Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziaaaaa wrote:No właśnie a mi po innych zbozach nic się nie dzieje tylko jak zjem coś z pszenicy. A bezglutenowa mąka normalnie robiona jest z pszenicy wiec produkty bezglutenowe mnie niestety nie ratują.
Najwyżej kupie maszynkę do chleba i będę sobie sama piekła.
zawsze znajdzie się jakieś wyjście
-
konwalijka wrote:A ja mam mega nerwa. Boksuje się z Zusem bo sugerują mi pozornie zatrudnienie.2 lata starałam się o dziecko,skąd mogłam wiedzieć że po 4 miesiącach od podpisaniu umowy u drugiego pracodawcy na pół etatu zajde w ciażę, a jeszcze bardziej boli ich to ze zrobiłam badania genetyczne płci i poszłam na skrócony urlop macierzyński po poronieniu. To jak rozmowa z betonem,mam nadzieje ze żadna z Was w zusie nie pracuje żeby nie urazić ale mam jak najgorsze zdanie o tej instytucji...wiem ze mam rację i w sadzie wygram,oni liczą na to ze te biedne kobiety odpuszcza ale ile trzeba się nastresowac i poświęcić czasu na kompletowanie dokumentów których używają chyba w wc a nie do czytania to się właśnie przekonałam.
Takie to moje gorzkie żale
co za szuje! Ja też w ciąże zaszłam 4mc po zatrudnieniu, ciekawe czy u mnie się nie przypierdzielą.baśka86 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyTez zaszłam 4 miesiące po zatrudnieniu ale moja firma ma ponad 300 osób i nie podlega kontroli ZUS... oni zazwyczaj czepiają się mniejszych firm. Wiem to bo juz ustalilam. Także współczuję problemów
Wiecie jest masę kobiet które wyłudzaja macierzyski wiec ja się nie dziwię ze są kontrolę i dobrze bo to wszystko idzie z naszych podatków. -
anka418 wrote:Tez zaszłam 4 miesiące po zatrudnieniu ale moja firma ma ponad 300 osób i nie podlega kontroli ZUS... oni zazwyczaj czepiają się mniejszych firm. Wiem to bo juz ustalilam. Także współczuję problemów
Wiecie jest masę kobiet które wyłudzaja macierzyski wiec ja się nie dziwię ze są kontrolę i dobrze bo to wszystko idzie z naszych podatków.
chyba mało kto chcialby placic podatki na lewe macieżyńskie,dlatego takie kontrole niestety -
nick nieaktualnycandles88 wrote:chyba mało kto chcialby placic podatki na lewe macieżyńskie,dlatego takie kontrole niestety
Oj musze ci powiedzieć ze jest masa takich przypadków gdzie rodzina zatrudnia dziewczynę tylko po to żeby miała macierzyski a ta ani dnia nie przepracowala... dlatego ja się cieszę że są kontrolęjak ktoś pracuje legalnie nawet 4 miesiące to nie ma czego się obawiać
candles88 lubi tę wiadomość
-
Konwalijka, ja prowadzę działalność od początku tego roku. I już szykuje się na milion problemów ze strony ZUS w kwestii chorobowego czy zasiłku macierzyńskiego. Będzie wesoło. ;/
Luna91, jestem w końcówce 9 tygodnia i u mnie się pojawiła taka jeszcze dość jasna. Nawet mąż zauważył.luna91 lubi tę wiadomość
Pozdrawiam,
Ola -
bereda11 wrote:nie Madziu , maka bezglutenowa jest robiona z roznych maka np. kukurydziana , ryzowa , ziemniaczana , gryczana zazwyczaj jest to mix mąk ale nie zawiera pszennej maki ....
Właśnie w ostatnich dniach zadałam się ze znajomą która ma ten sam problem i mówiąc krótko porzegnalaby się z tym światem bo właśnie kupowała bezglutenowe produkty myśląc że nie zawierają pszenicy niestety jest to cholera alergia i trzeba strasznie uważać.
Właśnie miałam cie pytać ja to zupełnie zapominam i ja nie dostałam tej paczuszki ciekawe czemu? Orientujesz się może coś w tym bo nawet zapomniałam położnej zapytać a kolejny raz idę dopiero za 6 tyg -
Siema dziewczęta:)
Miałam taki słabszy dzień więc namówiłam siebie na zakupy, no i mam nowy podkład i kilka pierdół no i pomalowałam sobie włosy w domu sama i jestem bardzo zadowolona, wyszedł mi kolor taki jaki chciałamPomalowałam pazury i piję harbatkę malinowa. Zjadłabym sałatkkę taka warzywną wiecie domową ale to już za dużo roboty na dzis ;P Jest git;D
luna91, bereda11, Madziaaaaa, konwalijka, bimba, kasius lubią tę wiadomość
Kazik :* -
mialo byc nie dostalas ?
bo tu dziweczyny w Uk jest tak ze od poloznej dostaje sie paczuszke z malymi gadzetami np dostalam witaminy pregnacare , fajny dlugopis , katalogi o ciazy i mnostwo ulotek ze znizkami a takze kupony jak sie je wypelni i wysle to z niektorych sklepow przysylaja chyba ze 3 paczki podczas ciazy z roznymi probkami np,pampersy, chusteczki nawilzajace , olejki dla dzieci , kremy dla mam ..naprawde super rzeczy...Madziaaaaa, luna91 lubią tę wiadomość
-
Ja szukam po internecie próbek, na allegro kupowałam takie małe balsamiki pallmers, na darmowe próbki chyba nie ma co liczyć
Od trzech dni cierpię na okropną bezsenność... a jak już usnę budzę się do łazienki, i tak co godzina się budzę i nie mogę usnąć... macie jakieś sposoby na bezsenność? Strasznie się męczę