X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był przy porodzie i na drugi też sie wybiera ;)
    Jedynie co go przeraziło to nacinanie, a ja dwa razy byłam nacinana. P: jak zobaczyłem te nozyce to sie przeraziłem niewiedzialem, że to na żywca nacinaja.
    Ja w ogóle byłam w szoku, że się zdecydował być prxy porodzie. Bałam się, że mi tam padnie, bo różnie to z facetami jest. Ale był dzielny i wytrwał do końca:)

luna91, FeliceGatto, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny mi tak hormony szaleją, że mój mnie czasem wnerwia, siedzi i narzeka, że go boli ręka, na siłowni nadciągnął i tak siedzi i masuje tą rękę i narzeka, "śmieję" się z niego wtedy, że on chyba też w ciąży bo biedulka taki obolały. No, ale i tak dba o mnie i jest kochany, szkoda mi go, że musi obrywać ode mnie

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    hehe kochana a skąd wiesz? ja nie wiem co się działo podczas porodu bo parte miałam 7 minut i urodziłam, a nie zaglądałam później między nogi co tam w tym metalowym czymś było :D położne też nic nie mówiły to się nawet nie zastanawiałam, ale ponoć to naturalne więc co się przejmować :D

Daria czułam ,zwyczajnie w świecie czułam jak to robiłam , i powstrzymywałam na poczatku ,ale polozna zauwazyla i mówi chce sie ? to proszę proszę nic nie powstrzymywac ;) a parłam moze z 5 minut ,ale mimow wszystko poszło i to ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam ja mam dzisiaj napięte podbrzusze jak kicham albo zakaszlne to je czuje:)
    Jutro na 18.30 wizytuje mam nadzieję że bobas urosnal odpowiednio do swojego wieku i że lekarz nie doczepi się do wyników badań i że wogole będzie wszystko w porządku!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) witamy sie z Wami :)
    Ja jak zwykle spałam bez problemu wstaje tylko na siku :)
    U mnie bez zmian ;) czuje sie fantastycznie
    Mój Maz tez czasami narzeka :P i mówi ze on tez jest z Nami w ciąży wiec tez mu sie cos należy ;)
    Nam sie troszkę zmieniły płatnymi chyba dzisiaj jedziemy do domeczku do mnie i w sobotę rano wracamy bo mojego M mama idzie w sobotę do szpitala do Wawki wiec wypada bysmy byli . Wsumnie to nie ma operacji zakaźnej tylko na nowotwór jednak zastanawiam sie czy wogole powinnam kręcić sie po jakich kolwiek szpitalach ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 08:17

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:45

Alicce, kamisia88, Palinas89 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też póki co śpie dobrze, jak mam do pracy na 12 to wstaję o 11.30 bo pracuję w domu i nie mogę wstac z łóżka :D Za to pamiętam, że od 7 miesiąca bezsenność doprowadzała do szaleństwa.

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    nie ma co się przejmować taka natura, co zrobić jak dziecko napiera. ja już wolę się zesrać i urodzić naturalnie niż mieć cesarkę, boję się tego panicznie.

co racja to racja :)
    tez jestem za SN :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie czy zmieniło sie cos po porodzie ? W sesie fizycznym ? Czy podczas <3 jest cos gorzej , mniejsza przyjemność , mieliście jakieś problemy bo ja tak słyszałam ze pózniej jest problem jakiś z <3 inta osoba namawiała do cesarki . O co chodzi i czy na prawdę ma to jakiś wpływ ?

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Palinas89 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczki mam ;P takze spoko
    Ale na przykład czy odczuwalna jest różnica przed i po powrocie podczas stosunku czy nie ?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tylko SN :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszym i drugim to ja jak dziewica po byłam :P

Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati sorki ale ja nie mam pojęcia co to znaczy SN :/ jestem za mało doświadczona :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 08:39

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SN poród Siłami Natury ;) CC Cięcie Cesarskie ;)

U mnie po SN tez bez zmian, poza blizna po nacięciu.

Carolq lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie blizny brak ale nienacinali tylko ze ja w środku wzdłuż po Marcelu miałam nim nie da się tego juz wyczuć nawet ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Carolq, FeliceGatto, Palinas89 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miała masakrę po po sn, bo mi nie zlapaly żadne szwy. Okazalo sie ze jestem uczulona na szwy rozpuszczalne. Ale szybko się załapałam na plastykę z nfzetu ;) i potem pól roku trzeba bylo ćwiczyć zeby rozciągnąć ;). Takze teraz ogólnie jestem z leksza przerażona ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA PO Po córce miałam spory czas dyskomfort / bo mnie jeszcze pomimo naciecia łyżeczkowali na zywca - nie wiem czy zrobili to tak nie profesjonalnie czy kazda tak ma ... po prostu miałam szwy rozpuszczalne w sobie i te normalne na zewnątrz -szyjka macicy mi chyba poszła -tak to rozumiem -potem wdało sie jakies zakazenie /ropa/antybiotyk / ok 3 m-cy dochodziłam do siebie / poród nie był długi bo 4h / ale byl wywolywany - mała zapewne nie była jeszcze gotowa - i na siłę musiała schodzic w kanał rodny itp ... pozatym byla duza 4200g i byc moze rozerwała mi szyjke ... wiem tylko ze dyskomfort po szwie tego pierwszego porodu mam do dzis ... nie jest to jakies uczucie ktore w czymkolwiek przeszkadza - ale jak tylko dotkne tej blizny /była spora prawie na tyłek wychodziła ... to sobie przypominam ten poród ... trafiłam po prostu na france polozne i tyle w temacie /brak słów/ cieła jak chciała - potem ta doktor tez szyla i lyzeczkowała bez zadnego znieczulenia ... ale ja wtedy bylam za szczesliwa zeby myslec o bolu
    no a z synem - poród bajka
    trafilam na dyzur swego prowadzacego lekarza
    nacieli mnie minimalnie choc maly nie byl maly ;) 4100 ;)
    zadnych szwów wewnetrznych nie miałam - wspominam cudownie poród synka .
    i zadnych dyskomfortów po nim nie miałam
    a co do sexu - to nie zauważyłam ,żebym była jakas szrsza tam czy coś - doznania nawet lepsze bym powiedziała ;)

Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ