Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przy żadnym nie szalałam
większość używane chociaż Neli to sporo ciuszków kupiłam
Nie miałam żadnych poduszek sterylizatorów monitorów oddechu niań itd i żyje i wiem ze to zbędne dla mnie ale jak ktoś potrzebuje proszę bardzo
Hmm co do rzeczy każde ma nową wyprawkę to jest wyjście ze szpitala ręcznik kocyk
Livia

Nela

Marcel

-
Ja już pomalutku przeglądam też internet, raczej na używane rzeczy patrzę, łóżeczko też chyba używane kupimy, wózek po siostrzenicy będziemy mieli
Też nie chcę wykupywać teraz umeblowania do pokoiku, bo przeprowadzimy się pół roku po porodzie max
Jakieś ciuszki też mam po dzieciach sióstr, więc bez tragedii
-
Robiłam z mąki ryżowej wyszło super ciasto ogólnie lejece zupełnie inne niż na standardowa pizze wszystkim bardzo smakowało

Ja też nie wiele rzeczy mam kupić w sumie tylko ubranka i parę drobnych rzeczy.
przynajmniej teraz wiem co mniej więcej mi się przyda a co jest w moim przypadku bezużyteczne 
Np kocykow mam chyba z 10 to akurat tego kupować nie będę ale ubranka raczej wszystko sama musze kupić od nikogo raczej nie dostane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 21:53
bereda11 lubi tę wiadomość
-
My dla Małgosi kupowaliśmy wszystko nowe. Ale za to tanie. Kupowałam na Allegro,rzeczy dobre gatunkowo (sama bawełna), ale proste i naprawdę tanie. Np body 13 zł za sztukę, śpioszki 15 zł itp. Na początek wcale nie potrzeba tego dużo. Łóżeczko kupiliśmy śliczne, nowe za 200 zł. Itd. Jedynym większym wydatkiem i firmową rzeczą był wózek i komplet butelek ze sterylizatorem Tommie Tippie (czy jakoś tak). I używaliśmy go przez ponad rok regularnie. Potem (głupki), wszystkie ubranka, poduszkę do karmienia i małą kołyskę, którą zrobił nam znajomy, oddaliśmy biednym ludkom. No nie pomyśleliśmy, bo przecież w planach był od razu drugi Glut. Ech... teraz żałuję.
W każdym razie nie potrafię kupić rzeczy używanych. Mnóstwo ludzi to robi, moja dobra kumpela ma nawet sklep z takimi ubrankami, ale mam jakąś awersję i już. I choćby te rzeczy były czysciutkie, zadbane i prawie jak nówki, to nie mogę i juz
Choć wiem, że to głupie i nieekonomiczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 22:20
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Ja na szczęście mam wózek rok temu kupiłam i z głowy gondola szadko używana w szafie prawie jak nowa Nel albo na nogi albo do parasolki się przesadzi łóżeczko Nelce tez zabiorę heh Marcel będzie miał nowe tylko materac musze kupic a Nel na tym co Marcel teraz bedzie
także najwięksi wydatki odpadają mi
i po 3 wszystko cześć sprzedam cześć oddam
Livia

Nela

Marcel

-
No my musimy kupić ubranka, samą gondolę (bo Margola przedwczoraj dopiero zaczęła chodzić, więc nie będę jej jeszcze na wiosnę zabierać spacerówki) i łóżko dla Małgosi. Bo jej łóżeczko dostanie Glut. Sterylizator jest, butelki tylko trzeba będzie kupić (albo cycek będzie grany,zobaczymy) i wsio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 22:32
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Ja jak są ładne i zadbane to kupuje używane u nas jest mnóstwo na car boot to taki niby phli targ ale teraz zima i wie pokonczyly następne dopiero właśnie kwiecień maj
wiec ubranka kupie nowe. U nas są tanie to naprawdę nie narzekam. 
Wózek mam po synku specjalnie jak kupowałam to już z myślą o kolejnym szkrabie mam ten 3 w 1 ale gdybym teraz miała wybierać kupiłbym tylko tak z gondola i fotelikiem do samochodu a zainwestowała w super spacerowe
łóżeczko mam nadzieje ze synek odda rodzeństwo A jemu musze kupić jakieś fajne mebelki z łóżkiem 
No i jeszcze butelki nowe bo sterylizator mam po synku
a reszta te wszystkie duoperelki pieluszki wanienka kocyki przybory toaletowe to mam więc spoko
-
my to wszystko musimy kupic ,ale jest jeszcze tyle czasu ze najpierw sie zorientuje , poszukam taniej , podpytam was co warto miec .. siedze narazie na mamas and papas no piekne rzeczy ...zorientuje sie cenowo , porownam, bedzie dobrze
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Madziaaaa, zgadzam się co do wózka w 100%. Ja też kupiłam 3w1 (Tako Acoustic, szary z białymi kołami) i jako gondola się sprawdził super (duże, pompowane koła, szeroka i długa gondola - ekstra), ale jako spacerówka totalna porażka. Wielka, sztywna, niewygodna ani dla dziecka ani dla mamy. Od razu go sprzedaliśmy i kupiliśmy Małgosi fajną spacerówkę (Mamas&Papas Armadillo). Zupełnie co innego. Dlatego teraz kupimy tylko gondolę.http://szogunowmatka.blogspot.com/
-
bereda11 jak ci mogę trochę doradzić to co do ciuszków uderzaj w Primark chyba największy wybór z wszystkich sieciowek a ceny czasami śmieszne jakość porównywalna do wszystkich hm next matalan czy mark and Spencer a ceny przez pół. Ja juz się umówiłem z koleżankami ze w styczniu jedziemy na szaleństwo do Manchester
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 22:47
bereda11, myszka2070 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie dam rady was nadrobić, strasznie dużo skrobiecie.
Mi właśnie siostra juz w sobotę da całą wyprawkę po córkach bo nie ma gdzie tego trzymać, chyba będę miała wszystko prócz wózka. Wanienke, stojak, przewijak, ciuszki, beciki itp wszystko jest, narazie nie będę przeglądać tylko zostawię to w worach i niech czeka na odpowiedni moment;)
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
chyba masz racje ,tylko nie pamietalam wlasnie czy w primark sa rzeczy dla niemowlaczkow w moim miescie nie ma tego sklepu tez musze sie wybrac dalej ..dzieki Madziaaaa..czyli mowicie ze te wozki 3 w 1 niekoniecznie ?
-
FeliceGatto u mnie to.samo gondola i fotelik samochodowy sprawdziły się super ale w tych dużych wózkach spacerówki porażka

Może jak maluch będzie juz na świecie pomyślimy nad super spacerówka Wiktorek ma teraz taka najzwyklejsza ale po ponad to roku użytkowania dla drugiego malucha się nie nadaje. Teraz nie zmienam bo on.juz raczej na nóżkach niż w wózku
-
Bereda, one najczęściej mają niewygodne i niepraktyczne spacerówki. Naprawdę lepiej (cenowo wyjdzie to samo lub ciut drożej) kupić tanią, dużą gondolę (ew. w zestawie z fotelikiem) i potem osobno wygodną, lekką i zwrotną spacerówke

Ps: ja też piszę z telefonu, dlatego albo mam masę błędów i zmienionych słów, albo wszystko wyedytowane i 5 razy poprawiane
Madziaaaaa, bereda11 lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/