X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to i ja nieśmiało dołączę, wczorajsza beta wynosi 79,38 i mam nadzieję, że będzie rosła jak należy :) udało nam się po długim czasie starań w pierwszym cyklu po laparoskopii.

xpatiiix3, anka418, klaudia1534, hiacynta99, kasius lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby się mówi ze bliżej ovu chłopak a przed ovu chyba dziewczynka ja w sama ovu się wstrzelilam i dziewczynka była :P moim zdaniem kwestia który silniejszy plemniczek ;) teraz tez wychodzi na to ze w samo ovu się wstrzelilismy przeczucie mam na chłopca ale ja tak miałam ze czułam syna był syn potem córkę i córka i tyle nie sugeruje się ovu tez jest mylące trochę i nie zawsze się zgadza u Nas w listopadówkach są dziewczyny które chciały dziewczynki i tak specjalnie planowały by byla dziewczynka a mają synów ;) także z tym różnie bywa ,ale życzę planowanego chłopca ja tak niepewnie jeszcze ale też myślę że syn jednak może być zobaczymy ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:53

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję cigaretta i bankierka witamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:14

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to jedna wielka loteria i planowanie płci nie zawsze się udaje ,ale koleżanka dobrze prawi książkowo ;) ja mam i syna i córkę i mi tam żadna różnica co teraz :P a z córką wiem dokładnie kiedy ovu była i idealnie się wpasowalismy bez planowania płci ;) taki psikus :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam ze chciałabym córeczke bo mamy juz chłopca ;-)
    Ale jak będzie chłopak to tez wiadomo się będę bardzo cieszyć tym bardziej, że mam dobre doświadczenia z synkiem bo on naprawdę jest złote dziecko ;-)
    Przez pierwsze dwa miesiące spał mi nawet po 22h na dobę o ogólnie grzeczny z niego chłopak, teraz trochę bunt się mu zaczyna bo czasami chce wymuszac coś krzykiem ale się nie dajemy i jest to do szybkiego opanowania. ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze spontan nigdy nie zaglebialam się bardziej w to kiedy mam owulacje itp, wiem mniej więcej i jak widać będzie drugie wiec źle nie ma :-P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam znałam swój organizm do tej pory aż mi się zepsuły ostatnie 3 cykle bo zaszłam zaraz po @ ;) dokładnie to w 8 dc przytulanki były także psikus :P hehe niby tam się słyszy różne historie o zaskoczeniu podczas @ nawet, ale nie na własnej skórze ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tyle ze zawsze mam 28 dni cykl całe życie, naszczescie po ciąży się to nie zmieniło ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coś się stało że miałam @ normalnie co 5-7 dni odstępu i znowu normalnie tak 4 czy 5 już nie pamiętam dokładnie a wcześniej najprawdopodobniej biochemiczna była ale to tylko moje przypuszczenia, bo testy wychodziły pozytywne przez parę dni a potem zbladły bety nie robiłam i @ tydzień po terminie przyszła i po tym cyklu tak się pokręciło mi.. a te krwawienia to w jeden cykl już wpisałam i po ostatniej takiej @ trwajacej 6 dni zaszłam w tym cyklu ;) wcześniej miałam regularne 30 dniowe cykle po porodzie ;p

a chciałam się spytać tych mamusiek co rodziły w zeszłym roku czy Wam dalej utrzymuje się laktacja no ja żebym się do elektryka podlaczyla to na bank bym z 10 ml chociaż ściągnęła a nie karmię małej juz od lutego czyli 7 msc... w sumie po synu też się utrzymywała laktacja aż do następnej ciąży ale wtedy to jakieś 4msc były odstępu tylko od odstawienia.. i tak się zastanawiam jak to jest ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, kochana nawet nie masz pojęcia jak się cieszę, że do nas dołączyłaś! :)

Bankierka witaj :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Powiedzcie mi jak to jest z tymi tygodniami. Jak ja teraz jestem np 5t 1d to mówię, że jestem w 5 tygodniu czy 6? :P

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klaudia1534 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 3 pobudki na siku :o kurde zaczęłam mierzyć cukier od jakiegoś czasu ale było tak na granicy normy czyli ok nic nie przekroczone wzwyż już zaczyna się pierdzielic dzisiaj na czczo od razu po wstaniu z łóżka 106 (kobieta w ciazy ma normy do 90 na czczo) a o 22 zjadlam tylko kromke chleba tiaa ale tostowego xD trzeba zacząć się pilnować jednak i chyba dietę cukrzycowa wrzucić i do diabetologa skoczyć na kontrol 2 pazdziernik krzywa cukrową będę miała zaległą to po tym pójdę :P także dobrze na razie zaczynam prowadzić dzienniczek glikemii ;)

Różnie określają tygodnie lekarze liczą skończone możesz mieć nawet 5t6d to powie ze 5tydzień a dla Nas to koniec 6 tygodnia jest większość kobiet liczy rozpoczęte tygodnie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami oraz z nowymi Koleżankami :-)

Dziś strasznie nie wyspana jestem bo wczoraj cale mieszkanie ludzi miałam ,którzy oglądali mecz :-) Ahhh co za emocje były :-)

Już nie mogę się doczekać poniedziałku(w sumie wtorku bo u mnie dopiero wyniki są na drugi dzień) aby zrobić ostatnią betę i być już bardziej spokojnym że jest wszystko dobrze.Zrobię też mocz bo wyszły mi bakterie z takiego domowego testu. Z internetu wyczytałam że to azotyny ale dalej nie mam pojęcia co to za cholerstwo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana :)
    U nas objawów dalej brak :) jesteśmy po śniadaniu powoli się ogarniamy i ruszamy w miasto :)

Witam nowe koleżanki!

Miłego dnia wszystkim :*

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jak tam samopoczucie? :-)
    Ja liczę tygodnie skończone czyli teraz mam pięć skończonych zaczynam szósty :-)

My jeszcze w łóżku mały się bawi a my odpoczywamy ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego weekendu dziewczyny! :) jeszcze 6 dni do mojego usg!nie mogę się doczekać :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak was podczytuje i marze by do was dołączyć ;-)
    Gratulacje dziewczyny!!!

hiacynta99, xpatiiix3, Larisa lubią tę wiadomość

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ