Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój lekarz już na pierwszym USG powiedział, że ciąża nie rokuje dobrze i nastawił mnie na najgorsze.(no i miał racje)
Także spokojnie, jakby coś było nie tak, to muszą to powiedziećbądźcie dobrej myśli :* wszystko jest w porządku
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Mi lekarka nie kazała robić USG genetycznych,tylko zasugerowała,że istnieje taka możliwość i jeśli chce to mogę się na takie udać bo mam do tego prawo...wszystkim się już uspokajam moje drogie dziewczyny,bo wzięły mnie już nerwy,naczytałam się w tym necie o tych uszkodzonych chromosomach i fiksuje
-
kw wrote:Och zaparcia to też moja zmora
Ja mam Hashimoto i prz3d ciążą miałam wypróżnienia raz na 4-5dni ale traz to już masakra nawet co 8-9dni a ten duphalac jest na recepte? może spróbuje popic
O rany bidulko ja wpadam w szał jak nie mogę się załatwić 2 dni,bo mi ciężko,bo spodnie wtedy uwierają -
kw wrote:Och zaparcia to też moja zmora
Ja mam Hashimoto i prz3d ciążą miałam wypróżnienia raz na 4-5dni ale traz to już masakra nawet co 8-9dni a ten duphalac jest na recepte? może spróbuje popic
ja też mam Hashi. też teraz chodziłam raz na 6-7 dni. MASAKRA!
nie, nie na receptę. szczerze polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:03
-
kw wrote:Przy wizycie zapytam koniecznie mojego gin czy moge brac ten duphalac .
Oj to naprawde masakra bo czujesz głód a nie możesz zjeść bo ci nie dobrze i czujesz sie jak balon napompowana
dokładnie tak. i przez to ciężko ze wszsytkim. ja nawet do szpitala pojechałam takich bóli dostałam, że myślałam że z dzidźką coś nie tak -
Mnie czasami łapie taki ból od zaparć straszny dookoła od podbrzusza aż do krzyża , który aż paraliżuje i jak mnie ostatnio złapał w sklepie to myślałam że zemdleje ehhh Pije ponad 3l dziennie wody NG, jem dużo warzyw i owoców, nie pije gazowanego i rzadko jem coś pieczonego czy słodycze a mimo to mam mega zaparcia ehhh
Madziuśka patrze że my w tym samym dniu jesteśmyTeż masz termin na 08.05?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:18
-
Cześć! Witam się z Wami po...chyba tygodniu nieobecności
Próbowałam Was nadrobić, ale nie ma szans, zwłaszcza, że ciągle mi dziś internet wyłączają
Zdążyłam zauważyć tyle, że
- przybyło nam aniołkowych mamusiek, co mnie bardzo zasmuciło
- prym wśród dzieci wiedzie płeć żeńska, przez co zaczynam myśleć, że dla mnie "zabraknie" dziewczynki i coraz bardziej nastawiam się na chłopca
- FeliceGatto będzie mieć upragnioną drugą córeczkę i Pierworodny pozostanie jedynym synem
- większość z Was miała lub ma w najbliższym czasie usg genetyczne
My w końcu też zdecydowaliśmy się na to usg, idziemy 12 listopada na 18:40, to będzie mój 12t4d - jest szansa, że poznamy płeć??
A na drugi dzień mam wizytę u mojego gina
Kolejne pytanie: to usg genetyczne miałyście przez brzuch czy dowcipnie? Pytałam już koleżanki i bardzo różnie to bywa i zastanawiam się, od czego to zależy - czy tylko od jakości sprzętu?
Aaa i czy ten test z sodą trzeba robić rano, czy w dowolnej porze dnia?
u mnie brzuszek widoczny od kilku dni, wyglądam jakbym miała nieustanne wzdęcia, od 3 dni noszę spodnie ciążowe w najmniejszym możliwym rozmiarze i wreszcie mogę ubierać coś innego niż dres i legginsy
Od 2 tygodni męczą mnie wymioty, raz rano, raz wieczorem...tragedii nie ma, ale jednak zupełnie mnie to nie ominęło
W cyckach +6 cm, w pasie i w biodrach +2, na wadze -3 kg, niepojętecandles88, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Candless będzie dobrze na bank skoro ginka mówi ze jest dobrze to jest dobrze
Dziewczyny czekam na wieści
Zaparcia cholerstwo ja ostatnio mało jem duphalac posiadam działa można go brac w ciąży to cukier, ze tAK powiem , ale mnie az tak nie przycisnelo jeszcze chociaz raż juz mnie na tydzien zatkalo..
Hmm ja mam nadczynność aktualnie bez leków sobie hulam w czwartek wizyta u nowej endo
candles88, monilia84 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
CassieMK możliwa duża granica błędu w sumie na 60% Ci powiedzą jak ładnie się ustawi no i oczywiście musi mieć gin dobre oko i dobry sprzęcior
Hmm usg przez powłoki brzuszne jeżeli czegoś się nie dopatrzy może zechcieć zajrzeć tam dowcipnie ,ale raczej tylko przez brzuch będzie
Co do testu mówi się że z porannegoCassieMK lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Cassie - ostatnio zastanawiałam się gdzie się podziałaś!
Alice, Paulinas - może te zwierzenia nie są miłe, ale ja też miałam tak, że leciało endometrium a później jakaś galareta mi wyleciała i zabrała to położna do gabinetu - powiedziała, że poroniłamW tym podobno był zarodek, ale ja nie patrzyłam. Oddałam i zostało razem z prochami innych dzieci pochowane w grobie dzieci nienarodzonych
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Hahahaha, Cassie, hahahaha, dziewczynek na pewno nie zabraknie, hahahaha
Mega tekst, hahahaha
Poznanie płci tak wcześnie zależy od sprzętu i doświadczenia doktorkaA i tak margines błędu dość spory
Moje było przez brzuch.
Sodę robiłam w środku dnia i wieczoremWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:37
CassieMK lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Heheh ale jak dziewczyny piszą, że tyle dziewczynek to ja to samo pomyślałam, że dobrze niech będą dziewczynki to ja chłopakiem wyrównam
Bo ja się na chłopa szykuję. A test z sody robiłam i coś dziwneg się zrobiło trochę pianki, ale nie buzowało nie wiadomo jak.
CassieMK, FeliceGatto lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
Kw witamy w Majóweczkach
Felice gratuluję dziewczynki i zazdroszczę
Mam nadzieję, że w środę na prenatalnych dowiem się płci. Ja z synkiem nastawieni jesteśmy na Maje, a mąż na synka.
Co do pracy to prowadzę działalność gospodarczą więc chcę do końca pracować, a później mnie mama zastąpi.
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
CassieMK
Miałam w podobnym czasie robione USG genetyczne.
Zaczęło się przez brzuch, ale był problem z jednym pomiarem i lekarka spróbowała przez pochwę, żeby sprawdzic czy coś więcej zobaczy. Bywa, że dziecko skacze, albo stoi na głowieja tak ze dwa razy musiałam wyjsć pospacerować i to rzeczywiście pomagało. Gdy jednak dzidziuś nie chce współpracowac trzeba wrócić na badanie w innym dniu. Moja lekarka miała dosc cierpliwości i po 1,5h udało się zrobić wszystkie pomiary. Określiła płeć na 99%, jeszcze mie wiem czy miała rację. Dobrze przeprowadzone USG powinno byc robione na dobrym sprzęcie i przez lekarza z certyfikatem.
Ja w tym samym dniu miałam badanie PAPP'a, ktore trwało tyle co pobranie krwi a wyniki były po 4 dniach.
Trzymam kciuki za Wasze USG !anka418, CassieMK, FeliceGatto lubią tę wiadomość