Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Marietta wrote:Na naturalnej, rosną mi błyskawicznie, więc szkoda mi zachodu na przedłużane
Zwałszcza, że sama robiłam, to mi sie nie chciało już certolić z przedłużaniem
mi tak super rosły prze ciążą,a teraz rosną też,ale o wiele słabsze i pierdziele już się umówiłam na przedłużanie hybrydą,a co tam! -
candles88 wrote:jestem tego samego zdania co Wy dziewczyny,forum jest do wsparcia,a dzisiaj mam naprawdę podły dzień,nie wiem dlaczego od początku ciązy nie miałam takiego humoru jaki mam dzisiaj...
Czasem tak po prostu jest, ja wczoraj wsiadłam na swojego M za to,że pozwolił naszej córce górę od piżamy z długim rękawem założyć.Zła, że będę musiała w nocy wstawać bo jej będzie za gorąco i ani ja ani ona się nie wyśpimy.Boże jak mi go czasem szkoda.Hormony działają, ale staram się walczyć z tym:-)FeliceGatto, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniu_leczka wrote:Czasem tak po prostu jest, ja wczoraj wsiadłam na swojego M za to,że pozwolił naszej córce górę od piżamy z długim rękawem założyć.Zła, że będę musiała w nocy wstawać bo jej będzie za gorąco i ani ja ani ona się nie wyśpimy.Boże jak mi go czasem szkoda.Hormony działają, ale staram się walczyć z tym:-)
ja się dzisiaj rano źle czułam i byłam zła,że mój R mnie zostawł i poszedł do pracy,ale niestety siła wyższa pracujemy w takim zawodzie,że nie da się wziąśc z dnia na dzień L4...i się zdenerwowałam jak mi napisał,że nie pojedzie ze mną do learza bo nie wie,czy zdąży,a ja pretensja jak mam jechać,skoro samochód w warsztacie mam i znowu kzyk i podniesione ciśnienie,ale już się dogadaliśmy poprzesawiał sobie spotkania i już jest ok...jestem spokojna,tylko teraz z kolei bym coś zjadła,ale mam takie mdłości,że na lodówke patrzeć nie mogę hahahciężarna baba to ciężka baba:D
-
nick nieaktualnyKinia - ja własnie dzwoniłam do gina i on sam nie wykonuje tego typu badań , polecił mi Sonomedico Żory, już dzwoniłam i się umówiłam do dr Zielińskiego - jak bedzie się okaże za 9 dni, badania 240 zł
a w Katowicach z tego co wiem jest gyncentrum, moze zadzwoń popytać ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:59
OlkaBdg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiecie co - jak dotad mialam lekko wystajacy brzuszek juz od ciazy, a od 2 dni jakby zmalal i juz nie rosl heh dziwnie tak... jak to u was wyglada? nie wiem od czego to zalezy, od wzdec czy najedzenia?
chcialabym juz cytologie zrobic, bo mam ta nadzerke (zwykle wychodzila mi II lub III grupa) no i przez ta luteine dopochwowa nie mozna jeszcze pobrac wymazu... no a chcialabym juz wiedziec, czy czasem nie mam jakiegos zakazenia grzybiczego czy bakteryjnego... luteiny tez mam juz dosyc - wargi sromowe swedza i pieka jak ona wyplywa i tez niewiadomo, czy to od lutki i nie ma grzybicy, czy jednak cos jest na rzeczy. Jak dobrze, ze w przyszlym tygodniu mam juz wizyte.
Tak pisalyscie o tym clotrimazolum, ja w sumie nic nie biore/bralam w I trymestrze, ale niedlugo zaczne II, wiec wtedy juz cos sobie zapodam, zobaczymy jeszcze co lekarz mi na to przepisze...
Jak to jest z tym lozyskiem? Bo jedni mowia, ze po 12 tyg sie wyksztalca a inni mowia, ze 15-16 tydzien... ze lekarze dopiero jakis czas po 12 tyg ciazy odstawiaja progesteron, kiedy faktycznie widza juz to lozyskojak sobie pomysle, ze nadal mam brac ta luteine dopochwowa, to masakra
no ! to sobie troche ponarzekalam w ten szary dzien -
nick nieaktualnymonilia84 wrote:O Cigaretta w Żorach
To witaj w klubie, ja tam chodzę do gina i tam będę miała prenatalne ale u dr Czuby
-
candles88 wrote:ja się dzisiaj rano źle czułam i byłam zła,że mój R mnie zostawł i poszedł do pracy,ale niestety siła wyższa pracujemy w takim zawodzie,że nie da się wziąśc z dnia na dzień L4...i się zdenerwowałam jak mi napisał,że nie pojedzie ze mną do learza bo nie wie,czy zdąży,a ja pretensja jak mam jechać,skoro samochód w warsztacie mam i znowu kzyk i podniesione ciśnienie,ale już się dogadaliśmy poprzesawiał sobie spotkania i już jest ok...jestem spokojna,tylko teraz z kolei bym coś zjadła,ale mam takie mdłości,że na lodówke patrzeć nie mogę hahah
ciężarna baba to ciężka baba:D
Sama widzisz, że trzeba czasem tych naszych mężczyzn przycisnąć:-)Nie zazdroszczę mdłości kilka razy miałam, spotkały mnie jeszcze ze cztery pawie brr.A od jakiegoś czasu tylko jeść i jeść przestać nie mogę:-)Trzeci dzień z rzędu ogórkowa i córa nie chce, M też a mi mega smakuje i się namiętnie zajadam -
Anna255 wrote:wiecie co - jak dotad mialam lekko wystajacy brzuszek juz od ciazy, a od 2 dni jakby zmalal i juz nie rosl heh dziwnie tak... jak to u was wyglada? nie wiem od czego to zalezy, od wzdec czy najedzenia?
chcialabym juz cytologie zrobic, bo mam ta nadzerke (zwykle wychodzila mi II lub III grupa) no i przez ta luteine dopochwowa nie mozna jeszcze pobrac wymazu... no a chcialabym juz wiedziec, czy czasem nie mam jakiegos zakazenia grzybiczego czy bakteryjnego... luteiny tez mam juz dosyc - wargi sromowe swedza i pieka jak ona wyplywa i tez niewiadomo, czy to od lutki i nie ma grzybicy, czy jednak cos jest na rzeczy. Jak dobrze, ze w przyszlym tygodniu mam juz wizyte.
Tak pisalyscie o tym clotrimazolum, ja w sumie nic nie biore/bralam w I trymestrze, ale niedlugo zaczne II, wiec wtedy juz cos sobie zapodam, zobaczymy jeszcze co lekarz mi na to przepisze...
Jak to jest z tym lozyskiem? Bo jedni mowia, ze po 12 tyg sie wyksztalca a inni mowia, ze 15-16 tydzien... ze lekarze dopiero jakis czas po 12 tyg ciazy odstawiaja progesteron, kiedy faktycznie widza juz to lozyskojak sobie pomysle, ze nadal mam brac ta luteine dopochwowa, to masakra
no ! to sobie troche ponarzekalam w ten szary dzien
Kazik :* -
Anna255 wrote:wiecie co - jak dotad mialam lekko wystajacy brzuszek juz od ciazy, a od 2 dni jakby zmalal i juz nie rosl heh dziwnie tak... jak to u was wyglada? nie wiem od czego to zalezy, od wzdec czy najedzenia?
no ! to sobie troche ponarzekalam w ten szary dzien
widza,że masz to samo co ja przy luteince dowcipnie,wargi sromowe już mają dość i u mnie,w dodatku całe swędzą i niekiedy mam wrażenie,że szczypią,za niedługo mam wizyte i zapytam lekarki,jak to z tą luteiną niby w ulotce jest napisane,ze można się nabawić od niej drożdżycy...bakterii u mnie w moczu nie ma więc infekcji też nie powinno być,przyjmował zinat na bakterie i ładnie wszystko wyczyściło,a co do łożyska moja mówi,że 12tc,ale jak widać co gin to inna teoria
-
Cigaretta wrote:no właśnie pytała mnie pani do jakiego chcę doktora i nie wiedziałam, bo pojadę tam pierwszy raz. Miałaś przyjemność z tym Zielińskim ?
Niestety nie miałam, z Wiki byłam u Michalskiego chyba, ale tak ogólnie są fajni lekarze, także na pewno będzie ok. Ta cena 240zł to bez testu pappa tak??? BO pamiętam że ja u nich wykonywałam z Wiki badanie USG i płaciłam 240zł. Byłam zadowolona z badania. A na którego jesteś umówiona ??? bo my mamy ten sam termin poroduto może na genetycznych też się spotkamy
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Aniu_leczka wrote:Sama widzisz, że trzeba czasem tych naszych mężczyzn przycisnąć:-)Nie zazdroszczę mdłości kilka razy miałam, spotkały mnie jeszcze ze cztery pawie brr.A od jakiegoś czasu tylko jeść i jeść przestać nie mogę:-)Trzeci dzień z rzędu ogórkowa i córa nie chce, M też a mi mega smakuje i się namiętnie zajadam
na mnie w lodówce czeka cycek z kurczaka do usmażenia i zrobić sałate z pomidorem,ale jak sobie pomyśle,że mam otworzyć lodówke to już widze,jak lece do łazienki -
Ja od początku dostałam luteinę podjęzykową tzn poprosiłam o taką bo chciał mi dać dowcipną
Co do smaku to szału nie ma hehehe ale jest znośna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:09
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
monilia84 wrote:Ja od początku dostałam luteinę podjęzykową tzn poprosiłam o taką bo chciał mi dać dowcipną
Co do smaku to szału nie ma hehehe ale jest znośna
doustnie robi tak samo dobrze,jak dowcipnie??bo jeśli tak,to ja też ide prosić o doustną
-
nick nieaktualnymonilia84 wrote:Niestety nie miałam, z Wiki byłam u Michalskiego chyba, ale tak ogólnie są fajni lekarze, także na pewno będzie ok. Ta cena 240zł to bez testu pappa tak??? BO pamiętam że ja u nich wykonywałam z Wiki badanie USG i płaciłam 240zł. Byłam zadowolona z badania. A na którego jesteś umówiona ??? bo my mamy ten sam termin porodu
to może na genetycznych też się spotkamy
a wizyte mam 29.10
monilia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiecie co ja biore i dowcipna i podjezykowa (bo biore obie od polowy sierpnia, od transferu). Tez mam dosc tego posmaku w ustach, ale dobrze, ze tu chociaz jezyk nie piecze i nie swedzi jak tam na dole heh
no i wlasnie - czekam z niecierpliwoscia na wizyte...
ps dzis przegladalam wykresy dziewczyn i u jednej niedawno robila usg genetyczne, dr nie znalazl kosci nosowej, badanie powtorzyli bodajze za tydzien i juz kosc nosowa byla widoczna... No ale stres jaki laska musiala przejsc to juz w ogole... Dobrze, ze potem wszystko bylo ok