Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
hej i ja jestem nawet wyspana siku wstaje w nocy ale i tak do małego sie budzę to juz przyzwyczajenie .Gorzej bo wydaję mi się że zagazuje cały dom ... Takie bąki że hej .... a zapaszek nie wspomnę heh może zagazuję teścia;D
luna91, xpatiiix3, bimba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny, juz kiedys pytalam sie was o balsamy, oliwki jakie stosujecie w czasie ciazy. Ja od 2 tyg stosuje Oillan (mozna go stosowac juz od 8 tyg ciazy), ale dzis przyszedl mi inny balsam, Dzidzius dla mamy. Wszystko byloby ok, ale przeczytalam na balsamie Dzidzius, ze zawiera maslo shea bogate w wit. A, E, F. Na balsamie Oillan tez jest maslo shea - no ale juz bez tego dopisku, ze zawiera wit A. A przeciez nie mozna uzywac w ciazy kosmetykow z wit A i jej pochodnymi (retinol).
W miedzyczasie znalazlam info na jednej ze str:
Jeśli na kremie pielęgnacyjnym nie ma informacji, iż jest on przeciwwskazany w ciąży, to może go Pani bezpiecznie stosować. Warto rzeczywiście unikać preparatów zawierających dużą ilość witaminy A, lecz dotyczy to raczej leków, a nie powszechnie dostępnych kosmetyków.
http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/kosmetyki-z-witamina-a-w-ciazy/6762/1/
No i teraz nie wiem co o tym wszystkim myslecczy jednak w takich balsamach dla kobiet w ciazy, ta wit A jest w takich ilosciach, ze nie szkodzi dziecku? Wiem, ze wiekszosc balsamow jest od 4 miesiaca ciazy, jednak oillan mozna juz od 8 tyg ciazy stosowac...
Co o tym myslicie?
-
Cześć dziewczyny ! Cigaretta ja dzis tez zaczynam 11 tydzien ( 10 +0) . Nie pisze zbyt często ale cały czas was czytam. Na wizycie byłam równo tydzien temu widziałam piękna dziadzie i słyszałam serducho! Mdłości juz lekko odpuszczają , piersi tez juz tak nie bola na szczęście
ale odruch wymiotny meczy mnie cały czas! Pozdrowienia dla wszystkich
Cigaretta lubi tę wiadomość
Owieczka29 -
nick nieaktualnykkasya wrote:Wydaje mi się, że spokojnie możesz ten balsam stosować - w końcu w takich balsamach jeżeli masło shea jest składową, to wit A jest składową składowej, więc będzie tej witaminy bardzo mało
Poza tym wydaje mi się, że ostrzeżenie przed wit A tyczy się głównie tabletek itp.
Ja używam na zmianę balsam Palmers i balsam Oillan Mama (multiaktywny balsam przeciw rozstępom) - używam ich od Palmers 5/6 tygodnia, Oillan od 8/9 tygodnia
dzikuje za info kochana, troche mnie uspokoilas -
milka_89 wrote:Dziewczyny mam problem!! Znacie sposoby na ból ucha? Kurczę nie chce brać leków na tym etapie ciazy a nie znam żadnych domowych sposobów.
Aniołek 7tc 15.06.2013 -
nick nieaktualnytiffi wrote:hej dziewczyny, w którym dniu idziecie na usg genetyczne?
ja prywatnie zapisałam się na 11 tydz 6 dzień,
a na nfz zapisali mnie dopiero na 13 tydz. 1 dzień.
ja bede miala robione w 12 tyg z hakiem (nie wiem dokladnie, bo czasem plus minus na usg wychodzi, zalezy jak dziecko sie rozwija). Czytalam, ze max mozna genetyczne do 13 tyg i 6 dnia ciazy - potem jest za pozno i badania nie beda wiarygodne... -
nick nieaktualnyapropo zapalenia ucha - nie boli was przy tym gardlo? bo ucho jest powiazane z gardlem i czesto wlasnie uszy kluja i jednoczesnie boli gardlo. Mozna mysle amolem na waciiku troche ucho przesmarowac (moja babcia tak robi, jak ja przewieje i uszy ja bola) no i przy okazji mozna owinac czyms szyje, zeby troche "wygrzac" to miejsce... to tylko przychodzi mi do glowy. Bo nie wiem czy sa jakies krople do uszu dla kobiet w ciazy.
Jeszcze przypomnialo mi sie, ze znajoma ucho bolalo jak byla w ciazy, myslala, ze zapalenie jakies, a okazalo sie, ze bol promieniowal od rosnacego zeba madrosci... -
hej dziewczyny,ja już po badaniach....waga u mnie od początku ciąży +1,5kg wiec jak na koniec 9 tc to bardzo dobrze
w II trymestr wchodze za 29 dni, 13.11Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:46
xpatiiix3, luna91, Dariaaa88, hiacynta99, Palinas89, bereda11 lubią tę wiadomość
-
No macie bebzuna 14 tydzień kurde ale tak patrzę że do przodu nie urósł tylko do góry rośnie
hehe bo na górze bardziej już wychodzi
trochę przodem i bokiem
candles88, luna91, Anna255, Dariaaa88, hiacynta99, JusWik, kasius, Patrycja24, Palinas89, Alicce, Aniu_leczka, mejbi, kamisia88, Madziuśka, Foto_Anna, baśka86 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnymilka_89 wrote:Tez znam ten sposób ale gdzie ja w Belgii znajdę Amol
a nie masz cos takiego jak apteka w belgi internetowa? ja w angli czesto zamawialam cos polskiego z takiej apteki. Macie polskie sklepy tam, bo czasem tez troche rzeczy mozna kupic. Wiem, ze w angli pewnie wiecej polakow, to i wiecej mozliwosci, ale sprobuj online wpisac
moze macie wersje ebay w belgi?
http://www.ebay.co.uk/itm/AMOL-100-ml-Colds-Sore-Throat-Cough-Hoarseness-Phlegm-/191105490549?hash=item2c7ec65e75