Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam dzisiaj wolny dzień bo przywiezli mi szafę do mieszkania
Super mieć wolne w tygodniu, zrobić pranie, kurze pościerać jak słońce świeci.
W sobotę mam imprezę firmową. Mierzyłam wszystkie sukienki i moja oponka jest mocno widocznaZaskakujące ale nie mam w czym iść...
Dzisiaj czuje się rewelacyjnie! To na pewno przez nową szafę.JusWik, xpatiiix3, bimba, Eliana, bereda11, konwalijka, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Eustoma wrote:Miałam dzisiaj wolny dzień bo przywiezli mi szafę do mieszkania
Super mieć wolne w tygodniu, zrobić pranie, kurze pościerać jak słońce świeci.
W sobotę mam imprezę firmową. Mierzyłam wszystkie sukienki i moja oponka jest mocno widocznaZaskakujące ale nie mam w czym iść...
Dzisiaj czuje się rewelacyjnie! To na pewno przez nową szafę.
eustoma mam tak samo , w sobote wesele mojej siostry i nie chce zeby jeszcze ktos wiedzial a oponka jest ;-)sukienki juz przyciasne i oponka wystaje,och a tego sie nie da wciagnac niestety -
hej dziewczyny,ja już po wizycie maluszek rozwija się prawidłowo, serduszko bije,a za 2 tygodnie muszę się zgłosić na kolejne usg bo pani doktor widzi BLIŹNIAKI
więc trzeba to zweryfikować,bo nie jest pewna w 100%
konwalijka, bereda11, Madziaaaaa, Marietta, JusWik, klaudia1534, Dariaaa88, Eustoma, Agusia ;), anka418, Diabla85, luna91, Alicce, xpatiiix3, Efendis, kamisia88, Eliana, bimba, Baronowa_83, monilia84, hiacynta99, baśka86, Madziuśka, CassieMK lubią tę wiadomość
-
Agnieszka0812 wrote:Dziewczyny a Wy te, które macie tyłozgięcie nie musicie leżeć na brzuchu? Pytam bo moja koleżanka od początku ciąży musiała przez jakiś czas dużo leżeć na brzuchu
ja mam tyłozgięcie i gin nic takiego nie mówił, spię na lewym boku dzien w dzien, ostrzegał tylko, że bedzie bolalo troche dluzej bo bedzie sie "prostowac" -
konwalijka wrote:Candles czekalam aż u której będzie podwójne szczęście. Gratuluję
dzięki,ale na razie się nie ciesze jeszcze,bo powiedziała,że wydaje się jej,że jest podwójna i powiedziała,żeby na razie się nie cieszyć na dwójke bo może się okazać,że to jednak jest jedno -
dziewczyny mam dylemat , ide na wesele a odrost jest duzy , czy farbowac włosy ? czy jest to niebezpieczne dla dzidziusia ? a moze wy macie juz takie doswiadeczenie co o tym myslicie ? nie moglam znalesc farby bez amoniaku tu w anglii...
JusWik lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:Wow!!! Candles!! Trzymam kciuki za dwójeczkę
tylko jest jeden pęcherzyk,dlatego nie mam pojęcia skąd jej się wzięła ciąż bliźniacza...najpierw pokazała mi w którym ewentualnie miejscu jest 2 maluszek,a za chwile potem powiedziała,że niedaleko tego miejsca są rączki i nóżki pierwszego maluszka....więc w tej chwili jestem w stresie
-
bereda moja znajoma farbowała w ciąży farbą z amoniakiem i wszystko było ok, a też ją ktoś zjechał że nie wolno tak więc chyba nie ma co wierzyć w te wszystkie brednie...
Candles SUUUUUUUUUPER hehehe 3mam kciukasy.
Chyba mnie przeziębienie bierze, kichałam teraz mam katar i pokasłuje...
oj trzeba herbatkę z miodkiem i cytrynką wypić i pod kołderkę.
Spokojnych nocek dla was mamuśki! -
candles88 wrote:tylko jest jeden pęcherzyk,dlatego nie mam pojęcia skąd jej się wzięła ciąż bliźniacza...najpierw pokazała mi w którym ewentualnie miejscu jest 2 maluszek,a za chwile potem powiedziała,że niedaleko tego miejsca są rączki i nóżki pierwszego maluszka....więc w tej chwili jestem w stresie
a nie jest tak, że jeśli dwa zarodki się rozwijają w jednym pęcherzyku- to jest ciąża jednojajowa? a jeśli pęcherzyki są dwa- dwujajowa?
Nie stresuj się nic, najszybciej ciąże bliźniaczą rozpoznaje się po widocznych dwóch serduszkachluna91 lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:a nie jest tak, że jeśli dwa zarodki się rozwijają w jednym pęcherzyku- to jest ciąża jednojajowa? a jeśli pęcherzyki są dwa- dwujajowa?
Nie stresuj się nic, najszybciej ciąże bliźniaczą rozpoznaje się po widocznych dwóch serduszkach
z pęcherzykami masz racje,a serduszko jest jedno i bije jak dzwon
zastanowiła się raczej nad tym,ze dzidziuś jest długi,ale obracając aparat usg to przekręcał się maluszek ze wszystkim czyli razem z tym ewentualnym drugim bączkiem,więc dlatego powiedziała,że nie jest pewna bo nie mogła ich jakby rozczłonować,przynajmniej tak to zrozumiałam
-
no i nie zgadzał jej się wzrost bo w 7 tc zarodek ma 4 mm,a mój maluch ma 1cm więc jak podzieliła go na pół wyszło jej 5mm wiec dlatego powiedziała o tej ciązy,że maluchy rozwijają się zbyt blisko siebie więc czekamy przez 2 tygodnie,a wtedy już będzie na 100% pewne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:28
-
Candles ja miałam usg wczoraj jestem w 6 tygodniu a fasolka miała 8.3 mm nie ma co się trzymać dokładnie tych wymiarów, mój syn urodził się ponad 4 kg i 60 cm od początku wyprzedzał o jakieś 3 tygodnie, teraz druga fasolka tez jest większa niż normy
Oczywiście trzymam kciuki za bliźniaki -
konwalijka wrote:A skąd wiedziała że chłopczyk i dziewczynka?
to była sugestia,że 1 plemniczek sobie poczekał,aż moje jajeczko sie wykluje i zapytała czy istniała taka możliwość,że kochaliśmy sie przed owulacją i w trakcie i tak że zywiście było w naszym przypadku