Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
:*
Ja dziś nie mam niestety czasu na forum, nadrobię Was wieczorkiem :* chcialam tylko dać znać, że ja już po wizycie, dzidziuś ma 2,12 cm, słyszałam przez chwilkę bicie serca i lekarz mi pokazał, jak maleństwo zabawnie dźwiga pupkę do góry)) Wyniki mam wszystkie idealne
następna wizyta za 4 tygodnie.
JusWik, Marietta, luna91, Foto_Anna, xpatiiix3, Patrycja24, Madziuśka, Madziaaaaa, bimba, kasius, bereda11, monilia84, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
luna, ja zjadłam łyżkę jogurtu, bo więcej śniadania mi nie weszło, ale lekarz chwilkę czekał z tą głowicą, żeby było widać jak małe się rusza, bo ono tak nie cały czas tylko raz i spokój, za chwilkę znowu raz i znowu nic... cudny widok
Marietta, luna91 lubią tę wiadomość
-
La-mia wrote:Klaudia, u mnie tez TSH za niskie, ale nic w związku z tym nie dostałam...
A jaki u Ciebie był wynik?
xpatiii no zobaczymy co mi powie moja gin. W poniedziałek rano mam wizytę to może poleci mi jakiegoś endokrynologa, zresztą zobaczymy co powie. -
luna91, Alicce, Baronowa_83, kamisia88, CassieMK, xpatiiix3, Madziaaaaa, bimba, Aniu_leczka, kasius, Foto_Anna, Marietta, monilia84, izizizi, ma_lina, Anjaa lubią tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Cześć babeczki,
Pati dobrze, że wam się nic nie stało! Niektórzy nie mają wyobraźni za kierownicą, jeszcze teraz jak taka szaruga, trzeba szczególnie uważać!
Ja jeszcze trochę i wizyta... -
nick nieaktualnydziewczyny - miala ktoras cesarke? jak dlugo sie do siebie dochodzi i ile sie jest w szpitalu po cc?
Takie jeszcze pytanie apropo cesarki "na zyczenie". Slyszalam od znajomej, ze to koszt ok 1000 zl. Jak oni w takim przypadku ustalaja termin porodu? Bo np ja mam na 6 maj, to zeby porod naturalny mnie nie zaskoczyl, domyslam sie, ze jakos wczesniej jest to cc organizowane, czy sie myle?
co w przypadku, gdy sie zaplaci wczesniej za taka usluge, a maluch nas zaskoczy i bedzie chcial szybciej sie urodzic? Kasa wplacona na cc przepada?
Jesli ktos sie orientuje w tym temacie, prosze o opinie -
Anna255 wrote:dziewczyny - miala ktoras cesarke? jak dlugo sie do siebie dochodzi i ile sie jest w szpitalu po cc?
Takie jeszcze pytanie apropo cesarki "na zyczenie". Slyszalam od znajomej, ze to koszt ok 1000 zl. Jak oni w takim przypadku ustalaja termin porodu? Bo np ja mam na 6 maj, to zeby porod naturalny mnie nie zaskoczyl, domyslam sie, ze jakos wczesniej jest to cc organizowane, czy sie myle?
co w przypadku, gdy sie zaplaci wczesniej za taka usluge, a maluch nas zaskoczy i bedzie chcial szybciej sie urodzic? Kasa wplacona na cc przepada?
Jesli ktos sie orientuje w tym temacie, prosze o opinie
moja siostra po cesarce została do domu wypuszczona na 3czy 4 dobę więc bardzo szybko. Dużo szybciej się dochodzi do siebie po naturalnym porodzie bo dziewczyny pare godzin po już wstawały a tu musisz leżeć nieruchomo conajmniej 6 godzin po znieczuleniu i nie wolno głow podnosić bo potem podobno jakieś bóle silne można mieć.
Z tego co pamiętam to w miarę szybko doszła do siebie ale szwagierka naturalnie rodziła i jeszcze szybciej latała.Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymejbi wrote:Piszesz o sobie? W sensie Ty chciałabyś cesarkę? Jeśli mogę zapytać to czemu tak stanowczo cesarka? Nie zamierzam Cię absolutnie w razie czego przekonywać do czegokolwiek, pytam z ciekawości
Ja na tenat cc się nie wypowiem bo nie miałam. Poród faktycznie może zaskoczyć w każdej chwili ale chyba do pewnego momentu i tak można zrobić cc bo przecież czasami dziewczyny na porodówce są wiele godzin a kończą na stole. Ale niech się wypowiedzą te dziewczyny które miały
rozwazam taka opcje, bo moj pracuje i mieszka za granica, no i chcialabym, jak przyleci na 2 tyg urlopu, zeby ze mna i z dzieckiem czas spedzil, a nie siedzial 2 tygodnie i razem bysmy czekali na naturalny porod, bo nigdy nie wiadomo czy bedzie na czas, czy dziecko urodzi sie po terminiea moj chcialby byc ze mna w tej chwili... latwiej bedzie zaplanowac lot do pl itd. W innym przypadku, gdyby nie ta rozlaka przymusowa - pewnie bym chciala rodzic silami natury w zaleznosci od ulozenia dziecka
mejbi lubi tę wiadomość
-
Podłączam sie do pytania o cc
Wprawdzie jeszcze sama nie jestem jeszcze w 100 % przekonana ale chyba jednak skłaniam sie ku tej opcji...
Poza tym, podobno ptg rekomenduje cc po ivf, ale to ze względów psychologicznych...
Ja jeszcze z moim ginem nie rozmawiałam na ten temat ale myśle ze na następnej wizycie o to zahaczęAnna255 lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
nick nieaktualnyLa-mia wrote:Podłączam sie do pytania o cc
Wprawdzie jeszcze sama nie jestem jeszcze w 100 % przekonana ale chyba jednak skłaniam sie ku tej opcji...
Poza tym, podobno ptg rekomenduje cc po ivf, ale to ze względów psychologicznych...
Ja jeszcze z moim ginem nie rozmawiałam na ten temat ale myśle ze na następnej wizycie o to zahaczę
jakby co to pisz co gin powiedzial na ten temat - chetnie sie dowiem