X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a mi na hiv nie zaznaczyl. Dzieki dziewczynki. Jutro rano pobudka

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie właśnie też mam wizyte 16.10 i chce z tym wszystkim zdążyć. Ale teraz sobie zdałam sprawę, że też mam tą nieszczesną glukozę, nie przełkne jej ! Jeszcze na pusty żołądek i czekać potem 2 godziny... nie wyobrażam sobie tego, będę żygać dalej niż widzę. Chyba przełoże to na pojutrze :p

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja mam na razie tylko glukozę na czczo, a tego badania z piciem glukozy nie robi się jakoś później? w sensie w połowie ciąży? :P

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa cukrową po 24tygodniu ;) kobiety w ciąży które przebyły cukrzycę w poprzedniej ciąży robią ok 10tyg

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dzięki, cytomegalię i różyczkę mam zrobione już dawno, toxo pewnie będę musiała powtórzyć, bo nie przechodziłam, ale na razie nie zlecał, grupę krwi mi kazał przynieść z wypisu z operacji :D mam do zrobienia tylko te takie podstawowe chyba, które tu dziewczyny zawsze wymieniały (nie wypisuję, bo książeczkę z tabelką mam w drugim pokoju, gdzie mąż śpi, a nie chcę go budzić :D)
    Mi moja gin mowila, zeby zrobic 2 dni przed wizyta :-) wiec to dzisiaj uczynilam.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie juz sama nie wiem, ale zaraz się dowiem. Na skierowaniu mam napisane Glikemia, to co to w końcu jest ?

• kkasya Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:40

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza na czczo :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zobaczyć czy są w twoim mieście. Na stronie bezpieczny maluch i na mamo to ja (2 różne warsztaty). Dzisiaj było o fotelikach, monitorach oddechu, żywieniu dzieci, karmieniu piersią, pierwszej pomocy kobiet w ciąży i dzieci, o bezpieczeństwie w trakcie jazdy autem, o banku komórek macierzystych wiec dużo ciekawych tematów. Nie jestem zupełnie zielona a kilku rzeczy się dowiedziałam :)

kkasya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Glukoza na czczo :)
    Czyli nie musze pić tego eliksiru? Ufff to idę jutro :)

CassieMK, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja chwile odpoczęłam od zgagi:P a co do badan hiv go często mi w szpitalu robili te badania ale chyba znowu trzeba będzie powtórzyć. Leze w łóżku i głodna jestem strasznie :P

Ps trzymajcie kciuki żeby jutro nie zaspała bo wreszcie trza najszczac do tego kubka :P bo juz dawno miałam. To zrobic tylko ze rano mnie nie dobudzi

CassieMK, Agnieszka0812, JusWik lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do picia glukozy można wziąć cytryne, choć podobno nie wszędzie się zgadzają :-/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta jeszcze nie ale za jakieś 3 msc skosztujesz cukierka pfee ohydne aż gardło mi piekło od tej słodyczy

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie strasz :O
    sąsiadka pielęgniarka mi właśnie powiedziała, że mam sobie zabrać cytryne, bo lepiej wchodzi. To bede pamiętać na następny raz ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dupa nie pozwolili cytryny a w dodatku taka ilość tej glukozy chyba z 300 ml 2/3 kufla od piwa :o blee ale pocieszenie Ciebie są takie którym smakuje a mnie np odpycha od słodyczy wiec jak dla mnie blee a nie daj Boże jak Ci dadzą ciepłe fuuu kurde żywy lukier pić :P tak miałam z synem w ciąży dali takie ciepłe aaa aż w głowie mi się zakręcie wtedy od tego cukru...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Gratuluje udanych wizytek, śliczne te Wasze robaczki :) Mam nadzieję, że ja też zobacze w czwartek takiego dużego maluszka jak Wasze :)
    Palinas trzymam kciuki za Was i modlę się aby zdarzył się cud i twoje maleństwo zostało z Tobą dalej :)

Ja na wyniki czekałam hmmm 2 dni ale badanie robiłam w sobotę a wczoraj odebrałam wyniki. Miałam też tego hiv, hcv, toxo itp.
    Glukozę na czczo miałam 96 czyli ledwo w normie czyli czeka mnie na pewno dieta cukrzycowa. Na tej wizycie sądzę że zleci mi lekarz zrobienie krzywej. Ja miałam do wypicia taki plastikowy kubeczek tej glukozy było to hmmm ohydne bo za słodkie, ale wszystko jest do przejścia.

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja wyprawiłam męża do pracy a teraz leżę plackiem. Olałam dzis te badania, pójdę po niedzieli. Dziś pierwszy raz od dawna obyło się bez wymiotów po pobudce, zanim wstałam zrobiłam gryza suchej bułki i od dzisiaj tak będę robić :P

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już w pracy... tak mi się wstać nie chciało...Dobrze że poruszyłyście temat badań bo ja zapomniałam że najwyższy czas się na nie udać...:)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamusie.
    Gratuluję udanych wizyt :),
    Wstałam przed 6, zrobiłam siusiu i pojechałam dać się pokłuć na badaniach. Jutro wyniki ale nie wiem czy dam radę odebrać.
    Zapłaciłam 180zł więc myślę że niewiele.
    A teraz jem śniadanko bo strasznie mnie mdli dzisiaj.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja siedzę w pracy i tak sobie fajnie ziewam eheheh że chyba zaraz tu zasnę, robić mi się nic nie chce :( A gdzie tu 14:00 :)

Agnieszka0812, Majóweczka78 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ