Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
klaudia1534 wrote:Dziewczyny chwalę się! Byłam na USG genetycznym i z maleństwem wszystko dobrze. Serduszko pije 160/min, brzdąc się wierci i ma prawie 5 cm. Kość nosowa widoczna, przezierność karkowa też odpowiednia, wszystkie organy wewnętrzne na miejscu
A i najważniejsze wyraźnie widać, że Maluszkowi coś dynda pomiędzy nogami, więc wychodzi na to, że spełni się marzenie męża i będzie Synek
klaudia1534, hiacynta99 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Zdjęcie Malucha z "czymś" pomiędzy nogami
Pani doktor powiedziała, że najprawdopodobniej będzie chłopak, pewnie na następnym USG za miesiąc wszystko się wyjaśni
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/663c50108c90.jpgxpatiiix3, FeliceGatto, CassieMK, luna91, Agnieszka0812, hiacynta99, JusWik, Różyczka, kamisia88, bimba, Dariaaa88, Madziaaaaa, izizizi, baśka86 lubią tę wiadomość
-
Cigaretta ja też uważam, że będzie za późno i tak jak mówi xpatiii jak możesz przełóż wizytę na wcześniej. Moja gin specjalnie tak ustaliła mi termin żeby można było już to badanie zrobić.
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no właśnie ja w tych skowronkach latam, pakuję sprzątam a ona siedzi z zrozpaczoną miną a dziś mi powiedziała,że ona mnie tak Kocha:D aż mnie zmdliło heh chyba mam serce z kamienia:)[/QUOTE]
No to możemy sobie piątkę przybić bo ja do swojej mam taki sam stosunek -
Nie mogę się doczekać kiedy skończą się te mdłości
aż ciężko mi się czyta Wasze posty o jedzeniu..
Czy ja dobrze kojarzę że któraś z Was brała urosept? Mi gin. Powiedziała żebym kupiła sobie uro coś tam, ale nie zapisałam i nie pamiętammówiła że tam są same ziolka i nie zaszkodza.
-
monaa wrote:Nie mogę się doczekać kiedy skończą się te mdłości
aż ciężko mi się czyta Wasze posty o jedzeniu..
Czy ja dobrze kojarzę że któraś z Was brała urosept? Mi gin. Powiedziała żebym kupiła sobie uro coś tam, ale nie zapisałam i nie pamiętammówiła że tam są same ziolka i nie zaszkodza.
Ja w poprzedniej ciąży musiałam bo miałam złe wyniki.Także spokojnie możesz zakupićmonaa lubi tę wiadomość
-
anka418 wrote:My po wizycie u endokrynologa, wszystko jest ok widzimy się przed porodem a później po porodzie
w czwartek poradnia genetyczna juz nie mogę się doczekać!
-
Dziewczyny, czy Wy wszystkie robicie to usg genetyczne? Ja jestem w kropce, mój gin takiego nie wykonuje, powiedział, że da mi namiary na klinikę, z którą wspólpracuje, ale mogę wybrać też dowolną inną. Jak sprawdzałam ceny, to usg kosztuje ok. 250 zł, a test PAPPA 150 zł, co razem daje 400 zł - dużo trochę
Gin powiedział, że to nasza decyzja, że to badanie nie jest obowiązkowe i że ważniejsze jest usg połówkowe, którego już raczej nie można sobie odpuścić. Musimy do końca tego tygodnia podjąć decyzję, żeby zdążyć z terminem między 11 a 13 tygodniem, no i nie wiem, co robić
-
CassieMK wrote:Dziewczyny, czy Wy wszystkie robicie to usg genetyczne? Ja jestem w kropce, mój gin takiego nie wykonuje, powiedział, że da mi namiary na klinikę, z którą wspólpracuje, ale mogę wybrać też dowolną inną. Jak sprawdzałam ceny, to usg kosztuje ok. 250 zł, a test PAPPA 150 zł, co razem daje 400 zł - dużo trochę
Gin powiedział, że to nasza decyzja, że to badanie nie jest obowiązkowe i że ważniejsze jest usg połówkowe, którego już raczej nie można sobie odpuścić. Musimy do końca tego tygodnia podjąć decyzję, żeby zdążyć z terminem między 11 a 13 tygodniem, no i nie wiem, co robić
USG genetyczne jest obowiązkowe i nawet refundowane przez NFZ, jako jedne z 3 w czasie ciążyA jak NFZ cod refunduje, to znaczy, że warto zrobić. A poważnie, to ważne usg. Jako pierwsze wykrywa potencjalne wady płodu, ew problemy z lozyskiem, pępowiną itp. Zrób je koniecznie. Niekoniecznie natomiast musisz robić Pappę. Ja robię, ale w poprzednich ciążach nie robiłam. Tym bardziej Ci to niepotrzebne, jeśli USG wyjdzie dobrze
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
CassieMK wrote:Dziewczyny, czy Wy wszystkie robicie to usg genetyczne? Ja jestem w kropce, mój gin takiego nie wykonuje, powiedział, że da mi namiary na klinikę, z którą wspólpracuje, ale mogę wybrać też dowolną inną. Jak sprawdzałam ceny, to usg kosztuje ok. 250 zł, a test PAPPA 150 zł, co razem daje 400 zł - dużo trochę
Musisz sobie odpowiedzieć co z robisz z wiedzą jesli wyjdzie coś nie tak. -
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:Dziewczyny chwalę się! Byłam na USG genetycznym i z maleństwem wszystko dobrze. Serduszko pije 160/min, brzdąc się wierci i ma prawie 5 cm. Kość nosowa widoczna, przezierność karkowa też odpowiednia, wszystkie organy wewnętrzne na miejscu
A i najważniejsze wyraźnie widać, że Maluszkowi coś dynda pomiędzy nogami, więc wychodzi na to, że spełni się marzenie męża i będzie Synek
Aaaaa ale supergratuluje po cichu chłopczyka
ja na prenatalnym będę miec 11,5 tyg może tez sie cos dowiem jak u Ciebie się udało
-
nick nieaktualnyCassie - ja nie chce mieszac ,ale jakto gin tego badania nie wykonuje????
badanie na nt - tj przeziernosc karkowa robia wszyscy lekarze prowadzący ciaze i nie ma ,że nie chce to jest obowiązkowe usg w ciazy ...
moze cie skierowac na pappa ,amniopunkcje ,nifty - ale usg na nt musi ci zrobic .. hmm
no cóz dziewczyny co ja bym oddała za ten barszcz ,za te fryty ...
ale nie ma mowy ... we mnie tylko ostatecznie wchodzi kisiel - jablka gotowane ,mandarynki ,jogurt ale tylko naturalny z pokrojonym jabłkiem lub bananami ...
cole popijam i wodę ,,, zadna cherbata,zaden imbir ,zadne syropy p-ciw wymiotne absolutnie mi nie wchodza ... dobrze toleruje jeszcze mango, arbuzy i winogrona ale te bez pestek - wymagające te moje dziecko ... ech...
dzis na sniadanie tak mi sie zachciało bułeczki z masełkiem i kakao - co z tego jak po dwóch kęsach i paru łykach -wylądowałam na kibluoczywiscie głową w dół ... ja juz nie mam mdłości to juz są chyba torsje jakies ...
ja juz w miejscu publicznym rzygam - /juz nawet to nie rzyganie tylko wlasnie takie torsje samą śliną / dzis mała z basenu odbierałam -weszłam tam zaczełam ją suszyc - ale zapach byl nie znosny /wywar mokrych wlosów 13 -tu dziewczynek tak na mnie wpłynął ,ze zwymiotowałam na podłogę / masakra co sie ze mna dzieje ... jestem taka słaba ,wypluta ,juz nie blada ,a zielona nawet /sińce pod oczami / nie mam siły na nic - kompletnie . w srodę jade do gina ... musi mi pomóc ...musihiacynta99 lubi tę wiadomość
-
CassieMk u mnie wizyta włącznie z badaniem kosztowała standardowo 100 zł plus do tego jeszcze cytologia gratis. Testu PAPPA nie robię. Jak to powiedziała moja gin, ona daje mi 90% pewności, że z dzieckiem wszystko w porządku a wykonanie testu daje mi 3 % więcej.
Hiacynta po cichu dziękujęU mnie wg USG dzisiaj dokładnie właśnie 11t5d.
bereda11, monilia84 lubią tę wiadomość