X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Na naturalnej, rosną mi błyskawicznie, więc szkoda mi zachodu na przedłużane ;) Zwałszcza, że sama robiłam, to mi sie nie chciało już certolić z przedłużaniem ;)

mi tak super rosły prze ciążą,a teraz rosną też,ale o wiele słabsze i pierdziele już się umówiłam na przedłużanie hybrydą,a co tam! :)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    jestem tego samego zdania co Wy dziewczyny,forum jest do wsparcia,a dzisiaj mam naprawdę podły dzień,nie wiem dlaczego od początku ciązy nie miałam takiego humoru jaki mam dzisiaj...:(

Czasem tak po prostu jest, ja wczoraj wsiadłam na swojego M za to,że pozwolił naszej córce górę od piżamy z długim rękawem założyć.Zła, że będę musiała w nocy wstawać bo jej będzie za gorąco i ani ja ani ona się nie wyśpimy.Boże jak mi go czasem szkoda.Hormony działają, ale staram się walczyć z tym:-)

FeliceGatto, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Jak się nie pieni, to na dziewczynkę nie chłopca :P
    aaa byłam pewna, że na chłopca :P no to będzie babka..

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legenda głosi, że ma forum można wyrazić własne zdanie
    nie koniecznie przekleństwem i obrazaniem ale to tylko pogłoski

Cigaretta, xpatiiix3, Madziaaaaa, Marietta, bereda11 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia8606 wrote:
    Trochę mnie tu nie było :) Dziewczyny, macie do polecenia lekarza do badań usg prenatalnych?
    a skąd jestes ? :)

• Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze śląska, najlepiej okolice Katowic

KK8606
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Czasem tak po prostu jest, ja wczoraj wsiadłam na swojego M za to,że pozwolił naszej córce górę od piżamy z długim rękawem założyć.Zła, że będę musiała w nocy wstawać bo jej będzie za gorąco i ani ja ani ona się nie wyśpimy.Boże jak mi go czasem szkoda.Hormony działają, ale staram się walczyć z tym:-)

ja się dzisiaj rano źle czułam i byłam zła,że mój R mnie zostawł i poszedł do pracy,ale niestety siła wyższa pracujemy w takim zawodzie,że nie da się wziąśc z dnia na dzień L4...i się zdenerwowałam jak mi napisał,że nie pojedzie ze mną do learza bo nie wie,czy zdąży,a ja pretensja jak mam jechać,skoro samochód w warsztacie mam i znowu kzyk i podniesione ciśnienie,ale już się dogadaliśmy poprzesawiał sobie spotkania i już jest ok...jestem spokojna,tylko teraz z kolei bym coś zjadła,ale mam takie mdłości,że na lodówke patrzeć nie mogę hahah :D ciężarna baba to ciężka baba:D

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia - ja własnie dzwoniłam do gina i on sam nie wykonuje tego typu badań , polecił mi Sonomedico Żory, już dzwoniłam i się umówiłam do dr Zielińskiego - jak bedzie się okaże za 9 dni, badania 240 zł :) a w Katowicach z tego co wiem jest gyncentrum, moze zadzwoń popytać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:59

OlkaBdg lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Cigaretta w Żorach :) To witaj w klubie, ja tam chodzę do gina i tam będę miała prenatalne ale u dr Czuby :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co - jak dotad mialam lekko wystajacy brzuszek juz od ciazy, a od 2 dni jakby zmalal i juz nie rosl heh dziwnie tak... jak to u was wyglada? nie wiem od czego to zalezy, od wzdec czy najedzenia?

chcialabym juz cytologie zrobic, bo mam ta nadzerke (zwykle wychodzila mi II lub III grupa) no i przez ta luteine dopochwowa nie mozna jeszcze pobrac wymazu... no a chcialabym juz wiedziec, czy czasem nie mam jakiegos zakazenia grzybiczego czy bakteryjnego... luteiny tez mam juz dosyc - wargi sromowe swedza i pieka jak ona wyplywa i tez niewiadomo, czy to od lutki i nie ma grzybicy, czy jednak cos jest na rzeczy. Jak dobrze, ze w przyszlym tygodniu mam juz wizyte.

Tak pisalyscie o tym clotrimazolum, ja w sumie nic nie biore/bralam w I trymestrze, ale niedlugo zaczne II, wiec wtedy juz cos sobie zapodam, zobaczymy jeszcze co lekarz mi na to przepisze...

Jak to jest z tym lozyskiem? Bo jedni mowia, ze po 12 tyg sie wyksztalca a inni mowia, ze 15-16 tydzien... ze lekarze dopiero jakis czas po 12 tyg ciazy odstawiaja progesteron, kiedy faktycznie widza juz to lozysko <3 jak sobie pomysle, ze nadal mam brac ta luteine dopochwowa, to masakra :/

no ! to sobie troche ponarzekalam w ten szary dzien :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    O Cigaretta w Żorach :) To witaj w klubie, ja tam chodzę do gina i tam będę miała prenatalne ale u dr Czuby :)
    no właśnie pytała mnie pani do jakiego chcę doktora i nie wiedziałam, bo pojadę tam pierwszy raz. Miałaś przyjemność z tym Zielińskim ?

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ja się dzisiaj rano źle czułam i byłam zła,że mój R mnie zostawł i poszedł do pracy,ale niestety siła wyższa pracujemy w takim zawodzie,że nie da się wziąśc z dnia na dzień L4...i się zdenerwowałam jak mi napisał,że nie pojedzie ze mną do learza bo nie wie,czy zdąży,a ja pretensja jak mam jechać,skoro samochód w warsztacie mam i znowu kzyk i podniesione ciśnienie,ale już się dogadaliśmy poprzesawiał sobie spotkania i już jest ok...jestem spokojna,tylko teraz z kolei bym coś zjadła,ale mam takie mdłości,że na lodówke patrzeć nie mogę hahah :D ciężarna baba to ciężka baba:D

Sama widzisz, że trzeba czasem tych naszych mężczyzn przycisnąć:-)Nie zazdroszczę mdłości kilka razy miałam, spotkały mnie jeszcze ze cztery pawie brr.A od jakiegoś czasu tylko jeść i jeść przestać nie mogę:-)Trzeci dzień z rzędu ogórkowa i córa nie chce, M też a mi mega smakuje i się namiętnie zajadam

relg3e5e9ky1omot.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    wiecie co - jak dotad mialam lekko wystajacy brzuszek juz od ciazy, a od 2 dni jakby zmalal i juz nie rosl heh dziwnie tak... jak to u was wyglada? nie wiem od czego to zalezy, od wzdec czy najedzenia?

chcialabym juz cytologie zrobic, bo mam ta nadzerke (zwykle wychodzila mi II lub III grupa) no i przez ta luteine dopochwowa nie mozna jeszcze pobrac wymazu... no a chcialabym juz wiedziec, czy czasem nie mam jakiegos zakazenia grzybiczego czy bakteryjnego... luteiny tez mam juz dosyc - wargi sromowe swedza i pieka jak ona wyplywa i tez niewiadomo, czy to od lutki i nie ma grzybicy, czy jednak cos jest na rzeczy. Jak dobrze, ze w przyszlym tygodniu mam juz wizyte.

Tak pisalyscie o tym clotrimazolum, ja w sumie nic nie biore/bralam w I trymestrze, ale niedlugo zaczne II, wiec wtedy juz cos sobie zapodam, zobaczymy jeszcze co lekarz mi na to przepisze...

Jak to jest z tym lozyskiem? Bo jedni mowia, ze po 12 tyg sie wyksztalca a inni mowia, ze 15-16 tydzien... ze lekarze dopiero jakis czas po 12 tyg ciazy odstawiaja progesteron, kiedy faktycznie widza juz to lozysko <3 jak sobie pomysle, ze nadal mam brac ta luteine dopochwowa, to masakra :/

Ja wczoraj na wizycie ublagalam gina i dała mi luteina na policzki bo już od tej dowcipmej dostałam zapalenia i prawie straciłam zmysły.

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

widza,że masz to samo co ja przy luteince dowcipnie,wargi sromowe już mają dość i u mnie,w dodatku całe swędzą i niekiedy mam wrażenie,że szczypią,za niedługo mam wizyte i zapytam lekarki,jak to z tą luteiną niby w ulotce jest napisane,ze można się nabawić od niej drożdżycy...bakterii u mnie w moczu nie ma więc infekcji też nie powinno być,przyjmował zinat na bakterie i ładnie wszystko wyczyściło,a co do łożyska moja mówi,że 12tc,ale jak widać co gin to inna teoria

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    no właśnie pytała mnie pani do jakiego chcę doktora i nie wiedziałam, bo pojadę tam pierwszy raz. Miałaś przyjemność z tym Zielińskim ?

Niestety nie miałam, z Wiki byłam u Michalskiego chyba, ale tak ogólnie są fajni lekarze, także na pewno będzie ok. Ta cena 240zł to bez testu pappa tak??? BO pamiętam że ja u nich wykonywałam z Wiki badanie USG i płaciłam 240zł. Byłam zadowolona z badania. A na którego jesteś umówiona ??? bo my mamy ten sam termin porodu <3 to może na genetycznych też się spotkamy :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Sama widzisz, że trzeba czasem tych naszych mężczyzn przycisnąć:-)Nie zazdroszczę mdłości kilka razy miałam, spotkały mnie jeszcze ze cztery pawie brr.A od jakiegoś czasu tylko jeść i jeść przestać nie mogę:-)Trzeci dzień z rzędu ogórkowa i córa nie chce, M też a mi mega smakuje i się namiętnie zajadam

na mnie w lodówce czeka cycek z kurczaka do usmażenia i zrobić sałate z pomidorem,ale jak sobie pomyśle,że mam otworzyć lodówke to już widze,jak lece do łazienki :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku dostałam luteinę podjęzykową tzn poprosiłam o taką bo chciał mi dać dowcipną :) Co do smaku to szału nie ma hehehe ale jest znośna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:09

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Ja od początku dostałam luteinę podjęzykową tzn poprosiłam o taką bo chciał mi dać dowcipną :) Co do smaku to szału nie ma hehehe ale jest znośna :)

doustnie robi tak samo dobrze,jak dowcipnie?? :D bo jeśli tak,to ja też ide prosić o doustną

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Niestety nie miałam, z Wiki byłam u Michalskiego chyba, ale tak ogólnie są fajni lekarze, także na pewno będzie ok. Ta cena 240zł to bez testu pappa tak??? BO pamiętam że ja u nich wykonywałam z Wiki badanie USG i płaciłam 240zł. Byłam zadowolona z badania. A na którego jesteś umówiona ??? bo my mamy ten sam termin porodu <3 to może na genetycznych też się spotkamy :)
    chyba bez pappa, samo usg genetyczne, na połówkowe też chyba będę musiala tam jechać, ale to jeszcze zapytam na miejscu co i jak :) a wizyte mam 29.10

monilia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja biore i dowcipna i podjezykowa (bo biore obie od polowy sierpnia, od transferu). Tez mam dosc tego posmaku w ustach, ale dobrze, ze tu chociaz jezyk nie piecze i nie swedzi jak tam na dole heh

no i wlasnie - czekam z niecierpliwoscia na wizyte...

ps dzis przegladalam wykresy dziewczyn i u jednej niedawno robila usg genetyczne, dr nie znalazl kosci nosowej, badanie powtorzyli bodajze za tydzien i juz kosc nosowa byla widoczna... No ale stres jaki laska musiala przejsc to juz w ogole... Dobrze, ze potem wszystko bylo ok :)

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ