X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    jeśli przechodziło się ospę w dzieciństwie to drugi raz jej nie można mieć, ale za to można dostać półpaśca a go wywołuje między innymi wirus ospy.
    półpasiec to cośokropnego, miałam i nie polecam. Kuzynka miała ospę w ciązy ale zarzekała się, że w dzieciństwie tez miała...nie wiem może miała różyczkę wtedy:P

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Aniu, bardzo mi przykro, wiem co czujesz ale szczęście do Was wróci <3

KK8606
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też jakoś w przedszkolu miałam ospe jako 4-5 latka nawet polpasiec miałam raz jakoś jak 16-17 lat miałam ;) także dobrze no stress dzięki dziewczyny ;)

kamisia88 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna kochana współczuję :(:(

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK na szczęście wszystkie położne mile spotkałam juz ich dużo bo na każdej wizycie inna są na prawdę w porządku i pomocne. :-P

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was rodziła w Bielańskim ? Mamy tam najbliżej i raczej zdecyduje sie tam bo pracuje tam lekarz do którego chodzę od debskiego . I raczej nastawiam sie na Bielanski :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles - gratulacje! Ale faktycznie duży :D Który to tydzień z usg? wiesz?

Carolq lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto-Anna,
    strata boli i wymaga jakiejś reakcji organizmu. Jak możesz, to weź sobie wolne, żeby mieć czas na opłakiwanie i załamanie. Nie musisz być silna. Mąż na pewno będzie teraz największym oparciem, bo przeżywa ten sam smutek, tylko, jak sądzę, w ciszy.
    Mam szczerą nadzieję, że za jakiś czas dasz nam znać, że znów czekasz na maluszka.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Spadło na nas jak grom z jasnego nieba.
    Serduszko naszego dzieciątka nie bije :( :( :( :( :(
    Mam odstawić luteinę i czekać na poronienie.
    [...]
    Nie wierze, że to dzieje się naprawdę.
    Nie wierzę, że to co czytam jest prawdą... :( Jestem wstrząśnięta..
    Trzymaj się.. Cóż ja w ogóle mogę napisać.... :((((((

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    czy ktos sie orientuje ile kosztuje wykupienie poloznej w szpitalu?
    MSW 800 zł legalnie płacisz w kasie szpitala, a nie jakieś spotkania pod marketem. Rodziłam tam pierwsze dziecko jak wiesz było niebezpiecznie dka dziecka i drugie tez tam przyjdzie na świat :-)

Anna255 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położne z Inflanckiej spotykają się najchętniej w domu ciężarnej, bo jest to dla przyszłej mamy najbardziej komfortowe. Ale można spotkać się i w szpitalu i w kawiarni. A umowa podpisywania jest przed samym porodem ze szpitalem, nie z położną ;) Że spotkaniem pod marketem się nie zetknęłam. Ktoś tak miał?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    no wlasnie u pierworodek to wszystko wolniej sie dzieje... ale sama mialam mysli czy dzidzius nadal rosnie, zyje itd - wiem, glupie mysli, nie przejmowalam sie jak jakies objawy mijaly i odchodzily, ale z tym mniejszym brzuchem dopiero pierwszy raz mi sie przytrafilo... dzis wygladam prawie jak na poczatku przed ciaza, a tu za tydzien juz zaczynam 4 miesiac...

ok, wizyta w przyszly czwartek, postaram sie nie nakrecac! <3
    Ja też nic a nic brzucha.. Nawet mniejszy niż przed ciążą. W poniedziałek mam usg na nfz.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha zawsze miałam troszeczkę :) a teraz mam bardziej wzięty , a na wadze 2 kg inpodejrzewam ze to przez dupka :/ bo od kiedy zaczęłam go brać mam jakieś napady głodu i wogole :(

• monaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna, bardzo Ci współczuję! Wiem co przezywasz moja ostatnia ciąża też się skończyła na tym tygodniu.. Trzymaj się kochana..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Położne z Inflanckiej spotykają się najchętniej w domu ciężarnej, bo jest to dla przyszłej mamy najbardziej komfortowe. Ale można spotkać się i w szpitalu i w kawiarni. A umowa podpisywania jest przed samym porodem ze szpitalem, nie z położną ;) Że spotkaniem pod marketem się nie zetknęłam. Ktoś tak miał?
    Przepraszam ale jestem zielona w tym temacie.. O co chodzi z tym wyborem położnej? Jak to się wybiera? Pytam bo planuję właśnie rodzić na Inflanckiej..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wawy jakie szpitale polecacie ? Czy któraś rodziła w bielańskim ?

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Przepraszam ale jestem zielona w tym temacie.. O co chodzi z tym wyborem położnej? Jak to się wybiera? Pytam bo planuję właśnie rodzić na Inflanckiej..

Moona, trochę na poprzedniej stronie pisałam :) Ja położną wybrałam, bo wcześniej miała ją z przypadku moja kuzynka. Jak chcesz, dam Ci namiar. Można znaleźć też położną na stronie szpitala,albo popytać znajomych, które tam rodziły. To chyba najlepsza rekomendacja :) Dzwonisz, mówisz, że chciałabyś z nią rodzic,spotykasz się i jak Ci odpowiada, to potem kontaktujesz się z nią bliżej terminu porodu, a jak Ci nie podpasuje, to rezygnujesz i próbujesz z inną. Umowę podpisujesz przed samym porodem dopiero.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Co do brzucha zawsze miałam troszeczkę :) a teraz mam bardziej wzięty , a na wadze 2 kg inpodejrzewam ze to przez dupka :/ bo od kiedy zaczęłam go brać mam jakieś napady głodu i wogole :(

Też mam napady głodu, zjadłam kolację, za 2 godziny jadłam już kolejną. A najchętniej zjadłabym burgera z maca, albo cały zestaw. Marzę o frytkach. Mam ochotę na orzechy. Carolq - a ogólnie szczupła jesteś? Bo może szczupłe osoby mają jakieś takie parcie na żarcie żeby trochę zapasów zgromadzić. Nie wiem, zjadłabym coś.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Też mam napady głodu, zjadłam kolację, za 2 godziny jadłam już kolejną. A najchętniej zjadłabym burgera z maca, albo cały zestaw. Marzę o frytkach. Mam ochotę na orzechy. Carolq - a ogólnie szczupła jesteś? Bo może szczupłe osoby mają jakieś takie parcie na żarcie żeby trochę zapasów zgromadzić. Nie wiem, zjadłabym coś.
    Luna a czy Mac to nie był wczoraj grany? ;-) :-D

luna91 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna no nie za bardzo szczupła :) takze ja zapasiki mam jakieś ale bez przesady :) hehe
    No mi po wczorajszym kebabie przeszło na śmieciowe jedzenie :) teraz marzy mi sie kaczka z jabłkami :) śnie juz o niej któryś dzien :) ale w weekend bedzie bo jade do tatusia :)
    Co do orzechów tez mam chcice i to juz któryś dzien , jutro dlatego ide na wolumen ;P

luna91 lubi tę wiadomość

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ