X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:39

ma_lina lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, kobietki. Mam takiego stresa przed wizyta, ze na kibelek chodze co chwile. Masakra. Trzymajcie kciuki za mojego maluszka. Odezwe sie po wizycie.

luna91, xpatiiix3, bimba, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Patrycja24 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja jestem nawet wyspana siku wstaje w nocy ale i tak do małego sie budzę to juz przyzwyczajenie .Gorzej bo wydaję mi się że zagazuje cały dom ... Takie bąki że hej .... a zapaszek nie wspomnę heh może zagazuję teścia;D

luna91, xpatiiix3, bimba lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie bolały uszy to mama mi nasączała watę amolem i wsadzała do ucha :P No niestety musimy się łapać domowych sposobów bo inaczej nie można.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, juz kiedys pytalam sie was o balsamy, oliwki jakie stosujecie w czasie ciazy. Ja od 2 tyg stosuje Oillan (mozna go stosowac juz od 8 tyg ciazy), ale dzis przyszedl mi inny balsam, Dzidzius dla mamy. Wszystko byloby ok, ale przeczytalam na balsamie Dzidzius, ze zawiera maslo shea bogate w wit. A, E, F. Na balsamie Oillan tez jest maslo shea - no ale juz bez tego dopisku, ze zawiera wit A. A przeciez nie mozna uzywac w ciazy kosmetykow z wit A i jej pochodnymi (retinol).

W miedzyczasie znalazlam info na jednej ze str:

Jeśli na kremie pielęgnacyjnym nie ma informacji, iż jest on przeciwwskazany w ciąży, to może go Pani bezpiecznie stosować. Warto rzeczywiście unikać preparatów zawierających dużą ilość witaminy A, lecz dotyczy to raczej leków, a nie powszechnie dostępnych kosmetyków.

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/kosmetyki-z-witamina-a-w-ciazy/6762/1/

No i teraz nie wiem co o tym wszystkim myslec :/ czy jednak w takich balsamach dla kobiet w ciazy, ta wit A jest w takich ilosciach, ze nie szkodzi dziecku? Wiem, ze wiekszosc balsamow jest od 4 miesiaca ciazy, jednak oillan mozna juz od 8 tyg ciazy stosowac... <3 Co o tym myslicie?

• kkasya Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:42

• tiffi Koleżanka

Wysłany: 15 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, w którym dniu idziecie na usg genetyczne?
    ja prywatnie zapisałam się na 11 tydz 6 dzień,
    a na nfz zapisali mnie dopiero na 13 tydz. 1 dzień.

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Owieczka29 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Cigaretta ja dzis tez zaczynam 11 tydzien ( 10 +0) . Nie pisze zbyt często ale cały czas was czytam. Na wizycie byłam równo tydzien temu widziałam piękna dziadzie i słyszałam serducho! Mdłości juz lekko odpuszczają , piersi tez juz tak nie bola na szczęście ;) ale odruch wymiotny meczy mnie cały czas! Pozdrowienia dla wszystkich

Cigaretta lubi tę wiadomość

Owieczka29
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Wydaje mi się, że spokojnie możesz ten balsam stosować - w końcu w takich balsamach jeżeli masło shea jest składową, to wit A jest składową składowej, więc będzie tej witaminy bardzo mało :)
    Poza tym wydaje mi się, że ostrzeżenie przed wit A tyczy się głównie tabletek itp.

Ja używam na zmianę balsam Palmers i balsam Oillan Mama (multiaktywny balsam przeciw rozstępom) - używam ich od Palmers 5/6 tygodnia, Oillan od 8/9 tygodnia

dzikuje za info kochana, troche mnie uspokoilas :)

• Maskotka Debiutantka

Wysłany: 15 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Dziewczyny mam problem!! Znacie sposoby na ból ucha? Kurczę nie chce brać leków na tym etapie ciazy a nie znam żadnych domowych sposobów. :(
    Ja w ciąży z Szymonem miałam 8 razy zapalenie ucha i za każdym razem kończyło się to antybiotykiem. :-(

eiktyx8d5on4aqpf.png
    dxomp07w4yc5xdrn.png
    zem33e5ehbostefz.png
    Aniołek 7tc 15.06.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tiffi wrote:
    hej dziewczyny, w którym dniu idziecie na usg genetyczne?
    ja prywatnie zapisałam się na 11 tydz 6 dzień,
    a na nfz zapisali mnie dopiero na 13 tydz. 1 dzień.

ja bede miala robione w 12 tyg z hakiem (nie wiem dokladnie, bo czasem plus minus na usg wychodzi, zalezy jak dziecko sie rozwija). Czytalam, ze max mozna genetyczne do 13 tyg i 6 dnia ciazy - potem jest za pozno i badania nie beda wiarygodne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo zapalenia ucha - nie boli was przy tym gardlo? bo ucho jest powiazane z gardlem i czesto wlasnie uszy kluja i jednoczesnie boli gardlo. Mozna mysle amolem na waciiku troche ucho przesmarowac (moja babcia tak robi, jak ja przewieje i uszy ja bola) no i przy okazji mozna owinac czyms szyje, zeby troche "wygrzac" to miejsce... to tylko przychodzi mi do glowy. Bo nie wiem czy sa jakies krople do uszu dla kobiet w ciazy.

Jeszcze przypomnialo mi sie, ze znajoma ucho bolalo jak byla w ciazy, myslala, ze zapalenie jakies, a okazalo sie, ze bol promieniowal od rosnacego zeba madrosci... <3

• candles88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,ja już po badaniach....waga u mnie od początku ciąży +1,5kg wiec jak na koniec 9 tc to bardzo dobrze :)

w II trymestr wchodze za 29 dni, 13.11 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:46

xpatiiix3, luna91, Dariaaa88, hiacynta99, Palinas89, bereda11 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie bebzuna 14 tydzień kurde ale tak patrzę że do przodu nie urósł tylko do góry rośnie :P hehe bo na górze bardziej już wychodzi ;) trochę przodem i bokiem ;)

vnl3dd.jpg

candles88, luna91, Anna255, Dariaaa88, hiacynta99, JusWik, kasius, Patrycja24, Palinas89, Alicce, Aniu_leczka, mejbi, kamisia88, Madziuśka, Foto_Anna, baśka86 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No macie bebzuna 14 tydzień kurde ale tak patrzę że do przodu nie urósł tylko do góry rośnie :P hehe bo na górze bardziej już wychodzi ;) trochę przodem i bokiem ;)

vnl3dd.jpg

jaki brzucholek cudny <3 :) u mnie brak brzuszka :(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:42

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Jak mnie bolały uszy to mama mi nasączała watę amolem i wsadzała do ucha :P No niestety musimy się łapać domowych sposobów bo inaczej nie można.
    Tez znam ten sposób ale gdzie ja w Belgii znajdę Amol :(

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Tez znam ten sposób ale gdzie ja w Belgii znajdę Amol :(

a nie masz cos takiego jak apteka w belgi internetowa? ja w angli czesto zamawialam cos polskiego z takiej apteki. Macie polskie sklepy tam, bo czasem tez troche rzeczy mozna kupic. Wiem, ze w angli pewnie wiecej polakow, to i wiecej mozliwosci, ale sprobuj online wpisac :)

moze macie wersje ebay w belgi?

http://www.ebay.co.uk/itm/AMOL-100-ml-Colds-Sore-Throat-Cough-Hoarseness-Phlegm-/191105490549?hash=item2c7ec65e75

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ