X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:44

cd9bskjojgq3qzff.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, bejbe czadowe :)
    Ja zobaczę swoje dopiero w poniedziałek. I stres oczywiście niesamowity. Chyba jak u każdej z nas. Mam jazdy, że NT będzie jakieś kosmiczne,ze nóżek będzie 3 albo 1, tego typu bzdury....

Z serduszkiem tez słyszałam, że lekarze nie dają za bardzo słuchać, bo co innego usg, a co innego doppler, który podobno wytwarza ciepło. Ale mój doktorek włącza mi serce na każdym usg :/ Pierwszy raz usłyszałam w 5tc. Dziecko miało 1,5mm!!!! A gościu stwierdził, że pierwszy raz w życiu udało mu się złapać tętno takiego robaka. Widziałam uderzenia i słyszałam :) z tym, że taki Glutek ma tętno koło 100. Następnym razem byłam w 8tc i juz walił normalnie 160. Znów włączył dźwięk. Teraz na bank tez włączy.

A w kwestii ćwiczeń, ja odpadam. Jestem pod tym względem beznadziejnym, śmierdzącym leniem :P

bereda11 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam kochana takie coś ten symbol na USG ;)
    S/D - stosunek skurczowo/rozkurczowy
    Nie wiem co to oznacza xD

U Ciebie starsza ciaza jest.? U mnie tak 10t5d 42mm a 12t4d 64mm ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta super bejbi, 6 cm to sporo! ! Mój 10t5d miał 3,37 cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:04

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:16

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanej wizyty :)

Co do dyskusji CC/SN

Od początku byłam nastawiona że chcę SN, szkoła rodzenia dodatkowo mnie upewniła w tym, zaklepałam sobie nawet dodatkowo położną na poród.
    I co? i dupka, miałam CC. I w sumie nie żałuję, bo inaczej mogłoby być różnie :(
    Po 20tc miałam nadciśnienie + leki, które je nieco obniżały.
    Do szpitala trafiłam prawie w terminie , bo 39tc+3 dni, przez obecność białka w moczu wskazującego na zatrucie ciążowe.Przyjęcie miałam wieczorem, badania usg i takie tam miałam zrobione ale żadnych decyzji jeszcze nie podjęli. Na dzień następny miałam podejść do SN, i tak było, na porodówkę , przygotowali mnie do SN, na obchodzie p.doktor stwierdziła że chyba nic nie będzie z SN że proponuje mi CC i czy się zgadzam. No ok. I poszło.
    I dzięki bogu za tą decyzję, bo młody miał już zielone wody, opił się ich, musiał być mocno odśluzowywany.Generalnie był po porodzie mega spokojny, tylko spał, jeść nie chciał :(
    Nie chcę myśleć co by z nim mogło być w razie długiego SN :(
    Także pomimo wad CC nie wiem co zrobię teraz, zobaczę czy pojawi się nadciśnienie. Jeśli tak to będę stanowczo za CC, ja sobie dam radę, dziecko ważniejsze.
    Każdy powinien sam zdecydować czy CC czy SN i tu i tu są plusy i minusy.
    Dla mnie ciężkie były pierwsze dni po CC, to leżenie bez ruchu, pionizowanie, zależność od położnych jak Ci (za przeproszeniem) leci , a ty się ruszyć nie możesz . No i to podnoszenie się z pozycji leżącej bez użycia mięśni brzucha.......

FeliceGatto lubi tę wiadomość

1usai09kwwuzztpj.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Madzia, dzięki za info!

UWAGA, UWAGA, UWAGA!

Dziewczyny, a może zrobimy sobie nasze własne wyzwanie? Mi jest tak zawsze ciężko się zmobilizować! Kto przyłącza się do mnie i OD DZIŚ, CODZIENNIE ćwiczy 20 minut z tym filmikiem dla kobiet w ciąży? Piszcie dziewczyny!!!:) Albo dowolnym innym! Będziemy się motywowac i damy radę! A trzeba wreszcie ruszyć ten zadek!:)))

https://www.youtube.com/watch?v=8chTHB_uqZE
    ja tez jestem chetna

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Znalazłam kochana takie coś ten symbol na USG ;)
    S/D - stosunek skurczowo/rozkurczowy
    Nie wiem co to oznacza xD

U Ciebie starsza ciaza jest.? U mnie tak 10t5d 42mm a 12t4d 64mm ;)

Starsza nie może być chyba... dzień owu znam dokładnie, ciężko powiedzieć... chociaż ja juz stężenie beta hcg miałam na tyle wysokie, że 7-8 dni po owu wyszedł mi mocny pozytywny test... Sama nie wiem już ile ma to dziecko ;) na zdjęciu opis D 6,0cm. Nic innego nie może mieć takiego wymiaru... Za półtorej tygodnia mam usg już genetyczne to będę wiedziała na czym stoimy :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    aż się popłakałam z wzruszenia

http://buzzz.pl/noworodek-przylgnal-do-twarzy-matki-zobacz-niesamowita-sile-milosci/

a teraz czas śmigać na budowę ;/ ale mi się nie chce ... 3majcie się odezwę się po pracy
    cos pieknego ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic pozostaje czekać hehe ;) ale bez kitu ekstra zdjęcie <3 ja już się wtorku nie mogę doczekać ;)

Kurde od rana cholerny skurcz łydki wrr.. tak boli masuje to na chwilę przechodzi i dalej..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    IgG znaczy, że miałaś wirusa, ale przy takim IgM może oznaczać że mógł być całkiem niedawno.

Dzięki Daria a czy mam się czegoś obawiać?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Starsza nie może być chyba... dzień owu znam dokładnie, ciężko powiedzieć... chociaż ja juz stężenie beta hcg miałam na tyle wysokie, że 7-8 dni po owu wyszedł mi mocny pozytywny test... Sama nie wiem już ile ma to dziecko ;) na zdjęciu opis D 6,0cm. Nic innego nie może mieć takiego wymiaru... Za półtorej tygodnia mam usg już genetyczne to będę wiedziała na czym stoimy :)
    Marietta- mam takie wrażenie, że lekarka nie zmierzyła długości dziecka. Obejrzałam zdjęcie i albo jestem ślepa, albo nie widzę na nim takich krzyżykow przy główce i pupie, które zazwyczaj są na zdjeciu i pomiedzy którymi jest mierzona CRL(dl.ciemieniowo-siedzeniowa). Jak na zdjęciu jest podana ta długość, to usg określa również wiek ciąży (+/- kilka dni).
    Mogę się oczywiście mylić.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra- możesz mieć rację :) Generalnie nic mi nie powiedziała... :) Mówię, co czytam z opisu przy zdjęciu :) jest tak:
    Frq 8.0MHz (ale to pewnie dane w hercach fal usg)
    Gn 64
    E/A 3/3
    D 6.0 cm
    DR 64

tyle mam... :)
    Wygląda jakby miał ciasno ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marietta!

Gratuluję zdrowego dzieciaczka. Na moje oko, po prawej stronie jest podziałka od 0-4 cm. Więc Twój maluch ma około 4. Tak jak nasz szkrab :)
    e87abf1a45cf52afmed.jpg

Marietta, hiacynta99, josephinka84, xpatiiix3, Dariaaa88, FeliceGatto, Palinas89, izizizi, Madziaaaaa, Carolq, monilia84, myszka2070 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że nic nie powiedziała chyba potwierdza, że nie sprawdziła długości-wtedy prawdopodobnie odniosła by się do wieku ciąży (nawet pod nosem -mój ginekolog mruczy sam do siebie np "z usg ciąża starsza niz z miesiączki" ale ja zawsze to usłyszę:))

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Carolq - widziałam filmik, ale ja chyba ie mogę patrzeć na takie rozczulające rzeczy, bo bęczę za bardzo :P A i w ciąży uaktywnia mi się wrażliwość na zwierzęta :)

Ja mam dziś kurczaka z ryżem w sosie słodko kwaśnym a jutro się za zupę wezmę jak mąż wróci z Warszawy, bo sama dla siebie mi się nie opłaca ;) P.S. mam ogromną ochotę na ryż :D

Zabuszka z tego co kojarzę chyba nie miała jeszcze usg. Kochana trzymam kciuki. zobaczysz śliczne serdeńko <3

Dziewczyny ja już po wizycie w tym tygodniu teraz czekam na wieści od Was.
    Następną mam 9.11 i coś słyszałam, ze któraś też ma w tym dniu... Alicee chyba Ty :P Od wtorku jestem spokojniejsza, Wy też na pewno będziecie ;)
    ja tez mam 9.11 wizyte na 13.50 :-)

luna91 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    Witaj Marietta!

Gratuluję zdrowego dzieciaczka. Na moje oko, po prawej stronie jest podziałka od 0-4 cm. Więc Twój maluch ma około 4. Tak jak nasz szkrab :)
    e87abf1a45cf52afmed.jpg

O jaki Smerfik ;) Z dzisiaj zdjęcie? :) gratuluje również :)

ufff po takich stresach w końcu siedzę i się normalnie cieszę... :)

Negra- możliwe, że nie zmierzyła :) Nic nie powiedziała ZUPEŁNIE nawet pomruku nie wydała :P Tylko jakąś aluzję rzuciła do męża mojego "mąż czy nie mąż sprawca wielu ciąż"...
    uwagę za to zwróciłam na uszy, że ma wysoko bardzo :) a na początku 11 tygodnia podobno zaczynają wędrować od szyji w górę ;) Wiec wygląda że szybciutko się usadowiły na miejscu :)

OlkaBdg, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki sliczne malenstwa ...gratuluje udanych i szczesliwych wizyt.
    Marietta miedzy naszymi bąblami jest 2 dni roznicy a Twoj wydaje mi sie taki duzy ...super

OlkaBdg lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Negra widzę, że mamy takie same problemy, tylko że ja zaszłam w ciążę i dopiero zrobiłam badanie TSH i wyszło 6,7 no i nie udalo mi się teraz utrzymać fasolka, nie rozwijał się jak powinien.

Pisalaś, że masz też Hashimoto- tobiłaś badanie na przeciwciała tarczycowe anty-TG ? u mnie wyszło 32 ( a norma była do 4 jakoś) Będę dopiero diagnozowana na Hashimoto.

Gin przepisał mi euthyrox 50 i w przyszłym tygodniu, jakoś po miesiącu leczenia zrobię ponownie TSH, ft4 i anty-TG i zobaczymy.

dodatkowo zrobię te przeciwciała przeciwjądrowe ALA bo mam przeczucie, że u mnie też coś jest na rzeczy..

Palinas89- badania antyTg miałam robione w 2011 roku, przed pierwszą ciążą, choć były tylko formalnością-chodziłam wtedy do dobrego endokrynologa w Luxmedzie w Łodzi, który pomacał moją szyję, zrobił usg i od razu postawił diagnozę: Hashimoto. Badania z krwi tylko to potwierdziły. Nie pamiętam wyników, ale na pewno gdzieś je mam-dam znać, jak znajdę.
    Z wynikami Ana trafiłam natomiast do ginekologa Szpakowskiego z EnelMedu (przy Manufakturze) i to ten lekarz wdrożył mi leczenie sterydami. Oprocz tego on pracuje jeszcze w ICZMP i przyjmuje w prywatnym gabinecie. Miał mi zlecić dalsze, dokładniejsze badania w tym kierunku, ale zaszłam w ciążę i wyjechałam z Łodzi...
    Zrób koniecznie p.ciala przeciwjądrowe-z pewnością nie zaszkodzi, a może znajdziesz przyczynę. Czytałam kiedys ciekawy artykuł medyczny, w którym było napisane, że juz po 1 poronieniu należy diagnozowac pacjentke, żeby wykluczyć zespół antyfosfolipidowy-niestety nie jest łatwo znaleźć naprawdę dobrego ginekologa, który podejmie takie kroki.
    Trzymam za Ciebie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:17

Palinas89 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:48

josephinka84 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ