X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto, tak byłam chwile na tym wątku ale nie udzielałam sie za dużo. Cieszę się bardzo że mnie pamiętasz. Ja też się cieszę ze jestem w ciąży, i że Ty jesteś:)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:45

Agnieszka0812, Alicce, Eliana, williams1, Palinas89 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej biedne takie przeżycia mialyscie to ja się nie równam ja to pamiętam jeszcze jedna sytuacje po porodzie Marcela jak wstałam z łóżka bo czekałam na mamę żeby pod prysznic iść :P pozwolili dopiero po 6 h zwlec się z łóżka ja wstałam i ogromna kałuży krwii a ja do mamy weź to posprzątaj bo lipa hahaha :o tez śmiesznie ale ja od razu normalnie ;) po Nelce to od razu wstałam tylko przywieźli mnie i ja zaraz pod prysznic i do Nelcik na górę ;)

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziewczyny

Chciałabym się przywitać i dołączyć do Waszego grona w środku tego jakże ciekawego tematu (jakim jest poród SN vs CC).
    Zacznę od tego, że planowany termin mam na 9 maja. To moja druga ciąża. Mam już domu 3,5 letniego synka.
    Nigdy nie korzystałam z żadnego forum- jedynie od czasu do czasu podczytywałam różne, żeby rozwiać wątpliwości pojawiające się zwłaszcza na początku ciąży.
    Nie miałam odwgi dołączyć wcześniej, bo ta ciąża (w przeciwieństwie do pierwszej) jest niestety wysokiego ryzyka i każdego dnia zamartwiam się, czy wszystko jest ok (ale która z nas tak nie ma :))
    Mam nadzieję, żę przyjmiecie jeszcze jedną majówke? :D

xpatiiix3, kamisia88, hiacynta99, Eliana, kkasya, luna91, Palinas89, Anjaa, Madziuśka, monilia84 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra , witamy i zapraszamy do naszego grona :)
    Każda z Nas sie zamartwia taka już rola Mam :)

Agnieszka0812, Negra lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, życzymy w takim razie jednak spokojnej i nudnej ciąży :)

Agnieszka0812, Madziaaaaa, Negra lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Ja wczoraj juz nie weszłam na forum . Leżałam jak skóra z diabła z bolącym brzuchem!! W nocy przespałam sie tylko 3 godz, caly czas mnie brzuch bolał w jelitach mi jeździli masakrycznie :-\.

A rano potworna biegunka ... Ehh

• Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to- taka już nasza rola i natura.
    Mąż mnie pyta, czy jestem w stanie w odóle wyluzować- odpowiadam mu, że po porodzie, jak dostanę na ręcę malutką kruszynkę. Ale wszystkie wiemy, że tak nie będzie- wtedy będziemy się martwić o to, ćzy wystarczająco zjada, czy kupka odpowiednia... itd, itp :)

Jeśli chodzi o porody, to mój pierwszy sobie zaplanowałam, poukładałam w głwoie, wszystko przemyślałam i zdecydowałam ,że tylko SN wchodzi w grę- nie dopuszczałam w ogóle opcji CC. Gdy w 36 tyg trafiłam do szpitala i zapadła decyzja o CC wpadłam w panikę. Po porodzie długo dochodziłam do siebie- dopiero po 30h mogłam zobaczyć synka, który z powodu problemów z oddychaniem leżał na innym piętrze, bo nie mogłam wcześniej się spionizować. Przywieżli mi go na piętro dopiero 48h po porodzie. Horror! Dziewczyny po SN śmigały od razu prz swoich dzieciach, wszystko robiły same, a mnie tak bolało, że przy każdej próbie wstania z łóżka miałam łzy w oczach. Nigdy więcej... :(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Witam

Ja wczoraj juz nie weszłam na forum . Leżałam jak skóra z diabła z bolącym brzuchem!! W nocy przespałam sie tylko 3 godz, caly czas mnie brzuch bolał w jelitach mi jeździli masakrycznie :-\.

A rano potworna biegunka ... Ehh
    Ja tak samo, ale zrobiłam sobie smectę, 2 torebki i już mi lepiej

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Negra,
    mamy ten sam termin (ale ja się upieram, że urodzę wcześniej, stawiam na kwiecień). Jaki u Ciebie jest powód zagrożonej ciąży?

Negra lubi tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Negra ;) zaaz dopisze Ciebie do listy ;)

Negra lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, zapewniam u nas się nie będziesz nudzić :D

luna91 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja tak samo, ale zrobiłam sobie smectę, 2 torebki i już mi lepiej

Sama biegunka to Pikus ale te bóle brzucha od go 18 mnie wzięło do 7 rano ... Waga wczoraj byla 55,7 kg a dzis juz 54,3 ja chyba w jaka anoreksje wpadne w tej ciąży :P

A wczoraj zwaliłam o taka długą zapiekankę :D chyba sie nią zatrułam :P

• Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na miesiąć przed ciążą zrobiłam sobie badania, bo bolały mnie stawy. Wyszły dodatnie p.ciała przeciwjądrowe ANA. Jak ginekolog to zobaczył, od razu po pozytywnej becie włączył mi sterydy (Encorton)- żeby organizm nie odrzucił dziecka i zastrzyki Clexane na rozrzedzenie krwi. Te przeciwciała mogą wskazywać na SLE (toczeń), a ten z kolei w ciąży wywołuje zespół antyfosfolipidowy (będący najczęstszą przyczyną poronień).
    Tak więc codziennie łykam garść farmaceutyków (do tego Dupka, witaminy, nospę) i robię zastrzyki w brzuch- te są najgorsze- a muszę je robić do końca ciąży i 6 tyg po... :(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Negra, zapewniam u nas się nie będziesz nudzić :D
    Jestem tego więcej, niż pewna :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra witaj <3 widzę u Ciebie nie ma lekko, ale nie martw się my tu pocieszymy, podbudujemy jak by co ;-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymamy kciuki abyś została z Nami do końca :*

Negra lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Negra witaj <3 widzę u Ciebie nie ma lekko, ale nie martw się my tu pocieszymy, podbudujemy jak by co ;-)
    Dzięki!
    Mimo chorób staram się być dobrej myśli- nie ma innej opcji- urodzę w maju zdrowego różowego bobaska :)

xpatiiix3, hiacynta99, luna91 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis mam dola :-( same czarne chmury i myśli nad moja głową :-( chyba nie będę zanudzać ...

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:45

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ