Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój Robaczek mało ruchawy chyba... nawet nie bączy w tych wodach owodniowych
Na Usg jak dla mnie nawet nie drgnął, aż się wystraszyłam, dopytywałam męża czy napewno widział, żeby dziecko się ruszyło, twierdzi, że widział, a ja musiałam przeoczyc...
Byłabym o niebo spokojniejsza gdyby już było czuć ruchy... -
nick nieaktualny
-
Pewnie jakieś gaziki u mnie te blblbl tp gazy dzidziuś jakby palcem tycanie pukanie tak bardzo lekkie a teraz już kopniaki lekkie czuje ale wyraźne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:28
Carolq lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja czuję ale tak raz na 2 dni delikatne ruchy dziecka i to w najmniej oczekiwanym momencie
wczoraj coś staliśmy w kuchni i smialismy się z Wiktorka on mały kombinator to śmiechu mamy kupę przez cały dzień a to czuje bach w brzuch uderzenie
xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja właśnie teraz tez sie śmiałam z przyjaciolmi a jak poczułam to aż sie za brzuszek złapałam
hehe moze Maluch mamgazy dzis na wieczor 6 mandarynek. Pomarańcza , 2 śliwki i teraz jeszcze sok z grejpfruta
moze sie zakwasil i dlatego puszczał gazy czyli maz miał racje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:33
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Kupiłam dziś 3 pary spodni ciążowych w H&M i jestem zachwycona bo zwykłe okropnie mnie uciskały zwłaszcza jak prowadziłam.
Rano mam dość mały brzuszek a wieczorem już jak w piątym miesiącu
Jeśli chodzi o apetyt to nadal słabiutki, nadal często miewam mdłości i prawie na nic nie mam ochoty.
Dziewczyny jakich kremów używacie do twarzy? Zwracacie uwagę na skład czy pytacie w aptece o kremy dla kobiet w ciąży?
Mi się cera trochę sypie, takie zaczerwienienia mi się robią na policzkach a na czole skóra bardzo się przesusza. Można w drugim trymestrze używać wszystkich kosmetyków, serum itp.?
-
kw wrote:FeliceGatto dziękuję za podpowiedź juz wiem o jaki autobus mam pytać jak wysiade z busa :*
To będzie 5ty przystanek. 127 kierunek Mariensztat
A! I ważne! Wracając wsiadasz w ten sam autobus, ale na przystanku Książęca. On wraca trochę inna trasa. Zapytaj kogoś w drodze powrotnej o ten przystanekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:41
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Różyczko, ja nie patrzę na składy, ale wiem, że powinnam
Wiem też, że zakazane są wszelkie balsamy ujędrniające, odchudzające i antycellulitowe, jeśli nie są wyraźnie przeznaczone dla ciężarnych.
Różyczka lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
kw wrote:josephinka84 też wiem że jest ponoć najlepszy i że gwiazdy do niego chodzą bo moja kuzynka,która pracuje przy filmach tez do niego chodziła w ciąży z polecenia jednej osobistości
To prawda że wizyta jest droga a on sam jest humorzasty ponoć ale ja mam szczęście ze mój gin go zna i on chyba jako jedyny słynie z prawidłowego wykonywania biopsji kosmówki i dlatego do niego trafiłam ze skierowaniem od genetyka oczywiście też ustalone przez mojego gin i Roszkowskiego
Dziękuję dziewczyny za wsparcie :*
Mi polecili go w szpitalu na Inflanckiej, tam też miałam robiony zabieg łyżeczkowania po pustym jaju płodowym. Bardzo fajny szpital i tam też teraz chodzę do przychodni, ale wiadomo jak to jest z tymi wizytami przez NFZ.
Jak dzwoniłam do szpitala, gdzie przyjmuje to mi powiedzieli, że tu to tylko ze skierowaniem, ale znalazłam w internecie, że przyjmuje prywatnie, to się zdecydowałam.
-
Ja używam balsamu dla kobiet w ciąży Palmers
W tamtej ciąży go używałam i obyło sie bez rozstępów na brzuszku i udach bo tu najbardziej tyje w ciąży (jedynie troszke na tyłku
) A do twarzy używam Bambino albo dla niemowląt one mnie w ciąży nie uczulają
-
josephinka84 wrote:Mi polecili go w szpitalu na Inflanckiej, tam też miałam robiony zabieg łyżeczkowania po pustym jaju płodowym. Bardzo fajny szpital i tam też teraz chodzę do przychodni, ale wiadomo jak to jest z tymi wizytami przez NFZ.
Jak dzwoniłam do szpitala, gdzie przyjmuje to mi powiedzieli, że tu to tylko ze skierowaniem, ale znalazłam w internecie, że przyjmuje prywatnie, to się zdecydowałam.
Wcale sie nie dziwie że sie zdecydowałaś , raz czy dwa w ciąży żeby sie upewnic czy fasolka jest zdrowa jesteśmy w stanie nawet wynaleźć pieniądze na droższą wizytejosephinka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykw wrote:Ja używam balsamu dla kobiet w ciąży Palmers
W tamtej ciąży go używałam i obyło sie bez rozstępów na brzuszku i udach bo tu najbardziej tyje w ciąży (jedynie troszke na tyłku
) A do twarzy używam Bambino albo dla niemowląt one mnie w ciąży nie uczulają
Ja tez od początku używam serii palmers. Do brzucha mam i do piersi. Używam palmers na zmianę z oliwka przeciw rozstępom z rossmana żeby się skóra nie przyzwyczaiła do kosmetykudo twarzy mam serię Tołpa, używałam jeszcze przed ciążą.
-
kw wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/70d9c6756d53.jpg
A to mój brzuszek hehe już niezła piłeczka zdjęcie z piątku wysyłałam do psiapsiolki która mieszka daleko ode mnie... -
Mój też mi sie wydaje spory bo u mnie w poprzedniej ciąży taki miałam w 18 tyg a teraz to 13 tydzień
Pamietam jak tamtej ciąży nie mogłam sie doczekać brzuszkaA niech rośnie najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa !
FeliceGatto, xpatiiix3, Madziaaaaa, luna91, monilia84 lubią tę wiadomość
-
patii gratuluje Miloszka , super zdjecie , a jednak chlopiec zreszta to sie jeszcze okaze za kilka miesiecy ale mam nadzieje ze tak zostanie ...
Madziaaaa trzymam kciuki za jutro bedzie dobrze , koniecznie daj znac...
ja tez mam na plusie 3,5 kg , specjalnie zachcianek nie mam i jem normalnie , a nie mam jedna zachcianke strasznie niezdrowa ale tak mam pragnienie na gazowane ze ojej nie moge sie powstrzymac a od kilku lat nie pijam gazowanego , smiejemy sie ze to po tatusiu po on pije codziennie..
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny