Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam 9 ego usg i Luna chyba jeszcze ...
    a na ktora masz godz?? ja na 15 tą .

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę sie szykowac do kościoła a potem do urny swój świstek wrzucę ;)
    do później :*

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy bede robila badania na syndrom downa ? ja raczej musze , mam 37 lat i pierwsze dziecko ..tzn nic nie musze ale chyba jest to wskazane..nie wiem co to jest nt ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nt- to przeziernosc karkowa - poczytaj sobie w necie - jesli ona wyjdzie ok - to ja chyba tych badan robic nie bede - byle by wyszła dobrze ...martwie sie :(

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    tez mam 9 ego usg i Luna chyba jeszcze ...
    a na ktora masz godz?? ja na 15 tą .
    ja na 13.50 mojego czasu wiec u was bedzie 14.50 czyli prawie tak jak ty :-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Po 40 roku życia owszem ryzyko wzrasta, ale to wciąż tylko 1% szans, żeby urodziło się chore. Przed 40- pół procent. Więc tak naprawdę najlepiej załóżcie, że na 99,5 % dziecko będzie zdrowe i szczęśliwe :)

bereda11, Eliana lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    nt- to przeziernosc karkowa - poczytaj sobie w necie - jesli ona wyjdzie ok - to ja chyba tych badan robic nie bede - byle by wyszła dobrze ...martwie sie :(
    no to wlasnie z tego beda pobierac probke na syndrom downa , przynajmniej tak mi zrozumialam polozna...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 13 tygodniu, życzę miłej niedzieli! :)

Marietta, bereda11, JusWik, luna91, Madziaaaaa, xpatiiix3, nick nieaktualny, Dariaaa88, Eliana, monilia84 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Po 40 roku życia owszem ryzyko wzrasta, ale to wciąż tylko 1% szans, żeby urodziło się chore. Przed 40- pół procent. Więc tak naprawdę najlepiej załóżcie, że na 99,5 % dziecko będzie zdrowe i szczęśliwe :)
    tak jak pisalam wyzej staram sie, rzadko mi sie zdarza marudzic i martwic czasami sobie pozwalam ...musi byc dobrze...

Marietta lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam się niedzielne u nas miała być wczoraj skromna mała impreza ale mój super mąż zaprosił wszystkich sąsiadów i do tego przesadził z alkoholem jak wstanie czeka nas poważna rozmowa. Bardzo żadko się mu to zdarza może 2 razy do roku ale i tak jakoś mnie to irytuje ;-)
    Ilona - Dobrze pamiętam imie? Łatwiej mi będzie pisać imię niż kopiować nick :-D
    Oni tutaj namawiają bo jesteś 35+ ale przymusu nie ma więc temu się dziwilam ze ci tych badań nie zrobili tak w 10tyg np ja teraz w środę idę na skan w środę to wszystkie wyniki krwi i na zespol downa będą już gotowe ale może jednak w walii inne zasady. ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Witam się w niedzielne przedpoludnie. Jakos sie kiepsko czuje. Mam od wczoraj takie uczucie dyskomfortu w podbrzuszu i zaraz czarne mysli w glowie. Jejciu jak ja wytrzymam do 13 listopada łoj nie wiem.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Hej kochane witam się niedzielne u nas miała być wczoraj skromna mała impreza ale mój super mąż zaprosił wszystkich sąsiadów i do tego przesadził z alkoholem jak wstanie czeka nas poważna rozmowa. Bardzo żadko się mu to zdarza może 2 razy do roku ale i tak jakoś mnie to irytuje ;-)
    Ilona - Dobrze pamiętam imie? Łatwiej mi będzie pisać imię niż kopiować nick :-D
    Oni tutaj namawiają bo jesteś 35+ ale przymusu nie ma więc temu się dziwilam ze ci tych badań nie zrobili tak w 10tyg np ja teraz w środę idę na skan w środę to wszystkie wyniki krwi i na zespol downa będą już gotowe ale może jednak w walii inne zasady. ;-)
    mozliwe ze tak ,bylam w 9 tyg tylko na tym wywiadzie ..teraz mam miec badanie krwi i wynik moczu i badanie na syndrom downa..przymusu nie ma ale chce dalej spokojnie przechodzic ciaze wiec zrobie...ha ha maz chcial sie zabawic moze ze szczescia ze bedzie ojcem po raz drugi sie napil :-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce ok wpisze później Ci córeczkę :)

Czekam na drugą lekcje ;) nuuuudy :P ja czuję trochę chłopca ale tak mnie wzięło zeee baaaaaaardzo chce córeczkę chociaż pierwsze po teście powiedziałam ze raczej babka potem wpadły przeczucia na chłopaka także nie wiem w sumie 50%/50% ;) zobaczymy jak będzie :P Jak ładnie się wypnie to we wtorek zobaczę już coś 14t5d to już powinno chociaż na 80% być widać :)
    tak się doczekać nie mogę ;P

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię że alkohol jest dla ludzi i nikt nikomu nie broni wypić drinka czy dwa ale picie ponad swoje siły po prostu mnie irytuje ;-)
    Jak dla mnie czysta głupota bo teraz ja musze cala niedziele spędzić sama z synkiem bo on śpi wiec tak czy siak rozmowa go nie ominie. ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też był chciała bardzo córeczkę z synka wiadomo też się uciesze ale fajnie byłoby mieć parke ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam na bieżąco, ale że nadal nie mam kompa a z tel zawsze coś zepsuje i jednego posta piszę kilka razy, to się rzadko odzywam.
    Ja coś czuje że będzie drugi synuś, ale co ma być to będzie, najważniejsze żeby zdrowe było. W piątek mam usg "genetyczne" i mam nadzieje, że wszystko będzie ok. A poza tym nie mogę się doczekać listopada bo będę w końcu mogła porządnie odpocząć i pisać tu z wami na bieżąco ;) na razie praca, praca, praca i dobrze że nic złego się nie dzieje bo kiepsko by to było.
    Była rozmowa o wózkach ja planuję Peg Perego Book Plus - uwielbiam te wózki, z synem co prawda miałam tylko spacerówkę Pliko P3, ale siostra miała komplet i był super. Już nawet mam upatrzony używany komplecik :D
    Co do zachcianek to u mnie nadal przoduje sok pomarańczowy, ewentualnie lemoniada a tak na mięso nie bardzo, zwłaszcza na "mielone", ale jak jest to coś tam zjem, natomiast słodycze, zwłaszcza mleczno-czekoladowe odpadają bo mnie zgaga i odbijania wraz z wzdęciami zabiją ;) ale dzięki temu waga stoi :D

kamisia88 lubi tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje dziewczynke i moj tez :) Chociaz wiem ze on chce synka, aczkolwiek mam slodka 4letnia siostrzenice i twierdzi ze dziewczynka tez moze byc :) i tak planujemy 2 strzelic odrazu-tylko moze byc ciezko w moim przypadku :(

Poki co znalazlam wozek.. co myslicie??? Do jakiej plci bardziej pasuje???
    https://www.youtube.com/watch?v=nOGShPafLAE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 11:52

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a mnie dzis mdli i glowa boliba tu jeszcze ten roczek. Jest plus tesc sie nie wybiera to jednego mniej. A S jutro praca i ja sie zle czujevto picia nie bedzie .
    Jesli cykle sa 30-31 dniowe to ovu jest w 16 czy raczej 18 dniu czytalam szukalam i raz tak raz tak . jesli 16 to chlopaczek jak nic . Chociaz chcialabym dziewczynke mi tez parka sie marzy.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja byłam w piątek na USG genetycznym z dzidzia wszystko ok ma już 5.3 cm i na 60% będzie dziewczynka :)

FeliceGatto, Palinas89, xpatiiix3, nick nieaktualny, Różyczka, kamisia88, nick nieaktualny, Marietta, josephinka84, konwalijka, Madziuśka, bereda11, monilia84, klaudia1534 lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, wózek super :) Fajne kolory. Jak dla mnie unisex.

Co do płci, to chciałabym drugą dziewczynkę, ale przeczucia jednak bardziej na chłopca chyba :P Technicznie fajniej, bo będą z Margolą dłużej razem w pokoju, niż mogłaby być z bratem. Poza tym wpadłam juz w rytm córeczkowy ;) I chciałabym też, żeby Pierworodny czuł się wyjątkowy i został jedynym synem w rodzinie. Jego ojciec, a mój eks tez ma nową rodzinę, a w niej dwie dziewczynki. Jedna przysposobiona, druga jego biologiczna. U nas tez dziewczynka, więc niech wpadnie kolejna :) A P. wiadomo - czeka w końcu na syna :P

Sasza20 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ