X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zaniosłam mocz do badania! Dzis dalej bez mdłości. Staram się nie myśleć, ale czarno to widzę jak objawy przechodzą :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koniec 8 tyg przeszły mdłości :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, ja się z wami witam z kolejki w laboratorium, ten wielki komplet badań już robiłam, tylko bez cytomegalii i placilam tylko 120 zł, ale to dlatego że poszłam do najtańszego laboratorium w mieście i odstalam tam godzinę w kolejce. W przychodni pod moim domem zaplacilabym 2x tyle, więc sprawdzajcie ceny! Teraz robię tylko TSH do kontroli.
    Palians, moja modlitwa też jest z Tobą, i o cud i o sile dla Ciebie.

f2w3vfxm5403940g.png
  • Natala Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za komplet badań w pakiecie zapłaciłam 280 zł, no niemało....

Co do objawów znikających w 8 tyg to mi na 3 dni przeszły a potem znowu wróciły, to zazwyczaj nie wróży nic złego, ot takie odetchnięcie organizmu :)

hchygox14v09va6q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w ogole objawy nie pojawiły :)

xpatiiix3, xpatiiix3, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Miłego dnia życzę :)

anka418, monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na razie bez większych objawów coś mnie tam czasami zakręci w brzuszku ale to tak delikatnie... i to mnie martwi...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę zrobić już teraz obciążenia glukoza, bo miałam cukrzycę ciążową, mi gin powiedział, że mogę zrobić w przeciągu miesiąca bo tersz męczą mnie mdłości i wymioty i ze nie ma sensu, jeśli mam zwrócić ten obrzydliwy kubek

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny ja to ostatnio załamanie jakieś nerwowe przechodzę wszystko mnie denerwuje wcześniej byłam oaza spokoju a teraz synek trochę pomarudzi a mnie nerwy biorą :-(
    Jeszcze w sierpniu się napalilam ze.po wakacjach pójdę znowu do pracy od stycznia jestem w domu i juz chciałam się oderwać a tu ciaza i z planów nici do maja chyba oszaleje :|

w7eM.png
    ozEK.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

Ja sobie właśnie sprawdziłam mniej więcej ceny w laboratoriach na Śląsku i wyszło mi, że nie powinnam zapłacić więcej niż 140-180 zł, więc tragedii nie ma, ale ta krzywa cukrowa jak sprawdzałam tak "na zaś" to drogie badanie :/ A no i nie miałam pojęcia co to jest VDRL, dziś się dowiedziałam, że to kiła hahaha :D mam nadzieję, że wynik będzie negatywny haha :D Właśnie się zastanawiam, kiedy te badania porobić, chyba pójdę w poniedziałek, to do piątku już na bank będę mieć wszystkie wyniki, prawda? :)

A teraz rzucam się w wir pracy, póki się w miarę dobrze czuję, bo mam zaległości, oj mam! Miłego dnia :*

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...

Nie nie prawda i nie czytaj głupot :p
    Nie mam w ogóle objawów a ciąża rozwija się super :) przepraszam mam jeden objaw brak okresu

Madziaaaaa, Alicce, xpatiiix3, Agnieszka0812, Eliana, klaudia1534, Agusia ;), bereda11 lubią tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dobrze pisze nie czytaj głupot bo to nie prawda ja w perwszej ciąży zero totalne zero objawów poza brakiem okresu w tej tez prawie brak parę razy miałam gorsze dni z mdlosciami i to tyle :-)

Alicce, Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie ząb :(
    musze isc do stomatologa
    czy znieczulenie mi nie zaszkodzi ?

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    boli mnie ząb :(
    musze isc do stomatologa
    czy znieczulenie mi nie zaszkodzi ?

Nie wiem jak ze znieczuleniem ale na pewno w ciąży każde leczenie stomatologiczne jest darmowe! Warto iść na nfz chociaż w tym czasie :)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Nie wiem jak ze znieczuleniem ale na pewno w ciąży każde leczenie stomatologiczne jest darmowe! Warto iść na nfz chociaż w tym czasie :)

nigdy więcej stomatologa na nfz! Mąż poszedł na nfz kamień usunąć, bo niby raz w roku można, babka Mu wargę przypaliła i jeszcze próbowała Mu wmówić, że On tę wargę przygryza (mając pół godz. otwartą buzię??) i stąd krwiak. Tydzień to leczyliśmy! Ja wolę zapłacić, a mieć pewność, że wszystko będzie, jak ma być. W ciąży trzeba powiedzieć, że się w niej jest, to jakieś specjalne znieczulenie dla ciężarnych dają chyba :)

luna91 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiła ktoras z Was badania w diagnostyce ? Nie wiecie jak tam z cenami. Nie mogę w necie znaleźć cennika. A jechać tylko po to żeby się dowiedzieć ilemto kosztuje to mi się nie chce :p

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    nigdy więcej stomatologa na nfz! Mąż poszedł na nfz kamień usunąć, bo niby raz w roku można, babka Mu wargę przypaliła i jeszcze próbowała Mu wmówić, że On tę wargę przygryza (mając pół godz. otwartą buzię??) i stąd krwiak. Tydzień to leczyliśmy! Ja wolę zapłacić, a mieć pewność, że wszystko będzie, jak ma być. W ciąży trzeba powiedzieć, że się w niej jest, to jakieś specjalne znieczulenie dla ciężarnych dają chyba :)

Ja nie pisze o sadyście :p czasami na nfz tez są spoko stomatolodzy chyba :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    A robiła ktoras z Was badania w diagnostyce ? Nie wiecie jak tam z cenami. Nie mogę w necie znaleźć cennika. A jechać tylko po to żeby się dowiedzieć ilemto kosztuje to mi się nie chce :p

Robiłam, jest cennik w necie do ściągnięcia :) wpisz w Google diagnostyka cennik i powinno wyskoczyć

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka, może gdzieś są, ja nigdy na takiego nie trafiłam - bo w ogóle w dzisiejszych czasach znaleźć stomatologa lub ginekologa na nfz to wyczyn, a co dopiero, żeby był dobry ;)

Clio, trafiłam na informację, że z pewnych przyczyn nie publikują cennika i można do nich napisać wiadomość, to Ci ponoć wyślą na maila...

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ