X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Głownie muzyki rockowej, poza tym lat 60.70.80. Sporo muzyki alternatywnej. Znajomi nie znają też moich ulubionych aktorów ;) Na profilowym zdjęciu na jednym portalu mam zdjęcie Charlotte Gainsbourg, mój mąż mówi ciągle "usuń tego chłopczyka z profilowego" :P
    Moje koleżanki tez nie mogą zrozumieć jak można wydać 200 zl na koncert szarpidrutow. A mi sie jiz nie chce tłumaczyć :D

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie luna, ze wszystko sie dobrze skonczylo.

Tez bym chciala poznac plec na najblizszym usg. Ale u nas ostatni seks byl tydzien przed owulacja, wiec na dobra sprawe powinna byc dziewczyna. Ale juz mnie nic nie zdziwi.

Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana :)
    Ja tez mam na imie Monika :)
    Wczoraj odebralam wyniki AntyTpo i klops 344 :( takze duzo ponad norme oby trab wyszedl mi dobrze.
    Milego dnia życze :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Jadę właśnie do szkoły ;) Brzuchol boli bo rano awanturę miałam ze dzieci to na śniadanie serek powinny zjeść i jestem wyrodną matka bo nie kupiłam wczoraj :o i babcia zgłosi mnie tam gdzie trzeba także tego.. :P jak mnie to denerwuje jak mi narzuca ktoś jak mam swoje dzieci wychowywać wrr...

Dzisiaj z Kamilem się widzę ;) pójdzieMy w końcu na tego loda bo mi się samej wczoraj nie chciało do maca :P

Ja tez czekam do wtorku chciałabym chociaż na 60% wiedzieć kurde tak się napaliłam na drugą córkę ale jakieś to przeczucie na chłopca silniejsze.. :P

Miłego dnia kochane bezstresowego przedewszystkim :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie dzisiaj tez brzuchol jakos boli - chyba jednak bardziej wzdęciowo znaczy jelita ... no nie wiem ... jakoś tam dyskomfortowo mi jest ,tępo,dziwnie hmmm
    nałożyłam dziś sukieneczkę i nie wiem czy to wlasnie wzdęciowy brzuszek czy juz ciążowy :) rano zawsze był płaski -dzis nie jest .

u mnie na bank bedzie dziewczynka
    nie ukrywam ,że wolałabym chłopaczka
    ale co tam - nie ważne aby zdrowe.
    bedzie co bedzie -czuje jednak na 1oo% dziewczyneczkę :)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce- na bank dziewczynka? masz przeczucie czy sugestia lekarza? :)

Ma_lina- wow, to musiały być super silne plemniki :P ja tak tydzien przed owu uważałam, za czas względnie bezpłodny jeszcze :) A może owu miałaś ciut wcześniej? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug monitoringu mialam cykl bezowulacyjny. I pcos. Wiec wiem tylko kiedy byl seks i jaki jest wiek z usg. Moze masz racje i po prostu nasz dziecko jest mniejsze.

Moj tata chce chlopca, bo mial cztery corki. Wiec bedzie zawiedziony ;)

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Alicce- na bank dziewczynka? masz przeczucie czy sugestia lekarza? :)

na tym etapie w sugestie lekarza absolutnie nie wierze ..
    chociaz on nawet nic nie próbował sugerowac to zdecydowanie za wcześnie :)
    wewnętrznie po prostu czuję ,że to bedzie dziewczynka :)
    nie planowałam tego dziecka / nie wiem kiedy miałam owulacje / nie prowadziłam zadnych pomiarów temp . cykle mam zazwyczaj 28 29dni i sex był w 21dc / uznany jako bezpieczny/ ;)
    zadnych domniemań nie mam czy w owulacje czy nie ...
    mam czuja na dziewczynę i tyle :)
    nawet mozesz Pati wpisac w tabelce :) bo to sie napewno nie zmieni ;)
    jestem na 1ooooooooooooo przekonana ,że mam niunię w sobie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 09:40

Marietta, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina- rany, ale musiała być ogromna radość :) no to psikusa zrobiła owulacja, że się cichaczem pojawiła :) Tym bardziej gratulacje, że Wam się udało :)
    Mój tata też ma 4 córki... i jednego syna na koniec ;) Śmieją się znajomi, że tak długo próbowali, aż się syn pojawił ;) Ja miałam problem z torbielami z niepękniętych ciałek żółtych, albo przetrwałego ciałka, zawsze coś się działo. Więc jak po owu męczył mnie ekstramalny ból jajników, pojechałam do lekarza o szóstej rano, a tam pyk- torbiel, pani mówi- napewno nie ciąża ;) A ja rano nasikałam na patyka, wracam od lekarza, patrzę a tam dwie kreski ;) Jeszcze mnie nastraszyła, że jak wyjdzie beta pozytywna to na bank pozamaciczna ;) Ile stresu było... po szpitalach mnie wysyłali :)
    No i my <3 dzień przed skokiem temperatury, więc chyba mogę zakładać chłopca? :)

ma_lina lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce- czytałam wczoraj na jakimś portalu, że przede wszystkim przy początkowym określaniu płci lekarz bierze pod uwagę odczucia/ przypuszczenia matki ;) ja też cykle 28-30 dni, faktycznie 18dpo uznałabym za bezwzględnie niepłodny... :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale moze to i lepiej - bede miała taką małą pomocnicę jak dzieci na studia mi powyjeżdżają hehehe -ale wybiegam w przyszłość ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale moze to i lepiej - bede miała taką małą pomocnicę jak dzieci na studia mi powyjeżdżają hehehe -ale wybiegam w przyszłość ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki , ja juz pieknie wyspana..my to caly czas mowimy ze w srodku jest chlopiec ale tylko dlatego ze chcemy a tak poza tym nic nie czuje innego...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Alicce- czytałam wczoraj na jakimś portalu, że przede wszystkim przy początkowym określaniu płci lekarz bierze pod uwagę odczucia/ przypuszczenia matki ;) ja też cykle 28-30 dni, faktycznie 18dpo uznałabym za bezwzględnie niepłodny... :)

pomyliłam sie Marietka - to był 21dc - tydzien przed spodziewanym okresem - widzicie jak to jest ... cos sie przesunęło - cos nie zagrało jak trzeba i jest ... nie planowane ale bedzie bardzo kochane -- zeby tylko zdrowe było ... jeju tak strasznie sie obawiam :( a do 9ego kupa czasu jeszcze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , My znowu śpimy za dwóch :) hehe myślałam ze ten okres senności minol ale nadal mnie trzyma :)
    No ja miałam ovu podobno 30 dc testy ovu cały czas negatywne wiec poprostu jednym wielkim szczęściem sie udało :)
    Dzis na spokojnie , w domku bez jeżdżenia , bez odwiedzania nikogo . Bardzo mnie to cieszy bo nareszcie bedziemy mieli czas dla siebie :)
    Ja czuje ze to chłopak :) maz mi mówił ze na pewno dziewczynka ale wiem ze by chciał chłopca :) poczekamy zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 09:50

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam ;)

Jadę właśnie do szkoły ;) Brzuchol boli bo rano awanturę miałam ze dzieci to na śniadanie serek powinny zjeść i jestem wyrodną matka bo nie kupiłam wczoraj :o i babcia zgłosi mnie tam gdzie trzeba także tego.. :P jak mnie to denerwuje jak mi narzuca ktoś jak mam swoje dzieci wychowywać wrr...

Dzisiaj z Kamilem się widzę ;) pójdzieMy w końcu na tego loda bo mi się samej wczoraj nie chciało do maca :P

Ja tez czekam do wtorku chciałabym chociaż na 60% wiedzieć kurde tak się napaliłam na drugą córkę ale jakieś to przeczucie na chłopca silniejsze.. :P

Miłego dnia kochane bezstresowego przedewszystkim :*

Patii pieknego dnia ze swoim lubym ,tak rzadko go razem spedzacie ze mam nadzieje ze dzis bedzie bez nerwow i nic go wam nie zepsuje...szybkiego dnia w szkole

Alicce, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to staram sie nie nakrecac , ale przez to ze nie mam zadnych objajwow i nie tylko strasznie sie boje ze z dzieckiem bedzie nie tak , boje sie ze ze wzgl na moj wiek moze miec zespol downa albo cos innego ..chcemy chlopczyka ale jak bedzie dziewczynka to tez super oby zdrowe...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja to staram sie nie nakrecac , ale przez to ze nie mam zadnych objajwow i nie tylko strasznie sie boje ze z dzieckiem bedzie nie tak , boje sie ze ze wzgl na moj wiek moze miec zespol downa albo cos innego ..chcemy chlopczyka ale jak bedzie dziewczynka to tez super oby zdrowe...

ot to samo mam ... :( ten zespoł downa mnie przesladuje :(

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najpierw skan 9 listopada wiec moze w koncu uslyszymy upragnione serduszko pierwszy raz , a pozniej czekanie na wynik testu na syndrom downa ok 2 tyg och bedzie to ciezki czas ale wiem ze nie mam juz wplywu na pewne rzeczy wiec staram sie myslec pozytywnie tyle moge zrobic ..Alicce musimy byc dobrej mysli , bedzie dobrze..:-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda - a jesli nt bedzie prawidłowe/ wogle szystkie parametry ok to bedziesz robiła te badania??
    ja juz sama nie wiem ... głowię się ...

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ