Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolq Marcelka dostałam od razu po odcięcie pepowiny na klatę leżał tak sporo póki nie zszyli tam z 3 czy 4 szwy były bo lekko pękłam i tylko wzięli zmierzyć zważyć i na salę na położnictwo i tam non stop ze mną ale Marcel z 39tc a z kolei z Nela inna historia mega depresja wyłam przez 2 dni... gdybym nie poprosiła nie dali by mi jej wcale dotknąć nawet babka podała mi ją na pierś mama zdjęcie zrobiła i zabrali
na górę na oddział a wtedy łożysko już urodziłam i na oddział mnie wzięli potem pani położna szefowa tam na porodowce przyszła powiedziała ile waży i mierzy i ze zjadła już mleko...
Nie pozwolili mi nawet ściągać mleka z cycka dopiero na 2 dobę mogłam i to moim zdaniem chamstwo było bo mogłam od razu jej nosić a nie mm ja karmiłam na drugą dobę moglam jej zanieść na górę mleko jak ja zobaczyłam na gorze tam sama wzięłam na ręce potrzymałam rozwyłam się kazałam ja odłożyć bo nie dałam rady chamka mi w zgięciu prawej ręki wenflon zrobiła i uciekłam nie moglam zniesc tego że ona musi byc tam a ja na dole całą pierwszą noc wyłam bo slyszalam płączące dzieci i widzialam karmiace matki a ja swojej nie moglam miec obok..
dostałam ja dopiero po 32h gdzieś na dół na oddział ale Nela z 36tc (35t5d poród wody odeszly)
Livia
Nela
Marcel
-
Negra widzę, że mamy takie same problemy, tylko że ja zaszłam w ciążę i dopiero zrobiłam badanie TSH i wyszło 6,7 no i nie udalo mi się teraz utrzymać fasolka, nie rozwijał się jak powinien.
Pisalaś, że masz też Hashimoto- tobiłaś badanie na przeciwciała tarczycowe anty-TG ? u mnie wyszło 32 ( a norma była do 4 jakoś) Będę dopiero diagnozowana na Hashimoto.
Gin przepisał mi euthyrox 50 i w przyszłym tygodniu, jakoś po miesiącu leczenia zrobię ponownie TSH, ft4 i anty-TG i zobaczymy.
dodatkowo zrobię te przeciwciała przeciwjądrowe ALA bo mam przeczucie, że u mnie też coś jest na rzeczy..
Babcia ma ŁZS (łuszczycowe zapalenie stawów), dziadek i babcia od strony taty mieli RZS, ojciec nie byl diagnozowany ale oastatnio zajęlo mu stawy skokowe więc...ja też jestem obciążona genetycznie.Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Carolq - widziałam filmik, ale ja chyba ie mogę patrzeć na takie rozczulające rzeczy, bo bęczę za bardzo
A i w ciąży uaktywnia mi się wrażliwość na zwierzęta
Ja mam dziś kurczaka z ryżem w sosie słodko kwaśnym a jutro się za zupę wezmę jak mąż wróci z Warszawy, bo sama dla siebie mi się nie opłacaP.S. mam ogromną ochotę na ryż
Zabuszka z tego co kojarzę chyba nie miała jeszcze usg. Kochana trzymam kciuki. zobaczysz śliczne serdeńko
Dziewczyny ja już po wizycie w tym tygodniu teraz czekam na wieści od Was.
Następną mam 9.11 i coś słyszałam, ze któraś też ma w tym dniu... Alicee chyba TyOd wtorku jestem spokojniejsza, Wy też na pewno będziecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 14:24
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Jesteście kochane
A więc info ode mnie:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/30e4fb06fa740ee6
Stres niepotrzebny...Co prawda dzieciątko zupełnie nieruchomo... nawet nie drgnęło podczas usg, a tu dziewczyny pisały, że ruchliwe Robaczki już na tym etapie... Ale serduszko biło. Może spał...
luna91, Palinas89, JusWik, xpatiiix3, monaa, Madziaaaaa, Dariaaa88, kamisia88, Alicce, FeliceGatto, Cigaretta, paris, josephinka84, hiacynta99, OlkaBdg, bereda11, Madziuśka, izizizi, Carolq lubią tę wiadomość
-
Marietta wrote:Jesteście kochane
A więc info ode mnie:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/30e4fb06fa740ee6
Stres niepotrzebny...Co prawda dzieciątko zupełnie nieruchomo... nawet nie drgnęło podczas usg, a tu dziewczyny pisały, że ruchliwe Robaczki już na tym etapie... Ale serduszko biło. Może spał...
Jaki duży szkraaaabile mierzy?
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Nie powiedziała mi pani doktor... na zdjęciu napisane jest D 6.0 cm
więc wnioskuje, że tak ze 6... nic mi nie powiedziała specjalnie, oprócz tego, że na razie żadne ćwiczenia fizyczne dla kobiet w ciąży nie wchodzą w grę
Ale serduszko bije, chyba wszystko w porządkuZa półtorej tygodnia już na porządnym sprzęcie USG genetyczne, to może jakiś lekarz bardziej wygadany się trafi
Palinas89 lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:Nie powiedziała mi pani doktor... na zdjęciu napisane jest D 6.0 cm
więc wnioskuje, że tak ze 6... nic mi nie powiedziała specjalnie, oprócz tego, że na razie żadne ćwiczenia fizyczne dla kobiet w ciąży nie wchodzą w grę
Ale serduszko bije, chyba wszystko w porządkuZa półtorej tygodnia już na porządnym sprzęcie USG genetyczne, to może jakiś lekarz bardziej wygadany się trafi
-
xpatiiix3 wrote:U mnie na tym etapie 4cm miał
ale śliczny :* uszka nawet widać
Właśnie z tych uszek się śmiejemyszukam na necie co oznaczają te dziwne opisy i wygląda, że D 6,0 cm to rzeczywiście wielkość dzieciuszka
xpatiiix3, Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość
-
FeliceGatto wrote:SN poród Siłami Natury
CC Cięcie Cesarskie
U mnie po SN tez bez zmian, poza blizna po nacięciu.
kurcze a ja sie tyle zzastanawialam co te SN znaczy tak cos podejrzewalam ze naturalne rodzenie ale nie wiedzialam od czego to nazwa a a Silami naturyCarolq lubi tę wiadomość