Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwsza ciąża 3 epizody mdłości po 30 min w 8tc
Druga ciąża 2 tygodnie silnych mdłości tam 1 czy 2 hafty się zdarzyły
Trzecie i już kaput od początku mdłości z haftami hehe każda co raz gorzej ciekawe ile tym razem będzie to trwać
Ale wszystko da się przeżyć jeszcze trochę i brzuszek wyjdzie ruchy poczujemy to mnie nakręca teraz najbardziej czekam na pierwszą wizytę i serduszko
A co do dietetyka nie korzystam ale mam ochotę na zdrowe jedzenie słodycze i inne średnio kręcą chociaż dzisiaj zjadłam mini twister ale nie podszedł na topie warzywa i owoceWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 20:25
Livia
Nela
Marcel
-
Ja jem sałatki, piję jogurty, jem serki, pije soki. Kanapki wchodzą ale długo je jem
Mój M. robi na śniadanie pierogi... może z kilka przełknę bo nie pałam apetytem
Pytałam o dietetyka bo z wykształcenia jestem żywieniowcem ale wiecie jak to jest szewc bez butów chodzi....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 10:44
-
O to super coś na temat diety w ciąży wiesz pewnie.?
Ja soków nie gazowane nie tylko woda mineralna nie dam rady nic słodkiego, bo mdli po prostu nie podchodzi.. dla mnie lepiej i czuje w związku z tym ,że będzie chyba druga córka ;PLivia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
Anka super!!!
Ładna wysoka beta...
Ciesz się póki objawów nie ma Ja dzisiaj na śniadanie takie emga późne zjałam 5 pierogów z truskawkami... Cały czas czuje jakby mi coś w gardle stało...
Ja dzisiaj robię betę po 48h... Jezu jestem ciekawa jaka wyjdzie.
Moja beta jakaś taka niska jak patrzę na wasze...
xpatiiix3, anka418 lubią tę wiadomość
-
Anka witamy i gratulujemy ; ) ja z każdą ciążą co raz szybciej objawy
Kama No właśnie ja bym powiedziała że moja jakaś strasznie wysoka jak ja na Wasze patrze ja chyba w sobotę powtórzę jeszcze żeby sprawdzić jeszcze jeden przyrost i progesteron zrobię bo ja na duphastonie, naczytalam się o tych za dużych przyrostach.. no i według kalkulatora tutaj na bff to mam bardzo wysoki przyrost w górnej granicy..
No i trzymam kciuki za Twoją dzisiejsza betęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 11:49
Livia
Nela
Marcel
-
Bylam u mojej gin. Zrobila mi badanie,kazala dalej brac lutke,odstawic cyclodynon, zrobilam bete i progesteron. Wynik po 20. Nie powiem mam mega stresa
Bede siedziec w robocie jak na szpilkach czekajac na ten wynik -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No ja jednak bety nie powtarzam bo my wyjechaliśmy na weekend odstresowac się Ja na razie witamin nie zakupiłam wiec nie biorę ale kupuje ladeevit brałam w 1 i 2 ciąży i super się po nich czułam
Kama beta super
Ja wyniki w poniedziałek robie tsh ft3 ft4 bo mam nadczynność tarczycy ale już wprowadzona była więc zobaczymy jak się trzyma odstawiłam thyrozolu jakiś tydzień temuLivia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyTez mam problemy z tarczyca. Przed ciążą brałam euthyrox 25 ale tsh mi skoczylo teraz przez ciążę i od dzisiaj biorę 50.Badania powtarzam za tydzień. Z witamin biorę femibion natal 1. A przed ciążą brałam folik. Pierwsza wizytę mam za 4 tygodnie tzn 14 września
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 21:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam witaminki dla kobiet starajacych się, w ciąży i karmiących... na opakowaniu jest dokladnie napisane witamin mama plus planowanie, ciaza, karmienie i to samo chela mag czy jakoś tak
Luteinę mam brać dalej więc biorę -
No to dalej ciągniesz te same
My juz wstałyśmy z córcią ,mój K do pracy poleciał zaraz jakieś śniadanie leki i leniuchowanie chociaz moze do sklepu skoczymy po cos na obiad bo w sumie w lodowce pingwin tylko ze ja bez wozka i muszę z małą na rękach aby do 13 aż K będzie najwyżej jego wyślę tylko co ja wymyślę dzisiaj na obiad hahhahaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 06:51
Livia
Nela
Marcel
-
Jeszcze mam takie intymne pytanie czy któraś z Was odczuwa ból przy przytulankach kurde no mnie tak bolało że nie mogłam wytrzymać i przerwalismy nigdy tak nie miałam aż się wystraszyłam czy fasolince nic nie będzie bo tak macica mi się rozbolała czułam aż ciągnie po bokach że się spięła chyba że to temu że wczoraj termin @ byl... Czyli z przytulnek teraz nici może za jakiś czas spróbujemy szkoda mi tylko Kamila i się boję żeby nie mieć znowu krwiaka w poprzedniej ciąży miałam w 13tc i jakoś znowu strach bo nie będę mogła sobie pofolgować niestety przy dwójce dzieci już...
Ehh no i K na wizytę ze mną nie pójdzie a bardzo chciał ale niestety zwolnić się nie może wcześniej pracuje na drugim końcu miasta do 17 a wizyta na 16.45 w piątek wiec ehh moze na następna uda sie jak najpóźniej zapisać... Mógłby mnie mile zaskoczyć i się jednak zwolnić Babie w ciąży nie dogodziszWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 07:29
Livia
Nela
Marcel