Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
A dziękuję
Do Shakiry mąż mnie porównuje czasem i to dla mnie taaaaki komplement
Kurczę do pracy w poniedziałek idę i nie mam pomysłu, w co się ubiorę... po domu chodzę w legginasach, ale nie wylezę w podomce na ulice... Przez weekend muszę coś ogarnąć, bo bandzioch mam już taki wylany -
Uwielbiam leniwe popołudnia w legginsach i ... podomce
Marietta może jakaś tunika.... do legginsów właśnie? Nie od razu ciążowa, ale po prostu trochę szersza?
idzie zima, nikt nam bębenka nie wypatrzy pod grubym swetremWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:09
-
Anna255 wrote:dziewczyny - miala ktoras cesarke? jak dlugo sie do siebie dochodzi i ile sie jest w szpitalu po cc?
Takie jeszcze pytanie apropo cesarki "na zyczenie". Slyszalam od znajomej, ze to koszt ok 1000 zl. Jak oni w takim przypadku ustalaja termin porodu? Bo np ja mam na 6 maj, to zeby porod naturalny mnie nie zaskoczyl, domyslam sie, ze jakos wczesniej jest to cc organizowane, czy sie myle?
co w przypadku, gdy sie zaplaci wczesniej za taka usluge, a maluch nas zaskoczy i bedzie chcial szybciej sie urodzic? Kasa wplacona na cc przepada?
Jesli ktos sie orientuje w tym temacie, prosze o opiniepo 12 godzinach wstajesz na nogi i idziesz na drugą sale, mi małego dali po 20 h nie wiem chyba przez to ze całkowita narkoza, rano wstajesz musisz zrobić siku i się wykąpać. ... mnie bardzo nie bolało, może pierwszy dzień, ale masz dziecko przy sobie, wiec musisz rozchodzic to..... na 3 dobę wyszłam i biegalam z walizkami po schodach, nic nie bolało i nie ciągnęło, teraz druga ciąża po 9 miesacach a zalecają min rok. Blizna pięknie się zagoila, kolejne pewnie też cc bo bardzo mała różnica
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy z mężem znamy się ze szkoły
w sumie jakieś 12 lat... parą jesteśmy od 7 lat a małżeństwem od 2
czyli też raczej standard. Zaręczyny były pół roku przed ślubem a ślub planowany był z 2 letnim wyprzedzeniem takie były terminy na naszą sale
Marietta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW moim przypadku usg ma się nijak do zapłodnienia. Wg usg doszło u mnie do zapłodnienia w okresie a ja wtedy się nie kochałam
wiem w którym tyg doszło u mnie do zapłodnienia tzn nasze dziecko ma ok 9 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:45
-
candles88 wrote:Dziewczyny,może to głupie pytanie,ale czy wg USG jeśli jest podany dokładny tydzień i dzień płodu to można obliczyć dzień zapłodnienia??
Nie wyliczysz nigdy dokładnie, bo USG wskazuje wiek dziecka raczej od owulacji niż od samego zapłodnienia. Można kochać się w piątek, a zajść w ciąże w poniedziałekJeśli plemniki długo wędrowały, albo owulacja była dopiero po 3 dniach. Więc nie wyliczysz nigdy dokładnie
Mam na myśli- owulacja/ zapłodnienie/ zagnieżdżenie to zupełnie różne daty.
Można kochać się 10 sierpnia, zajsć w ciąże po tym stosunku dopiero 15 sierpnia (bo owu powiedzmy za 5 dni od stosunku), komórka zapłodniona może sobie wędrować jeszcze kilka dni i zagnieździć się np dopiero po 10 dniach od zapłodnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:57
-
candles88 wrote:Marietta jesteś okropna
ja już tu podniecona,że wpadłam na genialny pomysł,że sobie odgadne płeć i będę mądrzejsza od lekarzy
a Ty sprowadziłaś mnie do parteru
heheNie chciałam
Też rozkminiałam na tej podstawie, ale nie doszłam do niczego
Ale po wieku ciąży z USG chyba cieżko doprecyzować... Ja owu miałam 25 sierpień, a
było dzień przed owu. Czytałam, że z dobrym sprzętem na 80% można już w 12 tygodniu płeć sprawdzić więc lada chwila
Co by mi wyszło w końcu? chłopek czy dziewczynka? Bo różne wersje czytałam, szybsze plemniki chłopaków chyba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 22:16
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
candles88 wrote:u mnie za tydzień w niedziele pierwsza rocznica slubu
Marietta, Madziaaaaa, Foto_Anna, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Kurcze przez ciaza dużo ćwiczyłam pracowałam nad mięśniami liczyłam ze jednak w tej ciąży mnie to ominie.
Niestety tak jak pisze Pati ja też czasami płakałam z bólu nawet paru kroków nie da się zrobić parę razy mąż wynosił mnie po schodach do łóżka. Szczerze teraz nie wyobrażam sobie takiego scenariusza jeszcze z małym dzieckiem. W poniedziałek dzwonie do położnej przynajmniej mi zapisze ze juz tak wcześnie bóle miednicy mam ostanim razem już się bałam rodzic sn przez ta miednice to teraz niech widzą ze tak wcześnie mnie to boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 22:29
-
Heloooo
My z mężem para jesteśmy 16 lat a małżeństwem 10 latszybko zaczelismy ale jestesmy szczesliwi
Ja dzisiaj obudzilam sie z mega ilosci energia ciekawe kiedy sie wypali
Witamy sie w 12 tc
Milego dnia i udanych wizyt bo dziś chyba ma ktos wizytkexpatiiix3, Marietta, anka418, Agnieszka0812, luna91, Madziuśka, kasius lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc