X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Candles- fajnie masz :-)
    Jutro mam wizyte na NFZ. I tak sie zastanawiam jak na podstawie zwyklego badania (bez USG) mozna stwierdzic czy jest wszystko dobrze? Czy sie rozwija? Jutro bedzie 6tydz 7d

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    z tym,że zmierzyla oba zarodki i wiek płodu piwrwszego to 6t i 2d,a drugiego płodu 6 t i 3 d więc powiedziała,ze jesli blizniaki to chłopczyk i dziewczynka

nie robiłam bety

co ty masz za ginekologa - w jednojajowej ciazy jest płeć tylko i wyłącznie jedna /// co za bzdury ...

luna91 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Czesc dziewczyny!
    Candles- fajnie masz :-)
    Jutro mam wizyte na NFZ. I tak sie zastanawiam jak na podstawie zwyklego badania (bez USG) mozna stwierdzic czy jest wszystko dobrze? Czy sie rozwija? Jutro bedzie 6tydz 7d
    Jak nie mam usg a mam badanie na samolocie, to lekarz przykłada detektor tętna, słyszę serduszko i się uspokajam ;-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    co ty masz za ginekologa - w jednojajowej ciazy jest płeć tylko i wyłącznie jedna /// co za bzdury ...

też mi to nie grało,ale wybaczam mojej lekarce bo dzisiaj akurat miała nawał pracy,przecież jej nie zastrzele za to,że sie pomyliła :/ akurat dla mnie i mojego meża jest mało istotne czy to bedzie chlopec czy dziewczynka...najważniejsze aby było zdrowe ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogle to co piszesz to magia jakas - ten 'ginekolog' to jakies zjawisko hehe / masakra
    jednojajowe - czyt jedna kmórka jajowa - jeden plemnik .... :>
    hehehe no nie mogę ...

• luna91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:59

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    wogle to co piszesz to magia jakas - ten 'ginekolog' to jakies zjawisko hehe / masakra
    jednojajowe - czyt jedna kmórka jajowa - jeden plemnik .... :>
    hehehe no nie mogę ...

ciesze sie,że ty masz idealnego światowego profesora

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    też mi to nie grało,ale wybaczam mojej lekarce bo dzisiaj akurat miała nawał pracy,przecież jej nie zastrzele za to,że sie pomyliła :/ akurat dla mnie i mojego meża jest mało istotne czy to bedzie chlopec czy dziewczynka...najważniejsze aby było zdrowe ;)

jasne jasne -tylko takie pomyłki to wiesz .. są raczej nie stosowne ...
    i wątpię żeby się zdarzały .... hmmm
    pomyliła sie ??? przeciez jaki lekarz moze wygadywac takie bzdury / to mozliwe w dzisiejszych czasach ?????
    ja pierdziu :P

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh dziewczyny od razu się jej czepiacie może do końca jej nie zrozumiała jak to było i stad te błędy a chyba to nie takie ważne ważne żeby dzieci były zdrowe a czy jedno czy 2 jajowe to co za różnica :-)

Gratuluję oby wszystkiego było ok :-)

bereda11, Marietta lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    z tym,że zmierzyla oba zarodki i wiek płodu piwrwszego to 6t i 2d,a drugiego płodu 6 t i 3 d więc powiedziała,ze jesli blizniaki to chłopczyk i dziewczynka

nie robiłam bety

pokażesz fotkę :P

• candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    O proszę Candles - trzymam kciuki :) ale powiem Ci, że ta lekarka z tymi płciami to chyba popłynęła. Z tego co mówisz to ciąża jednojajowa - w 1 pęcherzu siedzi dwójeczka a ciąża jednojajowa nie powstaje z 2 plemników tylko z 1 poprzez inny niż standardowo podział komórki. Z dwóch plemników powstaje ciąża dwójajowa, ale taką można szybko i łato rozpoznać bo ą 2 pęcherze na usg :) Ale właśnie powiedz miałaś inne objawy lub wysoką betę?

mówiąc o płciach uśmiechała sie,przecież wiemy,że na tym etapie nie da sie rozpoznać płci....moja lekarka dziś wyjątkowo sie spieszyła więc dlatego moje usg przebiegało chaotycznie,naszej 3 zależało aby zobaczyć serduszko i sprawdzić czy jest zdrowe to wszystko,a ilość maluchów narazie nas nie interesuje bo jest za wcześnie

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Oh dziewczyny od razu się jej czepiacie może do końca jej nie zrozumiała jak to było i stad te błędy a chyba to nie takie ważne ważne żeby dzieci były zdrowe a czy jedno czy 2 jajowe to co za różnica :-)

Gratuluję oby wszystkiego było ok :-)
    Kochana Ty widze mnie zrozumiałaś ;) dla mnie ta wizyta była pełna emocji,więc może gdzieś sie pomyliłam i źle ją zrozumiałam

Madziaaaaa, kamisia88, monilia84 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama kilka postów wyżej pisałaś ze nie wiesz o co dokładnie lekarce chodziło tak się zdarza a nawet jeżeli się pomyliła tak też bywa żeby lekarze tylko takie błędy popełniali świat byłby cudowny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:06

candles88, Marietta, monilia84, Efendis lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwazniejsze ze serduszko bilo i ze wszystko w porzadku ciesze sie bardzo

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu gratuluję serduszka Candless ;)
    A lekarka nie powinna sugerować nic póki drugiego serducha nie widziała bo potem przykro się robi jak człowiek się nastawienie grunt to że z maluszkiem wszystko ok ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeee dziewczyny nie czepiajcie się :) Czekam niecierpliwie Candles na potwierdzenie czy maluchy dwa czy jeden :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie poszłam na wizyte,aby dowiedzieć sie czy ciąża bliźniacza czy nie,chciałam zobaczyć serduszko i czy wszystko jest ok to wszystko....a lekarz ma prawo do błędów tym bardziej tak mało istotnego jak dla mnie....a ja swojej lekarce ufam w 100000% i wiem,że jestem pod znakomitą opieķą :)

Madziaaaaa, monilia84 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Uhuhu gratuluję serduszka Candless ;)
    A lekarka nie powinna sugerować nic póki drugiego serducha nie widziała bo potem przykro się robi jak człowiek się nastawienie grunt to że z maluszkiem wszystko ok ;)

tak,torche też miałam do niej żal,ale jestem z tych,ktore sie cieszą mając potwierdzenie na 100% obecnie ciesze sie z serduszka,zdrowego malucha i że wszystko jest dobrze,powiedziała abym sie nie nastawiała na dwójke,bo nic nie wiadomo,może też byc tak,że jedno zostanie jakby przez nature wyeliminowane

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles - no bardzo dobrze,że ufasz :) to twój lekarz
    cieszę sie z serduszka i trzymam kciuki za resztę :)
    sory za czepianie sie > hormony >wybacz ;)

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak byłam w pl do lekarza wchodziłem o 23 było duże opóźnienie ktoś by mógł powiedzieć ze chyba mi gorzej ze czekam 4h w kolejce ale jak dla.mnie.najlepszy specjalista i tez do innego się się wybiorę. Każdy ma swojego lekarza jednej się nie spodoba dla innej będzie super :-P

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ