Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej ale macie piękne bobaski z profilu ;) ja jeszcze półtorej tygodnia... nie mogę się doczekać :)
    Co do pracy, dzisiaj przywiozłam pierwsze zwolnienie od gina, o ciąży dowiedziałam się coś koło 22 sierpnia, teraz dopiero poszłam na L4 od gina, pracowałam w międzyczasie, ale też chorowałam z antybiotykiem, więc 3 tygodnie na l4 od internisty.
    Dzisiaj mi szef powiedział, że bardziej się cieszą z reprodukcji pracownika niż smucą z odejścia :D
    Co do wolnego czasu- tyle planów miałam :) Chciałam uszyć organizer, taką matę z kieszonkami na łóżeczko, robić na drutach czapeczkę, tyle miałam pomysłów, a wstaję rano i nie mam siły ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii - dobrze, że u Twojej małej wszystko ok. Miejmy nadzieję, że szybko wróci do zdrowia.

Ja Wam zazdroszczę. Też chcę już usg. A mam za 2 tygodnie dokładnie :)

Marietta - też chciałabym zrobić coś na drutach, ale nie umiem :D Ale by mi to czasu zajęło!

A ja dziś popłakałam. Zrobiliśmy trochę zakupów n 1 listopada. Mam znicz, który postawię na grobie dzieci nienarodzonych... przykre to bardzo :(

xpatiiix3, izizizi lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Ja również jestem Majóweczką ;) Mam termin na 08.05.2016.

To moja druga ciąża, pełna strachu , obaw i nadziei na szcześliwe rozwiązanie ....
    Mój pierwszy synek niał wade letalną (Zespół Patau) i urodził sie martwy w 39 tyg ciąży 18 stycznia 2014 roku. Dlatego teraz drże każdego dnia o fasolke :/ Jestem po USG genetycznym i jak narazie wszywtko ok, miałam mieć robioną biopsje kosmówki ale dr narazie odłożył ją na 28.10 a wiec na środe ale bede jechac tam z nadzieją, że nie bedzie ona potrzebna i m7ja dzidzia urodzi sie zdrowa i żywa.
    Trzymam kciuki za Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:36

luna91, monilia84 lubią tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę,
    mam obawę, że wyleciał ze mnie czop śluzowy. Tak to wyglądało.
    I zaczął mnie trochę boleć brzuch. Znów się boję, że nie utrzymam tej ciąży.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powinnaś jechać na IP żeby sprawdzić czy wszystko dobrze , mam nadzieję że tak i to tylko chwila strachu ....

Kalendarz
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina, a jaki to jest ból? Masz jakieś plamienia? Może rzeczywiście dla uspokojenia IP?

KW, witamy. Zostań z nami :) Musiałaś wiele przejść prz synku. Nie wyobrażam sobie tego, co przezylas i tym bardziej trzymam kciuki, żeby ten maluch, zdrowy, został z Tobą. Dużo zdrówka i spokoju dla Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:42

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Kalendarz
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No młoda biega trochę znowu zaczęła rosnąć ta temp a następna dawka ibum i jest lepiej ,ale znowu jest pogodnym dzieckiem <3

Kurde ja chyba dzisiaj nie będę w nocy spać przed tą wizytą :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak "to" wyglądało.? Biedulko myślę że dziewczyny dobrze radzą..

Kw witamy i mam nadzieje ze tym razem zostaniesz z Nami do końca opowiadając o kupkach i nowych osiągnięciach swojego zdrowego maluszka <3

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

FeliceGatto dziękuje ...

To prawda tamta ciąża wiele kosztowała odkąd w 23 tyg dowiedzieliśmy sie że nasz synek nie będzie żył, ale on był z nami 39 tyg ciąży, dawał nam wiele radości kopniakami i swoją ruchliwością ale odszedł i zamiadt biegac po parku z 22 miesiecznym synkiem biegam na cmentarz, ale teraz musi byc dobrze choc strasznie sie boje :/

Kalendarz
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw bardzo to przykre mój synek w podobnym wieku i naprawdę nie wyobrażam sobie przez co przeszliscie.
    Mam nadzieje ze teraz już będzie wszystko ok i w maju wszystkie będziemy mamami zdrowych cudownych dzieciaczków :-*

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw - przykro mi. Ja poroniłam bardzo wczesną ciążę. Wiem, że odejście maleństwa starszego jest trudniejsze. Ja nie czułam ruchów. Na usg był małą kropeczką, którą ja zdążyłam już pokochać. Współczuję. I trzymam kciuki, teraz musi być dobrze.

ma_lina - jedź do szpitala jak się martwisz.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas na ponad 80% dziewczynka :) po badaniu wszystko okej :) zdrowa, ruchliwa i piękna ♡

Madziaaaaa, luna91, Madziuśka, Marietta, FeliceGatto, xpatiiix3, ma_lina, Negra, Baronowa_83, Palinas89, nick nieaktualny, klaudia1534, Różyczka, nick nieaktualny, bereda11, JusWik, josephinka84, izizizi, bimba lubią tę wiadomość

• kw Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :*

Tak i ja wierze że teraz musi być dobrze.

Usg genetyczne w środe 21.10. dało mi dużą nadzieję, ponieważ miałam od genetyka skierowanie na biopsje kosmówki ale prof odłożył je twierdząc że dzidzia wygląda dobrze i prawidłowo NT 1.2 , kość nosowa obecna i teraz jade w środe 28.10 pełna obaw ale może narazie wogóle odłożą je i zrobią mi echo serca płodu już w 18 tyg i w razie czego wtedy amiopunkcje .A byc może nic , bo ja nie boje sie badania czybólu tylko zagrożeń wynikających z inwazyjnych badan :/

Marietta lubi tę wiadomość

Kalendarz
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma plamienia.
    Ból nie-okresowy.

Przed chwilą byłam w łazience i widziałam to znowu, ale mniejsze.
    Przezroczysto-żółty glutek.

Chyba bardziej boję się czekania na ip, niż siedzenia w domu. Zawsze jeżdżę do św. Zofii, a tam jest kolejka na 4-6h. Wzięłam duphaston i nospę. Leżę.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka zasilasz grono babeczek ojj maj obrodzi Nam w dziewuszki ;) gratuluję :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw- witaj u nas :) Mądry lekarz, badania inwazyjne zawsze niosą wysokie ryzyko. Jeśli wszystko jest w porządku po genetycznym, bądź dobrej myśli :) Jesteśmy na tym samym etapie ciąży- jeden dzień różnicy, trzymam mocno kciuki :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo widze ze same dziewczęta królują :)
    w
    kw - kochana tak bardzo ci współczuje :(
    nie ma chyba nic gorszego dla matki jak pochowaie własego dziecka :(
    wierzę w to ,że Twój malutki niebiański Synuś czuwa nad Wami ,że nie pozwoli na To by jego przyszłe rodzeństwo było chore ... On tam w chmurkach patrzy na Was i uśmiecha się cieplutko :)
    To Wasz Aniołek Stróż ... główka do góry ... on nie pozwoli byście cierpieli ... <3

oj tak 1.listopada przed Nami - ja też mam dwa znicze dla Swoich niebiańskich dzieci... kim by byli??? jacy by byli???? czy to chłopcy czy dziewczynki ,a moze parka ? nie wiem nic nie wiem ...wiem jedno ... Nigdy o Nich nie zapomnę [*]

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duży czy mały.? A byłaś dłużej w spoczynku.? Czy dużo się ruszalas.? Tak pytam bo ja mam często taki śluz w sensie gile trochę zazwyczaj jak wstanę rano albo nawet galaretka i to nie musi być czop jak szyjka zamknięta i ok jest to na bank nie czop tylko po prostu gesty śluz obserwuj się kochana i spróbuj nie myśleć na razie o tym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 18:13

ma_lina lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Nie ma plamienia.
    Ból nie-okresowy.

Przed chwilą byłam w łazience i widziałam to znowu, ale mniejsze.
    Przezroczysto-żółty glutek.

Chyba bardziej boję się czekania na ip, niż siedzenia w domu. Zawsze jeżdżę do św. Zofii, a tam jest kolejka na 4-6h. Wzięłam duphaston i nospę. Leżę.

Jakiej wielkości te fragmenty? Może to śluz poprostu gęstszy?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ