X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie u endo myślałam ze mnie zjebie ze brałam.lek na własną rękę a on jeszcze mi gratulował ze mysle o sobie i ze dbam o siebie ze dzieki zbiciu tsh zaszła w zdrowa ciążę. Wyniki mam idealne

Jestem happy

A zarazem wkurwiona bo nie zdarzyłam zakupy zrobic:-/ kupiłam tylko 3 pary majtek :P

mam magnez brać !!!!! Bo mam skurcze łydek, niedobór magnezu przyczynia sie do poronień.

No zajebisty lekarz !! Stary a teksty miał jak 20-latek :P wszystko się wypytał no jak by byl moim ginekologiem ;-)

bimba, Madziaaaaa, Eliana, xpatiiix3, Carolq, luna91, Palinas89, Madziuśka, Patrycja24, bereda11, monilia84 lubią tę wiadomość

• Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Hej dziewczyny zerknijcie na mój wynik toksoplazmozy jest ok?
    IgG < O,130.
    Normy
    < 1,0 niereaktywny
    >= 1,0 <30 niejednoznaczne
    >= 30,0 reaktywny

IgM 0,32.
    Normy
    <0,8 niereaktywne
    >= 0,8<1,0 niejednoznaczne
    >=1,0 reaktywny

z wyników wychodzi ,że nie przechodzisz infekcji toxo (co znaczy, że bardzo dobrze), ale też nie masz przeciwciał, czyli nie chorowałaś jeszcze

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dawno wróciłaM byłam z synkiem u koleżanki dzieciaki się pobawily a i my miałysmy chwilkę na spokojną herbatę ;-)

Nawet nie wiecie jaka mam ochotę na jakąś pizze cy kebab dobrze ze na obiad chociaż zapiekanka ziemniaczana z mieskiem trochę mi żal ze nie mogę zjeść sobie czegoś "niezdrowego" ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaraz siadam i Was nadrabiam. Melduję, że jestem po wizycie. Malec ma 2,5 cm, nadrobił kolejny dzien więc dziś jestem w 9w3d :D Serce bije jak dzwon. Wyniki krew i mocz idealne! :) Już dawno nie byłam tak szczęśliwa! Kolejne badanie za 3 tygodnie i wtedy ustalimy konkretny termin badań genetycznych :P

hiacynta99, xpatiiix3, Carolq, bimba, mejbi, Eliana, kamisia88, FeliceGatto, Palinas89, Dariaaa88, monaa, Marietta, Madziaaaaa, Madziuśka, ma_lina, Patrycja24, izizizi, JusWik, candles88, monilia84 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Kochane zaraz siadam i Was nadrabiam. Melduję, że jestem po wizycie. Malec ma 2,5 cm, nadrobił kolejny dzien więc dziś jestem w 9w3d :D Serce bije jak dzwon. Wyniki krew i mocz idealne! :) Już dawno nie byłam tak szczęśliwa! Kolejne badanie za 3 tygodnie i wtedy ustalimy konkretny termin badań genetycznych :P

Gratulacje <3 widzisz po co wymyślać cos czego nie ma :P jest wszystko dobrze !!! Teraz pasuje cos zjem nie ?? :-*

Carolq, luna91, Palinas89, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna doganiacie Nas :) a ja nie przeżyję wszyscy piszecie że tak spoko a ja nie wiem co u Kropka , gadałam wczoraj z mężem . Powiedział żebym dała sobie spokój bo 5 mamy wizytę i tyle :( smuteczek...
    Luna wstaw fotkę przynajmniej się Twoim naciesze i będę miała wyobrażenie jak Kropek wygląda :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratulacje :* czekamy na fotki ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Mam małe pytanie do was. Chodzi o witaminy i tabletki jakie przepisuje gin oraz badania.
    Moja ciąża jak twierdzi lekarz na chwilę obecną jest idealna, wszystko w porządku:)
    Cieszy mnie to bardzo, bo jestem po poronieniu. Do lekarza chodzę co drugi tydzień i to prywatnie (200zł za wizytę) na każdą wizytę robię wyniki, tym razem dostałam całą masę badań do zrobienia i przepisuje mi następujące leki: kwas f. 15 mg, acard 15 mg, jodid 100, vigantoletten 1000. Dodatkowo luteinę 1x100 dowcipnie.
    W tym m-cu za wszystko zapłaciłam 700 zł, dla mnie to kwota ogromna, zastanawiam się czy z ktoraś z was jest po poronieniu i lekarz tez tak profilaktycznie was traktuje. Nie ma opcji w moim małym miasteczku dostać się do gina na fundusz, ale się zastanawiam czy ten mój trochę nie przesadza z tym wszystkim, bo w końcu zbankrutuje...:( pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życzę dużo zdrowia:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntko super wieści :) a jakie miałaś TSH przed ciążą( i teraz)? i jaką dawkę leku brałaś na zbicie ( euthyrox? :)) ile czasu zajęło Ci zbicie TSH?

Ja planuję za tydzień w piątek isć do gina, wcześniej zrobić znowu badania TSH, ft4 i anty-TG, żeby zobaczyć jak po ok miesiącu brania euthyroxu 50 sprawa stoi :P
    Mój narzeczony wczoraj powiedział, że musimy zrobić sobie tego dziudziusia, bo chciałby już legalnie te zabawki kupowac haha :D <a to zgrywus z niego>
    będzie dziecku zabawki podpieprzać! :))

Luna wrzucaj fote malucha, cieszę się, że wszystko u was w porządku, mam nadzieję, że ciutkę będziesz spokojniejsza :D

xpatiiix3, Alicce, hiacynta99, ma_lina, monilia84 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina fajnie ze macie takie podejście :D trzymamy kciuki :*

Paris podaj tp.? :)

Palinas89 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja TSH
    4,25
    po 3 tygodnia brania dawki 25
    2,15

Palinas89 lubi tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi TP zmienił na 17.05

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:47

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:42

Palinas89, paris lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Mi TP zmienił na 17.05
    a miałaś na ?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia Już jest poprawka ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Hiacyntko super wieści :) a jakie miałaś TSH przed ciążą( i teraz)? i jaką dawkę leku brałaś na zbicie ( euthyrox? :)) ile czasu zajęło Ci zbicie TSH?

Ja planuję za tydzień w piątek isć do gina, wcześniej zrobić znowu badania TSH, ft4 i anty-TG, żeby zobaczyć jak po ok miesiącu brania euthyroxu 50 sprawa stoi :P
    Mój narzeczony wczoraj powiedział, że musimy zrobić sobie tego dziudziusia, bo chciałby już legalnie te zabawki kupowac haha :D <a to zgrywus z niego>
    będzie dziecku zabawki podpieprzać! :))

Luna wrzucaj fote malucha, cieszę się, że wszystko u was w porządku, mam nadzieję, że ciutkę będziesz spokojniejsza :D

Po poronieniu miałam 4,010. Na własną rękę zalatwilam sobie eutyrox przez tydz brałam 25, później 50 po miesiącu brania spadło do 2,5.
    później zaniechałam branie leku i w sierpniu bylo 2,83. ogólnie to bazuje na dawce 50. I wyniki odzieo dobre bo teraz mam 1,7 endo każą brać dalej 50. Bo za dwa tyg dzidzia będzie pobierać jod z organizmu i tsh zacznie szaleć

Ogólnie lekarz super :) nawet pytal jakie Wit biorę, mówiłam mu ze Femibion to powiedzial " elegancko :)",,

A najlepsze jak mi robił USG to ja mu mowie ze soe boje ze mam guzki, a on mi powiedzial " Pani Katarzyno nie podniecajmy się aż tak :P haha

Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

• paris Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Ja jestem po dwóch poronieniach i także biorę jod, leki na rozrzedzenie krwi, wit d3 oraz kwas foliowy, do tego luteina i leki na tarczycę. Niestety wszystko kosztuje, do tego badania wizyty, my we wrześniu wydaliśmy ponad 1000zł na same badania, wizyty i leki. No ale co zrobić, jakby podliczyć koszty kiedy się staraliśmy były jeszcze większe, teraz tylko z górki, ja bym wszystkie pieniądze oddała by mieć zdrowe dzieciątko :)
    Masz rację, każde pieniądze są warte zdrowego dziecka, chciałam tylko orientacyjnie się dopiytac , czy ktoras przyszła mamusia jest w podobnej sytuacji. Mój TP to 12 maj. Po mały odpuszczam juz troszeczkę, ufam lekarzowi, nie martwię się i myślę pozytywnie. Tym razem będzie dobrze:) dziękuję za odp. I pozdrawiam:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paris podaj tp.? :)[/QUOTE]
    TP na 12 maja:))

f2w343r81obn8r6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Ania miałam tak samo - już się chwaliłam mamie, że mam taki ładny brzuszek, a po kilku dniach - zmalał i to znacznie :)) Te paskudne wzdęcia:)))

A jeśli chodzi o upławy, to moja gin powiedziała, że clotrimazolum na spokojnie mogę stosować, jak wejdę już w pełny 14 tydzień, na podrażniony naskórek kazała kupić żel Provag - wiem, że kilka dziewczyn na forum już polecało, no i koniecznie przemywać saszetkami z Tantum Rosa :)

ah te nasze brzuszki, pojawiaja sie i znikaja. Z drugiej strony fajnie, ze nie ma jakos szybkiego przyrostu masy ciala, ale ciaza kojarzy mi sie z brzuszkiem :) Pewnie jak juz dziecko bedzie duze to bede wspominac ten moment, kiedy jeszcze bylam nieco "lzejsza" no ale teraz to czekam z niecierpliwoscia na mala pileczke z przodu hehe

dzieki za info z lekami :)

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha to lekarz ziomal po prostu :)) dobrze, że taki w porządku, a nie gbur jakiś :P

to ja jak miałam w 5 tygodniu ciazy TSH 6,7 to teraz ciekawe ile, no zobaczymy :) ogólnie mój gin ma mi zrobić USG tarczycy na następnej wizycie. Ogólnie ma specjalizację ginekolog-położnik, ale kurna może jest też endokrynologiem, głupio mi spytać :D skoro chce mi zrobić USG.. tak to by mnie wysłał do jakiegoś endo od razu, tak myślę.

Biorę też witaminki dla mam z olimpu z jodem i jem orzechy brazylijskie, które mają dużo selenu. Jeden podobno pokrywa dzienne zapotrzebowanie, a selen też jest bardzo ważny dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ