Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Candles- fajnie masz :-)
    Jutro mam wizyte na NFZ. I tak sie zastanawiam jak na podstawie zwyklego badania (bez USG) mozna stwierdzic czy jest wszystko dobrze? Czy sie rozwija? Jutro bedzie 6tydz 7d

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    z tym,że zmierzyla oba zarodki i wiek płodu piwrwszego to 6t i 2d,a drugiego płodu 6 t i 3 d więc powiedziała,ze jesli blizniaki to chłopczyk i dziewczynka

nie robiłam bety

co ty masz za ginekologa - w jednojajowej ciazy jest płeć tylko i wyłącznie jedna /// co za bzdury ...

luna91 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Czesc dziewczyny!
    Candles- fajnie masz :-)
    Jutro mam wizyte na NFZ. I tak sie zastanawiam jak na podstawie zwyklego badania (bez USG) mozna stwierdzic czy jest wszystko dobrze? Czy sie rozwija? Jutro bedzie 6tydz 7d
    Jak nie mam usg a mam badanie na samolocie, to lekarz przykłada detektor tętna, słyszę serduszko i się uspokajam ;-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    co ty masz za ginekologa - w jednojajowej ciazy jest płeć tylko i wyłącznie jedna /// co za bzdury ...

też mi to nie grało,ale wybaczam mojej lekarce bo dzisiaj akurat miała nawał pracy,przecież jej nie zastrzele za to,że sie pomyliła :/ akurat dla mnie i mojego meża jest mało istotne czy to bedzie chlopec czy dziewczynka...najważniejsze aby było zdrowe ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogle to co piszesz to magia jakas - ten 'ginekolog' to jakies zjawisko hehe / masakra
    jednojajowe - czyt jedna kmórka jajowa - jeden plemnik .... :>
    hehehe no nie mogę ...

• luna91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:59

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    wogle to co piszesz to magia jakas - ten 'ginekolog' to jakies zjawisko hehe / masakra
    jednojajowe - czyt jedna kmórka jajowa - jeden plemnik .... :>
    hehehe no nie mogę ...

ciesze sie,że ty masz idealnego światowego profesora

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    też mi to nie grało,ale wybaczam mojej lekarce bo dzisiaj akurat miała nawał pracy,przecież jej nie zastrzele za to,że sie pomyliła :/ akurat dla mnie i mojego meża jest mało istotne czy to bedzie chlopec czy dziewczynka...najważniejsze aby było zdrowe ;)

jasne jasne -tylko takie pomyłki to wiesz .. są raczej nie stosowne ...
    i wątpię żeby się zdarzały .... hmmm
    pomyliła sie ??? przeciez jaki lekarz moze wygadywac takie bzdury / to mozliwe w dzisiejszych czasach ?????
    ja pierdziu :P

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh dziewczyny od razu się jej czepiacie może do końca jej nie zrozumiała jak to było i stad te błędy a chyba to nie takie ważne ważne żeby dzieci były zdrowe a czy jedno czy 2 jajowe to co za różnica :-)

Gratuluję oby wszystkiego było ok :-)

bereda11, Marietta lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    z tym,że zmierzyla oba zarodki i wiek płodu piwrwszego to 6t i 2d,a drugiego płodu 6 t i 3 d więc powiedziała,ze jesli blizniaki to chłopczyk i dziewczynka

nie robiłam bety

pokażesz fotkę :P

• candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    O proszę Candles - trzymam kciuki :) ale powiem Ci, że ta lekarka z tymi płciami to chyba popłynęła. Z tego co mówisz to ciąża jednojajowa - w 1 pęcherzu siedzi dwójeczka a ciąża jednojajowa nie powstaje z 2 plemników tylko z 1 poprzez inny niż standardowo podział komórki. Z dwóch plemników powstaje ciąża dwójajowa, ale taką można szybko i łato rozpoznać bo ą 2 pęcherze na usg :) Ale właśnie powiedz miałaś inne objawy lub wysoką betę?

mówiąc o płciach uśmiechała sie,przecież wiemy,że na tym etapie nie da sie rozpoznać płci....moja lekarka dziś wyjątkowo sie spieszyła więc dlatego moje usg przebiegało chaotycznie,naszej 3 zależało aby zobaczyć serduszko i sprawdzić czy jest zdrowe to wszystko,a ilość maluchów narazie nas nie interesuje bo jest za wcześnie

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Oh dziewczyny od razu się jej czepiacie może do końca jej nie zrozumiała jak to było i stad te błędy a chyba to nie takie ważne ważne żeby dzieci były zdrowe a czy jedno czy 2 jajowe to co za różnica :-)

Gratuluję oby wszystkiego było ok :-)
    Kochana Ty widze mnie zrozumiałaś ;) dla mnie ta wizyta była pełna emocji,więc może gdzieś sie pomyliłam i źle ją zrozumiałam

Madziaaaaa, kamisia88, monilia84 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama kilka postów wyżej pisałaś ze nie wiesz o co dokładnie lekarce chodziło tak się zdarza a nawet jeżeli się pomyliła tak też bywa żeby lekarze tylko takie błędy popełniali świat byłby cudowny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:06

candles88, Marietta, monilia84, Efendis lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwazniejsze ze serduszko bilo i ze wszystko w porzadku ciesze sie bardzo

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu gratuluję serduszka Candless ;)
    A lekarka nie powinna sugerować nic póki drugiego serducha nie widziała bo potem przykro się robi jak człowiek się nastawienie grunt to że z maluszkiem wszystko ok ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeee dziewczyny nie czepiajcie się :) Czekam niecierpliwie Candles na potwierdzenie czy maluchy dwa czy jeden :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie poszłam na wizyte,aby dowiedzieć sie czy ciąża bliźniacza czy nie,chciałam zobaczyć serduszko i czy wszystko jest ok to wszystko....a lekarz ma prawo do błędów tym bardziej tak mało istotnego jak dla mnie....a ja swojej lekarce ufam w 100000% i wiem,że jestem pod znakomitą opieķą :)

Madziaaaaa, monilia84 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Uhuhu gratuluję serduszka Candless ;)
    A lekarka nie powinna sugerować nic póki drugiego serducha nie widziała bo potem przykro się robi jak człowiek się nastawienie grunt to że z maluszkiem wszystko ok ;)

tak,torche też miałam do niej żal,ale jestem z tych,ktore sie cieszą mając potwierdzenie na 100% obecnie ciesze sie z serduszka,zdrowego malucha i że wszystko jest dobrze,powiedziała abym sie nie nastawiała na dwójke,bo nic nie wiadomo,może też byc tak,że jedno zostanie jakby przez nature wyeliminowane

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles - no bardzo dobrze,że ufasz :) to twój lekarz
    cieszę sie z serduszka i trzymam kciuki za resztę :)
    sory za czepianie sie > hormony >wybacz ;)

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak byłam w pl do lekarza wchodziłem o 23 było duże opóźnienie ktoś by mógł powiedzieć ze chyba mi gorzej ze czekam 4h w kolejce ale jak dla.mnie.najlepszy specjalista i tez do innego się się wybiorę. Każdy ma swojego lekarza jednej się nie spodoba dla innej będzie super :-P

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ