X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sięgnęlam do moivh ciążowych książek i sie uspokoiłam o temat wad wrodzonych mnie nie dotyczy przynajmniej tak wynika z tego co jest napisane w książlach...eh wiem wiem nie potrzebnie sie martiwe i wiecie co....ja chce dziewunie ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles - a dlaczego Cię nie dotyczy? Myślę, że każda ciężarna jest w minimalnym stopniu narażona na wystąpienie wad gen u dziecka :( Ale są to na prawdę małe szanse i nie trzeba się nakręcać.

anka418, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze poszłam na godzinkę poćwiczyć i nadrabiać trzeba było dobre 20min . ;-)

Ja się nie stresowalam przed wizytą do dzisiejszego tel ale cały czas myślę że jednak ok ;-)

Ja też liczę na dziewczynkę oby się udało :-)

bereda11, FeliceGatto lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna-źle sformułowałam wypowiedź,przepraszam:) chodzilo mi o to,że nie ma jakichś znaczących predyspozycji ku temu
    no ni nie zagłębiam sie w ten temat,dużo by pisać co mam na myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:58

luna91 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta to jest nas trzy z tym samym terminem bo Madziuśka też ;)

Oj chyba nie bedzie spokojna ale najważniejsze żeby zakończenie było szczęśliwe ;)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę, ja 2 tygodnie czekam na wizytę a dopiero na tej wizycie na genetyczne się umówimy :P Późno mi genetyczne zrobi, ale doczekam się i ja :P Stawiam na chłopca u siebie :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    luna-źle sformułowałam wypowiedź,przepraszam:) chodzilo mi o to,że nie ma jakichś znaczących predyspozycji ku temu
    no ni nie zagłębiam sie w ten temat,dużo by pisać co mam na myśli

;) wszystko będzie dobrze, na pewno :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na 8 ale przy moim wzw to będzie gdzieś tydzień wcześniej na bank czyli w weekend majowy 1 może 2 ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Przy wizycie zapytam koniecznie mojego gin czy moge brac ten duphalac .
    Oj to naprawde masakra bo czujesz głód a nie możesz zjeść bo ci nie dobrze i czujesz sie jak balon napompowana :/
    Laktulozum tez można w ciazy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja też mam na 8 ale przy moim wzw to będzie gdzieś tydzień wcześniej na bank czyli w weekend majowy 1 może 2 ;-)
    dziewczynki uswiadomcie mnie co to jest wzw?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WZW to żółtaczka typu A, B lub C

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    dziewczynki uswiadomcie mnie co to jest wzw?
    Wirusowe zapalenie wątroby czyli pospolicie zoltaczka pisze wzw bo szybciej ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że mogę na Was liczyć <3 :D

Luna, a co, tęskniłaś? :D :D

Felice, hehe, no co, może przecież zabraknąć dziewczynek, jak tak każda ją dostaje :P

Różyczka, bardzo dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź :) wydaje mi się, że 1,5 h nie będą dla mnie mieli, więc liczę na to, że dzieciątko będzie zdrowe :D Zapomniałam zapytać, jaki czas przewidują na to badanie :/ Ale za to wybrałam dobrą klinikę z nowoczesnym sprzętem i z lekarzami certyfikowanymi :)

To może ja nawet nie będę sama o tę płeć pytać, bo jak nie będą pewni, a powiedzą, to jeszcze się nastawię i co wtedy :P

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała sie wstrzymać do 6.6 :) pierwsza rocznica ślubu to by było wspaniałe :) moja mama ciąże ze mną przenosiła 20 dni :) chociaz wsumnie nie ważne kiedy :) jak nie to rocznice spędzimy w 3 w domku :)

Madziaaaaa, baśka86 lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, zapytaj. Ja, jakbym nie zapytała, to doktorek w ogóle by nie poruszył tego tematu. A jak już zapytałam, to odpowiedział na mega pewniaka, i jeszcze mi coś tam na monitorze udowadniał,chociaż dla mnie to była jakaś wypustka, która równie dobrze mogłaby być trochę grubszym pisiorem :P

Madziaaaaa, bereda11, CassieMK, izizizi lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, coś mi się nie zgadza. Za dwa tygodnie masz wizytę, na której dopiero umówisz się na genetyczne? Ale to będzie za późno i takie badanie mija się wtedy z celem :/ Genetyczne powinno być wykonane między 11 (czyli skończonym 10) a 14 tc (maks 13t6d). Te ramy czasowe są mega ważne do określenia pewnych parametrów (m.in. przezierności).

Marietta lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko jedna szanse się dowiedzieć właśnie w 20 tyg ale plus taki ze w styczniu jadę do pl na urlop to odwiedzę gina i sobie potwierdzę płeć ;-)

bereda11, FeliceGatto lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi właśnie zadzwonili z Lux Med'u że mam się pilnie do lekarza zgłosić bo mam złe wyniki krwi. prawie zawału dostałam.
    się okazało że z niedoczynności wpadłam w nadczynność - wizytę u endo mam w czwartek więc spoko.
    poza tym wpadam w anemię, co mnie nie dziwi po -5 kg. Glukoza 79 więc super :)

Toxo:
    Toksoplazmoza IgG <0,130 IU/ml
    Toksoplazmoza IgM 0,29 S/CO

to chyba dobrze?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja mam tylko jedna szanse się dowiedzieć właśnie w 20 tyg ale plus taki ze w styczniu jadę do pl na urlop to odwiedzę gina i sobie potwierdzę płeć ;-)

madziaaa a mi ostatnio polozna powiedziala ze jak przyjde 9 listopadato mozliwe ze bedzie mogla mi powiedziec czy to dizewczynka czy chlopczyk ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży nie mówili ale w środę z ciekawości zapytam czy widać płeć może to zależy na kogo się trafi kto bada. Dowiem się i Ci napisze co powiedzieli ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ