Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:48

luna91 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja widzialam tylko pecherzyk z cieniem cialka zoltego w 5t2d i dlatego boje sie ze hej zeby bylo dobrze

Wybralam wyniki krew glukoza ok
    Kily nie mam
    A mocz tez nie najgorszy

Ph moczu 7,5 dosc wysoko czytalam gdzies ze to moze swiadczyc o plci. Wedlug ovu stawiam na chlopca ph tez .

Narazie licze zeby wogole bylo obojetna mi pkec wczesniej chcialan dziewuszke ale chlopcy tez sa cudowni .
    Jeszcze jeden dzien

williams1 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączam się do pytania Darii - jutro planuję zakupić coś na brzuch, celluluit (brzydki taki wyskoczył mi na pośladkach :(a nigdy nie miałam) i właśnie na piersi.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:45

luna91, Palinas89, Marietta lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko, czy śpicie na brzuchach? Ja uwielbiam spać na brzuchu i się boję, teraz jak się kładę to nie na długo bo raz, że gnieść nie chcę brzucha, dwa to piersi bolą a trzy to już czuję jakbym kładła się na piłce. Ale tak bi brakuje.... w żadnej pozycji się tak nie wysypiam.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cellulit w ciąży nie ma skutecznych preparatów. Bo te skuteczne są niestety w ciąży nie wskazane. A co do rozstępów, to powiem Wam tak. Z młodym smarowałam piersi dwa razy dziennie od ok 8tc. I co? Dupa. Z A zrobiło mi się E, tyle miałam mleka. Cycki potrzaskały rozstepami naokoło. Masakra. Brzucha nie smarowałam i nie mam ani jednego rozstępu. To samo z Margolą. Tzn nie smarowałam się niczym i rozstępów brak (poza tymi starymi na cyckach). Prawda jest taka,ze jak ktoś ma podatna skórę, to choćby się smarował i 10x dziennie, i tak będzie te rozstępy miał. I odwrotnie. Wiec nie schizujmy :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

williams1 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam spac na bok , ale na brzuszku tez spie ale bardzo rzadko bo nie jest to moja ulubiona pozycja do spania...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

luna91 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie może coś bardziej ujędrniającego na ten mój tyłek.. :/

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tam w stylu ze niskie 4,5 i chyba do 6 dziewczynka a 6,5 i wyzej chłopczyk czy jakas w tym prawda nie mam pojecia b. Chodzi o najwcześniejsze badanie moczu jakie sie ma

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Ja uwielbiam spać na brzuchu ale też mam lęki :) Parę tygodni temu kupiłam sobie poduszkę do spania motherhood i jest rewelacyjna, kładziesz się trochę na niej, tak na prawdę leżysz ukosem, ale wydaje Ci się, że na brzuchu :P Dla mnie bomba :D

A tą poduszkę to można chyba wszelkie sposoby wykorzystać nawet dziecię jak się urodzi do karmienia i kładzenia go :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Negra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również Polecam Motherhood :) Juz się z nią nie rozstaje :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja miałam i tu i tu takie samo ;) także raczej to bez znaczenia to pH :P a i dzisiaj dla śmiechu zrobiłam sobie z tą soda i co psikus ostatnio nic a dzisiaj musowało aż syczało xD

Hmm spanie na brzuchu tak z podgieta noga bo juz teraz tak na płasko na brzuchu nie dam rady bo przeszkadza mi ,uczucie jakby mi cos pod brzuchem leżało hmm jakbym na kamieniu się położyła :P

U mnie z synem smarowanie z 2-3 razy dziennie i co dupa spekalam z tydzień przed jak brzuch na maxa sie opuscil a przy drugiej ciąży z 3 krótkie 1cm rozstepiki na biodrach i to po porodzie ale wtedy to już rzadko się smarowalam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 18:32

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Ja uwielbiam spać na brzuchu ale też mam lęki :) Parę tygodni temu kupiłam sobie poduszkę do spania motherhood i jest rewelacyjna, kładziesz się trochę na niej, tak na prawdę leżysz ukosem, ale wydaje Ci się, że na brzuchu :P Dla mnie bomba :D
    Tą poduszkę dostałam w czasie pierwszej ciąży od męża- niejednokrotnie uratowała mnie przed bezsennością-zwlaszcza w 3im trymestrze. Później pożyczyłam ją 2 koleżankom, które też były zadowolone.
    Jedna natomiast postanowiła kupić sobie tańszy zamiennik- skończyło się tak, że od tego czasu mąż przestał sypiać. Wypełnienie w tym zamienniku było z jakichś styropianowych kuleczek, ktore w nocy, przy każdym ruchu szeleszcza:)

Palinas89 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile taka poducha kosztuje? Bo ja widziałam takie małe i duże :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra dzięki bardzo za info! ja jestem z Tomaszowa Mazowieckiego, a w ICZMP byłam na zabiegu.

W Tomaszowie chodzę do dr Kwiatkowskiego, ma bdb opinie i wg mnie też jest w porządku. On pracuje w Medeorze i w TM ma prywatny gabinet. Ma mi zrobić USG tarczycy no i zobaczymy co powie. Jeśli on nie ogarnie mojego przypadku, będę szukała pomocy w Łodzi.

Też jestem zdania, że warto poszukać przyczyny już po 1 poronieniu, bo one niestety lubią się powtarzać, zwłaszcza jeśli na coś chorujemy i tego nie leczymy( choć oczywiście nie jest to regułą)

Kobieta musi być zdrowa ( a chociaż poddana leczeniu) żeby dzidziuś mógł się urodzić zdrowy :)

Co do cellulitu w ciaży, to nie przejmujcie się nim, bo to cellulit wodny(hormonalny) po ciaży powinien zniknąć :)

Gorsze są te paskudne rozstępy, ale nimi też się nie przejmujcie :D
    Teraz technika i medycyna tak poszły do przodu, że można zlikwidować je laserowo chociażby lub innymi zabiegami.

Jeśli ktoś ma skłonność do rozstępów to żadne balsamy nie pomogą - niestety. Taka już nasza uroda :)

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co candles tak ucichła? :P

Paulina - ja tez czułabym się pewniej gdybym po poronieniu była przebadana, ale mój gin zapierał się nogami i rękami, że te badania nie są mi potrzebne (co gin to inny pomysł) :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ