Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja po wizycie u endo myślałam ze mnie zjebie ze brałam.lek na własną rękę a on jeszcze mi gratulował ze mysle o sobie i ze dbam o siebie ze dzieki zbiciu tsh zaszła w zdrowa ciążę. Wyniki mam idealne
Jestem happy
A zarazem wkurwiona bo nie zdarzyłam zakupy zrobic:-/ kupiłam tylko 3 pary majtek
mam magnez brać !!!!! Bo mam skurcze łydek, niedobór magnezu przyczynia sie do poronień.
No zajebisty lekarz !! Stary a teksty miał jak 20-latekwszystko się wypytał no jak by byl moim ginekologiem
bimba, Madziaaaaa, Eliana, xpatiiix3, Carolq, luna91, Palinas89, Madziuśka, Patrycja24, bereda11, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Magdalena91 wrote:Hej dziewczyny zerknijcie na mój wynik toksoplazmozy jest ok?
IgG < O,130.
Normy
< 1,0 niereaktywny
>= 1,0 <30 niejednoznaczne
>= 30,0 reaktywny
IgM 0,32.
Normy
<0,8 niereaktywne
>= 0,8<1,0 niejednoznaczne
>=1,0 reaktywny
z wyników wychodzi ,że nie przechodzisz infekcji toxo (co znaczy, że bardzo dobrze), ale też nie masz przeciwciał, czyli nie chorowałaś jeszcze -
Ja nie dawno wróciłaM byłam z synkiem u koleżanki dzieciaki się pobawily a i my miałysmy chwilkę na spokojną herbatę
Nawet nie wiecie jaka mam ochotę na jakąś pizze cy kebab dobrze ze na obiad chociaż zapiekanka ziemniaczana z mieskiem trochę mi żal ze nie mogę zjeść sobie czegoś "niezdrowego" -
Kochane zaraz siadam i Was nadrabiam. Melduję, że jestem po wizycie. Malec ma 2,5 cm, nadrobił kolejny dzien więc dziś jestem w 9w3d
Serce bije jak dzwon. Wyniki krew i mocz idealne!
Już dawno nie byłam tak szczęśliwa! Kolejne badanie za 3 tygodnie i wtedy ustalimy konkretny termin badań genetycznych
hiacynta99, xpatiiix3, Carolq, bimba, mejbi, Eliana, kamisia88, FeliceGatto, Palinas89, Dariaaa88, monaa, Marietta, Madziaaaaa, Madziuśka, ma_lina, Patrycja24, izizizi, JusWik, candles88, monilia84 lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyluna91 wrote:Kochane zaraz siadam i Was nadrabiam. Melduję, że jestem po wizycie. Malec ma 2,5 cm, nadrobił kolejny dzien więc dziś jestem w 9w3d
Serce bije jak dzwon. Wyniki krew i mocz idealne!
Już dawno nie byłam tak szczęśliwa! Kolejne badanie za 3 tygodnie i wtedy ustalimy konkretny termin badań genetycznych
Gratulacjewidzisz po co wymyślać cos czego nie ma
jest wszystko dobrze !!! Teraz pasuje cos zjem nie ?? :-*
Carolq, luna91, Palinas89, Madziaaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna doganiacie Nas
a ja nie przeżyję wszyscy piszecie że tak spoko a ja nie wiem co u Kropka , gadałam wczoraj z mężem . Powiedział żebym dała sobie spokój bo 5 mamy wizytę i tyle
smuteczek...
Luna wstaw fotkę przynajmniej się Twoim naciesze i będę miała wyobrażenie jak Kropek wygląda -
Cześć dziewczyny:)
Mam małe pytanie do was. Chodzi o witaminy i tabletki jakie przepisuje gin oraz badania.
Moja ciąża jak twierdzi lekarz na chwilę obecną jest idealna, wszystko w porządku:)
Cieszy mnie to bardzo, bo jestem po poronieniu. Do lekarza chodzę co drugi tydzień i to prywatnie (200zł za wizytę) na każdą wizytę robię wyniki, tym razem dostałam całą masę badań do zrobienia i przepisuje mi następujące leki: kwas f. 15 mg, acard 15 mg, jodid 100, vigantoletten 1000. Dodatkowo luteinę 1x100 dowcipnie.
W tym m-cu za wszystko zapłaciłam 700 zł, dla mnie to kwota ogromna, zastanawiam się czy z ktoraś z was jest po poronieniu i lekarz tez tak profilaktycznie was traktuje. Nie ma opcji w moim małym miasteczku dostać się do gina na fundusz, ale się zastanawiam czy ten mój trochę nie przesadza z tym wszystkim, bo w końcu zbankrutuje...pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życzę dużo zdrowia:)
-
Hiacyntko super wieści
a jakie miałaś TSH przed ciążą( i teraz)? i jaką dawkę leku brałaś na zbicie ( euthyrox?
) ile czasu zajęło Ci zbicie TSH?
Ja planuję za tydzień w piątek isć do gina, wcześniej zrobić znowu badania TSH, ft4 i anty-TG, żeby zobaczyć jak po ok miesiącu brania euthyroxu 50 sprawa stoi
Mój narzeczony wczoraj powiedział, że musimy zrobić sobie tego dziudziusia, bo chciałby już legalnie te zabawki kupowac haha<a to zgrywus z niego>
będzie dziecku zabawki podpieprzać!)
Luna wrzucaj fote malucha, cieszę się, że wszystko u was w porządku, mam nadzieję, że ciutkę będziesz spokojniejsza
xpatiiix3, Alicce, hiacynta99, ma_lina, monilia84 lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPalinas89 wrote:Hiacyntko super wieści
a jakie miałaś TSH przed ciążą( i teraz)? i jaką dawkę leku brałaś na zbicie ( euthyrox?
) ile czasu zajęło Ci zbicie TSH?
Ja planuję za tydzień w piątek isć do gina, wcześniej zrobić znowu badania TSH, ft4 i anty-TG, żeby zobaczyć jak po ok miesiącu brania euthyroxu 50 sprawa stoi
Mój narzeczony wczoraj powiedział, że musimy zrobić sobie tego dziudziusia, bo chciałby już legalnie te zabawki kupowac haha<a to zgrywus z niego>
będzie dziecku zabawki podpieprzać!)
Luna wrzucaj fote malucha, cieszę się, że wszystko u was w porządku, mam nadzieję, że ciutkę będziesz spokojniejsza
Po poronieniu miałam 4,010. Na własną rękę zalatwilam sobie eutyrox przez tydz brałam 25, później 50 po miesiącu brania spadło do 2,5.
później zaniechałam branie leku i w sierpniu bylo 2,83. ogólnie to bazuje na dawce 50. I wyniki odzieo dobre bo teraz mam 1,7 endo każą brać dalej 50. Bo za dwa tyg dzidzia będzie pobierać jod z organizmu i tsh zacznie szaleć
Ogólnie lekarz supernawet pytal jakie Wit biorę, mówiłam mu ze Femibion to powiedzial " elegancko
",,
A najlepsze jak mi robił USG to ja mu mowie ze soe boje ze mam guzki, a on mi powiedzial " Pani Katarzyno nie podniecajmy się aż takhaha
Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość
-
Dariaaa88 wrote:Ja jestem po dwóch poronieniach i także biorę jod, leki na rozrzedzenie krwi, wit d3 oraz kwas foliowy, do tego luteina i leki na tarczycę. Niestety wszystko kosztuje, do tego badania wizyty, my we wrześniu wydaliśmy ponad 1000zł na same badania, wizyty i leki. No ale co zrobić, jakby podliczyć koszty kiedy się staraliśmy były jeszcze większe, teraz tylko z górki, ja bym wszystkie pieniądze oddała by mieć zdrowe dzieciątko
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEliana wrote:Ania miałam tak samo - już się chwaliłam mamie, że mam taki ładny brzuszek, a po kilku dniach - zmalał i to znacznie
) Te paskudne wzdęcia:)))
A jeśli chodzi o upławy, to moja gin powiedziała, że clotrimazolum na spokojnie mogę stosować, jak wejdę już w pełny 14 tydzień, na podrażniony naskórek kazała kupić żel Provag - wiem, że kilka dziewczyn na forum już polecało, no i koniecznie przemywać saszetkami z Tantum Rosa
ah te nasze brzuszki, pojawiaja sie i znikaja. Z drugiej strony fajnie, ze nie ma jakos szybkiego przyrostu masy ciala, ale ciaza kojarzy mi sie z brzuszkiemPewnie jak juz dziecko bedzie duze to bede wspominac ten moment, kiedy jeszcze bylam nieco "lzejsza" no ale teraz to czekam z niecierpliwoscia na mala pileczke z przodu hehe
dzieki za info z lekamiCarolq, luna91 lubią tę wiadomość
-
haha to lekarz ziomal po prostu
) dobrze, że taki w porządku, a nie gbur jakiś
to ja jak miałam w 5 tygodniu ciazy TSH 6,7 to teraz ciekawe ile, no zobaczymyogólnie mój gin ma mi zrobić USG tarczycy na następnej wizycie. Ogólnie ma specjalizację ginekolog-położnik, ale kurna może jest też endokrynologiem, głupio mi spytać
skoro chce mi zrobić USG.. tak to by mnie wysłał do jakiegoś endo od razu, tak myślę.
Biorę też witaminki dla mam z olimpu z jodem i jem orzechy brazylijskie, które mają dużo selenu. Jeden podobno pokrywa dzienne zapotrzebowanie, a selen też jest bardzo ważny dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy.Aniołek
7.10.2015 6/8 tc