X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Luna a czy Mac to nie był wczoraj grany? ;-) :-D

Był, ale ja bym jadła codziennie. To jest chore. Powinnam mieć smaka na coś zdrowego a nie smaka na maca. Mały grubasek mi rośnie w brzuchu chyba.

Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nie mogę :) dobre

luna91 lubi tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Był, ale ja bym jadła codziennie. To jest chore. Powinnam mieć smaka na coś zdrowego a nie smaka na maca. Mały grubasek mi rośnie w brzuchu chyba.
    Nie grubasek tylko smakosz ;-) ja na kolację jadłam pyszne hot-dogi :-D to dieta, trzy czwarte dnia mdłości a na koniec lekkostrawnie ;-)

luna91, Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córa tez miałam ochotę na fast foody a z Marcelem jakoś w sumie tak jak teraz ani kawy ani czipsów jakichś tych różnych raz pizza raz tortilla i tam mac jakiś tez był a teraz dupa same kwasy ogórkowa szvzawiowa kiszone ogórki kiszona kapusta oooo fasolki po bretonsku mi się chce ew placki ziemniaczane po cygansku takie wielkie z sosem/gulaszem mama Kamila ekstra robi takie hahah może zażyć sobie na następny weekend bo w ten szkole mam ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 23:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama powiedziałą mi dziś, że myśli, że u nas chłopak będzie. Ja też mam takie przeczucie. Na chłopaka. Może coś w tym jest :D

xpatiiix3, FeliceGatto, Carolq, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna bardzo mi przykro :((((
    Ja to bym jadła same kanapki w kółko :p

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna każda inaczej przechodzi niektóre mają dwie zupełnie różne ciążę i w jednej i drugiej córki :P hehhe ja z Marcelem od cholery słodycze jadłam a teraz nie no nie wcisne bo mi niedobrze mix totalny mix objawów i zachcianek :P hmm ja bym chciała wiedzieć co tam się chowa ale jeszcze 7 dni ;) Kurde ciekawe jakie nowe zachcianki przyniesie mi 2 trym :P na razie to bezsenność najsilniejszym z objawów jest dzisiaj spałam ledwie 4h i to niecałe ;o dzisiaj śpi ze mną gorączkujacy Marcel znowu się nie wyspie bo na rano na wyniki do lab a tak się nie chce bo daleko...
    Mi przeczucie się sprawdziło z Marcelem od początku mówiłam będę miała syna i jest z Nela na początku trochę że może drugi syn potem tak zaczęło mnie ze nie no nie może być ze to będzie córka i jest ;) teraz tez najpierw silnie ze syn a powoli mam mętlik i juz sama nie wiem tak jakby bez przeczucia już takie wrażenie na dziewczynkę mam :) Może temu że mam tego jednego synusia ukochanego i chyba bym wolała żeby został taki sobie jeden rodzynek z drugiej strony kwestia finansowa dla Córci mam wszystko od A do Z :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 23:21

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hehe :) mi tez tak mówia po objawach ze chłopak
    I wogole ale nie wiem z sosy wyszła dziewczynka chodź to bzdura :( ale czuje ze to chłopak i bardzo sie nastawiam

luna91 lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Spadło na nas jak grom z jasnego nieba.
    Serduszko naszego dzieciątka nie bije :( :( :( :( :(
    Mam odstawić luteinę i czekać na poronienie.
    A tak pokochałam to uczucie bycia w ciąży, dbania o siebie, cieszenia się, że każdy dzień przybliża mnie do spotkania z naszym maleństwem.........
    Nie wierze, że to dzieje się naprawdę.

Dziewczyny, tak bardzo chcę tu ponownie wrócić z małym serduszkiem pod sercem <3

Aniu tak bardzo mi przykro :( Tule Cię bardzo mocno i życzę z całego serducha żebyś wróciła do Nas z dobrą nowinką <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Wizyta u endo udana tzn przepisał mi thyrozol, kazał zrobić badania ANTY-TPO i TRAB i zobaczymy jak długo będę musiała brać ten lek. Ale USG wyszło dość tarczyca troszkę powiększona a później mówi no w granicach normy :)

Także nic się nie dzieję, zrobić wyniki i zobaczymy :)
    Pati w jakiej dawce bierzesz THYROZOL bo mi przepisał 20 1x1 ??
    Pytał się który tydzień i mówi że już da Thyrozol bo już prawie 2 trymestr.

Wczoraj nie dałam rady Was nadrobić ale dzisiaj kiedy przeczytałam o Ani to tak strasznie przykro mi się zrobiło :(.
    Ja też z Wiki miałam przeczucia że coś jest nie tak i z taką myślą poszła na wizytę i się potwierdziło. Nie wiem skąd to się bierze, ale matka czuje, tyle że ja miałam już 27tc i ruchy Wiki były słabiutkie i to mnie niepokoiło.
    Tym razem będzie idealnie i ja w to wierzę, bo moje maleństwo to cud, którego zesłał nam Bóg <3 <3 <3

xpatiiix3, FeliceGatto, hiacynta99, luna91, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do końca 1 trym ja brałam thyrosan (w ciąży z Nel) a thyrozol 2x1 20mg i teraz mam na 2x1 15 przejść ale ja nie biorę leków wcale cały 1 trym w normie jest idę w czwartek za tydzień do endo nowej to tam zobaczę co on powie a dzisiaj idę właśnie tsh ft3 ft4 i trak zrobić tzn no juz sie zbieram bo u Nas tydzień się czeka ją ten trak i od razu na piątek morf i mocz do gina ;) także dobrze 2 skierowania za 1 klucie załatwię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 07:40

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dzięki za odpowiedź. Ja od dzisiaj wezmę ten Thyrozol i zobaczę jak te badania mi wyjdą :)
    Ja najwcześniej mogę iść w sobotę, albo jutro bo mam urlop, ale nie wiem czy się wyrobię, spróbuje iść już jutro :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Milego dnia życzę i oczywiscie udanych wizyt z samymi dobrymi wiesciami. Mam nadzieje ze juz nic zlego tu nie uslyszymy. Dość tych niepowodzeń.
    Zdążyłam sie obudzic a juz mnie mdli i głodna jestem :-/

monilia84 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio u mnie podobnie rano przed pracą śniadanie czyli 5 rano a przed chwilką nie wytrzymałam i wciągnęłam bułeczka z warzywkami. A gdzie tu do 14. Znowu apetyt mam za dwoje <3

JusWik, luna91 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi brzucha wywaliło takiego wielkiego ;o i już wychodzę na autobus buu jeszcze musze sprawę w play załatwić bo gnojek 250zl naliczyli mi na fakturę ze niby roaming jaj w kraju byłam pff i musze reklamacje zanieść komedia jakaś...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny życzę miłego dnia i udanych wizyt :-)

Ja też już nie śpię kładę się naprawdę dobrze po północy a wstaje o 7 teraz synek nie śpi w dzień to rano i 10 sypia a ja jak debil przez 7 się budzę ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Położne z Inflanckiej spotykają się najchętniej w domu ciężarnej, bo jest to dla przyszłej mamy najbardziej komfortowe. Ale można spotkać się i w szpitalu i w kawiarni. A umowa podpisywania jest przed samym porodem ze szpitalem, nie z położną ;) Że spotkaniem pod marketem się nie zetknęłam. Ktoś tak miał?
    Moja koleżanka z położną ze świętej zofii ;-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co do objawów różnie bywa, w ciąży z synem od testu miałam przeczucie na chłopaka i dobrze myslalam. Teraz zupełnie inaczej się czuje, mam nadzieję, że będzie córka fajne byłoby mieć parke, ale się nie nastawiam bo.nie chce rozczarowania. Moja bratowa obie ciążę przechodziła identycznie myślała, że druga tez bedzue córka a mają parke, mój gin mówi, że nie ma co się sugerować bo jedna kobieta różnie przechodzi ciążę.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na krzywej blee zaraz kolejne pobieranie po godzinie o 10 następne, co za nudy. A w domu tata bawi się z synkiem :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:41

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ