X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie wierze w przepowiednie o płci dziecka . Ja jak w pierwszej ciąży marzyłam o córeczce tak teraz marzy mi się i chłopczyk i dziewczynka :P

Myszka moim zdaniem wózek taki neuturalny :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Hej a mnie dzis mdli i glowa boliba tu jeszcze ten roczek. Jest plus tesc sie nie wybiera to jednego mniej. A S jutro praca i ja sie zle czujevto picia nie bedzie .
    Jesli cykle sa 30-31 dniowe to ovu jest w 16 czy raczej 18 dniu czytalam szukalam i raz tak raz tak . jesli 16 to chlopaczek jak nic . Chociaz chcialabym dziewczynke mi tez parka sie marzy.

Zabuszka, wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego, jakiej długości masz fazę lutealną. Jeśli cykl ma 30 dni, a faza lutealna trwa np 15 dni, to 15 dc jest owulacja. U mnie faza lutealna 16 dni- więc owu 14-15 dc wskazuje. Jeśli masz krótką fl możliwe, że owu była 18, prowadziłaś jakieś wykresy wcześniej?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewqczynki twz tak mysle :) Wlasnie taki chcialam..Moj mowi ze taki Polski i ze tez mu sie podoba-ale jeszcze decyzji nie podjelismu-mamy czas.. Najgorsze to to ze roznie to moze byc z odcieniami koloru.. moze okazac sie calkowicie inny niz na zdjeciach i w necie no ale w UK wozki mi sie nie podobaja a jak juz to ceny kosmiczne...

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

Ja jeszcze w piżamie :)
    marzyłam o wolnym dniu.
    Miałam przeczucie że będzie chłopak a na usg genetycznym wyszło na 99% ze dziewczynka. Nie nnastawiam się a zakupów i tak nie będę robiła do 7 miesiąca.
    jeśli chodzi o badania na choroby genetyczne to ja zrobiłam usg genetyczne i test pappa na NFZ i prywatnie Nifty bo jestem taką osobą, która lubi wiedzieć. Wyniki dostałam bardzo szybko i teraz jestem spokojna bo wiem, że wyszły prawidłowo :)

Zbieram się na głosowanie.
    Miłej niedzieli!

bimba, xpatiiix3, Madziaaaaa, monilia84 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi udawalo sie zachodzic w 1 cyklu w jakim zaczelismy starania i nie robilam wykresów , no to nic co bedzie to bedzie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam do domu spadł mi cukier zemdlałam przy kasie w KFC, bo tam btło najbliżej a ja juz cżyłam ze zbliza sie atak.. :o Kamil na podwórko wyniósł mnie i jakoś mi lepiej było krushera zjadłam i kawę wypiłam słodką na siłę teraz mi niedobrze po tym słodkim... wracam do domku na normalny obiad barszczyk i uszka :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 gratuluję ;) zaraz dopisze Ci córeczkę ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale i dzisiaj tez miałam akcje w szkole aaa duuuuzo śluzu po sikaniu mi poleciało przezroczystobialego sporo wysikałam się i zaczęło lecieć trochę się wystraszyłam ale teraz sucho jest może temu że siedziałam potem poszłam siku i poszło wszystko co zalegało ze tak powiem ale taki wodnisty ze się wystraszyłam najpierw a potem parę głębokich wdechów i spokój matko ile dzisiaj stresów :o Idę zaraz z Nela na wybory ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ja sto lat nie pisałam. .. u nas podobno też dziewczynka ale 13 listopada na 100% będzie wiadomo.
    Powodzenia na wizytach :)

xpatiiix3, bimba, FeliceGatto, josephinka84 lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpaatiiix.... biedna,nie dawaj się i jedz regularnie!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to na razie 5 dziewczynek i 1 chłopiec :P hehehe różowo u Nas ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kamil mnie opierdzielil mówi do mnie czy ja wgl jem coś a ja po prostu słodkiego nie jadam a głupia zjadłam i szybki skok i nagły spadek cukru był myślałam że takie epizody mnie ominą tym razem :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ile juz z was zna płeć swojego maluszka.
    Xpatiiix3 bidulko, dobrze ze nic sie nie stalo. Jakis czas temu ania1989 pisala ze sie nie udalo jej utrzymac malenstwa to jak bedziesz poprawiac listę to miej ją na uwadze kochana.
    my z mężem dzis luzeczka i wozki ogladalismy, nawet sie zgadzalismy co do kolorystyki i modelu hehe. Choć on i tak zdaje sie na mnie w tych sprawach.

myszka2070, xpatiiix3, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie z głowy mi wypadło zaraz poprawie listę ehh.. nie lubię usuwać mamusiek z listy :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 25 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki! Jutro mm usg genetyczne! Żeby tylko było zdrowe...!

xpatiiix3, Baronowa_83, FeliceGatto, Larisa, bimba, Różyczka, Madziaaaaa, Carolq, Marietta, konwalijka, Madziuśka, JusWik, bereda11, monilia84, hiacynta99, klaudia1534 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy mocno trzymać kciuki :*

tiffi lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro genetyczne. Na 9 rano, więc przynajmniej wcześnie :)

Larisa, xpatiiix3, tiffi, bimba, Carolq, Marietta, konwalijka, Madziuśka, myszka2070, kamisia88, bereda11, monilia84, hiacynta99 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę. Juz mam nerwowke wyjątkowo duza ;)

Zapomnialam wam wczoraj napisac. Impreza rodzinna spoko chociaż zawsze potem mnie Glowa boli. Wszyscy pytali jak sie czuje: No super, grunt ze nie rzygam. Przyjechałam do domu i oczywiście rzyganie jak kot ;).

Dzisiaj uplawy normalne (co za zwierzenia :P) takze wczoraj albo moje zwidy albo tylko jakies naczynko

Właśnie dorwalam pierniczki i zagryzam kabanosami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:46

josephinka84, konwalijka, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My we wtorek najpierw pójdziemy do urzędu tak do 3 razy sztuka hehe a potem na wizytę ;)

Larisa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę genetyczne ale na pewno nie będą wspominać nic o płci wiec nastawiam się raczej ze dowiem się na polowkowym ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ