X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Kw super maluszek! :)

Kurde droga ta książka jak fix !!

Masakrycznie droga :/

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W oczekiwaniu na dziecko mam na sprzedaż w zasadzie nówka

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja właśnie wróciłam z od przyjaciółki udało się jej dostać dom socjalny wiadomo dużo pracy ale na święta prawie pięknie się urządza naprawdę się cieszę. Szkoda tylko że jej zbyt dużo nie będę mogła pomóc, w pracach remontowych ;-)

Jutro wizyta mam nadzieje ze moja tez będzie udana ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91 już poprawiłam wielkość ;) Tak to prawda że strach jest ogromny ale i pragnienie dziecka w domu jest też ogromne wiec staram się nad tym jakoś panować...

Och ja właśnie wcinam mandarynki a od kilku dni mam ciągle ochotę na zielone grejpfruty ;) Dziś zjadłam 2 a wczoraj aż 4 heheh Jakoś na słodkości mnie nie bierze ja wolę owoce a i tak mam + 3 kg ale to pewnie też przez zaparcia mega ;)

A co do leków na tarczyce to ja biorę juz w tej chwili Letrox 125 jeden dzień i 6 dni Letrox 100

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw będziemy jutro mocno trzymać kciuki za Was ;) Brzuszek już całkiem spory a maluszek jaki śliczny czekamy na aktualne :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wieczora!!!
    Wczoraj poszłam o 12stej zapisać się do diabetologa to od razu kazali mi usiasc w kolejce to wyobrazcie sobie ze dopiero przed 18 weszlam do gabinetu :/
    Tak mnie głowa bolala juz ze wczoraj odpadłam o 20tej. Z rana zjadłam tylko sniadanie i przed wyjsciem jakblko jakbym wiedziala ze tak sie skonczy to bym zaopatrzyla sie w jedzenie. Dzisiaj rano byłam na krzywej cuktowej oczywiscie po godz jak juz mnieli mi krew pobrac zwymiotowałam nie zbyt duzo ale polecialo troche. Wiec juz jest obawa czy wyniki wyjda dobrze jak cos bedzie nie tak w wynikach to jeszcze raz bede powtarzac krzywa cukrowa od razu wzieli mi na tsh. Jutro po 10tej jade odebrac wyniki. Ale przez ta glukoze caly dzien mi nie dobrze i caly czas odbija mi sie ta glukoza:(
    Wczoraj juz dostałam nowy glukometr chociaz ze mam z poprzedniej ciąży.Diete mam zaczac od jutra oraz codziennie robic pomiary cukru 4 razy i raz dziennie pomiar ketonow w moczu.

Co do fb to ja w poprzedniej ciazy nic nie wstawialam ze jestem w ciazy dopiero jak urodzialam i w tej tez nie mam zamiaru wstawiac az do czasu rozwiazania te osoby ktore wiedza ze jestem w ciazy to piszemy sobie na prywatnych rozmowach po co maja wszyscy wiedziec.

Mi sie ostatnio snilo ze mialam robione USG i dziecko mialo zalozona rozowa czapeczke na glowie a jak lekarz sprawdzil plec to powiedzial ze chlopiec hehe ale ja mam tez przeczucie na chlopaka :)

Jutro sie odezwe jak wyniki
    Do jutra papa buziolki :*

FeliceGatto, xpatiiix3, monilia84 lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    W oczekiwaniu na dziecko mam na sprzedaż w zasadzie nówka
    Za ile ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Za ile ? :)

20 zł + koszt wysyłki :)

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Wizytę mam u Roszkowskiego na Czerniakowskiej w Szpitalu Orłowskiego i szukam właśnie dojazdu autobusem z dworca centralnego

też się wybieram jutro do tego lekarza, ale prywatnie:) Ponoć najlepszy specjalista w stolicy, ale z humorami i drogi:) Zobaczymy:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio sen, że karmiłam córkę piersią, jak ją położyłam do łóżeczka to patrze a główka mała a tułów taki wielki i mówię do mamy: zobacz jaki tłuścioch a mama: trzeba było więcej w macu jeść :D Kurde dziewczyny moja wyobraźnia mi figle płata i takie pierdoły mi się śnią.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    20 zł + koszt wysyłki :)
    Biorę! :)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Wizytę mam u Roszkowskiego na Czerniakowskiej w Szpitalu Orłowskiego i szukam właśnie dojazdu autobusem z dworca centralnego

Z centralnego autobus 127, wysiadasz na przystanku Czerniakowska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:40

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Biorę! :)

napisz mi wiadomość prywatną z linkiem do fejsa najlepiej i się zgadamy na priv :)

• kkasya Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:56

• kkasya Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:56

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesunie tylko dni i tygodnie datami zostanie w ustawieniach na gorze i ciąża zakładka

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej bombluje mi w brzuchu !!! 5 bombelkow takich i spokoj :) takie śmieszne uczucie jak by mi ktos banki mydlane puszczał w brzuchu i jakby pękały :) czy to możliwe :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:17

• kw Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 też wiem że jest ponoć najlepszy i że gwiazdy do niego chodzą bo moja kuzynka,która pracuje przy filmach tez do niego chodziła w ciąży z polecenia jednej osobistości ;) To prawda że wizyta jest droga a on sam jest humorzasty ponoć ale ja mam szczęście ze mój gin go zna i on chyba jako jedyny słynie z prawidłowego wykonywania biopsji kosmówki i dlatego do niego trafiłam ze skierowaniem od genetyka oczywiście też ustalone przez mojego gin i Roszkowskiego ;)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:17

josephinka84 lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mówi ze to dziecko puszcza bączki :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    mam do was pytanie, czy któraś odstawiała duphaston z dnia na dzień???
    ja mam dziś wieczorem wziąć ostatnią tabletkę i już mi nie kazał brać, zresztą nie mam już co... Troszkę się obawiam, ale skoro lekarz twierdzi że nic się nie stanie to chyba wie co mówi.
    Jestem po inf i brałam 3x duphaston i 3x luteinę, po 11 tyg zeszłam na 2x dupek i 2x luteina a potem moja ginekolog zasugerowała, żeby już nie zażywać tyle hormonów bo nie wiadomo jaki to kiedyś w przyszłości może mieć wpływ na dziecko. I przestałam brać dupka z nia na dzień a luteinę 1x dziennie tylko do końca opakowania. Szczerze mówiąc ja bardzo chciałam już przestać brać te leki. Przez pierwsze 3 dni miałam delikatne bóle podbrzusza i takie rwanie w pochwie jakby do szyjki macicy, ale potem przeszło. Nie zwiększyłam dawki.
    Tak czy inaczej najważniejsze, żeby skonsultować branie czy odstawianie leków z lekarzem :)

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ