Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie u endo myślałam ze mnie zjebie ze brałam.lek na własną rękę a on jeszcze mi gratulował ze mysle o sobie i ze dbam o siebie ze dzieki zbiciu tsh zaszła w zdrowa ciążę. Wyniki mam idealne

Jestem happy

A zarazem wkurwiona bo nie zdarzyłam zakupy zrobic:-/ kupiłam tylko 3 pary majtek :P

mam magnez brać !!!!! Bo mam skurcze łydek, niedobór magnezu przyczynia sie do poronień.

No zajebisty lekarz !! Stary a teksty miał jak 20-latek :P wszystko się wypytał no jak by byl moim ginekologiem ;-)

bimba, Madziaaaaa, Eliana, xpatiiix3, nick nieaktualny, luna91, Palinas89, Madziuśka, Patrycja24, bereda11, monilia84 lubią tę wiadomość

• Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Hej dziewczyny zerknijcie na mój wynik toksoplazmozy jest ok?
    IgG < O,130.
    Normy
    < 1,0 niereaktywny
    >= 1,0 <30 niejednoznaczne
    >= 30,0 reaktywny

IgM 0,32.
    Normy
    <0,8 niereaktywne
    >= 0,8<1,0 niejednoznaczne
    >=1,0 reaktywny

z wyników wychodzi ,że nie przechodzisz infekcji toxo (co znaczy, że bardzo dobrze), ale też nie masz przeciwciał, czyli nie chorowałaś jeszcze

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dawno wróciłaM byłam z synkiem u koleżanki dzieciaki się pobawily a i my miałysmy chwilkę na spokojną herbatę ;-)

Nawet nie wiecie jaka mam ochotę na jakąś pizze cy kebab dobrze ze na obiad chociaż zapiekanka ziemniaczana z mieskiem trochę mi żal ze nie mogę zjeść sobie czegoś "niezdrowego" ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaraz siadam i Was nadrabiam. Melduję, że jestem po wizycie. Malec ma 2,5 cm, nadrobił kolejny dzien więc dziś jestem w 9w3d :D Serce bije jak dzwon. Wyniki krew i mocz idealne! :) Już dawno nie byłam tak szczęśliwa! Kolejne badanie za 3 tygodnie i wtedy ustalimy konkretny termin badań genetycznych :P

nick nieaktualny, xpatiiix3, nick nieaktualny, bimba, mejbi, Eliana, kamisia88, FeliceGatto, Palinas89, Dariaaa88, monaa, Marietta, Madziaaaaa, Madziuśka, ma_lina, Patrycja24, izizizi, JusWik, candles88, monilia84 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Kochane zaraz siadam i Was nadrabiam. Melduję, że jestem po wizycie. Malec ma 2,5 cm, nadrobił kolejny dzien więc dziś jestem w 9w3d :D Serce bije jak dzwon. Wyniki krew i mocz idealne! :) Już dawno nie byłam tak szczęśliwa! Kolejne badanie za 3 tygodnie i wtedy ustalimy konkretny termin badań genetycznych :P

Gratulacje <3 widzisz po co wymyślać cos czego nie ma :P jest wszystko dobrze !!! Teraz pasuje cos zjem nie ?? :-*

nick nieaktualny, luna91, Palinas89, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna doganiacie Nas :) a ja nie przeżyję wszyscy piszecie że tak spoko a ja nie wiem co u Kropka , gadałam wczoraj z mężem . Powiedział żebym dała sobie spokój bo 5 mamy wizytę i tyle :( smuteczek...
    Luna wstaw fotkę przynajmniej się Twoim naciesze i będę miała wyobrażenie jak Kropek wygląda :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratulacje :* czekamy na fotki ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Mam małe pytanie do was. Chodzi o witaminy i tabletki jakie przepisuje gin oraz badania.
    Moja ciąża jak twierdzi lekarz na chwilę obecną jest idealna, wszystko w porządku:)
    Cieszy mnie to bardzo, bo jestem po poronieniu. Do lekarza chodzę co drugi tydzień i to prywatnie (200zł za wizytę) na każdą wizytę robię wyniki, tym razem dostałam całą masę badań do zrobienia i przepisuje mi następujące leki: kwas f. 15 mg, acard 15 mg, jodid 100, vigantoletten 1000. Dodatkowo luteinę 1x100 dowcipnie.
    W tym m-cu za wszystko zapłaciłam 700 zł, dla mnie to kwota ogromna, zastanawiam się czy z ktoraś z was jest po poronieniu i lekarz tez tak profilaktycznie was traktuje. Nie ma opcji w moim małym miasteczku dostać się do gina na fundusz, ale się zastanawiam czy ten mój trochę nie przesadza z tym wszystkim, bo w końcu zbankrutuje...:( pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życzę dużo zdrowia:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntko super wieści :) a jakie miałaś TSH przed ciążą( i teraz)? i jaką dawkę leku brałaś na zbicie ( euthyrox? :)) ile czasu zajęło Ci zbicie TSH?

Ja planuję za tydzień w piątek isć do gina, wcześniej zrobić znowu badania TSH, ft4 i anty-TG, żeby zobaczyć jak po ok miesiącu brania euthyroxu 50 sprawa stoi :P
    Mój narzeczony wczoraj powiedział, że musimy zrobić sobie tego dziudziusia, bo chciałby już legalnie te zabawki kupowac haha :D <a to zgrywus z niego>
    będzie dziecku zabawki podpieprzać! :))

Luna wrzucaj fote malucha, cieszę się, że wszystko u was w porządku, mam nadzieję, że ciutkę będziesz spokojniejsza :D

xpatiiix3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ma_lina, monilia84 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina fajnie ze macie takie podejście :D trzymamy kciuki :*

Paris podaj tp.? :)

Palinas89 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja TSH
    4,25
    po 3 tygodnia brania dawki 25
    2,15

Palinas89 lubi tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi TP zmienił na 17.05

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 16:47

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:42

Palinas89, paris lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Mi TP zmienił na 17.05
    a miałaś na ?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia Już jest poprawka ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Hiacyntko super wieści :) a jakie miałaś TSH przed ciążą( i teraz)? i jaką dawkę leku brałaś na zbicie ( euthyrox? :)) ile czasu zajęło Ci zbicie TSH?

Ja planuję za tydzień w piątek isć do gina, wcześniej zrobić znowu badania TSH, ft4 i anty-TG, żeby zobaczyć jak po ok miesiącu brania euthyroxu 50 sprawa stoi :P
    Mój narzeczony wczoraj powiedział, że musimy zrobić sobie tego dziudziusia, bo chciałby już legalnie te zabawki kupowac haha :D <a to zgrywus z niego>
    będzie dziecku zabawki podpieprzać! :))

Luna wrzucaj fote malucha, cieszę się, że wszystko u was w porządku, mam nadzieję, że ciutkę będziesz spokojniejsza :D

Po poronieniu miałam 4,010. Na własną rękę zalatwilam sobie eutyrox przez tydz brałam 25, później 50 po miesiącu brania spadło do 2,5.
    później zaniechałam branie leku i w sierpniu bylo 2,83. ogólnie to bazuje na dawce 50. I wyniki odzieo dobre bo teraz mam 1,7 endo każą brać dalej 50. Bo za dwa tyg dzidzia będzie pobierać jod z organizmu i tsh zacznie szaleć

Ogólnie lekarz super :) nawet pytal jakie Wit biorę, mówiłam mu ze Femibion to powiedzial " elegancko :)",,

A najlepsze jak mi robił USG to ja mu mowie ze soe boje ze mam guzki, a on mi powiedzial " Pani Katarzyno nie podniecajmy się aż tak :P haha

nick nieaktualny, Palinas89 lubią tę wiadomość

• paris Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Ja jestem po dwóch poronieniach i także biorę jod, leki na rozrzedzenie krwi, wit d3 oraz kwas foliowy, do tego luteina i leki na tarczycę. Niestety wszystko kosztuje, do tego badania wizyty, my we wrześniu wydaliśmy ponad 1000zł na same badania, wizyty i leki. No ale co zrobić, jakby podliczyć koszty kiedy się staraliśmy były jeszcze większe, teraz tylko z górki, ja bym wszystkie pieniądze oddała by mieć zdrowe dzieciątko :)
    Masz rację, każde pieniądze są warte zdrowego dziecka, chciałam tylko orientacyjnie się dopiytac , czy ktoras przyszła mamusia jest w podobnej sytuacji. Mój TP to 12 maj. Po mały odpuszczam juz troszeczkę, ufam lekarzowi, nie martwię się i myślę pozytywnie. Tym razem będzie dobrze:) dziękuję za odp. I pozdrawiam:)

f2w343r81obn8r6j.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paris podaj tp.? :)[/QUOTE]
    TP na 12 maja:))

f2w343r81obn8r6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Ania miałam tak samo - już się chwaliłam mamie, że mam taki ładny brzuszek, a po kilku dniach - zmalał i to znacznie :)) Te paskudne wzdęcia:)))

A jeśli chodzi o upławy, to moja gin powiedziała, że clotrimazolum na spokojnie mogę stosować, jak wejdę już w pełny 14 tydzień, na podrażniony naskórek kazała kupić żel Provag - wiem, że kilka dziewczyn na forum już polecało, no i koniecznie przemywać saszetkami z Tantum Rosa :)

ah te nasze brzuszki, pojawiaja sie i znikaja. Z drugiej strony fajnie, ze nie ma jakos szybkiego przyrostu masy ciala, ale ciaza kojarzy mi sie z brzuszkiem :) Pewnie jak juz dziecko bedzie duze to bede wspominac ten moment, kiedy jeszcze bylam nieco "lzejsza" no ale teraz to czekam z niecierpliwoscia na mala pileczke z przodu hehe

dzieki za info z lekami :)

nick nieaktualny, luna91 lubią tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha to lekarz ziomal po prostu :)) dobrze, że taki w porządku, a nie gbur jakiś :P

to ja jak miałam w 5 tygodniu ciazy TSH 6,7 to teraz ciekawe ile, no zobaczymy :) ogólnie mój gin ma mi zrobić USG tarczycy na następnej wizycie. Ogólnie ma specjalizację ginekolog-położnik, ale kurna może jest też endokrynologiem, głupio mi spytać :D skoro chce mi zrobić USG.. tak to by mnie wysłał do jakiegoś endo od razu, tak myślę.

Biorę też witaminki dla mam z olimpu z jodem i jem orzechy brazylijskie, które mają dużo selenu. Jeden podobno pokrywa dzienne zapotrzebowanie, a selen też jest bardzo ważny dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ