X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkości przeciętnej skuwki od długopisu. Drugi trzy razy mniejszy.
    Cały dzień leżę, bo jestem chora. Kaszlę i smarkam, nadwyrężając mięśnie brzucha.
    Może to od tego?

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina- jeśli jest bezbarwny, nie podbarwiony krwią, spokojnie, zobacz jak wstaniesz rano, czy coś się jeszcze pojawi. Ja w czasie choroby też miałam ciut inny śluz, zwłaszcza zależy od tego co jesz, np banany zaśluzowują organizm, jest więcej wydzielin- katar/ śluz itd.

ma_lina lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Wielkości przeciętnej skuwki od długopisu. Drugi trzy razy mniejszy.
    Cały dzień leżę, bo jestem chora. Kaszlę i smarkam, nadwyrężając mięśnie brzucha.
    Może to od tego?
    Tez mam czasu takie gile ;) jak przy owulacji tule ze gęste. Póki jasne to to jest normalne

Gratuluje wizyt.

Witam nowa mamę i doaczam z kciukami - teraz musi byc dobrze

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce tak to Nasz Anioł Stróż, ja wierzę, że Bartuś czuwa nad fasolką i nad Rodzicami.

Przykro mi że i Ty masz dwa Aniołki:/ Każda strata boli bardzo, bo nie ma nicgorszego niż śmierć dziecka.To mój drugi 1 listopada i znów stać bede nad grobem synka :/

Ma_lina ja również czasem mam taki gęstszy śluz zwłaszcza jak chwile przedłuże pójście do toalety ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 18:34

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to się uspokoję.
    Jutro mnie czeka badanie krwi na czczo. Beznadziejnie wyjdzie przez tę chorobę.

Jak sobie radziłyście z mdłościami podczas badania?
    Bo ja jeszcze nie mogę sobie wyobrazić, że rano nic nie zjem i na głodniaka pójdę do przychodni.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze rano lecę na glodniaka do pracy. Jem dopiero 1,5 h po wstaniu. Wiec mam to obcykane

ma_lina, Palinas89, Marietta lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leć szybko po tym jak wstaniesz i weź ze sobą jakąś kanapkę. zjesz od razu po pobraniu krwi

ma_lina, Palinas89 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Was w kokejnych ciążach też tak szybko było widać brzuszek? Z synkiem nie migłam sie doczekać a brzuszek zaczął sie uwypuklać w 18 tc a teraz jest początek 13 i już mam widoczny brzuszek ;)

Kalendarz
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,u mnie dzisiaj ból brzucha i czarne myśli przed genetycznym we wtorek

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moja 3 dzidzia i co raz szybciej brzuszek wychodzi ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candless jutro masz czy za tydzień.? :P
    Powodzenia w taki razie życzę no i nie martw się ,wszystko będzie dobrze ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jutro masz Usg genetyczne ? Och jak ja rozumiem ten strach ja mam powtórne w środe i też sie boje cholernie ale musimy dać rade i musi byc dobrze ;)

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok .

Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mdłości tak jakby ustąpiły - biorę te czopki ... jutro juz nie bede brac , moze juz nie wrócą ...

a jak sobie radziłam na badaniach ?? ... no cóż ...
    miałam ze sobą torebke foliową - raz wykorzystałam jak spojrzałam na kubek z moczem jakiejs kobiety - i nie wiedziec czemu odrazu poczułam zapach tego moczu /oczywiscie to wyobraźnia robiła swoje / bo to nierealne było / kubek zamkniety no i kobieta nie stała blisko mnie ...
    potem juz nie korzystałam z tej torebki ;)

jutro biegne zrobic sobie tsh i ft3
    rodzinna mi dała skierowanie bez zadnego problemu ;)
    kobieta Anioł :)

ma_lina, Marietta lubią tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KW witaj w gronie majóweczek :) będę trzymać kciuki za Ciebie, jak za wszystkie inne kobitki oczywiście :))

Dziewczyny w przeszły czwartek mój Rafał odebrał wyniki histopatologii ciąży i było tam po łacinie napisane, że tkanka płodu nieobecna ( w obrazie mikroskopowym). Dobrze, że człowiek miał łacinę na studiach + google tłumacz jako tako daje radę to odczytałam ten wynik.

Czyli miałam rację, że mój maluszek uciekł chwilę wcześniej i widziałam go na wkładce, a nawet się z nim pożegnałam.

Przed zabiegiem miałam USG i tam obraz płodu był zamazany, a jak spytałam się (wcześniej przed USG)lekarza, czy to możliwe, że wydaliłam płód tak bez żadnych skrzepów ani nic, to powiedział, że wszystko jest możliwe.

Malina bądź dobrej myśli, możliwe, że przez kaszel wydaliłaś po prostu więcej śluzu.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Candless jutro masz czy za tydzień.? :P
    Powodzenia w taki razie życzę no i nie martw się ,wszystko będzie dobrze ;)

Za tydzień mam i tak się zastanawiam czy jeśli miałoby być coś nie tak czy już by mi lekarka delikatnie zasugerowała?? bo cały czas mnie utwierdza w przekonaniu,że maleństwo jest zdrowiutkie

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy drugim poronieniu tez wydaliłam z siebie taką kulkę /jakby ten pecherzyk ciążowy ... :( widziałam to ,ale sie nie pozegnałam :( bo wpadło wiadomo gdzie :(

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch tez juz wychodzi. A najpierw w 11 tc zaczął się spłycać pępek (szybko mi zawsze wyskakuje). W pierwszej ciąży brzuch wyskoczył koło końca 5 miesiąca, w drugiej jakoś w 15 tc, a teraz już w 13 ;) Ale mięśnie to ja mam zerowe.

Dziewczyny, rozumiem Wasze stresy przed genetycznym. Ja tez odliczałam, a już w nocy prawie nie spałam. Teraz będę tak odliczać do następnego. Niby połówkowe na koniec grudnia, ale śmignę pewnie kontrolnie kuknąć i potwierdzić płeć za jakieś 3 tygodnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 18:48

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    Za tydzień mam i tak się zastanawiam czy jeśli miałoby być coś nie tak czy już by mi lekarka delikatnie zasugerowała?? bo cały czas mnie utwierdza w przekonaniu,że maleństwo jest zdrowiutkie

no wlasnie dziewczyny czy jakby cos tam bylo nie tak to lekarze by cos zasugerowali no nie??
    moj lekarz ostatnio tez mi powiedział ,że na jego oko wszystko jest ok
    spytalam skad to wie -skoo nie mierzyl dzidzi , zerknął na nią raptem minutę /nie całą/ i tak stwierdził ... powiedział ,że różne rzeczy widział i że na tym etapie juz widac jesli jest cos niepokojącego hhmm ??

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dziewczyny z zaparciami. lekarka kazała mi kupić w aptece duphalac (laktuloza).
    pije się codziennie rano przed jedzeniem. to coś reguluje pracę jelit. tzreba regularnie brać.

ja teraz nie mam już problemu i niech tak zostanie.

izizizi lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie chodzi o to, że lekarze sugerują lub nie. Po prostu na ten tc i na ten moment, w którym macie USG, dzidzia jest zdrowa :) Jakby było coś źle, to na bank doktorek zleciłby jakieś badanie dodatkowe na "już", a nie na za dwa tygodnie czy później :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ