X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ja szukam po internecie próbek, na allegro kupowałam takie małe balsamiki pallmers, na darmowe próbki chyba nie ma co liczyć ;)

Od trzech dni cierpię na okropną bezsenność... a jak już usnę budzę się do łazienki, i tak co godzina się budzę i nie mogę usnąć... macie jakieś sposoby na bezsenność? Strasznie się męczę :(
    Zaparz sobie rumianek z melisa ale takie 100% herbaty i zaparzaj z 12 min, poźniej to wypij przed snem :)

Marietta lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdlosci zmienily sie w regularne wieczorne rzyganie. Kurde myślałam ze to juz będzie przechodzic a nie sie nasilać ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde z tym zusem to komedie niektóre listopadówki do dzisiaj walczą...

Madziu najważniejsze że wiesz na co alergia i możesz działać ;) powodzenia w pieczeniu chleba ;)

A ja usnęłam po 19 z córką i wstałam wyspana godzinę temu i zasnąć nie mogę :/

Co do ciemnej linii na brzuchu to ja tam wiem jakoś początek 3 trym w pierwszej ciąży nie amietam dobrze w drugiej prawie od początku bo nie zdążyła dobrze zblednac a teraz w sumie też już zaczyna ciemne ale w drugiej już taką ciemna jak w ierwszej nie była taka słabo rzucając się w oczy no i wcale nie musi być nie każdej kobiecie się pojawia :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) witam się z pracy :)

Mam strasznego lenia nic mi się nie chce ale jak mus to mus :)

Ja nie pamiętam w poprzednich ciążach kiedy miałam ciemną kreskę, ale z Klaudią to dość późno a z Wiki chyba szybciej :)

Baronowa współczuje żygańska :(

U mnie spanie jest takie na zmianę, czasem w nocy nawet na siku się nie budzę, a czasem 2 razy. Wieczorami mam problem z zaśnięciem, a później rano jak dzwoni budzik to nie wiem co się dzieję :)

MIłego dnia :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie scina popołudniami. Potem sie nie mogę zasnąć a rano jak dzwoni budzik to prawie placze ;)

monilia84 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Na wczorajszej dodatkowej wizycie okazało sie ze to była tylko panika, z dzidziolem wszystko ok, ma juz 1,84 cm, rozwija sie prawidłowo i serduszko bije jak dzwon !
    Uspokoiłam sie :)
    No i zwolnienie dostałam wiec siedzę nad herbatka (gorzką, bo mdłości nie odpuszczają) i tak sobie rozmyślam what to do ;)

I szczerze podziwiam te z Was które pracują na najwyższych obrotach... Ja chciałam ale wymiękłam :(

Miłego dnia !

Dariaaa88, monilia84, Magdalena91, xpatiiix3, Marietta, bimba, ma_lina, luna91 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:38

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

No to zaczynamy kolejny dzionek :)
    Kto dziś wizytuje ?
    Agnieszka jak sie czujesz???

Miłego Dnia :*

monilia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Mnie od obudzenia boli dynia... Zrobiła sobie kawe i vzekam na rozwój sytuacji czy mi zaszkodzi dziś czy nie:)

Edit: Baronowa chyba razem weszlysmy w etap rzyganska!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:29

• candles88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z Wami w 10 tc....ja zaspałam na zajęcia :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles to rób sobie długi weekend!;)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko 1 ćw miałam także nie jest źle....z mężem wczoraj późno wrocilismy do domu i we śnie wylaczyl budzik :) zabieram sie za rybe z puszki i konserwe tyrolska o rany,ale mam ochote :) <3

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:06

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamisia- melisa + rumianek dają radę ;) Dzisiaj spałam jak dziecko, a może to zmęczenie mnie też rozłożyło... :) U mnie popołudniowe drzemki są normą, szczęśliwie mdłości i wymioty w ciąży mnie zupełnie ominęły ;)

La-mia- ja za to muszę walczyć dalej o L4 :/ Najgorszy ból brzucha i pachwin. Dramat. Teraz jeszcze rozjeżdżają mi się mięśnie brzucha- bo mi bandzioch szybko rośnie- i mam takie kłócie męczące w okolicach pępka. Dzisiaj kończy mi się zwolnienie, a ginekolog nie chce dać, więc przez weekend muszę coś rozkminić, nie mam siły siedzieć w pracy... może urlop wykorzystam... :)

Anesciak- mój nie uświadomił sobie jeszcze w stu procentach, nie dotarło do niego, że jestem w ciąży. Może Twój mąż powinien iść z Tobą na usg, zobaczyć dzidzię na własne oczy i przejmie się Twoim stanem? To Wasza wspólna ciąża... życzę żeby jaknajszybciej przejrzał na oczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:48

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:06

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

aniesiack lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack - o tak napewno twoje hormony tez maczały w tym palce ;)
    nie przejmuj sie ... faceci są z innej planety - nie rozumieją nas / ale ja ciebie doskonale rozumiem - teraz juz tak nie mam - /mam wsparcie w przytulaskach u swoich malych brzdąców ,ale jak bylam w 1 ciazy tez mialam ogromna potrzebe gadania o ciazy / bezwarunkowej milosci ze strony meza ciaglych przytulasków itd itp a jak sie mała urodzila to wogle miałam jakąś deprechę ... ale to trwało na szczesie tylko 2 miesiące -myślę ,że to dlatego ,że juz nie byłam tylko JA ,że juz trzeba było wstawać do dziecka w nocy - nie dosypiać ... nie było możliwości robienia tego czego sie w danym momencie chce ... itp - skonczyły sie na jakis czas rozmowy wieczorne z mezem - bo kazdy zmeczony padał jak grucha - czułam sie samotna trochę ,ale przeszło dość szybko ... teraz zupełnie inaczej patrze na wszystko jestem juz bardziej doświadczona hehehe ... dojrzalsza :) owszem miewam dni smutasa -ale to chyba normalne nie tylko w ciąży - życie ;)
    zobaczysz jak sie dzidzia urodzi -przejdzie okres połogu -znów bedziecie sie sobą cieszyć :) a maluszek bedzie waszym najkochanszym skarbem :)
    główka do góry :)

aniesiack lubi tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,troche wyrozumiałości dla facetów....

aniesiack,ja niestety nie mam pojecia jak możesz sie czuć,nie mając wsparcia u męża,ja jestem w odwrotnej sytuacji,ale postaw sie na jego miejscu,że on traz przechodzi na tryb,że wszystko się zmieni....myślę,że sam sobie wszystko układa w głowie no bo co ja co,ale pojawienie sie maluszka w życiu wywraca je do góry nogami :) postaraj sie nie naciskać tylko po prostu z nim porozmawiaj,zapytaj dlaczego tak sie zachowuje itp szczera rozmowa naprawde dziala cuda ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta - ale jak to nie chce Ci dać?
    Qrczę, mój od samego początku kusił zwolnieniem, to ja sie upierałam ze jeszcze popracuję...
    Chodzisz prywatnie czy na fundusz?

Aniesiack - może pogadaj z malżem tak szczerze, o swoich oczekiwaniach i w ogole... Z tego co pamietam to Wy rownież przeszliście przez ivf prawda?
    Myśle ze to ma znaczny wpływ na psychikę zarówno kobiety jak i mężczyzny. Może po prostu jeszcze do niego nie dotarło?
    U mnie jest chyba na odwrót, mąż odnajduje sie rewelacyjnie, a u mnie to rożnie bywa...

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ