X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Eustoma Znajoma

Wysłany: 6 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wolny dzień bo przywiezli mi szafę do mieszkania :D Super mieć wolne w tygodniu, zrobić pranie, kurze pościerać jak słońce świeci.

W sobotę mam imprezę firmową. Mierzyłam wszystkie sukienki i moja oponka jest mocno widoczna :/ Zaskakujące ale nie mam w czym iść... ;)

Dzisiaj czuje się rewelacyjnie! To na pewno przez nową szafę.

JusWik, xpatiiix3, bimba, Eliana, bereda11, konwalijka, monilia84 lubią tę wiadomość

5djylhb8rtousdov.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma wrote:
    Miałam dzisiaj wolny dzień bo przywiezli mi szafę do mieszkania :D Super mieć wolne w tygodniu, zrobić pranie, kurze pościerać jak słońce świeci.

W sobotę mam imprezę firmową. Mierzyłam wszystkie sukienki i moja oponka jest mocno widoczna :/ Zaskakujące ale nie mam w czym iść... ;)

Dzisiaj czuje się rewelacyjnie! To na pewno przez nową szafę.

eustoma mam tak samo , w sobote wesele mojej siostry i nie chce zeby jeszcze ktos wiedzial a oponka jest ;-)sukienki juz przyciasne i oponka wystaje,och a tego sie nie da wciagnac niestety :-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,ja już po wizycie maluszek rozwija się prawidłowo, serduszko bije,a za 2 tygodnie muszę się zgłosić na kolejne usg bo pani doktor widzi BLIŹNIAKI :D więc trzeba to zweryfikować,bo nie jest pewna w 100% :)

konwalijka, bereda11, Madziaaaaa, Marietta, JusWik, klaudia1534, Dariaaa88, Eustoma, Agusia ;), nick nieaktualny, Diabla85, luna91, nick nieaktualny, xpatiiix3, Efendis, kamisia88, Eliana, bimba, Baronowa_83, monilia84, nick nieaktualny, baśka86, Madziuśka, CassieMK lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • heavenrain Debiutantka

Wysłany: 6 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Dziewczyny a Wy te, które macie tyłozgięcie nie musicie leżeć na brzuchu? Pytam bo moja koleżanka od początku ciąży musiała przez jakiś czas dużo leżeć na brzuchu

ja mam tyłozgięcie i gin nic takiego nie mówił, spię na lewym boku dzien w dzien, ostrzegał tylko, że bedzie bolalo troche dluzej bo bedzie sie "prostowac" ;)

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:04

Marietta lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CANDLES GRATULUJE , ZAZDROSZCZE CI JA TEZ BYM CHCIALA BLIZNIAKI , super..a ty cieszyłabys sie ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Candles czekalam aż u której będzie podwójne szczęście. Gratuluję :-)

dzięki,ale na razie się nie ciesze jeszcze,bo powiedziała,że wydaje się jej,że jest podwójna i powiedziała,żeby na razie się nie cieszyć na dwójke bo może się okazać,że to jednak jest jedno

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!!! Candles!! Trzymam kciuki za dwójeczkę :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam dylemat , ide na wesele a odrost jest duzy , czy farbowac włosy ? czy jest to niebezpieczne dla dzidziusia ? a moze wy macie juz takie doswiadeczenie co o tym myslicie ? nie moglam znalesc farby bez amoniaku tu w anglii...

JusWik lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Wow!!! Candles!! Trzymam kciuki za dwójeczkę :)

tylko jest jeden pęcherzyk,dlatego nie mam pojęcia skąd jej się wzięła ciąż bliźniacza...najpierw pokazała mi w którym ewentualnie miejscu jest 2 maluszek,a za chwile potem powiedziała,że niedaleko tego miejsca są rączki i nóżki pierwszego maluszka....więc w tej chwili jestem w stresie

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda moja znajoma farbowała w ciąży farbą z amoniakiem i wszystko było ok, a też ją ktoś zjechał że nie wolno tak więc chyba nie ma co wierzyć w te wszystkie brednie...
    Candles SUUUUUUUUUPER hehehe 3mam kciukasy.
    Chyba mnie przeziębienie bierze, kichałam teraz mam katar i pokasłuje...
    oj trzeba herbatkę z miodkiem i cytrynką wypić i pod kołderkę.
    Spokojnych nocek dla was mamuśki!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:26

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    tylko jest jeden pęcherzyk,dlatego nie mam pojęcia skąd jej się wzięła ciąż bliźniacza...najpierw pokazała mi w którym ewentualnie miejscu jest 2 maluszek,a za chwile potem powiedziała,że niedaleko tego miejsca są rączki i nóżki pierwszego maluszka....więc w tej chwili jestem w stresie

a nie jest tak, że jeśli dwa zarodki się rozwijają w jednym pęcherzyku- to jest ciąża jednojajowa? a jeśli pęcherzyki są dwa- dwujajowa? :)
    Nie stresuj się nic, najszybciej ciąże bliźniaczą rozpoznaje się po widocznych dwóch serduszkach :)

luna91 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    a nie jest tak, że jeśli dwa zarodki się rozwijają w jednym pęcherzyku- to jest ciąża jednojajowa? a jeśli pęcherzyki są dwa- dwujajowa? :)
    Nie stresuj się nic, najszybciej ciąże bliźniaczą rozpoznaje się po widocznych dwóch serduszkach :)

z pęcherzykami masz racje :),a serduszko jest jedno i bije jak dzwon :) zastanowiła się raczej nad tym,ze dzidziuś jest długi,ale obracając aparat usg to przekręcał się maluszek ze wszystkim czyli razem z tym ewentualnym drugim bączkiem,więc dlatego powiedziała,że nie jest pewna bo nie mogła ich jakby rozczłonować,przynajmniej tak to zrozumiałam :(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie zgadzał jej się wzrost bo w 7 tc zarodek ma 4 mm,a mój maluch ma 1cm więc jak podzieliła go na pół wyszło jej 5mm wiec dlatego powiedziała o tej ciązy,że maluchy rozwijają się zbyt blisko siebie więc czekamy przez 2 tygodnie,a wtedy już będzie na 100% pewne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:28

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles ja miałam usg wczoraj jestem w 6 tygodniu a fasolka miała 8.3 mm nie ma co się trzymać dokładnie tych wymiarów, mój syn urodził się ponad 4 kg i 60 cm od początku wyprzedzał o jakieś 3 tygodnie, teraz druga fasolka tez jest większa niż normy ;-)
    Oczywiście trzymam kciuki za bliźniaki :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O... jak centymetr się pokazał na usg, to jak na jednego dzieciaka za dużo ;) To Cię potrzymają w napięci do drugiego usg ;) a Bety wychodziły Ci wyższe niż standardowo na początku? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym,że zmierzyla oba zarodki i wiek płodu piwrwszego to 6t i 2d,a drugiego płodu 6 t i 3 d więc powiedziała,ze jesli blizniaki to chłopczyk i dziewczynka

nie robiłam bety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:34

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:04

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    A skąd wiedziała że chłopczyk i dziewczynka?

to była sugestia,że 1 plemniczek sobie poczekał,aż moje jajeczko sie wykluje i zapytała czy istniała taka możliwość,że kochaliśmy sie przed owulacją i w trakcie i tak że zywiście było w naszym przypadku

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ