X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję ;) Do Shakiry mąż mnie porównuje czasem i to dla mnie taaaaki komplement ;)

Kurczę do pracy w poniedziałek idę i nie mam pomysłu, w co się ubiorę... po domu chodzę w legginasach, ale nie wylezę w podomce na ulice... Przez weekend muszę coś ogarnąć, bo bandzioch mam już taki wylany :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam leniwe popołudnia w legginsach i ... podomce :D

Marietta może jakaś tunika.... do legginsów właśnie? Nie od razu ciążowa, ale po prostu trochę szersza?

idzie zima, nikt nam bębenka nie wypatrzy pod grubym swetrem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:09

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam znowu takie mdłości:( miska stoi przy łóżku :/ a ja leżę i czuje jak mi wszystko do gardła podchodzi :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna- tuniki mam raczej obcisłe, do tej pory miałam super płaski brzuch więc może się rzucić w oczy ;) Poszukam jakiegoś swetra większego może faktycznie :)

Candles- świeży imbir może?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta już próbowałam sam zapach mnie odrzuca,wisze już nad toaletą,a nade mną impreza się rozkręca :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziewczyny - miala ktoras cesarke? jak dlugo sie do siebie dochodzi i ile sie jest w szpitalu po cc?

Takie jeszcze pytanie apropo cesarki "na zyczenie". Slyszalam od znajomej, ze to koszt ok 1000 zl. Jak oni w takim przypadku ustalaja termin porodu? Bo np ja mam na 6 maj, to zeby porod naturalny mnie nie zaskoczyl, domyslam sie, ze jakos wczesniej jest to cc organizowane, czy sie myle? <3

co w przypadku, gdy sie zaplaci wczesniej za taka usluge, a maluch nas zaskoczy i bedzie chcial szybciej sie urodzic? Kasa wplacona na cc przepada?

Jesli ktos sie orientuje w tym temacie, prosze o opinie :D <3
    Poród sn niestety wyszły mega komplikacje i w 5 minut cc w całkowitej narkozie, z maszyna, intubacja, budzisz się bez dziecka nie widzisz nie słyszysz krzyku, później leżenie 12 godzin plackiem ja miałam morfine pod pilot i mogłam sobie dawkowac, pielęgniarki chwalily, że mało razy klikalam :-) po 12 godzinach wstajesz na nogi i idziesz na drugą sale, mi małego dali po 20 h nie wiem chyba przez to ze całkowita narkoza, rano wstajesz musisz zrobić siku i się wykąpać. ... mnie bardzo nie bolało, może pierwszy dzień, ale masz dziecko przy sobie, wiec musisz rozchodzic to..... na 3 dobę wyszłam i biegalam z walizkami po schodach, nic nie bolało i nie ciągnęło, teraz druga ciąża po 9 miesacach a zalecają min rok. Blizna pięknie się zagoila, kolejne pewnie też cc bo bardzo mała różnica

Anna255 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem znamy się ze szkoły :) w sumie jakieś 12 lat... parą jesteśmy od 7 lat a małżeństwem od 2 :) czyli też raczej standard. Zaręczyny były pół roku przed ślubem a ślub planowany był z 2 letnim wyprzedzeniem takie były terminy na naszą sale :)

Marietta lubi tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,może to głupie pytanie,ale czy wg USG jeśli jest podany dokładny tydzień i dzień płodu to można obliczyć dzień zapłodnienia??

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku usg ma się nijak do zapłodnienia. Wg usg doszło u mnie do zapłodnienia w okresie a ja wtedy się nie kochałam :) wiem w którym tyg doszło u mnie do zapłodnienia tzn nasze dziecko ma ok 9 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:45

• Marietta Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    Dziewczyny,może to głupie pytanie,ale czy wg USG jeśli jest podany dokładny tydzień i dzień płodu to można obliczyć dzień zapłodnienia??

Nie wyliczysz nigdy dokładnie, bo USG wskazuje wiek dziecka raczej od owulacji niż od samego zapłodnienia. Można kochać się w piątek, a zajść w ciąże w poniedziałek ;) Jeśli plemniki długo wędrowały, albo owulacja była dopiero po 3 dniach. Więc nie wyliczysz nigdy dokładnie :)

Mam na myśli- owulacja/ zapłodnienie/ zagnieżdżenie to zupełnie różne daty.
    Można kochać się 10 sierpnia, zajsć w ciąże po tym stosunku dopiero 15 sierpnia (bo owu powiedzmy za 5 dni od stosunku), komórka zapłodniona może sobie wędrować jeszcze kilka dni i zagnieździć się np dopiero po 10 dniach od zapłodnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:57

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pierwszy raz to ja wam ponarzekam niestety. :|
    Tak mnie ta miednica boli ze chyba oszaleje a jak sobie pomyśle ze tak jeszcze 30tyg to mi się ryczec chce :'(

w7eM.png
    ozEK.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, mnie miednica najbardziej bolała 2 tygodnie temu, ani zasnać ani chodzić, pocieszę Cię- przeszło ;) Prawdopodobnie relaksyna się uwalnia przedwcześnie, powinno Ci przejsć, wrócić może ok 8 miesiąca.

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży miałam ten ból o 32tyg do samego końca a teraz 11 i sytuacja się powtarza. :-(

w7eM.png
    ozEK.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, przecierpisz swoje (znam ten ból i też mnie zaskoczył na początku ciązy :/) ale powinno przejść... z resztą masz doświadczenie :) Napewno nie będzie Cię trzymać do końca od teraz ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta jesteś okropna :D ja już tu podniecona,że wpadłam na genialny pomysł,że sobie odgadne płeć i będę mądrzejsza od lekarzy :D a Ty sprowadziłaś mnie do parteru :( :D

Marietta, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedulko Madziu ja w pierwszej ciąży wyłam z bólu i płakałam pod koniec stawałam na chodniku ludzie się patrzyli a ja ruszyć się nie mogłam :/ oby przeszło w końcu :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    Marietta jesteś okropna :D ja już tu podniecona,że wpadłam na genialny pomysł,że sobie odgadne płeć i będę mądrzejsza od lekarzy :D a Ty sprowadziłaś mnie do parteru :( :D

hehe :P Nie chciałam ;) Też rozkminiałam na tej podstawie, ale nie doszłam do niczego :P Ale po wieku ciąży z USG chyba cieżko doprecyzować... Ja owu miałam 25 sierpień, a <3 było dzień przed owu. Czytałam, że z dobrym sprzętem na 80% można już w 12 tygodniu płeć sprawdzić więc lada chwila :)

Co by mi wyszło w końcu? chłopek czy dziewczynka? Bo różne wersje czytałam, szybsze plemniki chłopaków chyba? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 22:16

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    u mnie za tydzień w niedziele pierwsza rocznica slubu :)
    U mnie za 2 tygodnie 9 rocznica ;)

Marietta, Madziaaaaa, Foto_Anna, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze przez ciaza dużo ćwiczyłam pracowałam nad mięśniami liczyłam ze jednak w tej ciąży mnie to ominie.
    Niestety tak jak pisze Pati ja też czasami płakałam z bólu nawet paru kroków nie da się zrobić parę razy mąż wynosił mnie po schodach do łóżka. Szczerze teraz nie wyobrażam sobie takiego scenariusza jeszcze z małym dzieckiem. W poniedziałek dzwonie do położnej przynajmniej mi zapisze ze juz tak wcześnie bóle miednicy mam ostanim razem już się bałam rodzic sn przez ta miednice to teraz niech widzą ze tak wcześnie mnie to boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 22:29

w7eM.png
    ozEK.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloooo ;)
    My z mężem para jesteśmy 16 lat a małżeństwem 10 lat :) szybko zaczelismy ale jestesmy szczesliwi :)

Ja dzisiaj obudzilam sie z mega ilosci energia ciekawe kiedy sie wypali :)
    Witamy sie w 12 tc <3
    Milego dnia i udanych wizyt bo dziś chyba ma ktos wizytke :)

xpatiiix3, Marietta, anka418, Agnieszka0812, luna91, Madziuśka, kasius lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ