X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja czasami idę ale tylko i wyłącznie z mężem sama bym nie poszła jestem na stopie dzień dobry i do widzenia ogólnie kulturalnie ale z dużym dystansem. Moja 1 ciaze skwitowała tak ze to największa tragedia jaka ja spotkała a już wszystkich epitetów jakie poszły w moja stronę nie będę pisać bo wstyd. :|
    madziaaa wspolczuje no i w takich sytuacjach nie dziwie sie dystansu do tesciowej w ogole...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 a w której części uk ty mieszkasz ja pomiędzy Liverpool a Manchester. ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    U nas taka sytuacja ze mieszkamy poza granicami kraju tylko w sunie dlatego ze mój mąż ma święty spokój od swojej cudownej rodzinki jak jedziemy na wakacje raz,do nich pójdzie i tyle. Ja swoją rodzinkę uwielbiam i strasznie za nimi wszystkimi tęsknię ze nie mogę ich widywać na codzień a rodziny męża nie znoszę jeden brat jest naprawdę ok i jak coś to do nieniego z synkiem idę :-)
    Teraz chyba teściowa nawet nie wie ze w ciąży jestem mi to jedno nawet i dobrze bo po tym jak skwitowała pierwsza ciążę szczerze baby nienawidzę. :-P
    kochana a ty w uk??tak?? bylas juz u midwife??? jak wyglada pierwsze spotkanie??? ja ide dopiero w piatek..

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie byłaś jeszcze? Troszkę późno cie umumówili w piątek to na skan do szpitala masz iść? :-)
    Ogólnie pierwszy spotkanie z położna to miła pogawedka pyta o choroby w rodzinie da ci nr kontaktowe do szpitala i położnych uzupełni kartę do końca takie podstawie pytanie czy pijesz palisz nawet czy masz alarm przeciwpożarowy w domu :-P
    Pobierz krew zmierzy ciśnienie i do domku :-)
    Ja miałam pierwsze spotkanie w 10tyg w 12 idę na skan a kolejne położna w 16 jak twoja pierwsza ciaza to do położnej chodzisz częściej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:13

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    I tu dziewczyny też mi teście podpali, mimo, że są w porządku- alkohol. Najpierw przychodzi do mnie teściowa, że martwi się, że może ja coś zrobię, bo jej syn faktycznie sporo pije, a za dwa dni tata mu przynosi zgrzewkę piwa do pokoju. Albo teść wychodzi do sklepu- pyta czy coś ktoś chce, czy mężowi piwka nie kupić, ja mówię, żeby nie kupował, mąż mówi, żeby nie kupował, a on tak czy siak przylezie i postawi mu te dwa piwa w pokoju. Tutaj weekendy są od chlania. I też jest mi przykro, kiedy słyszę np że pozwolili mu pić alkohol na jakiejś imprezie jak miał 16 lat, albo że brat starszy kupował mu piwo jak był niepoełnoletni. Ja mam 2 młodsze siostry i z całych sił starałam się je uchronić zawsze przed zbyt wczesnym "wlezieniem" w alkohol czy papierosy. A tutaj mąż przedstawia mi zachowanie brata/ rodziców jako przykładne, że lepiej z nimi niż za plecami. Bzdura, moje dziecko nie będzie miało przyzowlenia na upijanie się przed osiemnastką. Więc różnimy się też z teściami planem na wychowanie dziecka.

Marietta jak mnie to wkurza takie zachowanie ludzi o ktorym napisalas , niby tacy dorosli a w ogole nie zachowuja sie jak dojrzali ludzie ...i najgorsze jest to ze Oni uwazaja ze sa w porzadku ...Wiadomo ze kazdy ma inne wychowanie , inne moraly wpajane ale moze dlatego ze pochodze z takiej rodziny wydaje mi sie ze wszyscy wiedza ze alkohol w rodzinie wplywa na nia destrukcyjnie ale okazuje sie ze jak rozmawiam z moim P to mowi ze przesadzam , czyli nie kazdy to wie bo nie kazdy przeszedl tyle co ja z alkoholem w dziecinstwie,...
    Marietta tez mi sie wydaje ze ja bede surowym rodzicem i chcialabym zeby moj P ze mna wspolpracowal gdy bedziemy razem wychowywac dziecko , ale z kasiazek tylko ale wiem ze teraz sie tak mowi ale jak dziecko przychodzi na swiat to nic nie jest tak jak sobie zapalnujemy..

Marietta lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    A to nie byłaś jeszcze? Troszkę późno cie umumówili w piątek to na skan do szpitala masz iść? :-)
    Ogólnie pierwszy spotkanie z położna to miła pogawedka pyta o choroby w rodzinie da ci nr kontaktowe do szpitala i położnych uzupełni kartę do końca takie podstawie pytanie czy pijesz palisz nawet czy masz alarm przeciwpożarowy w domu :-P
    Ja miałam pierwsze spotkanie w 10tyg w 12 idę na skan a kolejne położna w 16 jak twoja pierwsza ciaza to do położnej chodzisz częściej :-)
    ja mialam w tamtym tyg pierwsze spotkanie z polozna ale nie pobrala mi krwi powiedziala ze przy skanie czyli dopiero 9 listopada moze dlatego ze ja znam swoja grupe krwi ? nie wiem czemu ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    bereda11 a w której części uk ty mieszkasz ja pomiędzy Liverpool a Manchester. ;-)
    niestety inna czesc calkowicie ...
    do nie dawna mieszkalam przy menchester ale sie przeprowadzilam i mieszkam w Walii nie daleko swansea ...a ty ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja mialam w tamtym tyg pierwsze spotkanie z polozna ale nie pobrala mi krwi powiedziala ze przy skanie czyli dopiero 9 listopada moze dlatego ze ja znam swoja grupe krwi ? nie wiem czemu ...
    Moja tez znają bo w pierwszej ciąży robili na to badania i jest w karcie jakoś tak dziwnie to bo niby to badanie krwi ma być między 8a 12tyg ciąży. A zgadzalas się na ten test na down syndrom? Jego tez się w tych tygodniach wykonuje
    Mi w tej jak i pierwszej ciąży tak wcześnie pobierali krew i jak szłam na skan to już wyniki były :-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do walii mam ponad 2h jazdy samochodem ale przynajmniej w pięknej okolicy mieszkasz. ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczęście, mój mąż w ogóle nie pije alkoholu bo nie lubi ;-) i dobrze,ja wychowywalam się z tatą alkoholikiem i wiem co to oznacza aż za dobrze :-( i na punkcie alkoholu jestem przewrazliwiona.A teraz cieszę się, bo mój tata nie pije już 9 lat i ja nie wiem co to znaczy niepijacy tata,ale wiem że moje dziecko będzie miało wspaniałego dziadka :-)

bereda11 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to widzisz mi nie..tak zagadzalam sie na ten test na syndrom downa bo wiem ja jednak jestem duzo strasza i to moja pierwsz ciaza w tym wieku wiec chyba wskazane jest zebym zrobila ale to i tak nic nie zmieni..a ty tez wyrazilas zgode ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja do walii mam ponad 2h jazdy samochodem ale przynajmniej w pięknej okolicy mieszkasz. ;-)
    a ja do menchester mam ok 3 godz bo jechalam juz..czy piekne ?ladne ale jakos tak zakochana jestem w okolicach wlasnie menchester, sheffield pic distric to jest piekne ..chociaz tu mam blizej moza np do denby o tam jak jestem to czuje sie jak na krecie przepieknie ...

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ale byka strzelilam , przepraszam dziewczyny mialo byc oczywiscie Morza ..ale mi glupio...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    pierwsza ciaza po 3 poronieniach-ale ja bylam pod opieka kliniki ktora zajmuje sie kobietami po poronieniu-nie pamietam nazwy i mialam juz 3 skany i wszystko jest podobno ok kazali mi sie normalnie zapisac do GP ale wczesniej nie bylo terminow jak 2 razy bylam i za 3 razem dopiero na za 2 tyg mnie umowili czyli na ten piatek a to bedzie 13tc i 5dni

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czytam te wasze historie o mężach,facetach i rodzinach z tamtej strony i oczy mi dosłownie krwawią :/ ja nie chce nikgo obrazić,ani nikomu zrobić przykrości,ale co jak co facetów macie marnych.
    alkohol po co to komu? to jakiś nie wiem trunek bogów,albo rozwiązywacz problemów,albo nie wiem płyn resetujący...to najgorsze gówno,człowiek po niego sięga z czystego lenistwa i naiwności,a potem szerzą się kłopoty i problemy zaczyna się od jednego piwka,a kończy na spotkaniu AA po 15 latach bo dostrzega w jakim bagnie się tkwi,właśnie przez ten "cudowny" gaz...
    co mnie najbardziej dziwi,że teściowie wiadomo są tacy jak z przysłów : należy zakopać ich głęboko pod ziemią,aby nikt ich nie odkopał (czarny humor,wiem) ale aż mnie złość bierze,że wasi faceci (niektórych z Was) nie umieją przeciwstawić się swoim "kochanym" rodzicom,mi jak teściowa przylażła do domu i zaczęla grzebać po szafkach to jej powiedziałam," do grzebania to mama ma swoje szafki,u siebie,a u mnie jest mama tylko gościem" a potem po wizycie powiedziałam,do męża,albo zrobisz porząek ze swoją mamunią,albo papiery rozwodowe zobaczysz w przeciągu pół godziny...a wieszcie mi,mój mąż mamisynek był,do 26 r.ż u mamuni na garnuszku był,to był dla niego solidny policzek i od razu przywołał do pionu jaśnie panią mamusie...Dziewczyny moje kochane,walczcie o swoje prawa w rodzinie i nie dajcie się rozstawiać po kątach,bo najgorsze co można okazać facetom,teściom to słabość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za mile slowa.
    Jesli chodzi o alkchol w rodzinie to w mojej sobie nie odmawiali. Matka to nalogowa alkocholiczka a i ojcu nie brakuje. Nie moge patrzec na to wszystko. Moj tesc tez nalogowy alkoholik. Mojemu mezowi tez jak widze ze ma chec na piwko to susze glowe, na szczescie sie mnie slucha. Zawsze mu powtarzam ze. CHyba nie chce zeby nasze dziecko patrzylo na ojca pijaka tak jak on.
    obiecalam sobie ze moje dziecko nigdy nie zobaczy mnie pijacej alkochol. Zreszta do niczego nie jest mi potrzebny. Zguba narodu.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za bledy. Pisze z telefonu i same mi wyrazy wskakuja

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz na szczęście jest bardzo za mna i nie da na mnie nikomu zlego slowa powiedzieć, a juz napewno nie tesciom. Jak mu cos powiem zeby mamusi swojej zwrocil uwage to zaraz do niej dzwoni i ja ochrzania.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• candles88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Dziekuje dziewczyny za mile slowa.
    Jesli chodzi o alkchol w rodzinie to w mojej sobie nie odmawiali. Matka to nalogowa alkocholiczka a i ojcu nie brakuje. Nie moge patrzec na to wszystko. Moj tesc tez nalogowy alkoholik. Mojemu mezowi tez jak widze ze ma chec na piwko to susze glowe, na szczescie sie mnie slucha. Zawsze mu powtarzam ze. CHyba nie chce zeby nasze dziecko patrzylo na ojca pijaka tak jak on.
    obiecalam sobie ze moje dziecko nigdy nie zobaczy mnie pijacej alkochol. Zreszta do niczego nie jest mi potrzebny. Zguba narodu.

kochana ,widzę że możemy sobie podać rękę, u mnie mama też alkoholiczka, ojciec również,ale z nim nie mam rok kontaktu

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 - a to zupełnie inna sytuacja nie obejmują cie standardowe procedury najważniejsze że z dzieckiem wszystkiego ok :-)

bereda11 - ja w Wigan mieszkam jest ok ale u ciebie napewno ładniej ;-)
    Tak ja też się zgodziłam na ten test w pierwszej ciąży nie chciałam a teraz wole wiedzieć liczę ze jednak wszystko ok i się zbyt nie martwię a jak coś wyjdzie to później pomyślimy :-)

U mnie na szczęście spokój od alkoholu jako dziecko nigdy nie widziałam rodziców z drinkiem czy czymś i tak samo synka wychowuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 13:09

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ