Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po weekendzie :-) wesele było super, objadlam się pyszności, trochę potanczylam ;-) i powiem Wam że wreszcie mdłości mi ustępują :-) już drugi dzień tylko delikatnie z rana ;-) siedzę właśnie w kolejce na usg na nfz i Was nadrabiam :-) miłego dnia, mam nadzieję że u mnie będzie wszystko dobrze na usg. Niby miałam genetyczne 2 tygodnie temu ale zawsze przed usg czuję lekki niepokój..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny a Wy jesteście na zwolnieniach lekarskich?
    Ja jestem na zwolnieniu od polowy września jak dostałam krwawienia.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety pracuje :( :( Tez zastanawialam sie nad l4 ale w sumie dobrze sie czuje wiec przynajmniej do 7 msc bede pracowala-tak przynajmniej mysle jak na ten czas... :)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu tygodnia i powiem szczerze, ze z checia bym wróciła do pracy, ale nie w takich warunkach i nie na tyle godzin... A ze nie ma takiej opcji to zostaje na zwolnieniu :)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmobilizowałam się do sprzątania i juz mam z głowy, teraz został tylko obiad :)

Ja jestem niepracujaca, skończyłam studia w czerwcu, końcem sierpnia byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w przedszkolu a 2 września juz miałam pozytywny test także teraz priorytety się pozmienialy :) a ubezpieczona jestem w firmie męża, damy rade !

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym chciała do pracy iść, miałam właśnie szukać nowej a tu ciąża i mnie siedzenie w domu dobija. ;-)
    Do mnie dzwonili ze szpitala kiedy mogę przyjść ale ze mam skan w środę to mi wszystko w środę powiedzą. Nie wiem o co chodzi bo ważnych informacji nie przekazują przez telefon. Albo wyniki krwi zle lub na tym teście o down syndrom coś wyszło. Ewentualnie chodzi o moje wzw, nie powiem bo troszkę się zestresowalam ale nie pozostaje mi nic innego jak czekać do środy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:34

w7eM.png
    ozEK.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice gratuluje córeczki :)
    Pati przekichane z tym wirusem :/

Ja mam znowu cholerną migrenę dobrze że Filip śpi bo może mi przejdzie

FeliceGatto lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje! Nie stresuj się na zapas :*

• luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 i przeżywam piekło... każdy dzień mi się ciągnie. Też bym chciała pracować, ale w mojej pracy raczej kiepsko ciężarna by dawała radę. No i też chciałam zaproponować, że może trochę mniej się forsować, ale poszłam na L4.

Zrobiłam test z sody :D nie wiem o i wyszło, coś się pieniło, ale nie wiem czy to tak powinno czy bardziej :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 mi się nudziło pierwsze 2 tygodnie. Teraz nie wyobrażam sobie wrócić do pracy :)

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozytywny test miałam pod koniec sierpnia a od 2 września juz na l4 stety niestety sam kierownik powiedział ze za ciężką pracę wykonuje i mam iść po zwolnienie, wiec juz prawie 2 miesiące na początku nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić teraz już lepiej planuje sobie każdy dzień :)
    Ja juz nie mogę się doczekać 5 listopada bo mam kolejne usg tym razem prenatalne :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pracuje, mieszkamy z mezem w RPA on na kontrakcie- ja nie mam pozwolenia na prace wiec juz od prawie 2 lat jestem kura domowa:-( ale juz niedlugo przy dzieciaczku napewno nie bedzie mi sie nudzic :-) Moj test z sody wychodzi na dziewczynke, przeczucia tez ale lekarz zasugerowala chlopca wiec sama juz nie wiem.
    Dziewczyny jak radzicie sobie z zaparciami? Na mnie juz nic nie dziala:-(
    Gratuluje udanych wizyt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:20

bereda11 lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo... jak sie mieszka w RPA??

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:47

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na macierzyńskim, potem dwa miesiące na wychowawczym, a od 2 listopada wracam, ale od razu na L4.

Izizi, RPA..... ech.... super. Zostajecie?

Na zaparcia 6 śliwek zalanych wieczorem wrzątkiem i to wypite rano. Jedyne, co mi pomaga. Ale hemoroidy mam nieustająco jeszcze od ciąży z Małgosią :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:40

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może to głupie pytanie, ale jak organizujecie sobie czas w domu? Ja niestety na początku ciąży nie mogłam za dużo się ruszać, co więcej wyszłam na spacer to już mnie brzuch bolał. Teraz jest trochę lepiej, dziś z mężem wielkie porządki i szybciej ten czas leci. Ale tak to masakra.

Ja chciałam wrócić do pracy w 2 trym, ale dyrektorka powiedziała, że nie wpuści mnie z brzuchem do restauracji i mam wypoczywać.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    ooo... jak sie mieszka w RPA??

RPA to przepiekny kraj-wieczne lato, cudne plaze, pyszne winko i jedzenie, niestety ma tez duzo minusow jak duza przestepczosc, droga sluzba zdrowia czy ogromne bezrobocie i bieda.
    Nam zyje sie fajnie, zwiedzamy ile sie da bo za rok lub dwa mamy w planach powrot do Europy.

FeliceGatto, sliwki przetestowalam...zero efektow:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:44

FeliceGatto lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizi mi pomaga kefir lub maślanka i jabłka :)

izizizi lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizi, to spróbuj jeszcze na czczo rozpuszczalną kawę z mlekiem. Albo właśnie kefir.

O tej przestępczości słyszałam. Niestety :/ a Wy oboje jesteście Polakami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:51

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na l4, ale i tak mam tyle obowiązków i stresów ( własna firma, gastronomia ), że jeszcze mi się nie udało spędzić w domu choć jednego dnia.Jeżdżę do pracy choćby na 2-3 godzinki a czasem wracam po 18.00 )
    Dążę do tego, żeby móc więcej odpoczywać, ale to mi jeszcze chwilę zajmie.
    Ja mam praktycznie codziennie mdłości, szybko mam zadyszkę i jestem rozkojarzona, jakbym była na zwolnionych obrotach. Jestem w takim stanie, że najlepiej czuję się w domu, w łóżku.
    Zaraz jadę się położyć.
    Swoją drogą, mam nadzieję, że lada dzień ( weszłam wczoraj w II trymestr )te mdłości miną bo nie jestem w stanie nawet jechać na zakupy po jakieś spodnie ciążowe ( moje dżinsy już mnie uciskają ).

Ale dzisiaj ładny, słoneczny dzień :)
    Miłego Dziewczyny!

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ