X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam 9 ego usg i Luna chyba jeszcze ...
    a na ktora masz godz?? ja na 15 tą .

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę sie szykowac do kościoła a potem do urny swój świstek wrzucę ;)
    do później :*

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy bede robila badania na syndrom downa ? ja raczej musze , mam 37 lat i pierwsze dziecko ..tzn nic nie musze ale chyba jest to wskazane..nie wiem co to jest nt ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nt- to przeziernosc karkowa - poczytaj sobie w necie - jesli ona wyjdzie ok - to ja chyba tych badan robic nie bede - byle by wyszła dobrze ...martwie sie :(

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    tez mam 9 ego usg i Luna chyba jeszcze ...
    a na ktora masz godz?? ja na 15 tą .
    ja na 13.50 mojego czasu wiec u was bedzie 14.50 czyli prawie tak jak ty :-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Po 40 roku życia owszem ryzyko wzrasta, ale to wciąż tylko 1% szans, żeby urodziło się chore. Przed 40- pół procent. Więc tak naprawdę najlepiej załóżcie, że na 99,5 % dziecko będzie zdrowe i szczęśliwe :)

bereda11, Eliana lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    nt- to przeziernosc karkowa - poczytaj sobie w necie - jesli ona wyjdzie ok - to ja chyba tych badan robic nie bede - byle by wyszła dobrze ...martwie sie :(
    no to wlasnie z tego beda pobierac probke na syndrom downa , przynajmniej tak mi zrozumialam polozna...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 13 tygodniu, życzę miłej niedzieli! :)

Marietta, bereda11, JusWik, luna91, Madziaaaaa, xpatiiix3, Carolq, Dariaaa88, Eliana, monilia84 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Po 40 roku życia owszem ryzyko wzrasta, ale to wciąż tylko 1% szans, żeby urodziło się chore. Przed 40- pół procent. Więc tak naprawdę najlepiej załóżcie, że na 99,5 % dziecko będzie zdrowe i szczęśliwe :)
    tak jak pisalam wyzej staram sie, rzadko mi sie zdarza marudzic i martwic czasami sobie pozwalam ...musi byc dobrze...

Marietta lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam się niedzielne u nas miała być wczoraj skromna mała impreza ale mój super mąż zaprosił wszystkich sąsiadów i do tego przesadził z alkoholem jak wstanie czeka nas poważna rozmowa. Bardzo żadko się mu to zdarza może 2 razy do roku ale i tak jakoś mnie to irytuje ;-)
    Ilona - Dobrze pamiętam imie? Łatwiej mi będzie pisać imię niż kopiować nick :-D
    Oni tutaj namawiają bo jesteś 35+ ale przymusu nie ma więc temu się dziwilam ze ci tych badań nie zrobili tak w 10tyg np ja teraz w środę idę na skan w środę to wszystkie wyniki krwi i na zespol downa będą już gotowe ale może jednak w walii inne zasady. ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Witam się w niedzielne przedpoludnie. Jakos sie kiepsko czuje. Mam od wczoraj takie uczucie dyskomfortu w podbrzuszu i zaraz czarne mysli w glowie. Jejciu jak ja wytrzymam do 13 listopada łoj nie wiem.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Hej kochane witam się niedzielne u nas miała być wczoraj skromna mała impreza ale mój super mąż zaprosił wszystkich sąsiadów i do tego przesadził z alkoholem jak wstanie czeka nas poważna rozmowa. Bardzo żadko się mu to zdarza może 2 razy do roku ale i tak jakoś mnie to irytuje ;-)
    Ilona - Dobrze pamiętam imie? Łatwiej mi będzie pisać imię niż kopiować nick :-D
    Oni tutaj namawiają bo jesteś 35+ ale przymusu nie ma więc temu się dziwilam ze ci tych badań nie zrobili tak w 10tyg np ja teraz w środę idę na skan w środę to wszystkie wyniki krwi i na zespol downa będą już gotowe ale może jednak w walii inne zasady. ;-)
    mozliwe ze tak ,bylam w 9 tyg tylko na tym wywiadzie ..teraz mam miec badanie krwi i wynik moczu i badanie na syndrom downa..przymusu nie ma ale chce dalej spokojnie przechodzic ciaze wiec zrobie...ha ha maz chcial sie zabawic moze ze szczescia ze bedzie ojcem po raz drugi sie napil :-)

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce ok wpisze później Ci córeczkę :)

Czekam na drugą lekcje ;) nuuuudy :P ja czuję trochę chłopca ale tak mnie wzięło zeee baaaaaaardzo chce córeczkę chociaż pierwsze po teście powiedziałam ze raczej babka potem wpadły przeczucia na chłopaka także nie wiem w sumie 50%/50% ;) zobaczymy jak będzie :P Jak ładnie się wypnie to we wtorek zobaczę już coś 14t5d to już powinno chociaż na 80% być widać :)
    tak się doczekać nie mogę ;P

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię że alkohol jest dla ludzi i nikt nikomu nie broni wypić drinka czy dwa ale picie ponad swoje siły po prostu mnie irytuje ;-)
    Jak dla mnie czysta głupota bo teraz ja musze cala niedziele spędzić sama z synkiem bo on śpi wiec tak czy siak rozmowa go nie ominie. ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też był chciała bardzo córeczkę z synka wiadomo też się uciesze ale fajnie byłoby mieć parke ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam na bieżąco, ale że nadal nie mam kompa a z tel zawsze coś zepsuje i jednego posta piszę kilka razy, to się rzadko odzywam.
    Ja coś czuje że będzie drugi synuś, ale co ma być to będzie, najważniejsze żeby zdrowe było. W piątek mam usg "genetyczne" i mam nadzieje, że wszystko będzie ok. A poza tym nie mogę się doczekać listopada bo będę w końcu mogła porządnie odpocząć i pisać tu z wami na bieżąco ;) na razie praca, praca, praca i dobrze że nic złego się nie dzieje bo kiepsko by to było.
    Była rozmowa o wózkach ja planuję Peg Perego Book Plus - uwielbiam te wózki, z synem co prawda miałam tylko spacerówkę Pliko P3, ale siostra miała komplet i był super. Już nawet mam upatrzony używany komplecik :D
    Co do zachcianek to u mnie nadal przoduje sok pomarańczowy, ewentualnie lemoniada a tak na mięso nie bardzo, zwłaszcza na "mielone", ale jak jest to coś tam zjem, natomiast słodycze, zwłaszcza mleczno-czekoladowe odpadają bo mnie zgaga i odbijania wraz z wzdęciami zabiją ;) ale dzięki temu waga stoi :D

kamisia88 lubi tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje dziewczynke i moj tez :) Chociaz wiem ze on chce synka, aczkolwiek mam slodka 4letnia siostrzenice i twierdzi ze dziewczynka tez moze byc :) i tak planujemy 2 strzelic odrazu-tylko moze byc ciezko w moim przypadku :(

Poki co znalazlam wozek.. co myslicie??? Do jakiej plci bardziej pasuje???
    https://www.youtube.com/watch?v=nOGShPafLAE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 11:52

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a mnie dzis mdli i glowa boliba tu jeszcze ten roczek. Jest plus tesc sie nie wybiera to jednego mniej. A S jutro praca i ja sie zle czujevto picia nie bedzie .
    Jesli cykle sa 30-31 dniowe to ovu jest w 16 czy raczej 18 dniu czytalam szukalam i raz tak raz tak . jesli 16 to chlopaczek jak nic . Chociaz chcialabym dziewczynke mi tez parka sie marzy.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja byłam w piątek na USG genetycznym z dzidzia wszystko ok ma już 5.3 cm i na 60% będzie dziewczynka :)

FeliceGatto, Palinas89, xpatiiix3, hiacynta99, Różyczka, kamisia88, Carolq, Marietta, josephinka84, konwalijka, Madziuśka, bereda11, monilia84, klaudia1534 lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, wózek super :) Fajne kolory. Jak dla mnie unisex.

Co do płci, to chciałabym drugą dziewczynkę, ale przeczucia jednak bardziej na chłopca chyba :P Technicznie fajniej, bo będą z Margolą dłużej razem w pokoju, niż mogłaby być z bratem. Poza tym wpadłam juz w rytm córeczkowy ;) I chciałabym też, żeby Pierworodny czuł się wyjątkowy i został jedynym synem w rodzinie. Jego ojciec, a mój eks tez ma nową rodzinę, a w niej dwie dziewczynki. Jedna przysposobiona, druga jego biologiczna. U nas tez dziewczynka, więc niech wpadnie kolejna :) A P. wiadomo - czeka w końcu na syna :P

Sasza20 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ