X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Aaaaa ale się wypycha pierwszy raz tak wczesniej lekko pukał/kopał a teraz aż lekka górka w dole brzucha się robi pod ręką czuć co dotkne do brzucha na chwilę przestaje a potem znowu to samo jak puszcze :P aż czuje jak ciągnie mi brzuchol dziwne uczucie :P ale cudowne :) gimnastyka na wieczór :P
    Nie moge sie doczekac tego uczucia :))))
    Molego snia dziewczynki <3

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego poniedziałku kochane :)

monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie pada pierwszy śnieg! :)

monilia84, Agnieszka0812, Foto_Anna, ma_lina, luna91 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    kochana, a mozna zapytac co bylo nie tak z Twoja Wiki? i jak sie skonczylo, dzieko zdrowe? Jesli nie chcesz do tego wracac, zrozumiem...

zycze ci nudnej i spokojnej ciazy, wszystkim nam tu przyszlym majoweczkom zycze by ciaza byla bez powiklan... <3

no coz, coraz blizej badania... chcialabym to juz miec za soba tak naprawde...

Aniu u mojej Wikuni było podejrzenie zespołu PATAU bo wyszło mi bardzo duże ryzyko. Wykonałam amniopunkcje i się okazało że córka ma prawidłowy kariotyp. Ale niestety w 27tc okazało się że mam bezwodzie i jej serduszko nie bije. Przyczyn nikt nie ustalił, bo nie było sekcji zwłok. Lekarz mówił że może coś z układem moczowym, to bylo takie gdybanie, tzn lekarz od początku mówił że to nie możliwe że jest zdrowa, twierdził że musi coś być, po porodzie okazało się że była owinięta pępowiną na ręce i szyi i na wypisie wpisali to jako powód odejścia. Wyniki histop łożyska też nic nie wykazały, czyli tak naprawdę nie wiem czemu moja córka odeszła, ale widziałam ją po porodzie była śliczna na pewno żadnego PATAU nie miała, ale skończyło się jak skończyło i powiem Wam że zaczęło się u mnie od tych badań PAPPA bo one wyszły mi niepoprawnie, do tego miała wysokie tętno i nie było niby kości nosowej widać. W 22 tygodniu na kolejnych prenatalnych już było wszystko ok. Także stres w tej ciąży będzie mnie trzymał do końca do czasu aż Bóg da mi możliwość potrzymania na rękach mojego cudu ślicznie krzyczącego <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry z rana :)

Cigaretta u mnie dzisiaj z rana deszcze ze śniegiem i 0'C także miałam obawy czy samochód mi zapali do pracy ale udało się i dojechałam. Na drogach robiło się nieciekawie czyli powoli zaczyna nam się zima :)
    Cigaretta w jakim województwie mieszkasz ???

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej na podkarpaciu tez jest śnieg

monilia84 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wyspałam się ;) idziemy jeść śniadanko :D ogarniać się powoli i w drogę bosz jak się ciesze ze to juz dzisiaj :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski u mnie też śnieg
    Mam nie przyjemne pytanko od wczoraj "poswedzują" mnie okolice intymne, nie jest to jakoś bardzo uciążliwe ale od czasu do czasu poczuje. To jest normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Aniu u mojej Wikuni było podejrzenie zespołu PATAU bo wyszło mi bardzo duże ryzyko. Wykonałam amniopunkcje i się okazało że córka ma prawidłowy kariotyp. Ale niestety w 27tc okazało się że mam bezwodzie i jej serduszko nie bije. Przyczyn nikt nie ustalił, bo nie było sekcji zwłok. Lekarz mówił że może coś z układem moczowym, to bylo takie gdybanie, tzn lekarz od początku mówił że to nie możliwe że jest zdrowa, twierdził że musi coś być, po porodzie okazało się że była owinięta pępowiną na ręce i szyi i na wypisie wpisali to jako powód odejścia. Wyniki histop łożyska też nic nie wykazały, czyli tak naprawdę nie wiem czemu moja córka odeszła, ale widziałam ją po porodzie była śliczna na pewno żadnego PATAU nie miała, ale skończyło się jak skończyło i powiem Wam że zaczęło się u mnie od tych badań PAPPA bo one wyszły mi niepoprawnie, do tego miała wysokie tętno i nie było niby kości nosowej widać. W 22 tygodniu na kolejnych prenatalnych już było wszystko ok. Także stres w tej ciąży będzie mnie trzymał do końca do czasu aż Bóg da mi możliwość potrzymania na rękach mojego cudu ślicznie krzyczącego <3

dziekuje ci kochana za opowiedzenie swojej historii... slyszalam o pomylkach w pappa, znalam babeczke, co wyszly jej badania ok, a corka urodzila sie z zespolem downa... zycie bywa przewrotne...

Tak czytajac Cie, chcialam z ciekawosci zapytac - czy spalas/lezalas wiecej na lewej stronie? Ponoc lepsze sa przeplywy krwi itd.

Ale ja ci powiem, ze mimo tego, ze ja nie mialam nigdy zadnego poronienia i straty - ciesze sie ciaza, ale tak nie do konca, bo to jest tak jak mowisz, stres bedzie juz do samego konca ciazy, poki nie zobaczymy, ze maluch zyje i jest w naszych ramionach. Boje sie, ze jakby teraz cos nie wyszlo, to musialabym znow podejsc do IVF, a na to juz nie wiem czy mialabym sily - bardzo meczy psychicznie, no i to klucie iglami, jezdzenie do kliniki... jeszcze gdybym miala chociaz mrozaczka to inaczej... no ale mimo wszystko staram sie wierzyc w mojego malucha, bo jednak ze slabego zarodka udalo sie zaciazyc - wiec musi byc silny, twoj takze bedzie walczyc :)

Milego dnia dziewczyny, u mnie 10 tydzien, a tak mnie piersi bola ze masakra, czuje jakby skora sie napinala, troche swedziala i czasem tak jakby piekla... smaruje sie 2 x dziennie kremem oillan, a niedawno zamowilam 2 balsamy - dzidzius dla mamy, tez ma dobry sklad, a jest tanszy :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swędzenie czy pieczenie oznacza infekcje probiotyki i coś dowcipnie bierz

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia jestem ze śląska :)

Cassie byłaś na badaniach krwi ? Ja nie dałam dzis rady ale do kubka zdążyłam nasikać :D jutro już choćby nie wiem co się działo musze ruszyć zad!

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia bardzo smutna historia :/ życzę Ci abyś tym razem donosiła i urodziła zdrowego bobasa :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez śnieg. Jak patrze przez okno w pracy to marze o l4. A to jeszcze sporo czasu do tego

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Pati :)

Trzymam kciuki za Twoje prenatalne :)

Aniu spałam na lewym boku chociaż w nocy to człowiek nie wie jak się obraca na plecach też spałam. Teraz wychodzę z założeniach że jak ma coś sie stać to sie stanie. Wierzę że mojego dziecko jest zdrowe i będzie walczyło do końca <3

Alicce, xpatiiix3, Anna255, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem bo widzę że wyskoczyła mi na wardze opryszczka, dopiero się rozwija ale już ja widać. Powiedźcie mi ona jest groźna dla dziecka tylko jeśli nigdy wcześniej nie miałam takiej opryszczki tak???
    Bo ja dość często mam opryszczkę na wargach i zawsze HASCOVIREM ją leczyłam.
    A czym teraz mam to leczyć ????
    Wiem że któraś z Was pisała o tym wcześniej ale nie wiem czy znajdę to na wcześniejszych stronach :)
    Dziękuje za odpowiedź :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:40

monilia84, hiacynta99 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej monilia mi tez opryszczka wyskoczyla 2dni temu, posmarowalam 2razy zoviraxem I juz pieknie schodzi,niby nie ma zadnych badan co do uzywania zoviraxu w ciazy czyli tak naprawde nie wiadomo czy mozna ale najwazne zeby opryszczki nigdzie nie rozniesc I szybko zasuszyc (mi zadne pasty do zebow czy sudokrem nie pomagaly) wiec zaryzykowalam zovirax.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia sonol można w ciazy ;) no i tylko może ale nie musi mieć jakiś wpływ jeżeli nigdy w życiu nie miałaś jeżeli przechodziłam masz przeciwciała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:18

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaale czas szybko leci kurde już po 9 a ja jeszcze w szlafroku i zaraz będzie trzeba na biegu się ogarniać bo dopiero śniadanie jem a nawet się nie umyłam :O myślałam że na spokojnie jeszcze będę czekać aż wyjdę z domu :P

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:05

mejbi lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ