X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wogóle zaparć nie mam, ba nawet przeciwnie, powiem wam że się martwiłam trochę ale chyba niepotrzebnie. Jem dużo owoców a jabłek szczególnie, przed ciążą nie przepadałam za jabłkami a teraz bym tonami żarła

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam najprawdopodobniej wirus ale dała mimo wszystko skierowanie na sor także jakby co to jadę szybko i jestem zabezpieczona ze skierowaniem szybciej będzie niż tak czekać w tłumie

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o zwolnienie to też jestem od tygodnia na L4 dlatego że moja praca ciężka fizycznie i psychicznie też mnie wykańczła. Teraz się delektuję odpoczynkiem w domku, znajduję sobie jakieś zajęcia, gotuję, jutro np ma przyjść teściowa i będziemy pierogi robić z mięsem i kapustą. Wogóle mi się tam wracać nie chce choć wiem że jeszcze duuużo czasu minie zanim tam wrócę :)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też siedze w domu odkąd mnie z roboty wywalili i od kad wiem że jestem w ciąży czyli jakieś 2 miesiące.
    I wiem co czujesz bo nieraz jest ciężko, mój malz zawsze pracuje od rana do popołudnia więc do tego czasu jestem sama staram się coś sprzatac, ugotować często ide na miasto do galerii a najwięcej czasu spedzam na ovu:p

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Izizi, to spróbuj jeszcze na czczo rozpuszczalną kawę z mlekiem. Albo właśnie kefir.

O tej przestępczości słyszałam. Niestety :/ a Wy oboje jesteście Polakami?

Chyba jednak sprobuje kefir, kawa cos mi ostatnio nie smakuje. Moj maz jest z RPA ale przez wiele lat mieszkal w Angli gdzie sie poznalismy.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Luna ja też siedze w domu odkąd mnie z roboty wywalili i od kad wiem że jestem w ciąży czyli jakieś 2 miesiące.
    I wiem co czujesz bo nieraz jest ciężko, mój malz zawsze pracuje od rana do popołudnia więc do tego czasu jestem sama staram się coś sprzatac, ugotować często ide na miasto do galerii a najwięcej czasu spedzam na ovu:p
    Hehe to tak jak ja, dobrze ze to ovu mamy i zabiera nam czesc czasu.

izizizi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik ja też tylko jabłka i jabłka, też pomarańcze, ale np sok pomarańczowy mi nie podchodzi :p

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja w lipcu skończyłam studia i się obroniłam. od września miałam iść do pracy, ale musiałam zrezygnować, bo w sierpniu zobaczyłam 2 kreseczki :) tak więc obijanie się jest u mnie na porządku dziennym ;). chciałabym iść do pracy, ale ta którą miałabym wykonywać, byłaby za ciężka dla kobiety w ciąży a ja już jestem dodatkowo po jednym poronieniu :( na wolnym czytam dużo książek, zajmuję się domem, oglądam tv czy przeglądam neta. jakoś ten czas mi leci, mój mąż dużo pracuje, więc też w domu przeważnie siedzę sama :(

z innej beczki- byłam dziś u ginki i okazało się, że mam zapalenie! przepisała mi globulki. poza tym mam już kartę ciąży i skierowanie na kolejne badania :)

FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze wrzucam Panią Glut :)

ec21be9e953c5b95med.jpg

Halo, Dziewczyny, jak pozostałe wizyty? Dajcie znać! :)

Monikkk, luna91, nick nieaktualny, asioczek86, izizizi, Negra, xpatiiix3, nick nieaktualny, kkasya, bereda11, JusWik, tiffi, nick nieaktualny, Madziuśka, nick nieaktualny, Marietta, Palinas89, Baronowa_83, klaudia1534, nick nieaktualny, Anjaa, Dariaaa88, monilia84 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta! Widzę temat pracy:) U mnie sytuacja jest zgoła inna bo sama sobie ustalam czas pracy, zakres obowiązków, generalnie sama sobie jestem szefem. Jedyny problem- nie problem jest taki ze nie mam zatrudnienia nigdzie wiec na L4 nie ma co liczyc czy jakies macierzyńskie, ale chyba i tak bym tego nie wykorzystała bo ja po prostu kocham to co robie i jest to dla mnie i dziecka bezpieczne. A od nowego roku ma byc po 1000zł na dziecko przez 12 miesiecy wiec biorąc pod uwage ze i tak mam dodatkowe wpływy to jest narawde dobrze. W razie szpitala czy cos to jestem u męża ubezpieczona, obydwoje dostaniemy kase za urodzenie dziecka wiec wychodze z załozenia ze wiecej mi nie trzeba. Nie mam aspiracji na jakieś mega pieniadze, bo zyjemy sobie spokojnie, udaje nam sie coś odłozyc, ja mam wypłate co 3 tygodnie wiec generalnie jest dobrze. Ostatnio przeanalizowałam ze łóżeczko już mam, wózek chce kupic moja babcia, ciuszków napewno dostane od cholery i jeszcze troche wiec na biezące wydatki wystarczy.
    No a jesli chodzi o zagospodarowanie czasu w domu....hmmm im wiecej go mam tym gorzej gospodaruję:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:54

asioczek86, monilia84 lubią tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obecnie oglądam wiem co jem, wiem co kupuję- lubię ten program, wiele ciekawych wskazówek ;) gdyby mi się tylko chciało jeszcze gotować ;) dziś na obiad kupne pierogi. niestety cały czas nie mam chęci na gotowanie i apetytu na jedzenie :( znowu schudłam

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Halo, Dziewczyny, jak pozostałe wizyty? Dajcie znać! :)

Ja mam wizytę o 16 45 :)

FeliceGatto, luna91, xpatiiix3, Palinas89 lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice - słodkie zdjęcie :) jak ładnie buziaczka widać.

Ja pracująca od kiedy zaczęłam studia. A teraz nagle taka pustka :P No, ale teraz jak wejdę w 2 trym to może ruszę dupsko :) Poogarniam dom. A do galerii też bym jeździła, ale nie mam po co. Muszę oszczędzać hajs na wyprawkę :P A tak łazić i oglądać nie lubię.

Wczoraj ciągnęła mnie macica, dosłownie czułam jak "rośnie" i czułam, że to nie są niebezpieczne bóle. Brzuszysko mi wywaliło, ale dlatego, że się najadłam, ale był na prawdę duży - mąż powiedział, że takiego jeszcze nie widział u mnie. Teraz w ciągu dnia też mi wystaje, choć nikt by nie powiedział sam z siebie, że w ciąży jestem. A u Was jak z brzuszkami?

asioczek86, FeliceGatto, Palinas89 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna,
    mnie już na początku ciąży brzuch wywaliło i wszyscy, nawet sąsiedzi gratulowali mi ciąży. chciałam ukryć, ale niestety się nie dało :(
    obecnie mniej jem , więc schudłam. brzuszek mam jakby mniejszy. moja ginka mówiła mi, że na początku ciąży może być spadek wagi. spodnie noszę już ciążowe, bo nie chce "dusić" małego, ale tak jakby mniej widać ;) czekam aż mi urośnie ;)

luna91 lubi tę wiadomość

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzuch jest, chociaż ja go nigdy nie miałam wiec najbliżsi widzą ale znajomi mówią ze brzucha brak :)

luna91 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny a Wy jesteście na zwolnieniach lekarskich?
    nie , ja pracuje i chcialabym pracowac jak najdluzej z tym ze ja w Uk pracuje i mam tylko 20 godz tyg wiec jest ok...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    To ja bym chciała do pracy iść, miałam właśnie szukać nowej a tu ciąża i mnie siedzenie w domu dobija. ;-)
    Do mnie dzwonili ze szpitala kiedy mogę przyjść ale ze mam skan w środę to mi wszystko w środę powiedzą. Nie wiem o co chodzi bo ważnych informacji nie przekazują przez telefon. Albo wyniki krwi zle lub na tym teście o down syndrom coś wyszło. Ewentualnie chodzi o moje wzw, nie powiem bo troszkę się zestresowalam ale nie pozostaje mi nic innego jak czekać do środy...
    madziaaa napewno wszystko jest ok , dobrze ze juz w srode idziesz to szybko zleci i bedziesz spokojniejsza...trzymam kciuki

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:47

nick nieaktualny, FeliceGatto, Palinas89 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    felicie sliczna fotka i super wiesci ..czekamy dalej na pozostale dziewczyny...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falicie sliczna malutka ♥♥♥gratki
    czekam na kolejne wiesci z wizyt

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ