X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    mi też gin chciał dać Clexane ale na szczęście zostaję tylko przy tabletkach bo już zaczęłam brać a nie powinno się przerywać, u mnie badania na szczęście wyszły ok a się tak stresowałam. ale będzie dobrze, ważne że od początku wiadomo co jest i jest wdrożone leczenie :)
    To prawda- miałam farta, że poszłam do lekarza z tymi stawami i że zrobiłam badania wcześniej. W pierwszej ciąży też mi się udało, bo gdy zaczęliśmy planować dziecko, poszłam wcześniej (podobnie, jak w tym przypadku) do internistki po skierowanie i dzieki temu zdiagnozowałam jeszcze niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Przez te pół roku leczenia tsh spadło z ponad 8 do około 2 i udało się zajść i utrzymać ciążę. Także jakby nie patrzeć- warto się badać!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, dzięki za info!

UWAGA, UWAGA, UWAGA!

Dziewczyny, a może zrobimy sobie nasze własne wyzwanie? Mi jest tak zawsze ciężko się zmobilizować! Kto przyłącza się do mnie i OD DZIŚ, CODZIENNIE ćwiczy 20 minut z tym filmikiem dla kobiet w ciąży? Piszcie dziewczyny!!!:) Albo dowolnym innym! Będziemy się motywowac i damy radę! A trzeba wreszcie ruszyć ten zadek!:)))

https://www.youtube.com/watch?v=8chTHB_uqZE

Agnieszka0812, Dariaaa88, Carolq, kkasya, luna91, izizizi, Madziaaaaa, klaudia1534 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Madzia, dzięki za info!

UWAGA, UWAGA, UWAGA!

Dziewczyny, a może zrobimy sobie nasze własne wyzwanie? Mi jest tak zawsze ciężko się zmobilizować! Kto przyłącza się do mnie i OD DZIŚ, CODZIENNIE ćwiczy 20 minut z tym filmikiem dla kobiet w ciąży? Piszcie dziewczyny!!!:) Albo dowolnym innym! Będziemy się motywowac i damy radę! A trzeba wreszcie ruszyć ten zadek!:)))

To ja sie zgłaszam !
    U mnie tez dramat z mobilizacją, wiec mam nadzieje ze z Tobą/Wami bedzie mi łatwiej :)

Eliana lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Madzia, dzięki za info!

UWAGA, UWAGA, UWAGA!

Jestem za, szkoda, że nie mogę :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie, jak już mi lekarz pozwoli.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:45

Eliana lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Dziewczyny dzis mam dola :-( same czarne chmury i myśli nad moja głową :-( chyba nie będę zanudzać ...
    hiacyntka wal śmiało co Cię gryzie, smuci... wysłuchamy, może coś doradzimy, jak wyrzucisz to z siebie to na pewno Ci się lżej zrobi kochana.

xpatiiix3, hiacynta99, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chętnie dołączę ale od 14 listopada :) od drugiego trymestru :)

Eliana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie kiedy można pierwszy raz usłyszeć serduszko Maluszka :)??

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

odebrałam swoje wyniki i proszę o interpretacje:

CMV IgG: 289,5 U/ml

wynik dodatni powyżej 15

CMV IgM 0,86

wynik ujemny poniżej 0,70
    wynik niejednoznaczny 0,70-0,90
    wynik dodatni powyżej 0,90

z tego co ja zrozumiałam to mam przeciwciała na CMV?, ale o co cho z tym wynikiem niejednoznacznym?

Dzięki i pozdrawiam

hiacynta99 lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra już od sporego czasu z 1.5msc no tak Mo ręce i nogi dretwieje ze masakra chyba macica na coś uciska bo to tragedia.. :o

Ja nie mam gdzie :/ a co do ćwiczę to ja codziennie przy mojej dwójce przy zabawie z Nimi odrabiam jakieś ćwiczenia :P

Alicce, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 dzięki za przepisanie i obiecuję, że więcej Cię nie będę mordować :-)

Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• monaa Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Na miesiąć przed ciążą zrobiłam sobie badania, bo bolały mnie stawy. Wyszły dodatnie p.ciała przeciwjądrowe ANA. Jak ginekolog to zobaczył, od razu po pozytywnej becie włączył mi sterydy (Encorton)- żeby organizm nie odrzucił dziecka i zastrzyki Clexane na rozrzedzenie krwi. Te przeciwciała mogą wskazywać na SLE (toczeń), a ten z kolei w ciąży wywołuje zespół antyfosfolipidowy (będący najczęstszą przyczyną poronień).
    Tak więc codziennie łykam garść farmaceutyków (do tego Dupka, witaminy, nospę) i robię zastrzyki w brzuch- te są najgorsze- a muszę je robić do końca ciąży i 6 tyg po... :(
    U mnie wyszło podobnie przed ciążą ale jestem cały czas w trakcie diagnostyki a z racji ciąży nie mogę wszystkich badań zrobić.ale Ana nie zawsze oznaczają chorobę, można być zdrowym i mieć dodatnie.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż się popłakałam z wzruszenia

http://buzzz.pl/noworodek-przylgnal-do-twarzy-matki-zobacz-niesamowita-sile-milosci/

a teraz czas śmigać na budowę ;/ ale mi się nie chce ... 3majcie się odezwę się po pracy

bereda11 lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    U mnie wyszło podobnie przed ciążą ale jestem cały czas w trakcie diagnostyki a z racji ciąży nie mogę wszystkich badań zrobić.ale Ana nie zawsze oznaczają chorobę, można być zdrowym i mieć dodatnie.
    Z tą diagnostyką u mnie też jest tak, że dalsze badania będę miała po ciąży. ANA miałam powtarzane i niestety dwukrotnie wyszły dodatnie. Do tego doszedł jeszcze wywiad rodzinny (mama ma RZS i wynik ANA wystrzelony w kosmos). Dlatego lekarz zapobiegawczo wdrożył sterydy i clexane...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A mam pytanie kiedy można pierwszy raz usłyszeć serduszko Maluszka :)??

To bardzo indywidualne. Generalnie serce zaczyna bic 28 dni po zapłodnieniu, czyli około 6 tygodnia ciąży i czesto w tym czasie wiekszość mam widzi/słyszy pikawke, ale ja np. dopiero w poniedziałek usłyszałam (9+5). Także nie amartwiaj sie, na najblizszej wizycie napewno usłyszysz:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    To bardzo indywidualne. Generalnie serce zaczyna bic 28 dni po zapłodnieniu, czyli około 6 tygodnia ciąży i czesto w tym czasie wiekszość mam widzi/słyszy pikawke, ale ja np. dopiero w poniedziałek usłyszałam (9+5). Także nie amartwiaj sie, na najblizszej wizycie napewno usłyszysz:)

czy usłyszysz to niewiem - chyba ze bardzo bedziesz nalegac ale zobaczysz na pewno :) ja jeszcze nie słyszałam - widziałam malucha wczoraj /widziałam pikające serdunio -ale nie słyszałam ...

Monikkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Cześć dziewczyny,

odebrałam swoje wyniki i proszę o interpretacje:

CMV IgG: 289,5 U/ml

wynik dodatni powyżej 15

CMV IgM 0,86

wynik ujemny poniżej 0,70
    wynik niejednoznaczny 0,70-0,90
    wynik dodatni powyżej 0,90

z tego co ja zrozumiałam to mam przeciwciała na CMV?, ale o co cho z tym wynikiem niejednoznacznym?

Dzięki i pozdrawiam

josephinka -ja sie kompletnie na tym nie znam niestety
    te laboratoria dziwne jakies
    albo tak albo nie powinno byc
    a nie neutralne
    co to za wynik - niejednoznaczne - czyli tak lub nie / zgadywanka

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pukające tez widziałam , ale nie słyszałam bo lekarz powiedział ze narazie w takim wczesnym czasie sie niw podłącza bo to podgrzewa tkanki i nie jest wskazane . Właśnie stad moje pytanie kiedy można bezpiecznie usłyszeć bicie serduszka Malucha ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No ja pukające tez widziałam , ale nie słyszałam bo lekarz powiedział ze narazie w takim wczesnym czasie sie niw podłącza bo to podgrzewa tkanki i nie jest wskazane . Właśnie stad moje pytanie kiedy można bezpiecznie usłyszeć bicie serduszka Malucha ?

mysle ze na genetycznym ci juz pusci :)
    moj tez jest przeciwnikiem takiego sluchania .... gin oczywiscie

Carolq lubi tę wiadomość

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ