X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem ze staram się być rozsadna unikam słodyczy o fast food nie jest to potrzebne naszemu organizmowi raczej nadmiar cukru i złych tłuszczy szkodzi.
    A jak mam już na coś takiego ochotę robie sama w domu w fit wersji ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na maca mam ochotę, ale się opanowuję. Czasami bierze mnie na słodkie i tez staram się w granicach rozsądku, ale ponosi mnie czasami. Ogólnie mam ochotę na potrawy dość cięzkie, tłuste i bardzo wyraźne w smaku.

Palinas89 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna 2 kg to waży sama woda zatrzymana w organiźmie m.in. przez progesteron :)

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizze hamburgera czy tortille można np.w domu.samemu zdobić na pewno zdrowsze niż np maca. :-P

w7eM.png
    ozEK.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanie, czy któraś odstawiała duphaston z dnia na dzień???
    ja mam dziś wieczorem wziąć ostatnią tabletkę i już mi nie kazał brać, zresztą nie mam już co... Troszkę się obawiam, ale skoro lekarz twierdzi że nic się nie stanie to chyba wie co mówi.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Dziolszki ciekawi mnie czy informujecie portale społecznościowe (fb instagram itp. ) o ciąży??
    Jeśli tak to kiedy to robicie i w jaki sposób?

Mąż napisał na fejsie w czwartek po prenatalnych :) a na insta w zasadzie od początku dawałam do zrozumienia ale tam mam mało znajomych i konto ukryte :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    mam do was pytanie, czy któraś odstawiała duphaston z dnia na dzień???
    ja mam dziś wieczorem wziąć ostatnią tabletkę i już mi nie kazał brać, zresztą nie mam już co... Troszkę się obawiam, ale skoro lekarz twierdzi że nic się nie stanie to chyba wie co mówi.

Mam za 2 tyg odstawić od razu z dnia na dzień luteine. Biorę 200mg na dzień

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ten twoj dzieciak pepowina niczym zorro lassem wymiata ahah super fotka.
    Felice rzeczywiscie laska z Ciebie niezla a jakie sliczne dzieciaki!
    U mnie 2kg na plusie.

xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje!!!!! Będzie Miłoszek, ale super! Ja tez bym chciała chłopczyka, ale moje super silne przekonanie o tym, że u mnie będzie chłopczyk nagle prysnęło i juz nie wiem co za maluszek siedzi w brzuszku - ja dowiem sie dopiero 24.11 więc jeszcze trochę czekania przede mną.

Ale pierwsze przeczucia się sprawdzają - bo ty na początku pisałaś o Miłoszku! :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie i ciąża bardziej podobna do ciąży z synem tylko ze z synem pochłaniałam słodycze a teraz blee tzn na razie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od jakiś trzech dni po kilka razy w ciągu dnia czuje takie jakby trzepotanie motyla w brzuchu ale tak bardzo nisko czy to jelita czy możliwe ze to dzidzia się odzywa? Ale to dopiero 12w2d to raczej na to za wcześnie mimo że to już druga ciążą a w pierwszej poczułam ruchy bardzo wcześnie bo dokładnie w 15w6d

Ja również nie wstawiam żadnych wiadomości o ciąży na fb ani inne portale. Wie o ciąży narazie najbliższa rodzina.Nie afiszujemy się bo bałam się mówić ale wiem ze otoczenie niedługo zauważy bo mam widoczny coraz bardziej brzuszek ;)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe możliwe dużo kobiet czuje ;) a jak chcesz się przekona czy na bank to jest to połóż się po słodkim i wsłuchaj w to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 17:57

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii gratulacje, już duży chłopak z Miłoszka :) super !!

Ja już chce czwartek, a mąż się mnie pyta czy jeszcze jest szansa na bliźniaki hahaha, jak powiedziałam, że raczej nie, to powiedział, że w czerwcu się bierzemy za drugie :O

Palinas89, xpatiiix3, Carolq, luna91, FeliceGatto, klaudia1534, bereda11 lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- najsłodsze zdjęcie usg jakie widziałam :) gratki :)
    Mój mąż wrzucił na fb zdjęcie usg naszego ufolka, nie byłam zadowolona, ale tak się cieszył, że nie mogłam kazać mu kasować, nie miałam serca :)

Felice- jak Cię wszystkie obczajają to ja też ide popatrzeć po twoim pamiętniku :P hehe

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane jestem szczęśliwa ja z takim bananem do gabinetu wchodziłam a z jeszcze większym bananem wyszłam :D tak myślę kurde chce ta córkę ale będzie pewnie siusiak no i pokazał ptaka, ale do potwierdzenia za miesiąc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 18:17

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się doczekać nie mogę... :) jeszcze 6 dni, oby płeć się ukazała jakakolwiek :P Zrobiłam dzisiaj coś ekstramalnie głupiego- kupiłam śpioszki dla CHŁOPCA. Dlaczego dla chłopca? Nie wiem, uwidziło mi się, mężowi nie pokaże, bo mnie za idiotke weźmie :P Najwyzej po usg pokaże i powiem "ha ha przeczuwałam", albo schowam na dnie szafy i się nie przyznam ;)

Candles- wpadaj raz na czas, daj znaki życia :)
    Mnie nie nakręca/ nie stresuje jak czytam. Nie wiem, czy będzie zdrowe, dzisiaj widziałam program w telewizji, o dziecku, które się okazało na usg juz "wytrzewione" czyli jelitka nie wskoczyły na etapie organogenezy w ciąży do jam brzusznych. Lekarze to cuda robią :) Zaraz po porodzie- bach na stół :) Rodzice malucha przerażeni pół ciąży, a za 30 minut pokazują dziecko - jak dziecko, tylko z blizną na brzuszku :)

Carolq, xpatiiix3, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw-a ty dzisiaj nie miałas miec wizytki?? czy mi sie cos pokickało ;)

kto jutro wizytuje???????

odebrałam wyniki tsh - 2,09 było 3,90
    ft4 17,88 norma 12-22 /nie robiłam wcześniej ,ale pewnie było wyższe/

po dawce euthoryxu 50
    przez 2 tygodnie

spadło nieźle moze obnizyc dawke na 25???
    co myślicie??

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluje Miloszka :) wielki chlopaczek juz z niego 9cm wow :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam dzisiejsze posty :)

Pati, gratuluję syneczka :)

W kwestii brzucha...mój na początku wywalało tylko po jedzeniu, ale od jakiegoś tygodnia jest cały czas taki sam, o taki:

brzu.jpg

i go uwielbiam :) Wagowo mam -3 kg, wszyscy mi mówią, że schudłam, aczkolwiek w pasie, biodrach i cyckach przybyło kilka centymetrów :) noszę już najmniejszy rozmiar ciuchów ciążowych, bo w moje spodnie się nie mieszczę, w żakietach się nie dopinam, t-shirty obcisłe na biuście, więc spakowałam wszystko i na strych wyniosłam, bo dostałam od kuzynki mnóstwo ciuchów ciążowych :)

Alicce, Marietta, xpatiiix3, Różyczka, monilia84 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/150152d5afba.jpg

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:13

Kłosia, FeliceGatto, luna91, Marietta, Carolq, josephinka84, kkasya, xpatiiix3, Cigaretta, Madziuśka, JusWik, Różyczka, Różyczka, bereda11, monilia84, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ