X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    na mnie w lodówce czeka cycek z kurczaka do usmażenia i zrobić sałate z pomidorem,ale jak sobie pomyśle,że mam otworzyć lodówke to już widze,jak lece do łazienki :/

Ja też dlatego jak muszę to zaglądam ale na wdechu.Aż mi głupio było jak ostatnio M zrobił zakupy, poprosiłam żeby rozłożył.Oczywiście zrobił to, ale ile jedzenia wyrzucił i to niektóre w nie najlepszym stanie.No masakra, a jeszcze trzeba ją posprzątać:-(

relg3e5e9ky1omot.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    chyba bez pappa, samo usg genetyczne, na połówkowe też chyba będę musiala tam jechać, ale to jeszcze zapytam na miejscu co i jak :) a wizyte mam 29.10

HEHEHE to fajnie bo ja też :) a na którą godzinę masz ???

Ja mam na 15:00 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:40

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ja też dlatego jak muszę to zaglądam ale na wdechu.Aż mi głupio było jak ostatnio M zrobił zakupy, poprosiłam żeby rozłożył.Oczywiście zrobił to, ale ile jedzenia wyrzucił i to niektóre w nie najlepszym stanie.No masakra, a jeszcze trzeba ją posprzątać:-(

ja miałam to samo,dlatego poszukał dietetyczki w necie,umówił mnie i zrobiła mi plan diety na razie do końca pierwszego trymestru,niby dobrała mi diete pod jakiś tam kod genetyczny,bo musiała mi pobrać krew i badania robiła i wyeliminowała produkty,które mogły wpływać na moje objawy ciążowe,nasilać je itp...więc zobaczymy nadzija w tej kobiecie,ze odejdą w niepmięć mdłości,zaparacie i bóle głowy...no i przede wszystkim nie przyjdą mi dodatkowe niepotrzebne kg tylko przytyje tyle ile powinnam w ciaży

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    HEHEHE to fajnie bo ja też :) a na którą godzinę masz ???
    na 18stą :)

monilia84 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na tym usg 8dni temu łożysko 1 stopień pisze tzn że wykształcone baa większe od bubcia jest :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w tej ciazy nie mialam przepisane nic tylko kwas foliowy ten na recepte 5mg
    jest ktos z was moze z lubelskiego ????
    kurcze tak sie zastanawiam czy nie pojsc na te genetyczne gdzies do jakiegos szpeca ktory sie tylko tym zajmuje .co myslicie??

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No to u mnie też panienka wychodzi ale ciąża mix objawów i zachcianek z obu i co psikus nic nie wywnioskuje z córką zupełnie inna niż z synem a teraz dupa hahaha

Ok juz dopisuje dupa blada znowu przelecieć 80 numerów hahaha dzieci śpią wiec tam mam czas tap madl oglądam ;)

Kochana mnie tez dopisz jak możesz na 9 maja:**

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę ze jednak dobrze ze dupka biorę. Luteine bralam przez chwile jak tylko o ciazy sie dowiedzialam, potem ginek dupka przepisał.
    A propos moczu to powiem wam ze ja zauważyłam ze moj ogólnie sie zaczął pienic hehehe bez sody. ;)
    Idę gotowac barszczyk do krokiecikow.
    A propos płci to mam wizyte na początku 14 tygodnia i mam nadzieje ze cos wstępnie mi ginek powie bo ma dobre usg i myśle ze obraz bedzie lepszy.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dopisałam ;) no mamuśki lada moment setki dobijemy ;)

Aniu_leczka, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie oglądam łóżeczka :) i już się nie mogę doczekać robić wyprawkę dla maluszka ;) te wszystkie piękne maleńkie rzeczy :) ach no i przyznam się Wam że kupiłam body i czapeczkę w pandę dla Kropka bo nie powstrzymała bym się :) no i 2 książeczki - uważam że super się sprawdzą bo są na podstawie kontrastów zrobione :) A któraś jeszcze nie wytrzymała czy tylko ja mam tak nierówno pod główką :)??

xpatiiix3, nick nieaktualny, Eliana, Marietta, ma_lina, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupuje większość mam ale zapewne po następnym usg kupie już jakiś drobiazg ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq ja mam tylko kupiony kocyk, ale to już od 3 lat, bo był taki śliczny i specyficzny ma kolor, że nie umiałam się powstrzymać :) też już bym chętnie popadła w szał zakupów, ale mąż zaraz mnie sprowadza na ziemię - jeszcze jest czas ! :P

xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    wiecie co - jak dotad mialam lekko wystajacy brzuszek juz od ciazy, a od 2 dni jakby zmalal i juz nie rosl heh dziwnie tak... jak to u was wyglada? nie wiem od czego to zalezy, od wzdec czy najedzenia?

Tak pisalyscie o tym clotrimazolum, ja w sumie nic nie biore/bralam w I trymestrze, ale niedlugo zaczne II, wiec wtedy juz cos sobie zapodam, zobaczymy jeszcze co lekarz mi na to przepisze...

Ania miałam tak samo - już się chwaliłam mamie, że mam taki ładny brzuszek, a po kilku dniach - zmalał i to znacznie :)) Te paskudne wzdęcia:)))

A jeśli chodzi o upławy, to moja gin powiedziała, że clotrimazolum na spokojnie mogę stosować, jak wejdę już w pełny 14 tydzień, na podrażniony naskórek kazała kupić żel Provag - wiem, że kilka dziewczyn na forum już polecało, no i koniecznie przemywać saszetkami z Tantum Rosa :)

xpatiiix3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Carolq ja mam tylko kupiony kocyk, ale to już od 3 lat, bo był taki śliczny i specyficzny ma kolor, że nie umiałam się powstrzymać :) też już bym chętnie popadła w szał zakupów, ale mąż zaraz mnie sprowadza na ziemię - jeszcze jest czas ! :P

mój mąż to samo ale kupuję tu to tu to :P i tak pokryjomu pakuję do szafy :) hehe także może się o większości rzeczy nie dowie dopóki maluch się nie urodzi :) A zresztą przecież czy to złe że się cieszymy :)

nick nieaktualny, kamisia88, xpatiiix3, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8d7a38452e7.jpg
    to mój zakup sprzed 3 lat, właśnie wyciagnełam z pudła, bo był ukryty na szafie :)

Eliana, nick nieaktualny, kamisia88, xpatiiix3, FeliceGatto, Palinas89, Madziaaaaa, Marietta, ma_lina, Patrycja24, konwalijka, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym już planuje zrobić remont ( chociaz 3 lata temu się wprowadzaliśmy do nowego :P) :) ale pokoik musi być cudny w końcu to mój zawód innym projektuje a moje dziecko ma mieszkać w 4 ścianach :) tak na pewno nie będzie ... hihi :)

Eliana, xpatiiix3, monilia84 lubią tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie robię sałatkę: seler konserwowy, ananas, szyneczka, jajko, kukurydza, majonez! :) Mam na nią taką ochotę, że już od wczoraj mnie nosi :)

Zaczynam jutro II trymestr, cieszę się, że dotrwałam,
    ale są też ciemne strony: nadchodzi czas bilnasu: +2 kg na wadze!

Chciałam miec max +1, ale co sobie będę odmawiać :) A tak szczerze, to wcale nie jem więcej niż przed ciążą, nie opycham się codziennie słodyczami czy coś... Więc winą za kilogramy obarczam zaparcia i problemy z metabolizmem :))))

A teraz wsunę super kaloryczną sałatkę z majonezem. Omniomniom~!:)

xpatiiix3, nick nieaktualny, bimba, kamisia88, luna91, nick nieaktualny, monilia84 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :) Dzidzia ładnie rosnie a wyniki idealne wreszcie będę mogła spać spokojnie.
    9 Listopada idę na usg prenatalne.

nick nieaktualny, xpatiiix3, nick nieaktualny, bimba, mejbi, Madziaaaaa, Eliana, FeliceGatto, Różyczka, luna91, Dariaaa88, Marietta, Madziuśka, bereda11, JusWik, monilia84 lubią tę wiadomość

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra gratuluję :*

A ciekawe jak Candles88 :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zerknijcie na mój wynik toksoplazmozy jest ok?
    IgG < O,130.
    Normy
    < 1,0 niereaktywny
    >= 1,0 <30 niejednoznaczne
    >= 30,0 reaktywny

IgM 0,32.
    Normy
    <0,8 niereaktywne
    >= 0,8<1,0 niejednoznaczne
    >=1,0 reaktywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:37

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ