Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mamuśki
Ja miałam cesarkę w sobotę wieczorem, a już we wtorek w południe byłam w domu ale to dlatego, że z małym było ok i ze mną też, normalnie wyszłabym we środę ale chciałam wcześniej i poprosiłam. Dla mnie cc to nie jest łatwa sprawa, bo nie ukrywam trochę bolało gojenie i w ogóle. Ale jedno jest pewne drugi raz też będę miała cesarkę, bo jeżeli drugie dziecko ma być większe to nie wyobrażam sobie porodu dziecka większego niż 4120.
Nie wiem jak to jest z cesarką "na życzenie" ale na przykład teraz jak już jestem po jednej cc to na drugą umawiają na dwa tygodnie przed terminem. Choć ja chciałbym, żeby samo się zaczęło i jednak trochę skurczy było, bo to lepiej dla dziecka.Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymejbi wrote:Mój M też pracuje za granicą i szczerze mówiąc jakoś się nie zastanawiałam nad tym jak to się zorganizuje ale dałaś mi do myślenia. A z drugiej strony ja już rodziłam sn i bardzo szybko doszłam do siebie i ogólnie wiem czego się spodziewać. Ehh dobrze że jest jeszcze trochę czasu...
no wiesz, a to bedzie moj pierwszy porod, wiec chcialabym zeby moj byl ze mna, chyba by nie przezyl tego, ze tyle sie o dziecko staralismy (2 lata) a jego w takiej chwili by nie bylojakby to byl 2 porod - moze inaczej bym na to patrzyla. Nie mam za bardzo tutaj osoby, ktora by tez w razie czego ze mna pojechala w razie akcji porodowej i wsparla, wiec nie wyobrazam sobie jechac sama np taxi na porod i sama wszystko przechodzic
ps ja znow mialam znajoma co rodzila pierwsze dziecko sn, nameczyla sie ale jakos doszla do siebie. Drugie dziecko - tez zaczela rodzic sn, ale mala sie jej zaklinowala i zrobili na szybko cesarke. Mysle (juz po rozmowach z wieloma kobietami ktore rodzily) ze kazda ciaza moze byc inna, tak samo porod niekoniecznie musi tak samo wygladac...No ale podsumowujac - wazne, by dziecko urodzilo sie zdrowe
mam nadzieje, ze jakos wspolnie tu zrobimy przed majem liste z wyprawka dla dzieckabo ja w tym jestem zielona
-
nick nieaktualnyEfendis wrote:Hej Mamuśki
Ja miałam cesarkę w sobotę wieczorem, a już we wtorek w południe byłam w domu ale to dlatego, że z małym było ok i ze mną też, normalnie wyszłabym we środę ale chciałam wcześniej i poprosiłam. Dla mnie cc to nie jest łatwa sprawa, bo nie ukrywam trochę bolało gojenie i w ogóle. Ale jedno jest pewne drugi raz też będę miała cesarkę, bo jeżeli drugie dziecko ma być większe to nie wyobrażam sobie porodu dziecka większego niż 4120.
Nie wiem jak to jest z cesarką "na życzenie" ale na przykład teraz jak już jestem po jednej cc to na drugą umawiają na dwa tygodnie przed terminem. Choć ja chciałbym, żeby samo się zaczęło i jednak trochę skurczy było, bo to lepiej dla dziecka.
apropo skurczy - no wlasnie dziwna sprawa, ta moja znajoma jak rodzila to drugie dziecko co sie jej zaklinowalo w trakcie porodu, powiedziala ze nie czula w ogole skurczy, jak przy pierwszym porodzie, tylko czula, ze mala zaczyna sie jej "pchac" tak to okreslila, no i wtedy wlasnie pojechali do szpitala i faktycznie okazalo sie, ze zaczela rodzic... -
Mi kiedyś położna powiedziała, że są kobiety, które w ogóle nie czują skurczy przez cały poród, ale ja jestem pewna, że skurczy nie przegapię. U mnie z cc czekali do 8 cm rozwarcia więc wiem czym to "pachnie", a właśnie przez możliwość zaklinowania się dziecka nie podejmę ryzyka sn i umówię się na cesarkę ale poproszę o oksytocynę przed, żeby były skurcze.
Anna255, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3b6601daa51.jpg
3,37 cm szczęściawszystko jest w porządku z maleństwem, ciąża wg usg 10t5d
gin pokazywał mi rączki, nóżki itd. Uffffffff
następna wizyta 17 listopada, teraz znowu miesiąc czekać, ale jestem spokojniejsza.
Anna255, mejbi, Efendis, CassieMK, luna91, Dariaaa88, xpatiiix3, JusWik, kasius, Foto_Anna, Marietta, klaudia1534, monilia84, Patrycja24, ma_lina, Agusia ;), Anjaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno wlasnie - wiec musimy to jakos najlepiej zorganizowac
dziekuje za opinie kochane, moze jeszze ktos sie wypowie... ja planuje gdzies po nowym roku udac sie do szpitala, w ktorym chcialabym rodzic, zeby sie zapytac jak to wszystko wyglada, czy np tez ciuszki trzeba brac, bo ponoc niektore szpitale zapewniaja ciuszki noworodkom
wiec jak bedzie z dzieckiem ok, i bede po wizycie - dam wam znac co sie dowiedzialam.
a tak jak przy temacie porodu jestesmy, dzis przeczytalam o koszulach do karmienia (sa takie rozpinane po bokach) no i do porodu w czym, tez w koszuli bylyscie, takiej dluzszej? jak to u was wygladaloale was dzis pomecze pytaniami hehe
-
Musisz sama się zdecydować co będzie najlepsze dla ciebie ja e życiu nie chciałabym cesarki po prostu panicznie boje się operacji. Ale jak dla was to będzie lepsze wyjście.
Ja tez mam synka i nikogo do pomocy jesteśmy sami ja i mąż mama może przyleci z pl ma weekend majowy ale jeżeli w tym czasie dziecko się nie urodzi to trudno będę musiała rodzic sama a mąż z synkiem zostaje. Nie jestem z tego powodu szczęśliwa i dużo mi pomógł podczas pierwszego ale wyjścia nie mamy i nic nie poradzimy...
Jest mi smutno z tego powodu ale synek musi mieć opiekę. -
nick nieaktualnyCigaretta wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3b6601daa51.jpg
następna wizyta 17 listopada, teraz znowu miesiąc czekać, ale jestem spokojniejsza.
jak ladnie widac maluszka, superno mi sie strasznie dluzy ten miesiac oczekiwania na usg, a tu jeszcze 2 tygodnie hehe
Cigaretta lubi tę wiadomość
-
Cigaretta super ze z maluchem wszystko ok duży juz!
Ostatnio z jedzenia co mi tak naprawdę smakuje to oscypek końcem wrzesia byłam w pl przywiozłam od mamy 4 dzisiaj dojadlam ostatni masakra ale smakiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 17:48
Cigaretta lubi tę wiadomość
-
Wyszłam ze szpitala, właśnie dotarłam do domu! Kocham swoje łóżeczko! ❤
Madziaaaaa, Aniu_leczka, mejbi, JusWik, kasius, bimba, luna91, anka418, bereda11, Patrycja24, Madziuśka, Agusia ;) lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Cigaretta wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3b6601daa51.jpg
Ale fantastyczny maluszek:-)Super uczucie tak podglądać szkrabika.Cieszę się, że wszystko okCigaretta lubi tę wiadomość