X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Ja tam bym sie chetnie polozyla no ale musze do pracy isc.. a mam dzis tylko do 20 wiec jakos to przezyje.. mam nadzieje przynajmniej...
    haha ja tez ide do pracy na popoludnie ale dzisiaj tylko na dwie godzinki :) a zaczynam o 15 :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    caly czas uwazam... a mam pytanie czy jesli kobieta pracuje od 17 do 1 w nocy to ma prawo zostac na tej zmianie czy w ciazy jest zakazane tak pracowac???

W UK i PL sa chyba inne przepisy ktore to okreslaja, ale niestety nie zaglebialam sie w szczegoly bo ja pracuje na jednej zmianie, z tego co sie orientuje to czestokroc duzo zalezy od dobrej woli pracodawcy ;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZDROWYCH i spokojnych 9mcy -majówka 2015 pozdrawia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 14:32

Bree, xpatiiix3, hiacynta99, klaudia1534 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wielkie dzieki :*

preg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia i Monik gratulacje i witamy :)

Ja dzisiaj spacerowo w deszczu Nelka w wózku Marcel obok wózka bez czapki w wiatrowce no ale co zrobić jak ma już własny gust i musi być po jego :P baa uparciuch sam do sklepu wszedł kupić loda sobie :o mój syn już tak szybko dorasta że on chyba zaraz sam do sklepu będzie chodził z listą hahaha niech tylko zacznie czytać :P

Kawę chyba do 2 filiżanek dziennie można w ciąży ;) ja w pierwszej nie piłam wcale z córką piłam do końca teraz tez odrzuciło :P juz z 3 tyg kawy nie pije :)

Ehh brzuchol coś pobolewa od kiedy odstawiłam dupka ale jest wszystko w porządku ;) no i dzisiaj ku mojemu zdziwieniu obudziłam się rano z wybrzuszeniem lekkim już na podbrzuszu po wysikaniu sie nie znikło do teraz jest no i spodnie ciasne się zrobiły trza znowu ciążowych dokupić bo chyba z 3 pary tylko zostały :P

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem pojedzona:) naszło mnie na sałatkę z buraczków, jajka i ogórków :P mniam mniam .

Co tu taka cisza sza sza:P?

xpatiiix3, Bree lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poległam młodemu tablet wręczyłam to się biją teraz nie mam siły ciśnienie 80/60 już jestem dzisiaj neptyk jeszcze zjadłam pizze chociaż nie bardzo miałam ochotę i tak mi ciężko na żołądku mdłości brak dzisiaj tylko tak kicha skręca jeszcze biegunka doszła czuje ze zaraz będze posiedzenie z miska na kolanach... :/ a jutro miałam z córką do K jechać na weekend ...

Zjadłabym słoiczek takich mini buraczkow w occie mimo złego samopoczucia bo mi ochoty narobiłaś :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:12

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja poległam młodemu tablet wręczyłam to się biją teraz nie mam siły ciśnienie 80/60 już jestem dzisiaj neptyk jeszcze zjadłam pizze chociaż nie bardzo miałam ochotę i tak mi ciężko na żołądku mdłości brak dzisiaj tylko tak kicha skręca jeszcze biegunka doszła czuje ze zaraz będze posiedzenie z miska na kolanach... :/ a jutro miałam z córką do K jechać na weekend ...

Zjadłabym słoiczek takich mini buraczkow w occie mimo złego samopoczucia bo mi ochoty narobiłaś :O

Takie mini buraczki w occie produkuje firma w ktorej pracuje... dziennie po kilkaset ton :) Dobrze ze lubie zapach gotowanych burakow, bo jak oni to robia to pachnie nawet w biurowcu, i zawsze jak to czuje to chce mi sie jesc :D

xpatiiix3, hiacynta99 lubią tę wiadomość

preg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że mi ciut przeszło i narobiłyście ochoty na buraki to jem barszczyk z proszku hahaha z makaronem sojowym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały dzień poza domem pierwsze u koleżanki z synkiem a teraz zakupy właśnie zjadłam podwieczork Wiktor biega na zewnątrz to chwile mogę odpocząć a za pół godzinki młody idzie spać ;-)

Widzę ze was jakieś smaki naszly :-P
    Mnie bardziej do solnego, słodkie może nie istnieć. :-)
    Dzisiaj doszłam do wniosku ze mnie bardzo piersi bolą w poprzedniej tego nie miałam ;-)

xpatiiix3, Bree lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaa ja chyba większość objawów mam jak w ciąży z synem :P oby tylko tyle samo nie przytyć :) tylko smaki zupełnie inne niż w ciąży z córką i synem zupełnie inaczej ;) ale słodkie też nie bardzo nic nie idzie :P no i wszystko jest dla mnie za słone wiec nie sole :) i od mięsa i fast foodów tez odpycha mogą być same warzywa makaron ryż ziemniaaaaaki:P

Moje dzieciątka śpią już sobie smacznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:37

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też smacznie śpi i nas godzina do tylu wiec cały wieczór nie robie nic i odpoczywam.;-)
    Mi się wydaje ze wszystkie te smaki na słodkie i słone to nic nie mają wspólnego z płcią :-) przynajmniej tak w moim otoczeniu bardzo żadko się potwierdza :-D

w7eM.png
    ozEK.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie tak zapytalam bo chcialabym pracowac na ta zmiane wlasnie do konca.. bo wiecie ja z moim miskiem razem pracujemy, a tak to bysmy sie mijali a ja tego nie chce.. Ale byam glodna,az myslaam ze zwymiotuje.. :( Ale juz mi llepiej :) :) Nareszcie weekendzik :) Jakies plany macie dziewczeta????

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:55

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu u mnie też się nie zgadzało nigdy ;) ale ja nie przyrownuje smaków do tego jaką płeć będzie tylko ze zupełnie inaczej niż przy obu poprzednich :)

Myszka my jutro z córką jedziemy do K do rodziców tydzień temu z Marcelem byłam ;) odpoczne od zrzędzącej babci :P

myszka2070 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    potwierdzam nie mają nic wspólnego, po prostu organizm sam szuka czego potrzebuje. ja to mam strasznie mięsne zachcianki, przed ciążą ogólnie mało mięsa jadłam więc pewnie dlatego teraz mam takie napady. ja już to nazywam obżarstwem... wstyd... dziś na zajęciach się śmiałam, że nie mają się na mnie patrzeć jak będę ciągle jeść, bo po prostu muszę inaczej mnie mdli jak nie jem.
    kurcze mam to samo jak i ty jak nie jem to mi bardzo zle i tez mnie mdli strasznie...

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baa o smakach mowa mi nawwt żadne kalendarze chińskie i inne też się nie zgadzały :) a jak się komuś zgadza to czysty przypadek :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Widze, że wątek Maj2016 już preżnie działa :). Chętnie sie dopisze. Wg mis termin około 5go maja. Mam już syna StAsia też z maja 2014. Od dwóch dni wiem, że ciążuje. Jestem trochę jakaś zmęczona ale dam redę hehe a staś wchodzi nawet w najmniejszą dziurkę wiec trzeba pilnować jak oka w głowie.

xpatiiix3, anka418, klaudia1534, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ