diabla ;)

xpatiiix3, Eliana, Marietta, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    Eliana ja również z Torunia jestem :)

Ale super!!!! Do jakiego gina chodzisz? Ja do dr Palacz-Marchwińskiej :)

f2w3vfxm5403940g.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Beatka :) Kiedy idziesz do lekarza? Jak to u Was wygląda?

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Mój na roczek miał 12kg i 83 cm. Wszyscy mówią, że wielki jest i wygląda na 1,5 roku a nie na 13 miesięcy :P

A tak w ogóle to się witam dzisiejszego dnia :) Ja jestem dziś nie do życia. Łeb mi pęka i mam mdłości no i senność okropna a ten mój brzdąc ani myśli pospać dłużej (pospał 40 min przy czym ja ze 20). Siedzę i tylko czekam żeby mąż wrócił z pracy.

A poza tym od wczoraj mam jadłowstręt i najchętniej nic bym nie jadła. Nic mi nie smakuje i na nic nie mam ochoty. No i zaczął się wstręt do mięsa. W pierwszej ciąży miałam tak przy spaghetti, którego nie jem od tamtej pory, teraz tak mam przy pieczonych kotletach z piersi indyka. Normalnie cofka mi się robi na samą myśl.

Byłam też u diabetyka i w sobotę będę miała przyjemność pić glukozę i siedzieć z dupą w przychodni 2 godz!!! Chyba wezmę ze sobą poduszkę i zapytam czy nie mają gdzieś wolnej kozetki :)

No to tyle u mnie. Jak mam chwilę czasu to Was czytam i piszę więc na bieżąco nie jestem za co przepraszam.

A co do bolących piersi, to normalne że przestają stopniowo boleć, nie martwcie się jeszcze po porodzie będą Was bolały aż będziecie miały dość :D
    Zaopatzymy się w kapustę i damy radę, znam to z autopsji :P

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z Mery też już od lekarza wróciłam zapalenie oskrzeli i początek zapalenia uszu przedszkole do końca następnego tygodnia niestety odpada szkoda mi go :/

Co do tylozgiecia ok.12 tyg macica się prostuje ;P coś jeszcze miałam napisać i kurde nie pamiętam już a piersi tez mnie prawie nie bolą czasem tylko się zdąży a tak to tylko wrażliwość na dotyk została :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 5,8289 µIU/ml 0,350 4,940

Lecieć od razu do lekarza? ;<

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...
    Nie czytaj więcej :-) ciążę z synem przeszłam bezobjawowo, na 9 miesięcy raz wymiotowalam, gdyby nie brzuch to nie czuła bym ciąży a i przytyłam tylko 13 kg a syn miał ponad 4 kg, teraz non stop mdłości, kilka razy wymioty, zgaga itp

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    boli mnie ząb :(
    musze isc do stomatologa
    czy znieczulenie mi nie zaszkodzi ?
    Byłam w pierwszej ciąży, musisz powodziec, że jesteś w ciąży a dadzą specjalne znieczulenie, ja miałam nawet kanałowe, oczywiście bez rtg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 15:37

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży piersi nie bolały, nie miałam zylek, siary i nic nie urosły, efekt brak pokarmu , no codziennie ściągalam 20 ml aż, teraz piersi mam takie same, szkoda myślałam że przy drugim rusza

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży brzuszek miałam widoczny chyba od 10 tygodnia a ruchy czułam od 13-14 juz, mam tylozgiecie macicy, po porodzie przodownikiem a teraz znów tylozgiecie.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    TSH 5,8289 µIU/ml 0,350 4,940

Lecieć od razu do lekarza? ;<

Tak ja bym poszła od razu. Przy 3,5 poszłam od razu i dostałam wyższa dawkę leków, teraz przy 2,5 znowu idę na konsultacje do endokrynologa

Eliana, Asmee lubią tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jutro zaczynam 12 tydzień (tzn. 11+0) i chociaż mojego brzuszka jeszcze wyraźnie nie widać, tylko mam wrażenie, jakby moja oponka robiła się większa i coś ją wypychało na zewnątrz!:) Przez to nie dopinam się już w spodniach. A że nie mogę się chować całymi dniami w pidżamce, albo chodzić w spodniach z odpiętym guzikiem - jak to praktykuję w ostatnich dniach, to dziś zdecydowałam się na zakup pierwszych spodni ciążowych!!! Je je je!!!:)

I pisze przy okazji, jakby któraś z Was miała już coś ciążowego upatrzonego dla siebie, że dzisiaj jest jakiś 1 dzień kiedy jest promocja w sklepie internetowym H&M na 1 rzecz -25%. Jak coś, to trzeba się zapisać do nich na newsletter i przychodzą takie kupony. Ta promocja jest ważna do jutra do 12:00. No i jadę do lokalnego H&M żeby wyczaić sobie jakieś fajne spodnie i kupić je taniej w necie!:)) Je je je!

Agnieszka0812, Cigaretta, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Dzien dobry dziewczyny ja to ostatnio załamanie jakieś nerwowe przechodzę wszystko mnie denerwuje wcześniej byłam oaza spokoju a teraz synek trochę pomarudzi a mnie nerwy biorą :-(
    Jeszcze w sierpniu się napalilam ze.po wakacjach pójdę znowu do pracy od stycznia jestem w domu i juz chciałam się oderwać a tu ciaza i z planów nici do maja chyba oszaleje :|
    czesc kochana to hormony , pewnie nie dlugo minie Ci jak zobaczysz na usg pieknego bobaska a moze bedzie dziewczynka ? fajnie , parke byscie mieli ;-)...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...
    nawet tak nie mow ...bo ja nie mam zadnych i jakos do tej pory sie nie denerwowalam ale jak czytam takie posty to sie wkurzam...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana, mi dziś od koleżanki przyszła paczka - sukienka, tuniki i jedne jeansy :D a jeszcze od kuzynki dostanę, także chyba nie będę nic kupować, ewentualnie kurtkę zimową, jeśli się okaże, że do tego czasu pojawi się jakiś brzuszek...

Eliana, monilia84 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jantez mam problem z dopięciem płaszcza cycki nie puszczają :P

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:03

monilia84 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:04

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Jantez mam problem z dopięciem płaszcza cycki nie puszczają :P

A ja w niedzielę na chrzciny się szykowałam i zastanawiałam się, czy założyć żakiecik czy sweterek, jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że w żakiecie się nie zapnę! :O niby mam 2,5 kg na minusie, a cycki jednak rosną :D :D

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla 18.10. mam wizytę u takiej położnej co będzie prowadziła całą ciążę w miedzy czasie chce umówić się prywatnie do ginekologa żeby zrobić usg bo inaczej musiałabym czekać do 5 miesiąca bo tutaj tylko jedno robią ewentualnie dwa. A chciałabym zobaczyć już moje serduszko :)

thiki0a.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ