X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    na mnie w lodówce czeka cycek z kurczaka do usmażenia i zrobić sałate z pomidorem,ale jak sobie pomyśle,że mam otworzyć lodówke to już widze,jak lece do łazienki :/

Ja też dlatego jak muszę to zaglądam ale na wdechu.Aż mi głupio było jak ostatnio M zrobił zakupy, poprosiłam żeby rozłożył.Oczywiście zrobił to, ale ile jedzenia wyrzucił i to niektóre w nie najlepszym stanie.No masakra, a jeszcze trzeba ją posprzątać:-(

relg3e5e9ky1omot.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    chyba bez pappa, samo usg genetyczne, na połówkowe też chyba będę musiala tam jechać, ale to jeszcze zapytam na miejscu co i jak :) a wizyte mam 29.10

HEHEHE to fajnie bo ja też :) a na którą godzinę masz ???

Ja mam na 15:00 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:40

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ja też dlatego jak muszę to zaglądam ale na wdechu.Aż mi głupio było jak ostatnio M zrobił zakupy, poprosiłam żeby rozłożył.Oczywiście zrobił to, ale ile jedzenia wyrzucił i to niektóre w nie najlepszym stanie.No masakra, a jeszcze trzeba ją posprzątać:-(

ja miałam to samo,dlatego poszukał dietetyczki w necie,umówił mnie i zrobiła mi plan diety na razie do końca pierwszego trymestru,niby dobrała mi diete pod jakiś tam kod genetyczny,bo musiała mi pobrać krew i badania robiła i wyeliminowała produkty,które mogły wpływać na moje objawy ciążowe,nasilać je itp...więc zobaczymy nadzija w tej kobiecie,ze odejdą w niepmięć mdłości,zaparacie i bóle głowy...no i przede wszystkim nie przyjdą mi dodatkowe niepotrzebne kg tylko przytyje tyle ile powinnam w ciaży

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    HEHEHE to fajnie bo ja też :) a na którą godzinę masz ???
    na 18stą :)

monilia84 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na tym usg 8dni temu łożysko 1 stopień pisze tzn że wykształcone baa większe od bubcia jest :)

Anna255, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w tej ciazy nie mialam przepisane nic tylko kwas foliowy ten na recepte 5mg
    jest ktos z was moze z lubelskiego ????
    kurcze tak sie zastanawiam czy nie pojsc na te genetyczne gdzies do jakiegos szpeca ktory sie tylko tym zajmuje .co myslicie??

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No to u mnie też panienka wychodzi ale ciąża mix objawów i zachcianek z obu i co psikus nic nie wywnioskuje z córką zupełnie inna niż z synem a teraz dupa hahaha

Ok juz dopisuje dupa blada znowu przelecieć 80 numerów hahaha dzieci śpią wiec tam mam czas tap madl oglądam ;)

Kochana mnie tez dopisz jak możesz na 9 maja:**

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę ze jednak dobrze ze dupka biorę. Luteine bralam przez chwile jak tylko o ciazy sie dowiedzialam, potem ginek dupka przepisał.
    A propos moczu to powiem wam ze ja zauważyłam ze moj ogólnie sie zaczął pienic hehehe bez sody. ;)
    Idę gotowac barszczyk do krokiecikow.
    A propos płci to mam wizyte na początku 14 tygodnia i mam nadzieje ze cos wstępnie mi ginek powie bo ma dobre usg i myśle ze obraz bedzie lepszy.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dopisałam ;) no mamuśki lada moment setki dobijemy ;)

Aniu_leczka, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie oglądam łóżeczka :) i już się nie mogę doczekać robić wyprawkę dla maluszka ;) te wszystkie piękne maleńkie rzeczy :) ach no i przyznam się Wam że kupiłam body i czapeczkę w pandę dla Kropka bo nie powstrzymała bym się :) no i 2 książeczki - uważam że super się sprawdzą bo są na podstawie kontrastów zrobione :) A któraś jeszcze nie wytrzymała czy tylko ja mam tak nierówno pod główką :)??

xpatiiix3, Cigaretta, Eliana, Marietta, ma_lina, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupuje większość mam ale zapewne po następnym usg kupie już jakiś drobiazg ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq ja mam tylko kupiony kocyk, ale to już od 3 lat, bo był taki śliczny i specyficzny ma kolor, że nie umiałam się powstrzymać :) też już bym chętnie popadła w szał zakupów, ale mąż zaraz mnie sprowadza na ziemię - jeszcze jest czas ! :P

xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    wiecie co - jak dotad mialam lekko wystajacy brzuszek juz od ciazy, a od 2 dni jakby zmalal i juz nie rosl heh dziwnie tak... jak to u was wyglada? nie wiem od czego to zalezy, od wzdec czy najedzenia?

Tak pisalyscie o tym clotrimazolum, ja w sumie nic nie biore/bralam w I trymestrze, ale niedlugo zaczne II, wiec wtedy juz cos sobie zapodam, zobaczymy jeszcze co lekarz mi na to przepisze...

Ania miałam tak samo - już się chwaliłam mamie, że mam taki ładny brzuszek, a po kilku dniach - zmalał i to znacznie :)) Te paskudne wzdęcia:)))

A jeśli chodzi o upławy, to moja gin powiedziała, że clotrimazolum na spokojnie mogę stosować, jak wejdę już w pełny 14 tydzień, na podrażniony naskórek kazała kupić żel Provag - wiem, że kilka dziewczyn na forum już polecało, no i koniecznie przemywać saszetkami z Tantum Rosa :)

xpatiiix3, Anna255 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Carolq ja mam tylko kupiony kocyk, ale to już od 3 lat, bo był taki śliczny i specyficzny ma kolor, że nie umiałam się powstrzymać :) też już bym chętnie popadła w szał zakupów, ale mąż zaraz mnie sprowadza na ziemię - jeszcze jest czas ! :P

mój mąż to samo ale kupuję tu to tu to :P i tak pokryjomu pakuję do szafy :) hehe także może się o większości rzeczy nie dowie dopóki maluch się nie urodzi :) A zresztą przecież czy to złe że się cieszymy :)

Cigaretta, kamisia88, xpatiiix3, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8d7a38452e7.jpg
    to mój zakup sprzed 3 lat, właśnie wyciagnełam z pudła, bo był ukryty na szafie :)

Eliana, Carolq, kamisia88, xpatiiix3, FeliceGatto, Palinas89, Madziaaaaa, Marietta, ma_lina, Patrycja24, konwalijka, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym już planuje zrobić remont ( chociaz 3 lata temu się wprowadzaliśmy do nowego :P) :) ale pokoik musi być cudny w końcu to mój zawód innym projektuje a moje dziecko ma mieszkać w 4 ścianach :) tak na pewno nie będzie ... hihi :)

Eliana, xpatiiix3, monilia84 lubią tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie robię sałatkę: seler konserwowy, ananas, szyneczka, jajko, kukurydza, majonez! :) Mam na nią taką ochotę, że już od wczoraj mnie nosi :)

Zaczynam jutro II trymestr, cieszę się, że dotrwałam,
    ale są też ciemne strony: nadchodzi czas bilnasu: +2 kg na wadze!

Chciałam miec max +1, ale co sobie będę odmawiać :) A tak szczerze, to wcale nie jem więcej niż przed ciążą, nie opycham się codziennie słodyczami czy coś... Więc winą za kilogramy obarczam zaparcia i problemy z metabolizmem :))))

A teraz wsunę super kaloryczną sałatkę z majonezem. Omniomniom~!:)

xpatiiix3, Carolq, bimba, kamisia88, luna91, Anna255, monilia84 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :) Dzidzia ładnie rosnie a wyniki idealne wreszcie będę mogła spać spokojnie.
    9 Listopada idę na usg prenatalne.

Carolq, xpatiiix3, hiacynta99, bimba, mejbi, Madziaaaaa, Eliana, FeliceGatto, Różyczka, luna91, Dariaaa88, Marietta, Madziuśka, bereda11, JusWik, monilia84 lubią tę wiadomość

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra gratuluję :*

A ciekawe jak Candles88 :P

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zerknijcie na mój wynik toksoplazmozy jest ok?
    IgG < O,130.
    Normy
    < 1,0 niereaktywny
    >= 1,0 <30 niejednoznaczne
    >= 30,0 reaktywny

IgM 0,32.
    Normy
    <0,8 niereaktywne
    >= 0,8<1,0 niejednoznaczne
    >=1,0 reaktywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:37

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ