Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    jeśli przechodziło się ospę w dzieciństwie to drugi raz jej nie można mieć, ale za to można dostać półpaśca a go wywołuje między innymi wirus ospy.
    półpasiec to cośokropnego, miałam i nie polecam. Kuzynka miała ospę w ciązy ale zarzekała się, że w dzieciństwie tez miała...nie wiem może miała różyczkę wtedy:P

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Aniu, bardzo mi przykro, wiem co czujesz ale szczęście do Was wróci <3

KK8606
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też jakoś w przedszkolu miałam ospe jako 4-5 latka nawet polpasiec miałam raz jakoś jak 16-17 lat miałam ;) także dobrze no stress dzięki dziewczyny ;)

kamisia88 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna kochana współczuję :(:(

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK na szczęście wszystkie położne mile spotkałam juz ich dużo bo na każdej wizycie inna są na prawdę w porządku i pomocne. :-P

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was rodziła w Bielańskim ? Mamy tam najbliżej i raczej zdecyduje sie tam bo pracuje tam lekarz do którego chodzę od debskiego . I raczej nastawiam sie na Bielanski :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles - gratulacje! Ale faktycznie duży :D Który to tydzień z usg? wiesz?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto-Anna,
    strata boli i wymaga jakiejś reakcji organizmu. Jak możesz, to weź sobie wolne, żeby mieć czas na opłakiwanie i załamanie. Nie musisz być silna. Mąż na pewno będzie teraz największym oparciem, bo przeżywa ten sam smutek, tylko, jak sądzę, w ciszy.
    Mam szczerą nadzieję, że za jakiś czas dasz nam znać, że znów czekasz na maluszka.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Spadło na nas jak grom z jasnego nieba.
    Serduszko naszego dzieciątka nie bije :( :( :( :( :(
    Mam odstawić luteinę i czekać na poronienie.
    [...]
    Nie wierze, że to dzieje się naprawdę.
    Nie wierzę, że to co czytam jest prawdą... :( Jestem wstrząśnięta..
    Trzymaj się.. Cóż ja w ogóle mogę napisać.... :((((((

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    czy ktos sie orientuje ile kosztuje wykupienie poloznej w szpitalu?
    MSW 800 zł legalnie płacisz w kasie szpitala, a nie jakieś spotkania pod marketem. Rodziłam tam pierwsze dziecko jak wiesz było niebezpiecznie dka dziecka i drugie tez tam przyjdzie na świat :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położne z Inflanckiej spotykają się najchętniej w domu ciężarnej, bo jest to dla przyszłej mamy najbardziej komfortowe. Ale można spotkać się i w szpitalu i w kawiarni. A umowa podpisywania jest przed samym porodem ze szpitalem, nie z położną ;) Że spotkaniem pod marketem się nie zetknęłam. Ktoś tak miał?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    no wlasnie u pierworodek to wszystko wolniej sie dzieje... ale sama mialam mysli czy dzidzius nadal rosnie, zyje itd - wiem, glupie mysli, nie przejmowalam sie jak jakies objawy mijaly i odchodzily, ale z tym mniejszym brzuchem dopiero pierwszy raz mi sie przytrafilo... dzis wygladam prawie jak na poczatku przed ciaza, a tu za tydzien juz zaczynam 4 miesiac...

ok, wizyta w przyszly czwartek, postaram sie nie nakrecac! <3
    Ja też nic a nic brzucha.. Nawet mniejszy niż przed ciążą. W poniedziałek mam usg na nfz.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha zawsze miałam troszeczkę :) a teraz mam bardziej wzięty , a na wadze 2 kg inpodejrzewam ze to przez dupka :/ bo od kiedy zaczęłam go brać mam jakieś napady głodu i wogole :(

• monaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna, bardzo Ci współczuję! Wiem co przezywasz moja ostatnia ciąża też się skończyła na tym tygodniu.. Trzymaj się kochana..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Położne z Inflanckiej spotykają się najchętniej w domu ciężarnej, bo jest to dla przyszłej mamy najbardziej komfortowe. Ale można spotkać się i w szpitalu i w kawiarni. A umowa podpisywania jest przed samym porodem ze szpitalem, nie z położną ;) Że spotkaniem pod marketem się nie zetknęłam. Ktoś tak miał?
    Przepraszam ale jestem zielona w tym temacie.. O co chodzi z tym wyborem położnej? Jak to się wybiera? Pytam bo planuję właśnie rodzić na Inflanckiej..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wawy jakie szpitale polecacie ? Czy któraś rodziła w bielańskim ?

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Przepraszam ale jestem zielona w tym temacie.. O co chodzi z tym wyborem położnej? Jak to się wybiera? Pytam bo planuję właśnie rodzić na Inflanckiej..

Moona, trochę na poprzedniej stronie pisałam :) Ja położną wybrałam, bo wcześniej miała ją z przypadku moja kuzynka. Jak chcesz, dam Ci namiar. Można znaleźć też położną na stronie szpitala,albo popytać znajomych, które tam rodziły. To chyba najlepsza rekomendacja :) Dzwonisz, mówisz, że chciałabyś z nią rodzic,spotykasz się i jak Ci odpowiada, to potem kontaktujesz się z nią bliżej terminu porodu, a jak Ci nie podpasuje, to rezygnujesz i próbujesz z inną. Umowę podpisujesz przed samym porodem dopiero.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Co do brzucha zawsze miałam troszeczkę :) a teraz mam bardziej wzięty , a na wadze 2 kg inpodejrzewam ze to przez dupka :/ bo od kiedy zaczęłam go brać mam jakieś napady głodu i wogole :(

Też mam napady głodu, zjadłam kolację, za 2 godziny jadłam już kolejną. A najchętniej zjadłabym burgera z maca, albo cały zestaw. Marzę o frytkach. Mam ochotę na orzechy. Carolq - a ogólnie szczupła jesteś? Bo może szczupłe osoby mają jakieś takie parcie na żarcie żeby trochę zapasów zgromadzić. Nie wiem, zjadłabym coś.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Też mam napady głodu, zjadłam kolację, za 2 godziny jadłam już kolejną. A najchętniej zjadłabym burgera z maca, albo cały zestaw. Marzę o frytkach. Mam ochotę na orzechy. Carolq - a ogólnie szczupła jesteś? Bo może szczupłe osoby mają jakieś takie parcie na żarcie żeby trochę zapasów zgromadzić. Nie wiem, zjadłabym coś.
    Luna a czy Mac to nie był wczoraj grany? ;-) :-D

luna91 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna no nie za bardzo szczupła :) takze ja zapasiki mam jakieś ale bez przesady :) hehe
    No mi po wczorajszym kebabie przeszło na śmieciowe jedzenie :) teraz marzy mi sie kaczka z jabłkami :) śnie juz o niej któryś dzien :) ale w weekend bedzie bo jade do tatusia :)
    Co do orzechów tez mam chcice i to juz któryś dzien , jutro dlatego ide na wolumen ;P

luna91 lubi tę wiadomość

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ