X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Robiłam, jest cennik w necie do ściągnięcia :) wpisz w Google diagnostyka cennik i powinno wyskoczyć

Hmm to chyba pomyliłam laboratoria :D sorry :)

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Hmm to chyba pomyliłam laboratoria :D sorry :)

Ja w kwietniu jakoś ściągałam cennik chyba że coś się zmieniło od tego czasu

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ok, z diagnostyki nie umiałam chyba po prostu nigdzie cennika znaleźć, choć wiem, że kiedyś był, to w innym labie mieli napisane, że cennik wysyłają na maila :P

oar89jcgzipdaets.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam , śniadanie zjadłam i co tu dalej robić nie mam pomysłu

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wkoncu doczytalam Was po 5 dniach nieobecności :)

Masakrycznie sie czuje wymioty codziennie z rana to podstawa.

Pytała sie któraś z Was o tyłozgięcie macicy. Ja miala w pierwszej ciązy i do tej pory mam. Faktycznie brzuch w ciąży pojawia sie pozniej bo mi dopiero zacząl pokazywac sie ok 7 miesiaca. Zadnych boli przy okresie nigdy nie mialam i po porodzie rowniez nic nie odczuwalam. Mowia niby ze przy tylozgięciu macicy ciezej jest zajsc w ciaze ale to nie prawda bo w pierwszej ciazy zaszlam w pierszym cyklu staran i w tej tak samo.

Co do reakcji rodziny no to u mnie wszyscy sie ciesza ze w koncu zdecydowalismy sie na drugie dziecko bo juz nie mogli sie doczekac a wszególnosci tesc czeka na wnuka bo jka narazie ma 2 wnuczki :) Nawet moja babcia ktora ma 88 lat przyjechala w niedziele do mnie po tym jak zadzwonilam do niej powiedziec ze bedzie miala prawnuka albo prawnuczke nastepną.

Reszty juz nie pamiętam co pisałyście wybaczcie mi mam nadzieje ze juz bede na bieząco

Miłego dnia Wam życze kochane :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po bilansie roczniaka ważymy 8600 i mierzymy 74cm w porównaniu do syna to mało ;P Bo on na rok 10800 ważył i mierzył równo 100 cm :)

baśka86 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam ten cennika. Okrężną droga bo na stronie jakiegoś szpitala ale znalazlam. I wyszło mi razem z tarczycowymi 385 zł o ranyyy

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Mi się trafiło, że gin na nfz i prywatny to jeden i ten sam, więc co się da, to mi rzuca na nfz, żeby było za darmo. Prowadził wszystkie ciąże mojej mamy, więc doświadczenia mam z nim dobre ;)

Dziś nie wstaję z łóżka. Nie chce mi się.

CassieMK lubi tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!

http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można robić znieczulenie w ciąży u dentysty, tylko musisz powiedzieć, że jesteś w ciąży bo są różne rodzaje znieczulen i pamiętaj koniecznie powiedzieć gdybyś musiała mieć rtg zęba robione

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Cześć dziewczyny!

Mi się trafiło, że gin na nfz i prywatny to jeden i ten sam, więc co się da, to mi rzuca na nfz, żeby było za darmo. Prowadził wszystkie ciąże mojej mamy, więc doświadczenia mam z nim dobre ;)

Dziś nie wstaję z łóżka. Nie chce mi się.

Mój na nfz pracuje w szpitalu, dlatego między wizytami prywatnymi wciska mnie jeszcze na darmowe usg :D no i recepty wypisuje z refundacją :) Zawsze to coś :)

ma_lina, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka - dziękuję za odpowiedź, to ja pytałam o tyłozgięcie. Brzuch w 7 mc??? O mamo jak późno, ja się chyba nie doczekam :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    Znalazlam ten cennika. Okrężną droga bo na stronie jakiegoś szpitala ale znalazlam. I wyszło mi razem z tarczycowymi 385 zł o ranyyy

O MATKO! To już by Ci się opłacało przyjechać do Torunia pociągiem :) I zrobić sobie badania w mojej przychodni, hi hi hi :)

I jeszcze na pierniki by Ci zostało!:)

CassieMK, Marietta, baśka86, Agnieszka0812, xpatiiix3, konwalijka, Madziuśka lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Mój na nfz pracuje w szpitalu, dlatego między wizytami prywatnymi wciska mnie jeszcze na darmowe usg :D no i recepty wypisuje z refundacją :) Zawsze to coś :)

TAKI GINEK TO SKARB :)

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK! Ja się Ciebie pytam - co ty teraz robisz na forum jak miałaś wracać do pisania! Ja mam tak samo! Nie mogę się zmotywować! Masz do roboty!:)))

f2w3vfxm5403940g.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana, akurat dziś nie do pisania :D dziś robię kartki i album na rocznicę ślubu, bo się już klientka niecierpliwi :P a to nie przeszkadza w pisaniu na forum, tylko klawiatura cała z kleju :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:36

Eliana, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee, moje drugie śniadanie chce chyba zrobić come back :(( ile czasu potrzeba, by połknięty duphaston się wchłonął, żebym go nie wyrzygała?

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:58

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna moja też jest żółtawa, zastanawiam się, czy to nie od luteiny, bo nie czuję, żebym miała jakąś infekcję

oar89jcgzipdaets.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest od luteiny,jeśli przyjmujecie...ja przez 3 dni miałam brudnawą wydzieline i gin też powiedziała,że od luteiny ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ