X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz już na pierwszym USG powiedział, że ciąża nie rokuje dobrze i nastawił mnie na najgorsze.(no i miał racje)
    Także spokojnie, jakby coś było nie tak, to muszą to powiedzieć :) bądźcie dobrej myśli :* wszystko jest w porządku :)

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och zaparcia to też moja zmora :/ Ja mam Hashimoto i prz3d ciążą miałam wypróżnienia raz na 4-5dni ale traz to już masakra nawet co 8-9dni a ten duphalac jest na recepte? może spróbuje popic

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka nie kazała robić USG genetycznych,tylko zasugerowała,że istnieje taka możliwość i jeśli chce to mogę się na takie udać bo mam do tego prawo...wszystkim się już uspokajam moje drogie dziewczyny,bo wzięły mnie już nerwy,naczytałam się w tym necie o tych uszkodzonych chromosomach i fiksuje

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam do domku, takze do jutra pewnie, trzymajcie się cieplutko :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Och zaparcia to też moja zmora :/ Ja mam Hashimoto i prz3d ciążą miałam wypróżnienia raz na 4-5dni ale traz to już masakra nawet co 8-9dni a ten duphalac jest na recepte? może spróbuje popic

O rany bidulko ja wpadam w szał jak nie mogę się załatwić 2 dni,bo mi ciężko,bo spodnie wtedy uwierają

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:

ja też mam Hashi. też teraz chodziłam raz na 6-7 dni. MASAKRA!

nie, nie na receptę. szczerze polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:03

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przy wizycie zapytam koniecznie mojego gin czy moge brac ten duphalac .
    Oj to naprawde masakra bo czujesz głód a nie możesz zjeść bo ci nie dobrze i czujesz sie jak balon napompowana :/

Kalendarz
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Przy wizycie zapytam koniecznie mojego gin czy moge brac ten duphalac .
    Oj to naprawde masakra bo czujesz głód a nie możesz zjeść bo ci nie dobrze i czujesz sie jak balon napompowana :/

dokładnie tak. i przez to ciężko ze wszsytkim. ja nawet do szpitala pojechałam takich bóli dostałam, że myślałam że z dzidźką coś nie tak

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami łapie taki ból od zaparć straszny dookoła od podbrzusza aż do krzyża , który aż paraliżuje i jak mnie ostatnio złapał w sklepie to myślałam że zemdleje ehhh Pije ponad 3l dziennie wody NG, jem dużo warzyw i owoców, nie pije gazowanego i rzadko jem coś pieczonego czy słodycze a mimo to mam mega zaparcia ehhh

Madziuśka patrze że my w tym samym dniu jesteśmy :) Też masz termin na 08.05?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:18

Kalendarz
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam się z Wami po...chyba tygodniu nieobecności :O Próbowałam Was nadrobić, ale nie ma szans, zwłaszcza, że ciągle mi dziś internet wyłączają :-/

Zdążyłam zauważyć tyle, że

- przybyło nam aniołkowych mamusiek, co mnie bardzo zasmuciło :(
    - prym wśród dzieci wiedzie płeć żeńska, przez co zaczynam myśleć, że dla mnie "zabraknie" dziewczynki i coraz bardziej nastawiam się na chłopca :P
    - FeliceGatto będzie mieć upragnioną drugą córeczkę i Pierworodny pozostanie jedynym synem :D
    - większość z Was miała lub ma w najbliższym czasie usg genetyczne

My w końcu też zdecydowaliśmy się na to usg, idziemy 12 listopada na 18:40, to będzie mój 12t4d - jest szansa, że poznamy płeć??
    A na drugi dzień mam wizytę u mojego gina :D

Kolejne pytanie: to usg genetyczne miałyście przez brzuch czy dowcipnie? Pytałam już koleżanki i bardzo różnie to bywa i zastanawiam się, od czego to zależy - czy tylko od jakości sprzętu?

Aaa i czy ten test z sodą trzeba robić rano, czy w dowolnej porze dnia? :)

u mnie brzuszek widoczny od kilku dni, wyglądam jakbym miała nieustanne wzdęcia, od 3 dni noszę spodnie ciążowe w najmniejszym możliwym rozmiarze i wreszcie mogę ubierać coś innego niż dres i legginsy :D

Od 2 tygodni męczą mnie wymioty, raz rano, raz wieczorem...tragedii nie ma, ale jednak zupełnie mnie to nie ominęło ;-)

W cyckach +6 cm, w pasie i w biodrach +2, na wadze -3 kg, niepojęte ;)

candles88, FeliceGatto lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candless będzie dobrze na bank skoro ginka mówi ze jest dobrze to jest dobrze ;)

Dziewczyny czekam na wieści ;)

Zaparcia cholerstwo ja ostatnio mało jem duphalac posiadam działa można go brac w ciąży to cukier, ze tAK powiem , ale mnie az tak nie przycisnelo jeszcze chociaz raż juz mnie na tydzien zatkalo.. :P

Hmm ja mam nadczynność aktualnie bez leków sobie hulam w czwartek wizyta u nowej endo ;)

candles88, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK możliwa duża granica błędu w sumie na 60% Ci powiedzą jak ładnie się ustawi no i oczywiście musi mieć gin dobre oko i dobry sprzęcior :P
    Hmm usg przez powłoki brzuszne jeżeli czegoś się nie dopatrzy może zechcieć zajrzeć tam dowcipnie ,ale raczej tylko przez brzuch będzie ;)
    Co do testu mówi się że z porannego :P

CassieMK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - ostatnio zastanawiałam się gdzie się podziałaś! :)

Alice, Paulinas - może te zwierzenia nie są miłe, ale ja też miałam tak, że leciało endometrium a później jakaś galareta mi wyleciała i zabrała to położna do gabinetu - powiedziała, że poroniłam :( W tym podobno był zarodek, ale ja nie patrzyłam. Oddałam i zostało razem z prochami innych dzieci pochowane w grobie dzieci nienarodzonych :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, Cassie, hahahaha, dziewczynek na pewno nie zabraknie, hahahaha :D :D :D Mega tekst, hahahaha :D

Poznanie płci tak wcześnie zależy od sprzętu i doświadczenia doktorka :) A i tak margines błędu dość spory ;)

Moje było przez brzuch.

Sodę robiłam w środku dnia i wieczorem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:37

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw witaj, życzę spokojnej ciąży :) jesteśmy na tym samym etapie, termin wg usg mam na 8.05.
    Cassie tez mam genetyczne w 12t4d , już tylko 3 dni :)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:

Madziuśka patrze że my w tym samym dniu jesteśmy :) Też masz termin na 08.05?

uhmm dokładnie tak :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh ale jak dziewczyny piszą, że tyle dziewczynek to ja to samo pomyślałam, że dobrze niech będą dziewczynki to ja chłopakiem wyrównam :D Bo ja się na chłopa szykuję. A test z sody robiłam i coś dziwneg się zrobiło trochę pianki, ale nie buzowało nie wiadomo jak.

CassieMK, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyczne miałam przez brzuch :)

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw witamy w Majóweczkach :)
    Felice gratuluję dziewczynki i zazdroszczę ;)
    Mam nadzieję, że w środę na prenatalnych dowiem się płci. Ja z synkiem nastawieni jesteśmy na Maje, a mąż na synka.
    Co do pracy to prowadzę działalność gospodarczą więc chcę do końca pracować, a później mnie mama zastąpi.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK
    Miałam w podobnym czasie robione USG genetyczne.
    Zaczęło się przez brzuch, ale był problem z jednym pomiarem i lekarka spróbowała przez pochwę, żeby sprawdzic czy coś więcej zobaczy. Bywa, że dziecko skacze, albo stoi na głowie :) ja tak ze dwa razy musiałam wyjsć pospacerować i to rzeczywiście pomagało. Gdy jednak dzidziuś nie chce współpracowac trzeba wrócić na badanie w innym dniu. Moja lekarka miała dosc cierpliwości i po 1,5h udało się zrobić wszystkie pomiary. Określiła płeć na 99%, jeszcze mie wiem czy miała rację. Dobrze przeprowadzone USG powinno byc robione na dobrym sprzęcie i przez lekarza z certyfikatem.
    Ja w tym samym dniu miałam badanie PAPP'a, ktore trwało tyle co pobranie krwi a wyniki były po 4 dniach.
    Trzymam kciuki za Wasze USG !

anka418, CassieMK, FeliceGatto lubią tę wiadomość

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ