Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Wstępny termin mam na 18 maja. Jestem mamą prawie 13 miesięcznego Antosia i mieszkam w Szwecji a tutaj opieka nad kobietą w ciąży przebiega całkowicie inaczej.......
Cześć diablaxpatiiix3, Eliana, Marietta, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Diabla85 wrote:Mój na roczek miał 12kg i 83 cm. Wszyscy mówią, że wielki jest i wygląda na 1,5 roku a nie na 13 miesięcy
A tak w ogóle to się witam dzisiejszego dniaJa jestem dziś nie do życia. Łeb mi pęka i mam mdłości no i senność okropna a ten mój brzdąc ani myśli pospać dłużej (pospał 40 min przy czym ja ze 20). Siedzę i tylko czekam żeby mąż wrócił z pracy.
A poza tym od wczoraj mam jadłowstręt i najchętniej nic bym nie jadła. Nic mi nie smakuje i na nic nie mam ochoty. No i zaczął się wstręt do mięsa. W pierwszej ciąży miałam tak przy spaghetti, którego nie jem od tamtej pory, teraz tak mam przy pieczonych kotletach z piersi indyka. Normalnie cofka mi się robi na samą myśl.
Byłam też u diabetyka i w sobotę będę miała przyjemność pić glukozę i siedzieć z dupą w przychodni 2 godz!!! Chyba wezmę ze sobą poduszkę i zapytam czy nie mają gdzieś wolnej kozetki
No to tyle u mnie. Jak mam chwilę czasu to Was czytam i piszę więc na bieżąco nie jestem za co przepraszam.
A co do bolących piersi, to normalne że przestają stopniowo boleć, nie martwcie się jeszcze po porodzie będą Was bolały aż będziecie miały dość
Kazik :* -
No z Mery też już od lekarza wróciłam zapalenie oskrzeli i początek zapalenia uszu przedszkole do końca następnego tygodnia niestety odpada szkoda mi go
Co do tylozgiecia ok.12 tyg macica się prostuje ;P coś jeszcze miałam napisać i kurde nie pamiętam już a piersi tez mnie prawie nie bolą czasem tylko się zdąży a tak to tylko wrażliwość na dotyk zostałaLivia
Nela
Marcel
-
patkaaxx90 wrote:mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...
ciążę z synem przeszłam bezobjawowo, na 9 miesięcy raz wymiotowalam, gdyby nie brzuch to nie czuła bym ciąży a i przytyłam tylko 13 kg a syn miał ponad 4 kg, teraz non stop mdłości, kilka razy wymioty, zgaga itp
-
Alicce wrote:boli mnie ząb
musze isc do stomatologa
czy znieczulenie mi nie zaszkodzi ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 15:37
-
nick nieaktualnyAsmee wrote:TSH 5,8289 µIU/ml 0,350 4,940
Lecieć od razu do lekarza? ;<
Tak ja bym poszła od razu. Przy 3,5 poszłam od razu i dostałam wyższa dawkę leków, teraz przy 2,5 znowu idę na konsultacje do endokrynologaEliana, Asmee lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja jutro zaczynam 12 tydzień (tzn. 11+0) i chociaż mojego brzuszka jeszcze wyraźnie nie widać, tylko mam wrażenie, jakby moja oponka robiła się większa i coś ją wypychało na zewnątrz!
Przez to nie dopinam się już w spodniach. A że nie mogę się chować całymi dniami w pidżamce, albo chodzić w spodniach z odpiętym guzikiem - jak to praktykuję w ostatnich dniach, to dziś zdecydowałam się na zakup pierwszych spodni ciążowych!!! Je je je!!!
I pisze przy okazji, jakby któraś z Was miała już coś ciążowego upatrzonego dla siebie, że dzisiaj jest jakiś 1 dzień kiedy jest promocja w sklepie internetowym H&M na 1 rzecz -25%. Jak coś, to trzeba się zapisać do nich na newsletter i przychodzą takie kupony. Ta promocja jest ważna do jutra do 12:00. No i jadę do lokalnego H&M żeby wyczaić sobie jakieś fajne spodnie i kupić je taniej w necie!) Je je je!
Agnieszka0812, Cigaretta, Marietta lubią tę wiadomość
-
Madziaaaaa wrote:Dzien dobry dziewczyny ja to ostatnio załamanie jakieś nerwowe przechodzę wszystko mnie denerwuje wcześniej byłam oaza spokoju a teraz synek trochę pomarudzi a mnie nerwy biorą
Jeszcze w sierpniu się napalilam ze.po wakacjach pójdę znowu do pracy od stycznia jestem w domu i juz chciałam się oderwać a tu ciaza i z planów nici do maja chyba oszaleje...
-
patkaaxx90 wrote:mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...
-
Eliana, mi dziś od koleżanki przyszła paczka - sukienka, tuniki i jedne jeansy
a jeszcze od kuzynki dostanę, także chyba nie będę nic kupować, ewentualnie kurtkę zimową, jeśli się okaże, że do tego czasu pojawi się jakiś brzuszek...
Eliana, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hiacynta99 wrote:Jantez mam problem z dopięciem płaszcza cycki nie puszczają
A ja w niedzielę na chrzciny się szykowałam i zastanawiałam się, czy założyć żakiecik czy sweterek, jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że w żakiecie się nie zapnę!niby mam 2,5 kg na minusie, a cycki jednak rosną
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Diabla 18.10. mam wizytę u takiej położnej co będzie prowadziła całą ciążę w miedzy czasie chce umówić się prywatnie do ginekologa żeby zrobić usg bo inaczej musiałabym czekać do 5 miesiąca bo tutaj tylko jedno robią ewentualnie dwa. A chciałabym zobaczyć już moje serduszko