Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycandles88 wrote:z tym,że zmierzyla oba zarodki i wiek płodu piwrwszego to 6t i 2d,a drugiego płodu 6 t i 3 d więc powiedziała,ze jesli blizniaki to chłopczyk i dziewczynka
nie robiłam bety
co ty masz za ginekologa - w jednojajowej ciazy jest płeć tylko i wyłącznie jedna /// co za bzdury ...luna91 lubi tę wiadomość
-
Patrycja24 wrote:Czesc dziewczyny!
Candles- fajnie masz
Jutro mam wizyte na NFZ. I tak sie zastanawiam jak na podstawie zwyklego badania (bez USG) mozna stwierdzic czy jest wszystko dobrze? Czy sie rozwija? Jutro bedzie 6tydz 7d
-
Alicce wrote:co ty masz za ginekologa - w jednojajowej ciazy jest płeć tylko i wyłącznie jedna /// co za bzdury ...
też mi to nie grało,ale wybaczam mojej lekarce bo dzisiaj akurat miała nawał pracy,przecież jej nie zastrzele za to,że sie pomyliłaakurat dla mnie i mojego meża jest mało istotne czy to bedzie chlopec czy dziewczynka...najważniejsze aby było zdrowe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycandles88 wrote:też mi to nie grało,ale wybaczam mojej lekarce bo dzisiaj akurat miała nawał pracy,przecież jej nie zastrzele za to,że sie pomyliła
akurat dla mnie i mojego meża jest mało istotne czy to bedzie chlopec czy dziewczynka...najważniejsze aby było zdrowe
jasne jasne -tylko takie pomyłki to wiesz .. są raczej nie stosowne ...
i wątpię żeby się zdarzały .... hmmm
pomyliła sie ??? przeciez jaki lekarz moze wygadywac takie bzdury / to mozliwe w dzisiejszych czasach ?????
ja pierdziu -
Oh dziewczyny od razu się jej czepiacie może do końca jej nie zrozumiała jak to było i stad te błędy a chyba to nie takie ważne ważne żeby dzieci były zdrowe a czy jedno czy 2 jajowe to co za różnica
Gratuluję oby wszystkiego było okbereda11, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
luna91 wrote:O proszę Candles - trzymam kciuki
ale powiem Ci, że ta lekarka z tymi płciami to chyba popłynęła. Z tego co mówisz to ciąża jednojajowa - w 1 pęcherzu siedzi dwójeczka a ciąża jednojajowa nie powstaje z 2 plemników tylko z 1 poprzez inny niż standardowo podział komórki. Z dwóch plemników powstaje ciąża dwójajowa, ale taką można szybko i łato rozpoznać bo ą 2 pęcherze na usg
Ale właśnie powiedz miałaś inne objawy lub wysoką betę?
mówiąc o płciach uśmiechała sie,przecież wiemy,że na tym etapie nie da sie rozpoznać płci....moja lekarka dziś wyjątkowo sie spieszyła więc dlatego moje usg przebiegało chaotycznie,naszej 3 zależało aby zobaczyć serduszko i sprawdzić czy jest zdrowe to wszystko,a ilość maluchów narazie nas nie interesuje bo jest za wcześnie -
Madziaaaaa wrote:Oh dziewczyny od razu się jej czepiacie może do końca jej nie zrozumiała jak to było i stad te błędy a chyba to nie takie ważne ważne żeby dzieci były zdrowe a czy jedno czy 2 jajowe to co za różnica
Gratuluję oby wszystkiego było okdla mnie ta wizyta była pełna emocji,więc może gdzieś sie pomyliłam i źle ją zrozumiałam
Madziaaaaa, kamisia88, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Sama kilka postów wyżej pisałaś ze nie wiesz o co dokładnie lekarce chodziło tak się zdarza a nawet jeżeli się pomyliła tak też bywa żeby lekarze tylko takie błędy popełniali świat byłby cudowny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:06
candles88, Marietta, monilia84, Efendis lubią tę wiadomość
-
ja nie poszłam na wizyte,aby dowiedzieć sie czy ciąża bliźniacza czy nie,chciałam zobaczyć serduszko i czy wszystko jest ok to wszystko....a lekarz ma prawo do błędów tym bardziej tak mało istotnego jak dla mnie....a ja swojej lekarce ufam w 100000% i wiem,że jestem pod znakomitą opieķą
Madziaaaaa, monilia84 lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Uhuhu gratuluję serduszka Candless
A lekarka nie powinna sugerować nic póki drugiego serducha nie widziała bo potem przykro się robi jak człowiek się nastawienie grunt to że z maluszkiem wszystko ok
tak,torche też miałam do niej żal,ale jestem z tych,ktore sie cieszą mając potwierdzenie na 100% obecnie ciesze sie z serduszka,zdrowego malucha i że wszystko jest dobrze,powiedziała abym sie nie nastawiała na dwójke,bo nic nie wiadomo,może też byc tak,że jedno zostanie jakby przez nature wyeliminowanexpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też jak byłam w pl do lekarza wchodziłem o 23 było duże opóźnienie ktoś by mógł powiedzieć ze chyba mi gorzej ze czekam 4h w kolejce ale jak dla.mnie.najlepszy specjalista i tez do innego się się wybiorę. Każdy ma swojego lekarza jednej się nie spodoba dla innej będzie super