Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna255 wrote:tez wlasnie odczuwam nieraz klucia w pochwie czy w macicy - wiec widocznie, jak wy tez tak macie - to to jest tez objaw ciazy
ja dodatkowo jeszcze, juz od jakiegos czasu tez czuje cos innego - jak to patii nazwala "pukanie", ze maluszek tam sobie puka. Moze to smiesznie brzmi, ale nie wiem jak to inaczej opisacTak jakby maly co jakis czas sie ruszal i ja cos tam odczuwam. A wiem, ze to od malego, bo nigdy tak przed ciaza nie mialam. Jutro zaczynam 11 tydzien. Ktos tez juz tak ma?
ciekawa jestem jak to bedzie jak dziecko zacznie sie ruszac, pierwszych ruchow w brzuszku to ja sie chyba wystrasze hehe
Ja z kolei od momentu zapłodnienia mam takie drapanie w macicy:-)Trochę dziwne ale to tak jakby ktoś smyrał od środka raz mocniej raz delikatniej.W pierwszej ciąży tak miałam ale dużo późniejAnna255 lubi tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:Jesteście wspaniałe bo takie kolorowe: kłucie w pochwie, rocznice, przygnębienie, badania, deszcz, a ja dorzucam dziś jeszcze zaparcia.
Majóweczki są najlepsze!
Dzień dobry w weekendFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
To już w domu na 9 dobę nas wypuścili
tu 2 tyg miała
a córka urodzona w 35t 5d tzn w sumie to już 6d był bo z rana urodziłam na następny dzień
Kochane życzę Wam abyscie doświadczaly jak najmniej wrednych dolegliwości ciążowych wypłynięcia tych okropnych krwiaków i donoszenia zdrowych różowych bobasków
Kciuki za wizyty ja jeszcze mam 10 dni do wizytyAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Magdalena91 wrote:Hej wam
Macie takie klucie w macicy!?? Nie jest to bolesne ale takie wkurzajce
Mam dokładnie to samo, czasami kłuje mnie w pachwinie i w pochwie. Wizytę przełożyłam na wtorek, zapytam gina co i jak. Ale czytałam, że 8-9 tydzień to kobiety odczuwają takie pokłuwania tym bardziej, że ja mam już brzuch trochę wyrzucony - nikt tego nie widzi, ale ja sama po sobie czuję.Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Marietta wrote:Mnie dzisiaj śniło się, że rodzę w domu. Sen całkiem sympatyczny, bo urodziłam sobie bez problemu w tym śnie i było fajnie
Gorzej, że sen o porodzie miałam pewnie dlatego, że obudziło mnie w środku nocy takie silne "szarpanie" macicy... Przestraszyłam się nie na żarty... Trzy albo cztery takie mocne skurcze/ szarpnięcia i już zasnać nie mogłam
Też mam takie zrywy czasami...3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
czesc dziewczynki ..
u mnie tez dzis pochmurnie ...
Madziaaa jak bole miednicy przeszly troche ? a dlaczego Ci nie pasuja szkoly rodzenia angielskie ja w ogole sie w tym nie orientuje a chcialabym uczestniczyc w tym .online jest sporo ale nie orientuje sie jeszcze w tym temacie ktora jest godna polecenia;;
Xpatii rzeczywiscie laska :-)a malenstwo cudne..
juz nie moge sie doczekac jakichkolwiek ruchow w brzuszku narazie nic zadnych kluc...
lece na zakupy pochodzic po sklepach moze jakies ciazowe spodnie sobie kupie ..
Juswik pieknego dnia malo smutku Ci zycze choc wiem ze trudno jeszcze przy tej pogodzie..
Agnieszka a jak ty sie dzisiaj czujesz ?Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka - trzymam kciuki za ciebie i Twoją fasolkę
JusWik - strasznie mocno trzymam kciuki. A brzuszek już jakby widoczny u ciebie
Dziewczyny ja mam kłucia w pochwie i w macicy, czasami macicy "idą" do pochwy. Marietta - też mnie kilka razy złapało, taki skurcz jakby zarywający. Oczywiście schiza , że coś jest nie tak, ale we wtorek ide do gina. Poza tym brzusio lekko się zaokrąglaZauważyłam, że po bokach szczególnie zaczął się robić twardy i wyłazić.
A ja Wam powiem, że mi taka mroczna pogoda nawet odpowiada. Nawet lubię takie mgliste klimaty, lubię spacery podczas takiej pogody, albo po prostu pod kocykiem poleżeć z herbatą i książką.Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
o matulko dwa dni nieobecności a wy tyle naskrobałyście,
mam pytanko czy wy też tak macie,że jesteście w sklepie lub kościele i
długo stoicie to robi wam się gorąco i niedobrze a jak na świeże powietrze to ok?
aaa teraz powiem wam co mnie spotkało w czwartek, jedziemy do wrocławia z mężem i gadu gadu o ciąży mówie,że w sumie 2 razy tylko wymiotowałam i oprócz mdłości to nawet ok, zjeżdzamy z autostrady ostrym zakrętem tak mnie zamuliło,że zwymiotowałam na wycieraczkę w aucie:D:D mina męża niezapomniana:)Agnieszka0812, Madziaaaaa, Marietta lubią tę wiadomość
-
Patii - ojej ładnie wyglądałaś po porodzie
A córa jaka mała, jejku jak krasnal jakiś
A tak poza tym to nie wyglądasz na 22 lata tylko poważniej
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
aniesiack wrote:Dzień dobry wszystkim
U mnie też pochmurno i nic się nie chce...
Co do kłucia w macicy to też je miewam, aż czasem są takie nie przyjemneCHociaż lekarka mi powiedziałą ostatnio, że już nie powinno nic boleć i każdy ucisk, kłucie i ból w macicy pownien być niepokojący. Ale ile lekarzy to pewnie każdy co innego mówi na ten temat.
Kochana mój lekarz pewnie też to powie i znowu spanikuje... ja znowu gdzie nie czytam to jest napisane, że właśnie 8-9tc to czas kiedy te pobolewania się nasilają.
Wczoraj miałam dzwonić do doktora, ale stwierdziłam, że we wtorek mam wizytę, poza tym on mnie jedynie nastraszy, że mam jak najszybciej przyjechać albo coś nie wiem to jest panikarz. Wiecie co może źle zaczęłam podchodzić do tego, ale co ma być to będzie. Ja nawet jak ym leżała do góry nogami, dostawała tony zastrzyków i brała miliony leków - jeśli ma się coś nie daj Boże nie udać to tak będzie. Nie moge popadać w obsesje, robię dużo, żeby wszystko się powiodło, ale nie wszystko jest w naszych rękach niestety.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Hej laski. Ja po wizycie. Widziałam Kruszynkę, słodko sobie spała
Serduszko jak dzwon
Niestety nie mam zdjęcia ani wielkości bo tak na szybko lekarz sprawdził czy wszystko ok. 23 idę na prenatalne to będą dokładne pomiary
luna91, xpatiiix3, kamisia88, mejbi, JusWik, bimba, Marietta, Agnieszka0812, Dariaaa88, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Luna mowisz ze poważniej
przez okulary wtedy mi jakoś wygodniej było niż soczewki teraz tez ostatnio ciągle w okularach jakoś tak nie chce się grzebać w tych oczach a tak zdjął i spać poszedł niby chwila ale nie hehe zaraz mrozy się zaczną to znowu na soczewki się przerzuce ,bo nie lubię jak mi okulary paruja
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
luna91 wrote:Kochana mój lekarz pewnie też to powie i znowu spanikuje... ja znowu gdzie nie czytam to jest napisane, że właśnie 8-9tc to czas kiedy te pobolewania się nasilają.
Wczoraj miałam dzwonić do doktora, ale stwierdziłam, że we wtorek mam wizytę, poza tym on mnie jedynie nastraszy, że mam jak najszybciej przyjechać albo coś nie wiem to jest panikarz. Wiecie co może źle zaczęłam podchodzić do tego, ale co ma być to będzie. Ja nawet jak ym leżała do góry nogami, dostawała tony zastrzyków i brała miliony leków - jeśli ma się coś nie daj Boże nie udać to tak będzie. Nie moge popadać w obsesje, robię dużo, żeby wszystko się powiodło, ale nie wszystko jest w naszych rękach niestety.
Ja dziś zaczynam 9tydz i od 2 dni mam takie bóle w podbrzuszu. Wyszukałam w necie, że to od macicy i więzadeł. Lekarza mam dopiero za 3tyg, ale na razie nie panikuję. Ile mogę, tyle leżę..