Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sięgnęlam do moivh ciążowych książek i sie uspokoiłam o temat wad wrodzonych mnie nie dotyczy przynajmniej tak wynika z tego co jest napisane w książlach...eh wiem wiem nie potrzebnie sie martiwe i wiecie co....ja chce dziewunie ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles - a dlaczego Cię nie dotyczy? Myślę, że każda ciężarna jest w minimalnym stopniu narażona na wystąpienie wad gen u dziecka :( Ale są to na prawdę małe szanse i nie trzeba się nakręcać.

nick nieaktualny, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze poszłam na godzinkę poćwiczyć i nadrabiać trzeba było dobre 20min . ;-)

Ja się nie stresowalam przed wizytą do dzisiejszego tel ale cały czas myślę że jednak ok ;-)

Ja też liczę na dziewczynkę oby się udało :-)

bereda11, FeliceGatto lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna-źle sformułowałam wypowiedź,przepraszam:) chodzilo mi o to,że nie ma jakichś znaczących predyspozycji ku temu
    no ni nie zagłębiam sie w ten temat,dużo by pisać co mam na myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:58

luna91 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta to jest nas trzy z tym samym terminem bo Madziuśka też ;)

Oj chyba nie bedzie spokojna ale najważniejsze żeby zakończenie było szczęśliwe ;)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę, ja 2 tygodnie czekam na wizytę a dopiero na tej wizycie na genetyczne się umówimy :P Późno mi genetyczne zrobi, ale doczekam się i ja :P Stawiam na chłopca u siebie :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    luna-źle sformułowałam wypowiedź,przepraszam:) chodzilo mi o to,że nie ma jakichś znaczących predyspozycji ku temu
    no ni nie zagłębiam sie w ten temat,dużo by pisać co mam na myśli

;) wszystko będzie dobrze, na pewno :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na 8 ale przy moim wzw to będzie gdzieś tydzień wcześniej na bank czyli w weekend majowy 1 może 2 ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Przy wizycie zapytam koniecznie mojego gin czy moge brac ten duphalac .
    Oj to naprawde masakra bo czujesz głód a nie możesz zjeść bo ci nie dobrze i czujesz sie jak balon napompowana :/
    Laktulozum tez można w ciazy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja też mam na 8 ale przy moim wzw to będzie gdzieś tydzień wcześniej na bank czyli w weekend majowy 1 może 2 ;-)
    dziewczynki uswiadomcie mnie co to jest wzw?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WZW to żółtaczka typu A, B lub C

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    dziewczynki uswiadomcie mnie co to jest wzw?
    Wirusowe zapalenie wątroby czyli pospolicie zoltaczka pisze wzw bo szybciej ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że mogę na Was liczyć <3 :D

Luna, a co, tęskniłaś? :D :D

Felice, hehe, no co, może przecież zabraknąć dziewczynek, jak tak każda ją dostaje :P

Różyczka, bardzo dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź :) wydaje mi się, że 1,5 h nie będą dla mnie mieli, więc liczę na to, że dzieciątko będzie zdrowe :D Zapomniałam zapytać, jaki czas przewidują na to badanie :/ Ale za to wybrałam dobrą klinikę z nowoczesnym sprzętem i z lekarzami certyfikowanymi :)

To może ja nawet nie będę sama o tę płeć pytać, bo jak nie będą pewni, a powiedzą, to jeszcze się nastawię i co wtedy :P

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała sie wstrzymać do 6.6 :) pierwsza rocznica ślubu to by było wspaniałe :) moja mama ciąże ze mną przenosiła 20 dni :) chociaz wsumnie nie ważne kiedy :) jak nie to rocznice spędzimy w 3 w domku :)

Madziaaaaa, baśka86 lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, zapytaj. Ja, jakbym nie zapytała, to doktorek w ogóle by nie poruszył tego tematu. A jak już zapytałam, to odpowiedział na mega pewniaka, i jeszcze mi coś tam na monitorze udowadniał,chociaż dla mnie to była jakaś wypustka, która równie dobrze mogłaby być trochę grubszym pisiorem :P

Madziaaaaa, bereda11, CassieMK, izizizi lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, coś mi się nie zgadza. Za dwa tygodnie masz wizytę, na której dopiero umówisz się na genetyczne? Ale to będzie za późno i takie badanie mija się wtedy z celem :/ Genetyczne powinno być wykonane między 11 (czyli skończonym 10) a 14 tc (maks 13t6d). Te ramy czasowe są mega ważne do określenia pewnych parametrów (m.in. przezierności).

Marietta lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko jedna szanse się dowiedzieć właśnie w 20 tyg ale plus taki ze w styczniu jadę do pl na urlop to odwiedzę gina i sobie potwierdzę płeć ;-)

bereda11, FeliceGatto lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi właśnie zadzwonili z Lux Med'u że mam się pilnie do lekarza zgłosić bo mam złe wyniki krwi. prawie zawału dostałam.
    się okazało że z niedoczynności wpadłam w nadczynność - wizytę u endo mam w czwartek więc spoko.
    poza tym wpadam w anemię, co mnie nie dziwi po -5 kg. Glukoza 79 więc super :)

Toxo:
    Toksoplazmoza IgG <0,130 IU/ml
    Toksoplazmoza IgM 0,29 S/CO

to chyba dobrze?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja mam tylko jedna szanse się dowiedzieć właśnie w 20 tyg ale plus taki ze w styczniu jadę do pl na urlop to odwiedzę gina i sobie potwierdzę płeć ;-)

madziaaa a mi ostatnio polozna powiedziala ze jak przyjde 9 listopadato mozliwe ze bedzie mogla mi powiedziec czy to dizewczynka czy chlopczyk ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży nie mówili ale w środę z ciekawości zapytam czy widać płeć może to zależy na kogo się trafi kto bada. Dowiem się i Ci napisze co powiedzieli ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ