X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zaniosłam mocz do badania! Dzis dalej bez mdłości. Staram się nie myśleć, ale czarno to widzę jak objawy przechodzą :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koniec 8 tyg przeszły mdłości :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, ja się z wami witam z kolejki w laboratorium, ten wielki komplet badań już robiłam, tylko bez cytomegalii i placilam tylko 120 zł, ale to dlatego że poszłam do najtańszego laboratorium w mieście i odstalam tam godzinę w kolejce. W przychodni pod moim domem zaplacilabym 2x tyle, więc sprawdzajcie ceny! Teraz robię tylko TSH do kontroli.
    Palians, moja modlitwa też jest z Tobą, i o cud i o sile dla Ciebie.

f2w3vfxm5403940g.png
  • Natala Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za komplet badań w pakiecie zapłaciłam 280 zł, no niemało....

Co do objawów znikających w 8 tyg to mi na 3 dni przeszły a potem znowu wróciły, to zazwyczaj nie wróży nic złego, ot takie odetchnięcie organizmu :)

hchygox14v09va6q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w ogole objawy nie pojawiły :)

xpatiiix3, xpatiiix3, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Miłego dnia życzę :)

anka418, monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na razie bez większych objawów coś mnie tam czasami zakręci w brzuszku ale to tak delikatnie... i to mnie martwi...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę zrobić już teraz obciążenia glukoza, bo miałam cukrzycę ciążową, mi gin powiedział, że mogę zrobić w przeciągu miesiąca bo tersz męczą mnie mdłości i wymioty i ze nie ma sensu, jeśli mam zwrócić ten obrzydliwy kubek

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny ja to ostatnio załamanie jakieś nerwowe przechodzę wszystko mnie denerwuje wcześniej byłam oaza spokoju a teraz synek trochę pomarudzi a mnie nerwy biorą :-(
    Jeszcze w sierpniu się napalilam ze.po wakacjach pójdę znowu do pracy od stycznia jestem w domu i juz chciałam się oderwać a tu ciaza i z planów nici do maja chyba oszaleje :|

w7eM.png
    ozEK.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

Ja sobie właśnie sprawdziłam mniej więcej ceny w laboratoriach na Śląsku i wyszło mi, że nie powinnam zapłacić więcej niż 140-180 zł, więc tragedii nie ma, ale ta krzywa cukrowa jak sprawdzałam tak "na zaś" to drogie badanie :/ A no i nie miałam pojęcia co to jest VDRL, dziś się dowiedziałam, że to kiła hahaha :D mam nadzieję, że wynik będzie negatywny haha :D Właśnie się zastanawiam, kiedy te badania porobić, chyba pójdę w poniedziałek, to do piątku już na bank będę mieć wszystkie wyniki, prawda? :)

A teraz rzucam się w wir pracy, póki się w miarę dobrze czuję, bo mam zaległości, oj mam! Miłego dnia :*

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    mam pytanie czy to prawda jest że jak się nie ma dolegliwości to ciąża się tak nie rozwija jak trzeba?? Bo naczytałam się w necie i teraz się martwię...

Nie nie prawda i nie czytaj głupot :p
    Nie mam w ogóle objawów a ciąża rozwija się super :) przepraszam mam jeden objaw brak okresu

Madziaaaaa, Alicce, xpatiiix3, Agnieszka0812, Eliana, klaudia1534, Agusia ;), bereda11 lubią tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dobrze pisze nie czytaj głupot bo to nie prawda ja w perwszej ciąży zero totalne zero objawów poza brakiem okresu w tej tez prawie brak parę razy miałam gorsze dni z mdlosciami i to tyle :-)

Alicce, Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie ząb :(
    musze isc do stomatologa
    czy znieczulenie mi nie zaszkodzi ?

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    boli mnie ząb :(
    musze isc do stomatologa
    czy znieczulenie mi nie zaszkodzi ?

Nie wiem jak ze znieczuleniem ale na pewno w ciąży każde leczenie stomatologiczne jest darmowe! Warto iść na nfz chociaż w tym czasie :)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Nie wiem jak ze znieczuleniem ale na pewno w ciąży każde leczenie stomatologiczne jest darmowe! Warto iść na nfz chociaż w tym czasie :)

nigdy więcej stomatologa na nfz! Mąż poszedł na nfz kamień usunąć, bo niby raz w roku można, babka Mu wargę przypaliła i jeszcze próbowała Mu wmówić, że On tę wargę przygryza (mając pół godz. otwartą buzię??) i stąd krwiak. Tydzień to leczyliśmy! Ja wolę zapłacić, a mieć pewność, że wszystko będzie, jak ma być. W ciąży trzeba powiedzieć, że się w niej jest, to jakieś specjalne znieczulenie dla ciężarnych dają chyba :)

luna91 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiła ktoras z Was badania w diagnostyce ? Nie wiecie jak tam z cenami. Nie mogę w necie znaleźć cennika. A jechać tylko po to żeby się dowiedzieć ilemto kosztuje to mi się nie chce :p

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    nigdy więcej stomatologa na nfz! Mąż poszedł na nfz kamień usunąć, bo niby raz w roku można, babka Mu wargę przypaliła i jeszcze próbowała Mu wmówić, że On tę wargę przygryza (mając pół godz. otwartą buzię??) i stąd krwiak. Tydzień to leczyliśmy! Ja wolę zapłacić, a mieć pewność, że wszystko będzie, jak ma być. W ciąży trzeba powiedzieć, że się w niej jest, to jakieś specjalne znieczulenie dla ciężarnych dają chyba :)

Ja nie pisze o sadyście :p czasami na nfz tez są spoko stomatolodzy chyba :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    A robiła ktoras z Was badania w diagnostyce ? Nie wiecie jak tam z cenami. Nie mogę w necie znaleźć cennika. A jechać tylko po to żeby się dowiedzieć ilemto kosztuje to mi się nie chce :p

Robiłam, jest cennik w necie do ściągnięcia :) wpisz w Google diagnostyka cennik i powinno wyskoczyć

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka, może gdzieś są, ja nigdy na takiego nie trafiłam - bo w ogóle w dzisiejszych czasach znaleźć stomatologa lub ginekologa na nfz to wyczyn, a co dopiero, żeby był dobry ;)

Clio, trafiłam na informację, że z pewnych przyczyn nie publikują cennika i można do nich napisać wiadomość, to Ci ponoć wyślą na maila...

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ