X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Eustoma Znajoma

Wysłany: 6 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wolny dzień bo przywiezli mi szafę do mieszkania :D Super mieć wolne w tygodniu, zrobić pranie, kurze pościerać jak słońce świeci.

W sobotę mam imprezę firmową. Mierzyłam wszystkie sukienki i moja oponka jest mocno widoczna :/ Zaskakujące ale nie mam w czym iść... ;)

Dzisiaj czuje się rewelacyjnie! To na pewno przez nową szafę.

JusWik, xpatiiix3, bimba, Eliana, bereda11, konwalijka, monilia84 lubią tę wiadomość

5djylhb8rtousdov.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma wrote:
    Miałam dzisiaj wolny dzień bo przywiezli mi szafę do mieszkania :D Super mieć wolne w tygodniu, zrobić pranie, kurze pościerać jak słońce świeci.

W sobotę mam imprezę firmową. Mierzyłam wszystkie sukienki i moja oponka jest mocno widoczna :/ Zaskakujące ale nie mam w czym iść... ;)

Dzisiaj czuje się rewelacyjnie! To na pewno przez nową szafę.

eustoma mam tak samo , w sobote wesele mojej siostry i nie chce zeby jeszcze ktos wiedzial a oponka jest ;-)sukienki juz przyciasne i oponka wystaje,och a tego sie nie da wciagnac niestety :-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,ja już po wizycie maluszek rozwija się prawidłowo, serduszko bije,a za 2 tygodnie muszę się zgłosić na kolejne usg bo pani doktor widzi BLIŹNIAKI :D więc trzeba to zweryfikować,bo nie jest pewna w 100% :)

konwalijka, bereda11, Madziaaaaa, Marietta, JusWik, klaudia1534, Dariaaa88, Eustoma, Agusia ;), anka418, Diabla85, luna91, Alicce, xpatiiix3, Efendis, kamisia88, Eliana, bimba, Baronowa_83, monilia84, hiacynta99, baśka86, Madziuśka, CassieMK lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • heavenrain Debiutantka

Wysłany: 6 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Dziewczyny a Wy te, które macie tyłozgięcie nie musicie leżeć na brzuchu? Pytam bo moja koleżanka od początku ciąży musiała przez jakiś czas dużo leżeć na brzuchu

ja mam tyłozgięcie i gin nic takiego nie mówił, spię na lewym boku dzien w dzien, ostrzegał tylko, że bedzie bolalo troche dluzej bo bedzie sie "prostowac" ;)

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:04

Marietta lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CANDLES GRATULUJE , ZAZDROSZCZE CI JA TEZ BYM CHCIALA BLIZNIAKI , super..a ty cieszyłabys sie ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Candles czekalam aż u której będzie podwójne szczęście. Gratuluję :-)

dzięki,ale na razie się nie ciesze jeszcze,bo powiedziała,że wydaje się jej,że jest podwójna i powiedziała,żeby na razie się nie cieszyć na dwójke bo może się okazać,że to jednak jest jedno

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!!! Candles!! Trzymam kciuki za dwójeczkę :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam dylemat , ide na wesele a odrost jest duzy , czy farbowac włosy ? czy jest to niebezpieczne dla dzidziusia ? a moze wy macie juz takie doswiadeczenie co o tym myslicie ? nie moglam znalesc farby bez amoniaku tu w anglii...

JusWik lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Wow!!! Candles!! Trzymam kciuki za dwójeczkę :)

tylko jest jeden pęcherzyk,dlatego nie mam pojęcia skąd jej się wzięła ciąż bliźniacza...najpierw pokazała mi w którym ewentualnie miejscu jest 2 maluszek,a za chwile potem powiedziała,że niedaleko tego miejsca są rączki i nóżki pierwszego maluszka....więc w tej chwili jestem w stresie

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda moja znajoma farbowała w ciąży farbą z amoniakiem i wszystko było ok, a też ją ktoś zjechał że nie wolno tak więc chyba nie ma co wierzyć w te wszystkie brednie...
    Candles SUUUUUUUUUPER hehehe 3mam kciukasy.
    Chyba mnie przeziębienie bierze, kichałam teraz mam katar i pokasłuje...
    oj trzeba herbatkę z miodkiem i cytrynką wypić i pod kołderkę.
    Spokojnych nocek dla was mamuśki!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:26

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    tylko jest jeden pęcherzyk,dlatego nie mam pojęcia skąd jej się wzięła ciąż bliźniacza...najpierw pokazała mi w którym ewentualnie miejscu jest 2 maluszek,a za chwile potem powiedziała,że niedaleko tego miejsca są rączki i nóżki pierwszego maluszka....więc w tej chwili jestem w stresie

a nie jest tak, że jeśli dwa zarodki się rozwijają w jednym pęcherzyku- to jest ciąża jednojajowa? a jeśli pęcherzyki są dwa- dwujajowa? :)
    Nie stresuj się nic, najszybciej ciąże bliźniaczą rozpoznaje się po widocznych dwóch serduszkach :)

luna91 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    a nie jest tak, że jeśli dwa zarodki się rozwijają w jednym pęcherzyku- to jest ciąża jednojajowa? a jeśli pęcherzyki są dwa- dwujajowa? :)
    Nie stresuj się nic, najszybciej ciąże bliźniaczą rozpoznaje się po widocznych dwóch serduszkach :)

z pęcherzykami masz racje :),a serduszko jest jedno i bije jak dzwon :) zastanowiła się raczej nad tym,ze dzidziuś jest długi,ale obracając aparat usg to przekręcał się maluszek ze wszystkim czyli razem z tym ewentualnym drugim bączkiem,więc dlatego powiedziała,że nie jest pewna bo nie mogła ich jakby rozczłonować,przynajmniej tak to zrozumiałam :(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie zgadzał jej się wzrost bo w 7 tc zarodek ma 4 mm,a mój maluch ma 1cm więc jak podzieliła go na pół wyszło jej 5mm wiec dlatego powiedziała o tej ciązy,że maluchy rozwijają się zbyt blisko siebie więc czekamy przez 2 tygodnie,a wtedy już będzie na 100% pewne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:28

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles ja miałam usg wczoraj jestem w 6 tygodniu a fasolka miała 8.3 mm nie ma co się trzymać dokładnie tych wymiarów, mój syn urodził się ponad 4 kg i 60 cm od początku wyprzedzał o jakieś 3 tygodnie, teraz druga fasolka tez jest większa niż normy ;-)
    Oczywiście trzymam kciuki za bliźniaki :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O... jak centymetr się pokazał na usg, to jak na jednego dzieciaka za dużo ;) To Cię potrzymają w napięci do drugiego usg ;) a Bety wychodziły Ci wyższe niż standardowo na początku? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym,że zmierzyla oba zarodki i wiek płodu piwrwszego to 6t i 2d,a drugiego płodu 6 t i 3 d więc powiedziała,ze jesli blizniaki to chłopczyk i dziewczynka

nie robiłam bety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:34

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:04

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    A skąd wiedziała że chłopczyk i dziewczynka?

to była sugestia,że 1 plemniczek sobie poczekał,aż moje jajeczko sie wykluje i zapytała czy istniała taka możliwość,że kochaliśmy sie przed owulacją i w trakcie i tak że zywiście było w naszym przypadku

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ